Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

IBIZA UNDEAD (2016)


Γραμμένο με κοινωνικό σχόλιο το οποίο είναι τόσο εμφανές και ανούσιο αυτόν τον καιρό που απλά επιλέγω να το αγνοήσω και σκηνοθετημένο ως ταξιδιωτικός οδηγός απροσάρμοστων από τον Andy Edwards ( HOUSEPARTY OF THE DEAD V & 6 , BLAZE OF GORY ) .
Παρέα 3 ξέφρενων αρχετυπικών Βρετανών καταφθάνει στην Αϊμπίθα έτοιμη για αλα Jordie Shore αφροδίσια νοσήματα που κυκλοφορούν μόνο σε τέτοιου τύπου θέρετρων διασκέδασης κάτω από τον ήλιο .
Παράλληλα στον πραγματικό κόσμο έχει ξεσπάσει κάποιου είδους ελεγχόμενης ζόμπι-αποκάλυψης χαμηλού προϋπολογισμού (ο κοινωνικός ιστός λειτουργεί ακόμη κανονικά , με τους μολυσμένους απλά να κάνουν μερικές χώρες επικίνδυνες για ταξίδι) με κάποιους επιχειρηματίες που δρουν στον κλάδο της παραπάνω εφήμερης διασκέδασης να φροντίζουν να μεταφέρουν λαθραία το "πρόβλημα" εκτός Μεγάλης Βρετανίας . Δυστυχώς το τελευταίο προγραμματισμένο για αναχώρηση φορτίο λαθρονεκρομεταναστών έπεσε στην θάλασσα και ξεβράστηκε με σεναριακή άνεση στα παράλια της Ισπανίας , κοντά στο σημείο όπου διασκεδάζει το φαινομενικά τελευταίο καλοκαίρι της η πάντα ανέμελη νεολαία .
Τα εφέ είναι κυρίως χειροποίητα αλλά κωμικά αληθοφανή , με την επιπλέον σάχλα της εύκολης φαρσοκωμωδίας κολεγιακού χαρακτήρα καταρρακώνει το συνολικό αποτέλεσμα ενός είδους που το 95% των κυκλοφοριών θέλουν να σε κάνουν να γελάσεις με το ζόρι .

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ZOMBIES HAVE FALLEN (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε μεταποκαλυπτικό γκρίζο φίλτρο αυθεντικής βιντεο-Σκοτίας από τον β-ηθοποιό κινηματογραφιστή , Sam Hampson ( DENSE FEAR BLOODLINE , SOLDIERS OF THE DAMNED ) .
Γνωστό και ως BAD BLOOD .
H Kyra είναι μια νεαρή γυναίκα η οποία διαθέτει τηλεκινητικές ικανότητες και φακούς επαφής . Την έχουν πείσει πως βασανίζεται από συνεχόμενα οράματα μιας επερχόμενης αποκάλυψης που θα μετατρέψει τον πλανήτη σε κυνηγότοπο νεκροζώντανων πλασμάτων - πάντα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών τις οποίες τις της χορηγεί ο επιστήμονας που πειραματίζεται πάνω της από μικρό κορίτσι . Κάποια στιγμή το σκάει από τις εγκαταστάσεις όπου "νοσηλεύεται" υπό την καθοδήγηση ενός αγνώστου άνδρα ο οποίος την παροτρύνει από το τηλέφωνο να αναζητήσει την βοήθεια του John Northwood , ενός συνταξιοδοτημένου κυνηγού επικηρυγμένων που πέρα από ψευτό-Steven-Seagal λειτουργεί εν μέρη και ως αφηγητής της ιστορίας . Μαζί θα προσπαθήσουν να επιζήσουν ενός άνευρου ανθρωποκυνηγητού των ανθρώπων που επιμένουν να την επιστρέψουν στο κελί της για να εκμεταλλευτούν τα ταλέντα της .
Φυσικά πίσω από την μικρής έκτασης νεκροζώντανης πανούκλας που ξεφεύγει του οικοδομικού τετραγώνου είναι η αδίστακτη φαρμακευτική πολυεθνική Raven , η οποία ακολουθεί τα χνάρια της Umbrella Co. με ετήσιο προϋπολογισμό ίσο με παραγγελία φαγητού σε διάλλειμα γυρισμάτων ενός RESIDENT EVIL .
Τα Ζόμπι :
Οι μακιγιαρισμένοι χλωμο-ζώντανοι της συγκεκριμένης φάρσας ανήκουν στο είδος των συγκαμένων υπνοβατών . Κάποιοι τρέχουν , άλλοι γελάνε , καλά να περνάμε στα γυρίσματα , αφού τα ψηφιακά αίματα θα μπουν με μαγικό τρόπο αργότερα .
Ο χαβαλές διαδέχεται την κατευθείαν-σε-dvd προσβολή και εκτινάσσεται στα ύψη όταν στριμωγμένος σε γωνία οργανοπαίχτης γκάιντας με παραδοσιακή φορεσιά την μετατρέπει σε αυτοσχέδιο φλογοβόλο - απλά πατώντας τα κατάλληλα πλήκτρα πάνω στο όργανο του . Επειδή έχετε συνηθίσει να γελάτε με τέτοιες σάχλες όταν τις κάνει ο Rodriguez , τέτοιες πλάκες σας αξίζουν .

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε φρενήρεις ρυθμούς (τόσο που μου έφυγε η πίστη μέχρι να καταφέρω ένα καθαρό snapshot δράσης της προκοπής) από τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την όχι-και-τόσο-πια blockbuster-ική διαχείριση του κινηματογραφικού σύμπαντος του αγαπημένου videogame franchise , Paul W.S. Anderson ( και λοιπών αυτιστικών-κατά-κανόνα-εσόδων ταινιών δράσης όπως τα MORTAL KOMBAT , SOLDIER , AVP: ALIEN VS PREDATOR , DEATH RACE , POMPEII ) .
Η αποκάλυψη των στυλιζαρισμένων ζόμπι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σέπια φίλτρου με τον πλέον Πρόεδρο της Αμερικής Albert Wesker ( Shawn Roberts - X-MEN , LAND OF THE DEAD , SKINWALKERS , DIARY OF THE DEAD , xXx: RETURN OF XANDER CAGE ) να βρίσκεται σε απόγνωση αφού η σατανική εταιρία παραγωγής βιολογικών όπλων Umbrella ανασυντάσσει της δυνάμεις της για μια τελειωτική επίθεση εναντίον του καλού στο σημείο από όπου ξεκίνησαν όλα . Τουλάχιστον έτσι μας άφησε να νομίζουμε η προηγούμενη ταινία ανοίγοντας το τελικό πλάνο μέσα από έναν υπό-επίθεση φλεγόμενο Λευκό Οίκο .
Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην συνέχεια , αφού όλα έχουν καταστραφεί και στην επιφάνεια του πλανήτη έχουν απομείνει μόλις 4 χιλιάδες 400 μη νεκροζώντανοι άνθρωποι !
Η Alice ( Milla Jovovich - JOAN OF ARC , ZOOLANDER 1&2 ) επιστρατεύει για μια τελευταία φορά (;) τις αιματοβαμμένες χορογραφίες της μαζί με αναλώσιμη ομάδα σκληροπυρηνικών χαρακτήρων που ανακαλύπτει στα πρώτα 30 λεπτά της περιπέτειας για μια δυναμική επιστροφή πόζας σε αργή κίνηση στα υπόγεια εργαστήρια της πλέον μεταποκαλυπτικής Raccoon City .
Έχει στη διάθεσή της 48 ώρες για να επιστρέψει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα και να απελευθερώσει το λυτρωτικό antivirus που θα εξουδετερώσει τον Ιό Τ και θα θεραπεύσει τους πάντες πάνω στον πλανήτη (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) .
H Ali Larter ( HOUSE ON HAUNTED HILL , FINAL DESTINATION 1&2 , HEROES ) επιστρέφει ώς Claire Redfield . Αρχηγός της όμορφης αντίστασης με τα εφαρμοστά δερμάτινα - οι κακομούτσουνοι έχουν γίνει ζόμπι . 'Β γυναικείος ρόλος , ΄β ατάκες και μικρή συμμετοχή στην τελική πάλη με τον final boss .
Ο Κακός :
O Iain Glen ( THE GAME OF THRONES ) εμπλουτίζει με την προφορά του την σοβαρότητα της κατάστασης ως δόκτωρ Isaacs , μεγαλομέτοχος της Umbrella . Όλοι , συμπεριλαμβανομένης και της Alice τον θεωρούσαμε νεκρό , αλλά φυσικά είχε πεθάνει ο κλώνος του σε προηγούμενη ταινία .
Ο Isaacs αρχικά εμφανίζεται ως παλαβός επικυρίαρχος της αποκάλυψης με βιβλικές αναφορές εκκαθάρισης της ανθρωπότητας από την αγαπημένη Παλαιά Διαθήκη (με ψαρωτικό εδάφιο πάνω στη λεπίδα του μαχαιριού επιβίωσης που έχει) , προγραμματισμένος να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες (βλέπε DEMOLITION MAN) και με σθένος να ολοκληρώσει την συλλογή από κομμένα κεφάλια των κλώνων της Alice , ξεπαστρεύοντας την ίδια στιγμή και τους τελευταίους επιζώντες πάνω στην κατεστραμμένη επιφάνεια της γης .
Στην πορεία αποδεικνύεται πως είναι άλλος ένας κλώνος με τον αληθινό Isaacs να είναι ισόποσα βλαμμένος (αν και χωρίς τις ίδιες βιβλικές φανφάρες παραμένει εξίσου μισάνθρωπος) , αφού το αρχικό σχέδιο ολικού αφανισμού της ανθρωπότητας πριν το καταφέρει το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι δικής του εμπνεύσεως . Όταν φύγουν οι πολλοί , οι λιγοστοί πλούσιοι όπου έχουν λάβει θέση αναμονής για μια καινούργια αρχή στην κρυογονική κιβωτό στα έγκατα της Umbrella υπερ-εγκατάστασης θα βγουν από τους θαλάμους τους .
Φυσικά η ηρωίδα της φτωχολογιάς Alice θα ματαιώσει τα σχέδια των αλαζονικών εκατομμυριούχων για άλλη μια και τελευταία (;) φορά - τόσο μέσα στην ταινία όσο και έξω από αυτήν , καθώς τα 40 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε η παραγωγή έγιναν 26 στο box office .

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

HEADSHOT (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Timo Tjahjanto ( MACABRE , THE ABCs OF DEATH , V/H/S/2 , KILLERS ) .
O Iko Uwais ( THE RAID ) είναι ο Abdi , αλλά πρωτοεμφανίζεται ως ένας άντρας αγνώστων λοιπών στοιχείων με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ο οποίος ξεβράζεται σε κωματώδη κατάσταση στην ακτή μιας παραλίας .
Η νεαρή φοιτήτρια ιατρικής Ailin που είναι φίλη του μεσήλικα ψαρά που τον βρίσκει , τον επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση φροντίζοντας το τραύμα του επιτρέπει στον πρωταγωνιστή να ξυπνήσει δύο μήνες αργότερα και να θυμηθεί σταδιακά τα βίαια γεγονότα που τον έφτασαν στο σήμερα . Του δίνει το όνομα Ismael προς χάριν επικοινωνίας (μιας και τύχαινε να διαβάζει το Moby Dick όσο περίμενε να αναρρώσει) και αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ τους στα όρια του ερωτικού στατιστικού λάθους ( ο καταπονημένος ήρωας την βλέπει περισσότερο σαν παιδική του φίλη/μικρή αδελφή που δεν θέλει να τον εγκαταλείψει , παρά ως αντικείμενο του πόθου όπως συνηθίζεται στις δυτικές περιπέτειες ) .
Όταν η νεαρή φοιτήτρια πάρει το τοπικό λεωφορείο για την πρωτεύουσα ώστε να συνεχίσει τις σπουδές της στην ιατρική θα απαχθεί από τους ίδιους εγκληματίες που δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Abdi πριν τον πετάξουν με μια σφαίρα στο κεφάλι στην θάλασσα .
Ο έτοιμος-για-ματωμένη-εκδίκηση πρωταγωνιστής επιστρέφει στην ενεργό αντίδραση κυνηγώντας τους απαγωγείς μέχρι τέλους .
Ο/Οι Κακός/οι :
O Sunny Pang είναι ο διαβόητος καταζητούμενος από την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες κύριος Lee - γνωστός και ως "Πατέρας της Κόλασης" ή "Διάβολος της Θάλασσας" στον υπόκοσμο της Ινδονησίας . Ο Lee διευθύνει τρομοκρατική/εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας όπλων και ναρκωτικών τα οποία προμηθεύεται από την Κίνα .
Ο Lee στρατολογεί μικρά παιδιά τα οποία μετατρέπει σε αδίστακτους φονιάδες μέσα από πρακτικές επιβίωσης ζούγκλας . Ο Πατερούλης Lee είχε διατάξει την δολοφονία του επίσης παιδιού του Abdi/Ismael τον οποίο όμως έχει μέσα στην καρδιά του περισσότερο από όλους τους άλλους .
Στην μεταξύ τους τελική μάχη εξιλέωσης/απόδοσης δικαιοσύνης ο Lee χρησιμοποιεί μάλλον τεχνική αετού καθώς τα χέρια του τρίζουν σαν καρύδια που σπάνε κάθε φορά που τα λυγίζει ώστε να θυμίζουν τα νύχια του ιπτάμενου θηρευτή .
Η Julie Estelle ( Hammer Girl στο THE RAID 2 ) είναι η Rika , μέλος της απροσάρμοστης οικογένειας του Lee . Είναι αυτή που τράβηξε την σκανδάλη προκαλώντας την αμνησία στον Abdi/Ismael . Αυτή τη φορά αντί για σφυριά χρησιμοποιεί πολεμικό μαχαίρι - κάτι που δεν την βοηθάει τόσο στην μάχη της με τον Uwais όπως και την προηγούμενη φορά .

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

THE CREATURE BELLOW (2016)


Γραμμένο από τους Paul Butler και Stewart Sparkle ( MARGARET IN THE ZOMBIE APOCALYPSE ) .
Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο - αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του , φόρος κατευθείαν-σε-dvd-τιμής στις ιστορίες του Howard Phillips Lovecraft .
Η δόκτωρ θαλάσσιας βιολογίας Olive Crown ( Anna Dawson ) (με καδραρισμένο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Miskatonic) γνωρίζει από κοντά ένα τεράστιο ψηφιακό χταπόδι κατά την διάρκεια εξερευνητικής κατάδυσης με ψηφιακά μέσα κάπου στα ψευτο-βάθη του Ατλαντικού .
Το ατύχημα της στοίχισε την δουλειά των ονείρων της , αλλά επιστρέφοντας στο σπίτι της έχει μαζί της και το αυγό δώρο από το πλάσμα όπου ήρθε σε επαφή . Θεωρεί καλή ιδέα να το κρατήσει ζωντανό στο υπόγειο του σπιτιού της χωρίς να ενημερώσει τον αγαπησιάρη αρραβωνιαστικό της . Με το πέρασμα των ημερών το αυγό εκκολάπτεται και το καλά κρυμμένο από την κάμερα πλάσμα καταφέρνει να φτύσει μελάνι στα μάτια της νεαρής πρωταγωνίστριας , δημιουργώντας έτσι έναν περίεργο συμβιοτικό δεσμό με το κθουλο-κατοικίδιο (το οποίο τρέφεται αποκλειστικά με ανθρώπινο αίμα) που θα οδηγήσει σταδιακά την Olive σε ακραίες καταστάσεις δολοφονικής παράνοιας χαμηλού προϋπολογισμού , ξεκλειδώνοντας έτσι το μυστήριο των πραγματικών κινήτρων της εξερευνητικής αποστολής . Το νεαρό πλάσμα μεγαλώνει όσο τρέφεται από τα θύματα που του φέρνει η Olive , μέχρις ότου καταναλώσει και την ίδια .
Ο υπεύθυνος της αποστολής όπου συμμετείχε η άτυχη βιολόγος γνώριζε για το αβυσσαίο πλάσμα το οποίο λατρευόταν ως θεός από τα χρόνια της αρχαιότητας και έχει σκοπό να επιστρέψει για να τιμωρήσει τους ασεβείς μοντέρνους ανθρώπους .