Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

THE SHALLOWS (2016)


Γραμμένο με συμπρωταγωνιστή slasher καρχαρία κάθαρμα που κρατάει κακία σαν άνθρωπος από τον Anthony Jaswinski ( BACKWOODS , VANISHING ON 7TH STREET , SATANIC ) . Σκηνοθετημένο με καλοκαιρινή διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων και γυρισμένο πότε στην Αυστραλία και πότε σε κάποια δεξαμενή νερού με bluescreens για εφέ από τον Jaume Collet-Serra ( HOUSE OF WAX , THE ORPHAN , UNKNOWN , NON-STOP , SUICIDE SQUAD 2 ) .
Η Blake Lively ( GREEN LANTERN ) είναι η Nancy . Τελειόφοιτη ιατρικής σχολής (το οποίο της χρησιμεύει αργότερα , καθώς λοιποί αμόρφωτοι θα είχαν πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία μετά από δάγκωμα καρχαρία στο μπούτι πριν προλάβουν να γκουγκλάρουν για βοήθεια στο iphone τους) η οποία βρίσκεται σε διακοπές με την καλύτερή της φίλη στο Mexico (της Αυστραλίας) κάνοντας ταυτόχρονα οδοιπορικό με σκοπό να σπάσει τους κανόνες και να δαμάσει τα κύματα σε αργή κίνηση στην αγαπημένη παραλία της μακαρίτισσας μητέρας της που έχει χάσει πρόσφατα από καρκίνο - σκέφτεται να παρατήσει την σχολή γιατί όπως φαίνεται οι γιατροί δεν μπορούν να σώσουν τους πάντες με τις καθώς πρέπει γνώσεις τους .
Η φίλη της την συγκεκριμένη μέρα βρίσκεται εκτός μάχης πίσω στο ξενοδοχείο μετά από μεθύσι και όταν συνέρχεται δεν μπαίνει καν στον κόπο να βρει την παραλία όπου βρίσκεται η φίλη της αλλά προτιμάει να περάσει την μέρα της με τον όμορφο τυχάρπαστο που γνώρισε την προηγούμενη νύχτα .
Η Nancy θα ανακαλύψει σύντομα τις υπερηρωικές δυνάμεις της που αψηφούν τους νόμους της φυσικής και της θαλάσσιας βιολογίας και θα τα βάλει με έναν ψηφιακό 6μετρο θηλυκό λευκό καρχαρία που έχει σοβαρό πρόβλημα με τους ανθρώπους από τότε που του καρφώθηκε ένα αγκύστρι στο στόμα .
Η ιδιαιτερότητα της απομόνωσης του περιβάλλοντος χώρου/κυνηγότοπου του καρχαρία είναι που θα αγκιστρώσει και το ενδιαφέρον του θεατή (και θα τον κάνει να έχει και αυτός πρόβλημα με τους ανθρώπους) καθώς η Nancy βρίσκεται αρχικά πάνω στο κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας και στην συνέχεια πάνω σε έναν ύφαλο σε άγνωστο κόλπο που ανεβοκατεβαίνει η στάθμη της θάλασσας κάθε 12 ώρες , την ίδια στιγμή που στην 200-μέτρα-μακριά ασφάλεια της παραλίας ο μοναδικός Μεξικανός εκπρόσωπος σωτηρίας είναι ένας μεθυσμένος μουστακαλής κοιλαράς ο οποίος της κλέβει τα πράγματα πριν θεωρήσει καλή ιδέα να μπει στην θάλασσα για να της πάρει και την σανίδα !
Seagal-ογική λεπτομέρια:
Ο τραυματισμένος γλάρος που κρατάει συντροφία στην Nancy πάνω στον ύφαλο βαπτίζεται από την ίδια Steven Seagull ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.