Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ANNABELLE: CREATION (2017)


Γραμμένο ως σύντομη εισαγωγή/origin ιστορία της καταραμένης κούκλας που πρωτοεμφανίστηκε στο THE CONJURING (2013) (20 εκατομμύρια έγιναν 318) και prequel της προηγούμενης ταινίας ANNABELLE (2014) (6,5 εκατομμύρια δολάρια έγιναν 256) από τον Gary Dauberman ( SWAMP DEVIL , ANNABELLE , IT ) .
Σκηνοθετημένο από τον David F. Sandberg ( LIGHTS OUT ) .
Στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες ταινίες το ANNABELLE: CREATION μετέτρεψε τα 15 εκατομμύρια δολάρια της παραγωγής του σε 303,2 εκατομμύρια έσοδα στο box office .
1955:
12 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης Annabelle από ασυνείδητο οδηγό σε επαρχιακό χωματόδρομο , η οικογένεια Mullins - ο κουκλοποιός πατέρας ( Anthony LaPaglia - SUMMER OF SAM ) και η κατάκοιτη από το δυστύχημα που κόστισε την ζωή της κόρης τους μητέρα ( Miranda Otto - Eowyn στο THE LORD OF THE RINGS , HOMELAND , 24: LEGACY ) καλωσορίζουν στο μεγάλο και γεμάτο σκοτεινές γωνίες σπίτι τους (το σπίτι της Dolores στο τηλεοπτικό WESTWORLD) μια ομάδα ορφανών κοριτσιών και την λατίνα καλόγρια συνοδό τους ( Stephanie Sigman - SPECTRE , NARCOS ) από ένα κοντινό ορφανοτροφείο που έκλεισε .
Τα μικρά κορίτσια γίνονται σύντομα στόχος της δαιμονισμένης κούκλας που φιλοξενεί μια ανίερη οντότητα σφραγισμένη μέσα σε ένα κρυφό δωμάτιο του σπιτιού από προσευχές και ταπετσαρία από κομμένες σελίδες της βίβλου . Η εν λόγω οντότητα είναι φυλακισμένη στο προσελάνικο ανήλικο ομοίωμα όλα αυτά τα χρόνια . Το σκοτεινό φρικιό ψάχνει για ανθρώπινο δοχείο με σκοπό να αντικαταστήσει την ψυχή που θα βρεί εκεί με την ανίερη ύπαρξή του .
Η τυχερή που θα δεχτεί τον νέο ένοικο για να συνεισφέρει στην συνέχεια της κατάρας μετά από 100 λεπτά αναμενόμενων πηδημάτων από την καρέκλα που έχουμε δει ήδη από την πρώτη ταινία/ταξίδι στο μέλλον του 1967 είναι η χτυπημένη από πολυομυελίτιδα Janice - στο ANNABELLE (2014) είναι αυτή που σφάζει τελετουργικά τους θετούς γονείς της παρέα με τον ψευτο-Manson γκόμενο στην αρχή της ταινίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.