Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

THE VOID (2016)

 
"Αρνούμαι να αφήσω τον θάνατο να είναι το τέλος .. προκαλώ τον θεό .. υπάρχουν πράγματα πολύ πιο παλιά , πιο παλιά από τον χρόνο ... και με ευλόγησαν .."
- Δόκτωρ Richard Powell , αποκρυφιστής .
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Jeremy Gillespie και Steven Kostanski ( MANBORG , FATHER'S DAY , THE ABCs OF DEATH 2 ) .
Όταν δεν δουλεύουν σε άλλες μεγάλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ( HANNIBAL , THE EXPANSE , TOTAL RECALL , PACIFIC RIM , ROBOCOP , SUICIDE SQUAD , IT ) γυρίζουν ταινίες όπως ακριβώς θα ήθελαν να τις έχουν γυρίσει αφού στην δεκαετία του '80 ήταν πολύ μικροί ακόμη για να το κάνουν - συμμορφώνοντας με την σειρά τους το συλλογικό ασυνείδητο στην νοσταλγία της απώλειας - τότε , όλα καλύτερα κτλ .
Βαριεστημένος αστυνόμος φαινομενικά αργόσχολης κωμόπολης (τουλάχιστον στην από δω πλευρά του κοσμικού χάους) μεταφέρει στο υποστελεχομένο νοσοκομείο της περιοχής οπού δουλεύει η πρώην γυναίκα του έναν τραυματισμένο άντρα που μοιάζει για μεθυσμένος . Εκεί ζούνε την τελευταία νύχτα της ζωής τους αφού όλοι οι χαρακτήρες όπου συμμετέχουν στο εξωπραγματικό μυστήριο μένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο .
Ο Aaron Poole ( STRANGE EMPIRE ) είναι ο αστυνόμος Carter . Η νυχτερινή του περιπολία ρουτίνας καταλήγει σε κοσμικό όλεθρο χωρίς να το καταλάβει . Μετά την μεταφορά του αγνώστου στο νοσοκομείο , άγνωστοι άντρες με λευκές κουκούλες που κοσμούν μασονικά χιπτεροτρίγωνα τον τραυματίζουν στον προαύλιο χώρο του , αναγκάζοντας τον να επιστρέψει μέσα σε αυτό . Δεν αργεί να καταλάβει πως κανείς από τους παρευρισκομένους χαρακτήρες δεν μπορεί να φύγει από εκεί αν δεν ολοκληρωθεί στην συνέχεια η τελετή η οποία θα φέρει το τέλος ή την αρχή , ή κάτι άλλο από τις εσχατιές του κενού . Παραμένει θεατής των εξελίξεων μέχρι τέλους .
H Kathleen Munroe ( SGU STARGATE UNIVERS , HAVEN , ALPHAS ) είναι η νοσοκόμα Allison Fraser . Πρώην σύζυγος (;) του Carter . Το μωρό τους πέθανε στην γέννα , πνιγμένο από τον ομφάλιο λώρο . Έχει ακόμα αισθήματα για τον Carter , αλλά εδώ δεν κάνουμε ψυχανάλυση ζευγαριών , απλά τα βλέπουμε να μετατρέπονται σε σάρκινη μάζα περιμένοντας την λύση του προβλήματος στην βιολογική ασυμμετρία μιας άλλης μορφής ύπαρξης .
Επιτέλους γίνεται μητέρα με την βοήθεια του δόκτωρ Powell .
O Kenneth Welsh ( TWIN PEAKS , DEATH WISH V: THE FACE OF DEATH ,  TIMECOP , THE EXORCISM OF EMILY ROSE , SURVIVAL OF THE DEAD ) είναι ο δόκτωρ Richard Powell , διακεκριμένος χειρούργος του μικρού νοσοκομείου με έφεση στον αποκρυφισμό και την μυστηριακή αναγέννηση νεκρού ιστού (αναφορές στο Πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ δεν υπάρχουν για τους σκληροπυρηνικούς) .
Η Άβυσσος του πήρε την κόρη σε νεαρή ηλικία οπότε αποφάσισε να νικήσει τον θάνατο , τον θεό και ότι άλλο υπάρχει σε αυτό το σύμπαν και να επιστρέψει την κόρη του πίσω με κάθε δυνατό μέσω - αδιαφορώντας για την νεκροζώντανη κόλαση που δημιούργησε στο υπόγειο του χώρου εργασίας του . Απελευθερωμένος από τα δεσμά της σάρκας και ταμπουρωμένος στο νεκροτομείο , ιερουργεί στην τελετή ανάστασης του χαμένου του παιδιού χρησιμοποιώντας ως κουκούλι μεταφοράς από το ένα πεδίο μη-ύπαρξης στο εδώ , το ακόμη ζωντανό κορμί μιας άτυχης εγκύου .

1 σχόλιο:

  1. Αρκετά καλή. Κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος και σε κανένα σημείο δεν κάνει κοιλιά, αφού η υπόθεση εξελίσσεται χωρίς σάλτσες. Παίρνει άνετα πάνω από τη βάση σε όλες τις βασικές κατηγορίες και έχει και τη ψαγμενιά της. Γαμάτο και το τέρας-κόρη. Το τέλος θυμίζει λίγο το remake του Suspiria. Guadagnino αντιγράφει The Void; Γενικά πολύ καλό, ένα indie διαμαντάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.