Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

CLOWNTERGEIST (2017)


Γραμμένο από τους Brad Belemjian και Aaron Mirtes ως άλλη μια κατευθείαν-σε-dvd ξεδιάντροπη προσπάθεια εξαργύρωσης του όλου ενθουσιασμού που ακολούθησε της κυκλοφορίας του remake του IT , με προωθητική φανφάρα φαντασμαγορίας στο εξώφυλλο της συσκευασίας του dvd που μάλλον μόνο διαδικασία αυτόφωρου και μήνυση κατά αγνώστων θα μπορούσε να ξεκινήσει .
Σκηνοθετημένο με ανεξάρτητη διάθεση από τον Aaron Mirtes .
Γνωστό και ως FEAR "IT"SELF .
Η δαιμονική οντότητα που ακούει στο action figure όνομα Ribcage the Clown τρομοκρατεί μια μικρή πόλη κάπου στην Αμερική με χαμηλότερου προϋπολογισμού μεταφυσικό τρόπο από τον γνωστό δαιμονικό κλόουν του γνωστού συγγραφέα που έχει γινεί γνωστή ταινία και γνωστό remake .
Ο "Πλευροκλουβής" (δόκιμη μετάφραση που αποδίδει την ανάλογη παιδικότητα στον αποτροπιασμό της βίαιης συμπεριφοράς του πολύχρωμου διασκεδαστή του τσίρκου) συνηθίζει να τρομοκρατεί τα θύματά του σκορπώντας κόκκινα μπαλόνια με διάφορα μηνύματα γραμμένα με σατανικό μαρκαδώρο πάνω τους , προειδοποιώντας πάντα την μέρα και την ώρα που θα χτυπήσει . Αυτή την φορά έχει στρέψει την προσοχή του στην νεαρή φοιτήτρια Emma ( Brittany Belland - THE SLEEPER ) η οποία έχει μια παράλογη φοβία με τους κλόουν και προσπαθεί να περάσει τα μαθήματά της δουλεύοντας ταυτόχρονα σε ένα εστιατόριο/παγωτατζίδικο . Της τρώει τον σκύλο και στην συνέχεια σκοτώνει τους μοναδικούς της φίλους στην πόλη . Μόνος της σύμμαχος ο χαροκαμένος πατέρας που έχασε την κόρη του στα χέρια του μασκαρεμένου παλαβού .
Πρόκειται για έναν άτυχο κλόουν ο οποίος έχει καταληφθεί από έναν δαίμονα , ο οποίος με την σειρά του ελέγχεται από τον μυστικιστή τοπικό περιφερόμενο παγωτατζή (!) τα τελευταία 30 χρόνια - παρόλο που υποτίθεται πως υπάρχει ως όνομα στην πόλη από το 1831 . Από μόνη της αυτή η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά με το IT να πολλαπλασιαστεί γεωμετρικά και μετατρέπει σε κωμωδία την οποιαδήποτε νοσηρότητα είχε καταφέρει να δημιουργήσει ο σκηνοθέτης λίγο πριν την ολοκλήρωση της ιστορίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.