Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

MORGAN (2016)

Γραμμένο από τον Seth Owen και σκηνοθετημένο από τον Luke "ο-μπαμπάς-μου-σκηνοθέτησε-το-ALIEN-ο-δικός-σου;" Scott ( δεύτερος σκηνοθέτης στα THE MARTIAN , ALIEN: COVENANT ) .
Τα 8 εκατομμύρια της εταιρίας παραγωγής Scott Free Productions επέστρεψαν στο ταμείο της ως 3,9 με μαγικό τρόπο μετά από 2μιση εβδομάδες προβολής της ταινίας στους κινηματογράφους .
H Mogan ( Anya Taylor-Joy - VAMPIRE ACADEMY , THE VVITCH , SPLIT ) είναι ένα 5χρονο συνθετικό όν το οποίο μοιάζει για 16χρονο κορίτσι . Είναι το τελευταίο μοντέλο συνθετικού ανρωποειδούς/δημιούργημα επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται για σατανική πολυεθνική αγνώστων λοιπών στοιχείων , γνωστή προς χάρην σεναριακής συνομοσιολογίας ως ¨Η Εταιρία" (από την παράδοση του ονόματος του σκηνοθέτη , η εταιρία θα μπορούσε να είναι και η Wayland-Yutani , αλλά δεν καθονομάζεται ποτέ - βλέπουμε μόνο κάποια στιγμή προς το τέλος της ταινίας κάτι ανέκφραστους κουστουμάτους να αναλύουν κυνικά το αιματοβαμμένο αποτέλεσμα) . Η Morgan μαζί με τους επιστήμονες γονείς της και το λοιπό προσωπικό υποστήριξης (γυμνασμένος μάγειρας - πιθανόν με μανίκι τατού , ψυχολόγοι , κτλ) ζουν όλοι μαζί μέσα σε μια περιφραγμένη μυστική βάση κάπου σε ένα δάσος . Εκεί η Morgan μαθαίνει να ελέγχει τα προγραμματισμένα της συναισθήματα όποτε βρίσκεται εκτός του πλέξιγλας δωματίου της , κάτι το οποίο την οδηγεί σε μια ξαφνική έκρηξη βιας προκαλώντας τον προβληματισμό της εταιρίας η οποία στέλνει την τυποδεμένη πράκτορα Lee Weathers ( Kate Mara - URBAN LEGENDS: BLOODY MARY , AMERICAN HORROR STORY , FANTASTIC 4 , THE MARTIAN ) για να εκτιμήσει την βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος - με λίγα λόγια να εξολοθρεύσει το ανεξέλεγκτο πρόβλημα αν χρειαστεί .
Η φράου Weathers κρύβει και η ίδια την αληθινή της ταυτότητα πίσω από την τελείως ακίνητη φράτζα της μέχρι το τελικό ξεκαθάρισμα ολόκληρης της βάσης , καθώς απ'ότι φαίνεται τα παλαιότερα μοντέλα που δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους αλγόρυθμους των σύνθετων συναισθημάτων λειτουργούν καλύτερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.