Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

HEADSHOT (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Timo Tjahjanto ( MACABRE , THE ABCs OF DEATH , V/H/S/2 , KILLERS ) .
O Iko Uwais ( THE RAID ) είναι ο Abdi , αλλά πρωτοεμφανίζεται ως ένας άντρας αγνώστων λοιπών στοιχείων με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ο οποίος ξεβράζεται σε κωματώδη κατάσταση στην ακτή μιας παραλίας .
Η νεαρή φοιτήτρια ιατρικής Ailin που είναι φίλη του μεσήλικα ψαρά που τον βρίσκει , τον επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση φροντίζοντας το τραύμα του επιτρέπει στον πρωταγωνιστή να ξυπνήσει δύο μήνες αργότερα και να θυμηθεί σταδιακά τα βίαια γεγονότα που τον έφτασαν στο σήμερα . Του δίνει το όνομα Ismael προς χάριν επικοινωνίας (μιας και τύχαινε να διαβάζει το Moby Dick όσο περίμενε να αναρρώσει) και αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ τους στα όρια του ερωτικού στατιστικού λάθους ( ο καταπονημένος ήρωας την βλέπει περισσότερο σαν παιδική του φίλη/μικρή αδελφή που δεν θέλει να τον εγκαταλείψει , παρά ως αντικείμενο του πόθου όπως συνηθίζεται στις δυτικές περιπέτειες ) .
Όταν η νεαρή φοιτήτρια πάρει το τοπικό λεωφορείο για την πρωτεύουσα ώστε να συνεχίσει τις σπουδές της στην ιατρική θα απαχθεί από τους ίδιους εγκληματίες που δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Abdi πριν τον πετάξουν με μια σφαίρα στο κεφάλι στην θάλασσα .
Ο έτοιμος-για-ματωμένη-εκδίκηση πρωταγωνιστής επιστρέφει στην ενεργό αντίδραση κυνηγώντας τους απαγωγείς μέχρι τέλους .
Ο/Οι Κακός/οι :
O Sunny Pang είναι ο διαβόητος καταζητούμενος από την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες κύριος Lee - γνωστός και ως "Πατέρας της Κόλασης" ή "Διάβολος της Θάλασσας" στον υπόκοσμο της Ινδονησίας . Ο Lee διευθύνει τρομοκρατική/εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας όπλων και ναρκωτικών τα οποία προμηθεύεται από την Κίνα .
Ο Lee στρατολογεί μικρά παιδιά τα οποία μετατρέπει σε αδίστακτους φονιάδες μέσα από πρακτικές επιβίωσης ζούγκλας . Ο Πατερούλης Lee είχε διατάξει την δολοφονία του επίσης παιδιού του Abdi/Ismael τον οποίο όμως έχει μέσα στην καρδιά του περισσότερο από όλους τους άλλους .
Στην μεταξύ τους τελική μάχη εξιλέωσης/απόδοσης δικαιοσύνης ο Lee χρησιμοποιεί μάλλον τεχνική αετού καθώς τα χέρια του τρίζουν σαν καρύδια που σπάνε κάθε φορά που τα λυγίζει ώστε να θυμίζουν τα νύχια του ιπτάμενου θηρευτή .
Η Julie Estelle ( Hammer Girl στο THE RAID 2 ) είναι η Rika , μέλος της απροσάρμοστης οικογένειας του Lee . Είναι αυτή που τράβηξε την σκανδάλη προκαλώντας την αμνησία στον Abdi/Ismael . Αυτή τη φορά αντί για σφυριά χρησιμοποιεί πολεμικό μαχαίρι - κάτι που δεν την βοηθάει τόσο στην μάχη της με τον Uwais όπως και την προηγούμενη φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.