Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

SHARKNADO 5: GLOBAL SWARMING (2017)


Γραμμένο από τον Asylum-ικό Scotty Mullen ( THE COED AND THE ZOMBIE STONER , ZOOMBIES , THE FAST AND THE FIERCE ) και σκηνοθετημένο για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού με την τηλεόραση του Syfy από τον Anthony C. Ferrante ( BOO , HANSEL & GRETEL , THE SHARKNADO SAGA ) .
Η οικογένεια Sheppard , Fin ( Ian "Steve" Ziering ) , cyborg μαμά ( Tara Reid ) και ο μικρός Gil , βρίσκεται στο Λονδίνο για διακοπές . Εκεί ο μικρός Gil επισκέπτεται κρυφό εργαστήριο των μυστικών υπηρεσιών μετά από πρόσκληση του Βρετανού Πρωθυπουργού για να παίξει μέσα στο ειδικό τμήμα αντιμετώπισης καρχαριοστρόβυλων .
Την ίδια στιγμή κάπου κάτω από το ιερό αρχαίο μνημείο του Stonehenge η Nova Clark ( Cassandra Scerbo - MAKE IT OR BREAK IT ) ανακαλύπτει σπήλαιο με δυσοίωνη τοιχογραφία αρχαίου καρχαριοστρόβυλου Θεού - η απειλή υπήρχε από παλιά και οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν τρόπους να επιβιώνουν της μανίας του φαινομένου - και καλεί τον Fin για περαιτέρω εξερεύνηση στα βάθη της προϊστορίας .
Μετά από ένα διασκεδαστικό πεντάλεπτο αναφορών στο Indiana Jones ο Fin καταλήγει με φεντόρα και μαστίγο , ξυπνώντας όμως την οργή ενός καινούργιου καρχαριοστρόβυλου ο οποίος μετά την καταστροφή του Stonehenge κατευθύνεται με άγριες διαθέσεις προς το Λονδίνο .
Ο καρχαριοστόβυλος ρουφάει τον γιο του Fin και αρχίζει ένα κυνηγητό 500 μιλίων την ώρα ανά τον πλανήτη ...
Επόμενος σταθμός : Σκι στις Άλπεις και χιονοστιβάδα από καρχαρίες ανάμεσα σε σκιέρ .
Σίδνεϊ της Αυστραλίας και μετατροπή του κτηρίου της Όπερας σε υπερόπλο εναντίον ιπτάμενων καρχαριών .
Θάλασσα της Νότιας Κίνας όπου ο καρχαριοστρόβυλος έρχεται σε επαφή με πυρηνικά απόβλητα και εμφανίζεται ως SHARKZILLA στην Okinawa .
Βραζιλία μέσω vortex .
Ιταλία για μονομαχία στο ψηφιακό Κολοσσαίο , ευχές στην Fontana di Trevi και ευθυγράμμιση του Πύργου της Πίζας . Συνάντηση με Πάπα και χρήση καινούργιου , ευλογημένου Αλυσοπρίονου .
Στην Αφρική εμφανίζεται Sharksafarinado , δηλαδή καρχαρίες που κυνηγάνε λιοντάρια που κυνηγάνε γαζέλες .
Την ίδια στιγμή η Αμερική διαλύεται από έντονους καρχαριοστρόβυλους που κάνουν τους καρχαριοστρόβυλους από τις προηγούμενες ταινίες να φαίνονται σαν απλή δοκιμή για την μεγάλη επίθεση .
Η τελική μάχη γίνεται κάπου στην Αίγυπτο με τον Fin να καταστρέφει τον χωροχρόνο σε ρόλο ξανθού Μωυσή χωρίζοντας τσουνάμι και καρχαριοδύνη στα δύο .
-------------------------------------------------
Στο ίδιο μοτίβο μικρών εμφανίσεων "προσωπικοτήτων" με τις προηγούμενες ταινίες , μια κουστωδία Βρετανών πλαστικοποιημένων τηλεπερσόνων/πρωινών δημοσιογράφων , ξεχασμένων σεξοβομβών από το "Πλοίο της Αγάπης" , επαγγελματιών σκέητερς και παλαιών hair-metalers κάνει ένα πέρασμα μέσα από τα σαγόνια των ψηφιακών καρχαριών .
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι : Samantha Fox ( από το Celebrity Big Brother της αληθινής ζωής στην M16 της Asylum ) , Tony Hawk "Pro-Skater" ( για όσους ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια ) , Bret Michaels (τραγουδιστής των POISON και πλέον τηλεοπτικό-ριάλιτι βιο-γραφικός τύπος τύπου Ozzy - με την διαφορά πως αυτός έχει επαφή με το περιβάλλον ) , Nishelle Williams ( η Uhura από το Star Trek TOS ) , Olivia Newton-John ( η Μπέττυ αφιερώνει στον Πάνο το carried away ) , WWE Superstar John Morrison ( που άφησε τα ρίνγκ για τα πλατό της Asylum ) , το άρλεκιν μοντέλο Fabio κάνει τον Πάπα που δίνει ιερό αλυσοπρίονο στον Fin ευλογημένο από τον ίδιο , ο παγκοσμίου φήμης Ολυμπιακός δύτης Greg Louganis που δεν κατάλαβα τι κάνει ακριβώς αλλά είναι στα credits , η stand-up κωμικός Margaret Cho , η Bai Ling ( LOST , CRANK: HIGH VOLTAGE , SAMURAI COP 2: DEADLY VENGEANCE ) κυνηγάει Pokemon στην Ιαπωνία και εξευτελίζει Pokemon-Go χρήστη πετώντας κανονική Pokeball στον Sharkzilla , τηλε-εξυπνάκηδες Γερμανοί που σατυρίζουν "κακές ταινίες" ( με προτίμηση σε όλα τα προηγούμενα SHARKNADO ) , και δεκάδες άλλοι που αστράφτουν για μερικά δευτερόλεπτα στο Β-παγκόσμιο κρυπτοζωικό φαινόμενο .
SPOILER ALERT :
Ο Dolph Lundgren ( THE KINDERGARTEN COP 2 ) εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας μέσα σε ένα μεταποκαλυπτικό αυτοκίνητο/μηχανή του χρόνου με δέρματα ζώων στις πόρτες και κάνει τον χαμένο 60-χρονο πλέον γιο του Fin Sheppard , Gil ! O Fin είχε καταστρέψει νωρίτερα το timeline και κατά συνέπεια τον πλανήτη για να αντιμετωπίσει τον αρχέγονο καρχαριοστρόβιλο σε μια ύστατη προσπάθεια να βρει τον γιο του και περιφέρεται στα χαλάσματα ως ρακένδυτος προφήτης μαχητής που έχει χάσει όλα τα μέλη της οικογένειάς του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.