Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

DISCO DANCER (1982)


Περιπετειώδες μουσικό δράμα γραμμένο από τους Rahi Masoom Reza και Deepak Balraj και σκηνοθετημένο από τον Babbar Subhash ( ADVENTURES OF TARZAN , COMMANDO ) .
Ο Jimmy είναι ένα μικρό αγόρι γεμάτο χαρά για ζωή το οποίο χορεύει ξυπόλιτο από το πρωί μέχρι το βράδυ . Ο χορός είναι η ζωή του στην κυριολεξία αφού ζει από αυτόν . Κατά την διάρκεια μιας υπαίθριας παράστασης ο μικρός προσκαλείται από την ανήλικη πλούσια Rita Oberoi μέσα στην αυλή του σπιτιού της και μέσα στον ενθουσιασμό το χορευτικό των δύο παιδιών προσελκύει τους περαστικούς οι οποίοι συνοστίζονται στον τοίχο του πλουσιόσπιτου σπάζοντας σταδιακά διάφορες διακοσμιτικές γλάστρες . Ο πρεσβύτερος Oberoi επιστρέφει από το εργοστάσιο και βλέποντας όλους τους βρωμίλιδες έξω από το σπίτι του προσβάλει βάναυσα τον αεικίνητο μικρό χορευτή και την μητέρα του (την οποία και σπρώχνει βίαια με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα το κεφάλι της στο τσιμέντο) . Με τον όλο δημόσιο σαματά που προκαλείται η αστυνομία επεμβαίνει άμεσα και συλλαμβάνει την μάνα του μικρού υπό ψευδείς κατηγορίες .
O Jimmy δίνει ματωμένο όρκο εκδίκησης να επιστρέψει στην Βομβάη και να γίνει ο καλύτερος ντίσκο διασκεδαστής που έχει γνωρίσει ο πλανήτης , κάτι το οποίο γίνεται πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα όταν τον ανακαλύπτει να περπατάει χορεύοντας τραβόλτικα μέσα στην νύχτα ο πρώην μάνατζερ του αλαζονικού ντίσκο ειδώλου Sam .
Ακολουθούν ντίσκο διασκευές του τρόμου μπροστά σε υπερενθουσιώδες κοινό , ξαφνική φήμη και όλα όσα συνεπάγεται αυτό .
-----------
Ο Jimmy θα ερωτευτεί την πλέον πεταχτούλα αλλά πάντα σοβαρή κόρη του Oberoi η οποία συχνάζει στις ντίσκο όπου εμφανίζεται , προκαλώντας με την προκλητική σχέση τους νευρικό κλωνισμό και απώλεια εκατομμυρίων στον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία .
Πέρα από την σχέση του με την Rita ο Jimmy έχει κι άλλους ανοιχτούς λογαριασμούς με την οικογένεια Oberoi αφού ο Sam (ο οποίος είναι ο κακομαθημένος γιος του επιχειρηματία) έχει γίνει πρεζάκιας μετά την πτώση του από την πρώτη θέση στην ντίσκο κοινότητα .
Σε μια προσπάθεια να ξεφορτωθεί μια και καλή τον ευλύγιστο ντισκοτόβιο/λαϊκό ήρωα από την ζωή τους o Oberoi θα στείλει επαγγελματία δολοφόνο/ηλεκτρολόγο εναντίον του Jimmy αλλά την δολοφονικά τροποποιημένη ηλεκτρική κιθάρα την βραδιά της βράβευσης θα την πιάσει πρώτη η ταλαίπωρη μητέρα του .
Τόσο η καριέρα όσο και η ψυχολογία του Jimmy θα πάρει την κάτω βόλτα αφού πλέον έχει "κιθαροφοβία" και δεν μπορεί να παίξει τις ντίσκο πενιές του στο κοινό του και σαν να μην έφτανε αυτό , πληρωμένοι τραμπούκοι θα του σπάσουν τα πόδια με μπαστούνια του χόκεϊ.
Όλα θα κριθούν στον Διεθνές Διαγωνισμό Ντίσκο , στον οποίο ο καταβεβλημένος ήρωας θα πρέπει να χορέψει για την ζωή του προσφέροντας youtube διασκέδαση στις επόμενες γενεές - κάτι το οποίο δεν το καταφέρνει αρχικά , παρ όλη την υποστήριξη της Rita που χορεύει για αυτόν στην θέση του .
Τελικά βροχή από παντόφλες και το φάντασμα του νεκρού του πατέρα που του μιλάει με echo (ο οποίος δεν ήταν φάντασμα , αλλά απλά απών από την ζωή του τόσα χρόνια ;) θα τον επαναφέρει στην ενεργό ντίσκο δράση και το κοινό θα τον ξαναγαπήσει δίνοντας του τον τίτλο του απόλυτου ντίσκο ειδώλου σε παγκόσμιο επίπεδο .
Ο πατέρας τρώει μια σφαίρα για έξτρα κίνητρο εκδίκησης σώζοντας τον γιο στο τέλος της επεισοδιακής παράστασης .
Η ταινία κλείνει με ματωμένη ντίσκο/καράτε απόδοση δικαιοσύνης αλα ROADHOUSE στο σπίτι του Oberoi με τον Jimmy να σκάει στο πάρτι μέσα από την κεντρική πόρτα με το αυτοκίνητό του .
Το γεγονός ότι ο Jimmy σκότωσε τον πατέρα της δεν φαίνεται να επηρεάζει καθόλου την Rita στην συνέχεια .