Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

THE GIRL WITH ALL THE GIFTS (2016)


"τελείωσαν όλα ...
- δεν τελείωσε τίποτε , απλά δεν σας ανήκει πια .."

Βασισμένο στην νουβέλα του M.R.Carey (με διαμορφωμένο σενάριο απο τον ίδιο) και σκηνοθετημένο από τον Colin McCarthy ( DOCTOR WHO , PEAKY BLINDERS ) .
Κάπου στο πάντα δυστοπικό μέλλον , παρασιτικός μύκητας (φανταστική μετάλλαξη του υπάρχον national geographic τερατουργήματος/τίτλου album των Tool Ophiochordyceps unilateralis) έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας δημιουργώντας έναν ζομποποιημένο πληθυσμό από πεινασμένους για αίμα υβριδικούς κανίβαλους .
Το παράσιτο ελέγχει το ανθρώπινο σώμα καταναλώνοντας σταδιακά τα θρεπτικά συστατικά του μέχρι την τελική μουμιοποίηση και μετατροπή του σε λίπασμα για να φυτρώσει η επόμενη γενιά σπόρων που θα μολύνουν τους επόμενους τυχερούς φορείς που θα τους εισπνεύσουν . Η δεύτερη γενιά των μολυσμένων παρουσιάζουν ακόμη ανθρώπινα χαρακτηριστικά με σχετικό έλεγχο του εγκεφάλου τους , αλλά μόλις μυρίσουν κάτι ζωντανό κοντά τους μετατρέπονται σε φονικές μηχανές που καταναλώνουν μόνο ωμό κρέας για απορρόφηση πρωτεϊνών .
Η ιστορία επιβίωσης ξεκινάει μετά από την καταστροφή μιας στρατιωτικής βάσης της Βασιλικής Αεροπορίας κάπου στην επαρχιακή Μεγάλη Βρετανία από ένα μεγάλο κύμα "πεινασμένων" . Το αστέρι της τάξης των μικρών κανίβαλων , Melanie προσπαθεί με νύχια και (κυρίως) δόντια να σώσει την αγαπημένη της καθηγήτρια από την δολοφονική μανία των άμυαλων εισβολέων . Μαζί με την επιστήμονα της βάσης και τον σκληροτράχηλο λοχία Eddie Parks ( PEAKY BLINDERS ) θα πρέπει να επιβιώσουν μέσα στον αφιλόξενο κόσμο πέρα της περίφραξης .
H Glenn Close ( FATAL ATTRACTION ) είναι η δόκτωρ Caroline Caldwell . Συνεργάζεται με τον στρατό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα αντίδοτο για να σώσει όπως όπως το είδος . Ψυχρή και μεθοδική βλέπει τα "παιδιά" όπως πραγματικά είναι . Το γεγονός πως μοιάζουν με μικρά παιδιά δεν τα κάνει ανθρώπους . Δεν ανήκουν πλέον στο ανθρώπινο είδος . Είναι κάτι άλλο που έχει έρθει για να αναλάβει τα ηνία από το κυρίαρχο είδος . Ο μαζικός αφανισμός είναι πλέον άμεσος καθώς το επόμενο βήμα είναι η μόλυνση να μεταδίδεται μέσω αέρα .
Τα παιδιά είχαν ανακαλυφθεί όλα μαζί σε ένα μαιευτήριο καλοφαγωμένα καθώς είχαν έρθει σε αυτόν τον κόσμο κανιβαλίζοντας τις μολυσμένες μητέρες τους εκ των έσω . Έχουν μεγαλώσει και μορφωθεί μέσα σε μια στρατιωτική βάση με την ελπίδα πως ο πειραματισμός πάνω τους θα βοηθήσει σε αυτόν τον άνισο αγώνα επιβίωσης .
Η γιατρός τα βλέπει απλά ως πειραματόζωα ίσης αξίας με ινδικά χοιρίδια και τους φέρεται ανάλογα . Εκτός βάσης τραυματίζεται στο χέρι και παθαίνει σηψαιμία με αποτέλεσμα οι ώρες της να είναι μετρημένες και οι κινήσεις της σπασμωδικές .
Καταλήγει γεύμα άγριων παιδιών σε ένα μεταποκαλυπτικό Λονδίνο (τα γυρίσματα έγιναν στο Birmingham) το οποίο είναι έτοιμο για εκραγεί και να φέρει την επόμενη πραγματικότητα πάνω στον πλανήτη .
Η Gemma Arterton ( ROCKNROLLA , QUANTUM OF SOLACE , CLASH OF THE TITANS , PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME ) είναι η Helen Jastineau , ψυχίατρος η οποία δουλεύει ως καθηγήτρια και επιτηρητής συμπεριφοράς στην στρατιωτική βάση . Συνηθίζει να αφηγείται ιστορίες στα παιδιά και να τους διαβάζει βιβλία εκτός προγράμματος . Θέλει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την αγαπημένη της μαθήτρια Melanie και της χαρίζει το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να φανταστεί καταλήγοντας παγιδευμένη καθηγήτρια άγριων παιδιών μέσα σε ένα αεροστεγός προστατευμένο κινούμενο επιστημονικό εργαστήριο .
Πλέον υπάρχει άπλετος χρόνος για ανάγνωση ιστοριών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.