Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

THE HATRED (2017)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Michael G. Kehoe .
Γνωστό και ως ALICE .
Ο παραγωγός των HALLOWEEN ταινιών από το 1998 και μετά , Malek Akkad (ο πατέρας του Moustapha ήταν παραγωγός των προηγούμενων) , θεώρησε καλή ιδέα να επενδύσει 800,000 δολάρια στην ταινία .
4 γοητευτικές φίλες ταξιδεύουν για χαλαρό σαββατοκύριακο σε παλιό αρχοντικό σπίτι στην επαρχεία και ανακαλύπτουν το σατανικό παρελθόν της ιδιοκτησίας .
Ο ιδιοκτήτης της φάρμας Samuel Sears ( Andrew Divoff - XTRO 3: WATCH THE SKIES , NEMESIS 4: DEATH ANGEL , WISHMASTER , FAUST , LOST ) ήταν κολλητός του Χίτλερ , άρα αποδεδειγμένα απόλυτος εκφραστής μίσους , και φυσικά μπλεγμένος στις μυστικιστικές πρακτικές των ένστολων εκκεντρικών φίλων του .
Το 1968 πνίγει την κόρη του Alice σε μια γούρνα στον σταύλο της φάρμας του επειδή την έπιασε να μιλάει με ένα αγόρι και στην συνέχεια βρίσκει τραγικό θάνατο εισπνέοντας μεγάλη ποσότητα εντομοκτόνου (εξ ου και η στολή μελισοκόμου/πολεμιστή Α' Παγκοσμίου Πολέμου του εξωφύλλου που σε παροτρίνει να νομίζεις πως θα παρακολουθήσεις slasher δράση) .
Στην σημερινή εποχή οι 4 φίλες , με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα την δεν-θέλω-να-γίνω-μάνα-αλλά-το-σκέφτομαι Regan ( Sarah Davenport - DUSK , STITCHERS ) έρχονται αντιμέτωπες με το ημι-ψηφιακό φάντασμα της Alice η οποία θέλει να πάρει ματωμένη εκδίκηση μέσα σε μια νυχτερινή καταιγίδα που φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ και βρίσκουν εύκολες απαντήσεις/πασαλλείματα στο παντογνώστη google σχετικά με τις σχέσεις συμβόλων των Ιπποτών του Ναού , των ναζί και του αποκρυφισμού .
Το αντι-κλιματικό (όχι σαν τον Πρόεδρο της Αμερικής) φινάλε (αποφυγή της δαιμονικής οντότητας μέσω απόδρασης από την πορτούλα του σκύλου) σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν όντως έχει τελειώσει η ταινία ή δεν πήγε κάτι καλά στο κόψε-ράψε των σκηνών .
ΥΓ: η μετάφραση του anticlimatic είναι "άστοχο" , οπότε αντικλιματικό σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό και πλέον ο εύκολος στόχος με το ξανθό περουκίνι που λέγεται Donald Trump τα κάνει όλα πιο ευχάριστα στην χιουμοριστική απόδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.