Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

AFTERMATH (2017)


"Θα ήθελα κάποιος να πει πως λυπούμαστε για τον φόνο της οικογένειάς σου .."
- Roman , εργοδηγός οικοδομών .

Γραμμένο από τον Javier Gullon ( HIERRO , ENEMY ) και σκηνοθετημένο από τον Elliot Lester ( BLITZ ) . Βασισμένο σε αληθινό γεγονός το οποίο συνέβη στην Γερμανία το 2002 .
O Arnold Schwarzenegger ( THE EXPENDABLES ) είναι ο πάντα πρόθυμος για εργασία εργοδηγός οικοδομών , Roman Melnyk . Μετά από τραγική συγκυρία σε πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χάνει την γυναίκα του και την έγκυο κόρη του σε σύγκρουση δύο αεροπλάνων στον αέρα . Αντί για το θερμό καλωσόρισμα που τους είχε ετοιμάσει και οικογενειακό εορτασμό Χριστουγέννων θα πρέπει να πάει στην κηδεία τους . Αναμενόμενα θα περίμενε κανείς να παρθεί ματωμένη εκδίκηση άμεσα από τον αδικημένο από την ζωή πρωταγωνιστή [βασισμένος πάντα στην περιπετειώδη τιμιότητα των CONAN THE BARBARIAN (σκοτωμένοι γονείς) , LAST ACTION HERO  (σκοτωμένος γιος) , END OF DAYS (σκοτωμένη γυναίκα και κόρη) , COLLATERAL DAMAGE (σκοτωμένη γυναίκα και γιος) και SABOTAGE (σκοτωμένη γυναίκα και γιος)] , όμως ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει εδώ ο συνταξιούχος θρύλος μας σπαράζει την καρδιά με άλλη μια ερμηνεία ισάξια του MAGGIE (2015) . Την επόμενη μέρα του δυστυχήματος πηγαίνει ως εθελοντής και ψάχνει στα συντρίμμια του αεροπλάνου . Βρίσκει την κόρη του και καταρρέει από την ξαφνική συνειδητοποίηση της πραγματικότητας . Την ίδια στιγμή ο Jacob ( Scoot McNairy - MONSTERS , BATMAN VS SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE ) , ο χειριστής του πύργου ελέγχου της μοιραίας νύχτας έχει χάσει κάθε όρεξη για ζωή καθώς έχει στην συνείδησή του τον θάνατο 271 ανθρώπων .
Οι λευκές γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα συνεχίζουν να χαράζουν το γαλάζιο του ουρανού καθημερινά με τους δύο πρωταγωνιστές να προσπαθούν να επανέλθουν στην ζωή , ο ένας με το να κοιμάται μεθυσμένος στο νεκροταφείο και ο άλλος με το να αγοράζει ένα περίστροφο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή της συνταγογραφημένης του διαύγειας . Ο Melnyk είναι ο μόνος που έχει κάνει μήνυση στις αεροπορικές εταιρίες που ενεπλάκησαν στο ατύχημα χωρίς δικηγόρο και χωρίς να έχει επαφή με τον σύλλογο των υπόλοιπων συγγενών των θυμάτων οι οποίοι έχουν φτάσει ήδη στον οικονομικό συμβιβασμό . Θέλει μόνο να ακούσει μια συγνώμη ...
Έναν χρόνο μετά :
Ο Jacob έχει αλλάξει όνομα και πολιτεία και πλέον λέγεται Pat Dealbert . Δουλεύει ακόμη για την εταιρία αλλά έχει δουλειά γραφείου ως ταξιδιωτικός σύμβουλος . Μένει μόνος του μακριά από την γυναίκα και τον γιο του .
Ο Roman περιμένει ακόμη να ακούσει μια συγνώμη . Βρίσκει την διεύθυνση του "Pat" με την βοήθεια μιας δημοσιογράφου και αποφασίζει να τον επισκεφτεί .
Η επίσκεψή του συμπίπτει με την επίσκεψη της οικογένειας του Pat για σαββατοκύριακο αλλά δεν θα ακούσει αυτό που περίμενε με αποτέλεσμα να τελειώσει την συζήτηση με το μαχαίρι του .
10 χρόνια μετά :
Ο Roman αποφυλακίζεται και επισκέπτεται τον τάφο της οικογένειας του . Εκεί γνωρίζει τον γιο του Jacob/Pat και ο δεκαετής κύκλος ενός δραματικού επαύριο τελειώνει χωρίς περαιτέρω βία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.