Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

INSECTULA! (2015)


Γραμμένο ως προειδοποίηση για την ψηφιακής κλίμακας ματωμένη εκδίκηση που θα πάρει κάποια στιγμή η φύση αν οι άνθρωποι δεν αρχίσουν να προσέχουν αυτόν τον πλανήτη και επίτηδες σκηνοθετημένο σαν ταινία β' διαλογής της δεκαετίας του '60 από τον ειδικό εφετζή/ηθοποιό/σκηνοθέτη Michael Peterson ( THE DEVIL'S HOUR ) .
Ένα γιγαντιαίο έντομο εξωγήινης προέλευσης ελκύεται από τις μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που έχουν φτάσει με μαγικό τρόπο μέχρι το διάστημα από την ατμόσφαιρα της Γης .
Το τεράστιο έντομο προέρχεται από άγνωστο μακρινό πλανήτη Harryhausen-ικών ψηφιακών τεράτων και διψάει για αίμα σκοτώνοντας αδιακρίτως στον τεράστιο μπλε μπουφέ που ανακαλύπτει .
H "Εντόμουλα" φτιάχνει το νέο της σπίτι αποκλειστικά από το πύον που παράγεται από τα ακόμη ζωντανά διαμελισμένα πτώματα που διατηρεί μέσα σε αυτό - περνάει την ώρα της μέσα σε μια σιχαμερή βιο-κυψέλη .
Ο μάλλον συνταξιούχος Ειδικός Πράκτορας Aldo Delbiondo με το χαρακτηριστικό κορακί μουστάκι κολλημένο στα χείλη αναλαμβάνει από μόνος του να ξεδιαλύνει την μυστήρια εξαφάνιση της ανήλικης (;) φίλης του η οποία μάλλον είναι έγκυος με το παιδί του . Από την πλευρά της αστυνομίας την υπόθεση την έχει αναλάβει κάποιος ντετέκτιβ Novak που δεν βλέπουμε ποτέ .
Ο εκκεντρικά μισάνθρωπος επιστήμονας που συνεργάζεται με το FBI Δόκτωρ Heinrich Johann Kempler έχει ενθουσιαστεί από την εντατική εθνοκάθαρση που επιδίδεται το διαστημικό έντομο (που δεν του είναι καθόλου άγνωστο) .
Προσπαθεί να το μεγαλώσει με όποιο μέσο μπορεί καθώς είναι αυτός που το βρήκε και το βοήθησε να επιβιώσει τις πρώτες μέρες της επίσκεψής του - το σκοτεινό του παρελθόν αποκαλύπτεται από τις ανθρωπολογικές μελέτες και την γενικότερη εξερεύνηση της Λατινικής Αμερικής όπου αναφέρει κάποια στιγμή σε έναν μονόλογο ξέσπασμα ανάπτυξης χαρακτήρα (παρόλο που υποτίθεται πως βρισκόμαστε σε σύγχρονη εποχή - το επιτηδευμένο 60ς τρομο-γύρισμα μπερδεύει τον χωροχρόνο) .
Το τέρας φυσικά θα ξεφύγει της προσοχής του μανιακού Δόκτωρ και από το δάσος όπου βρίσκεται το μυστικό του εργαστήριο θα μεταφερθεί στην μεγάλη πόλη όπου και θα παιχτεί η τελική πράξη του δράματος της μάχης με τον πάντα έτοιμο να ρίξει πυρηνικά στρατό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.