Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ANGRIFF DER LEDERHOSEN ZOMBIES (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Αυστριακό Dominik Hartl .
Γνωστό στην καθομιλουμένη ως ATTACK OF THE LEDERHOSEN ZOMBIES .
Δύο καλοί φίλοι και επαγγελματίες σνόουμπορντερς εγκλωβίζονται σε ένα μικρό χωριό των Άλπεων όταν πάει στραβά μια εξυπνάδα/φάρσα που κόστισε την προώθηση του ευγενούς αθλήματος και τις δημόσιες σχέσεις του μάνατζερ ενός όταν ο εν λόγω τύπος κατηφορίζει μια πίστα γυμνός μέσα στο χιόνι χωρίς να γνωρίζει πως στο τέλος της διαδρομής περιμένει να τον γνωρίσει από κοντά ένα ανάπηρο κοριτσάκι . Οι Steve , Josh και Branka (η ταλαίπωρη κοπέλα του χιονοσανίδα Steve η οποία έχει βαρεθεί την ανωριμότητά του) βρίσκουν καταφύγιο σε τοπική ταβέρνα με πολύχρωμους θαμώνες που είναι ένα βήμα πριν την υπατική κύρωση . Το πέρας της χιονοδρομικής σεζόν κορυφώνεται με την επίδειξη ενός πειραματικού μηχανήματος δημιουργίας χιονιού (ενάντια στην κλιματική αλλαγή η οποία υπερθερμαίνει τον πλανήτη και απειλεί να μειώσει τα κέρδη των επόμενων χειμερινών διακοπών) συνεργατών Ρώσου επιχειρηματία που σκοπεύει να επενδύσει στο χιονοδρομικό κέντρο . Το μηχάνημα , πέρα από το να φτιάχνει χιόνι , μεταλλάσσει την πανίδα και τους ανθρώπους του βουνού σε μανιακούς κανίβαλους , ξεκινώντας από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο αγοραστή ο οποίος εισπνέει τοξικό αέριο απευθείας από την πηγή .
Η αγωνία για επιβίωση συνδυάζεται αισθητικά με την χρωματική παλέτα του AMELIE (2001) , την κάφρικη αρτιότητα χειροπιαστών ειδικών εφέ και των καλαμπουριών των "ζόμπι" που γλιστρούν στο πάγο υπό τους ήχους ενός ψευτο-Goblin-push-it-to-the-limit ρετροσάουντρακ που φαίνεται να πλαισιώνει κάθε είδους παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια .

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

THE BLACKCOAT'S DAUGHTER (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Osgood Perkins ( PCYCHO II ) .
Γνωστό και ως FEBRUARY .
Η ιδιωτική Καθολική σχολή θηλέων Bramford κλείνει μια εβδομάδα για χειμερινές διακοπές . Δύο μαθήτριες , η συνεσταλμένη πρωτοετής Kat ( Kiernan Shipka - CARRIERS , MAD MEN ) και η ατίθαση τελειόφοιτη Rose ( Lucy Boynton - I AM THE PRETTY THING THAT LIVES IN THE HOUSE ) μένουν πίσω , καθώς οι γονείς τους αμέλησαν να πάνε να τις παραλάβουν .
Με το πέρας των διακοπών δεν τις ξαναβλέπουμε στην σχολή εξαιτίας αιματοβαμμένων γεγονότων τα οποία αλλάζουν δραστικά τις ζωές τους και ταυτόχρονα θα χαλάσουν την ατμόσφαιρα αν αποκαλυφθούν . Βέβαια η ύπαρξη του τρίτου χαρακτήρα είναι ικανή να κάνει κάποιον να προσθέσει ένα και ένα για να καταλάβει τι έχει γίνει .
Η Joan ( Emma Roberts - SCREAM 4 , AMERICAN HORROR STORY , SCREAM QUEENS ) είναι μια κοπέλα η οποία προσπαθεί να επιστρέψει στην πόλη όπου βρίσκεται η σχολή με όποιο μέσο μπορεί - από λεωφορείο μέχρι ωτοστόπ . Δεν είναι το αληθινό της όνομα , αλλά μιας γυναίκας την οποία έπνιξε με ζώνη . Ήταν τρόφιμος ψυχιατρείου και έχει τραύματα από σφαίρα , αλλά η δολοφονική της μανία επιμένει και μετά την έξοδό της από το ίδρυμα . Έλειπε για κάμποσο διάστημα από το σπίτι της . Θυμάται πράγματα σε αργή κίνηση υπό τον ήχο δραματικού τσέλο και συνεχίζει να αποκεφαλίζει ανθρώπους , παρόλο που ιερέας κατάφερε να εξορκίσει το κακό (που εμφανίζεται ως σκιά τριχωτού λαγού με όρθια αυτιά που θυμίζουν κέρατα - αλλά μάλλον είναι ο "Μαυροπαλτός" του τίτλου και η Joan είναι η κόρη του) το οποίο παίζει δεύτερο ρόλο στην μορφή της κινηματογραφικής αφήγησης , αλλά κατοικούσε μέσα της και την ώθησε να κάνει αυτά που έκανε στην άτυχη συμμαθήτριά της .

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

SOUTHBOUND (2015)


Σπονδυλωτή ταινία τρόμου γραμμένη και σκηνοθετημένη από τους Radio Silence ( V/H/S ) , Roxanne Benjamin ( V/H/S/2 ) , David Bruckner ( THE SIGNAL , SIREN ) , Patrick Horvath ( THE PACT II ) , Matt Bettinelli-Olpin ( THE DEVIL'S DUE ) , Susan Burke και Dallas Richard Hallam ( THE HOTTIE AND THE NOTTIE ) .
Πέντε ιστορίες διαφορετικών χαρακτήρων που πέρα από την τοποθεσία του αποξηραμένου Νότου τους ενώνει το γεγονός πως σταδιακά τους παίρνει στην κυριολεξία ο διάολος για διάφορες παλαιότερες πράξεις τους .
Δύο δολοφόνοι παγιδεύονται για πάντα σε διαδρομή λούπα επαρχιακού δρόμου και καταλήγουν μόνιμοι κάτοικοι φτηνού ξενοδοχείου προθάλαμου της προσωπικής τους κόλασης .
Γυναικείο συγκρότημα ζητάει βοήθεια στον δρόμο προς την επόμενη συναυλία και τα τρία μέλη του ανακαλύπτουν σατανική αίρεση που κρατάει τους πιστούς της άφθαρτους στον χρόνο . Με ανάλογο κόστος .
Απρόσεκτος οδηγός χτυπάει με το αυτοκίνητο την κοπέλα που κατάφερε να γλυτώσει από τους παλαβούς της αίρεσης και την αποτελειώνει αργότερα με μαρτυρικό τρόπο μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο νοσοκομείο υπό την καθοδήγηση φαρσέρ/δαιμονικών οντοτήτων .
Αγανακτισμένος μεσήλικας οπλισμένος με καραμπίνα μπαίνει σε μπαρ όπου αράζουν οι εν λόγω δαίμονες . Ψάχνει την εδώ-και-13-χρόνια-χαμένη αδελφή του στην ίδια περιοχή και την βρίσκει να χτυπάει τατουάζ σε καταραμένες ψυχές που βρίσκονται σε άλλη διάσταση .
Οικογένεια προσπαθεί να απολαύσει διακοπές μερικών ημερών παρέα με την μονάκριβη κόρη τους η οποία θα πάει κολέγιο τον επόμενο χρόνο αλλά βρίσκουν όλοι βίαιο τέλος στα χέρια των δολοφόνων που άνοιξαν την ταινία . Μετά το φονικό ανοίγει η γη και απελευθερώνονται οι ψηφιακοί δαίμονες που κοσμούν το εξώφυλλο του dvd μαζί με πλοκάμια , κλείνοντας έτσι τον κύκλο της αδίστακτης δικαιοσύνης από το υπερπέραν .
Ο Larry Fessenden ( CABIN FEVER 2: SPRING FEVER , STAKE LAND , YOU'RE NEXT, WE ARE STILL HERE ) έχει τον ρόλο του ντίσκ τζόκεϋ αφηγητή/φωνή της συνείδησης . Οι χαρακτήρες τον ακούνε στον μοναδικό σταθμό και την μοναδική ραδιοφωνική εκπομπή που είναι συντονισμένα τα ραδιόφωνα όλων των αυτοκινήτων της παραγωγής .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

KNUCKLEBONES (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο χρησιμοποιώντας τίμια πρακτικά εφέ από τον Mitch Wilson .
Γερμανία 1944 . Οι ναζί έχουν αποτρελαθεί τελείως και πειραματίζονται με τον αποκρυφισμό . Μέσα σε μυστικό εργαστήριο θυσιάζουν γεματούλα παρθένα πάνω σε πεντάλφα ανασταίνοντας δαιμονική οντότητα η οποία και τους εξοντώνει όλους .
Πολλά χρόνια μετά η 33χρονη-που-παριστάνει-την-18χρονη Neesa ( Julin - SPIRIT CAMP , THE FINAL , KILLER SCHOOL GIRLS FROM OUTER SPACE ) προσπαθεί να αυτοκτονήσει κόβοντας όπως να 'ναι τις φλέβες της , καθώς το αγόρι της θέλει να σαλπάρει για νέες περιπέτειες στα κολεγιακά του χρόνια . Στο νοσοκομείο όπου την μεταφέρουν πεθαίνει για 6 λεπτά και μέσα στο σύντομο μεταθανάτιο ταξίδι της ανακαλύπτει στο υπόγειο ενός άγνωστου κτηρίου ένα κουτί το οποίο περιέχει κόκαλα δαχτύλων ανθρώπινου χεριού .
Μετά από μέρες πηγαίνει μαζί με δύο καλογυαλισμένες φίλες της σε ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο κατασκευής στολών για τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό να ξεσκάσει . Μαζί τους έχουν άλλους δύο βλακέντιους συμφοιτητές και ένα καφάσι μπύρες .
Το εργοστάσιο είχε κλείσει κατά την δεκαετία του '70 όταν εργάτες σφαγιάστηκαν κατά την διάρκεια της νυχτερινής τους βάρδιας . Από τότε υπάρχει η φήμη πως το μέρος είναι στοιχειωμένο .
Μετά από μεθυσμένες απορίες τύπου "αν ταξιδέψεις στο χρόνο και την παίξεις στον εαυτό σου θα θεωρείται ομοφυλοφιλία ή απλός αυνανισμός ;" καταλήγουν να ψάχνουν στο "υπόγειο του άγνωστου κτηρίου" και να ανακαλύπτουν το κουτί με τα κόκαλα (ακριβώς όπως στο όνειρο) .
Με τα πολλά κάνουν τελετή επίκλησης και ξυπνάνε με εντυπωσιακά αιματηρό τρόπο τον Σουμέριο δαίμονα που είχαν καλέσει οι ναζί τόσα χρόνια πίσω !
Αυτή τη φορά ο δαίμονας παρουσιάζει χαρακτηριστικά ατακαδώρου μανιακού με μάσκα ο οποίος πετάει εξυπνάδες (που τις περισσότερες φορές δεν τις καταλαβαίνεις από την υπερβολική παραμόρφωση της φωνής) πριν εκτελέσει τα θύματά του - και επειδή τα φρέσκα κορμιά δεν είναι ποτέ αρκετά , ένας άστεγος που γνωρίζει για τον δαίμονα και ναρκομανείς οι οποίοι ψάχνουν για χαλκό (για να τον πουλήσουν και να αγοράσουν πρέζα) κάνουν την εμφάνισή τους στο θέατρο του παραλόγου .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

THE NIGHT BEFORE HALLOWEEN (2016)


Τηλεταινία για το εορταστικό πρόγραμμα του  Syfy , γραμμένη και σκηνοθετημένη ως εφηβικό slasher μεταφυσικών προεκτάσεων από τον Sheldon Wilson ( SHALLOW GROUND , SCREAMERS: THE HUNTING , SNOWMAGEDDON , THE UNSPOKEN ) .
Μια αποφράδα νύχτα πριν τους εορτασμούς του Halloween , η 17χρονη Megan ( Bailee Madison - DON'T BE AFRAID OF THE DARK ) και οι βλακέντιοι φίλοι της παρασέρνονται στην ένταση της στιγμής κάνοντας φάρσα στην φίλη τους Beth , αφήνοντας την άτυχη κοπέλα αιμόφυρτη στο άδειο-για-το-σαββατοκύριακο σπίτι μιας από την παρέα . Πανικόβλητοι να γλυτώσουν το τομάρι τους από τις επιπτώσεις του νόμου μπαίνουν όπως-όπως στα αυτοκίνητά τους (ξεχνώντας κινητό με το βίντεο της φάρσας) και παρατάνε την άτυχη κοπέλα σε ένα γκαράζ μπας και πεθάνει και ησυχάσουν όλοι από το άγχος .
Όλα ήταν προσχεδιασμένα από το νέο ομορφόπαιδο της παρέας , Kyle , ο οποίος ήθελε να ξεφύγει από την υποτιθέμενη "Κατάρα του Χαράκτη" η οποία μάλλον αναφέρεται μόνο στην σύνοψη που έχει το imdb , παρασέρνοντας στον θάνατο κάποιον άλλο την νύχτα του Halloween .
Η κοπέλα γλυτώνει αλλά πέφτει σε κώμα , ενώ ο Kyle βρίσκει τραγικό θάνατο ξερνώντας σμήνος από ψηφιακές μύγες .
Έναν χρόνο μετά , ανήμερα του τραγικού συμβάντος , η παρέα των ανεκδιήγητων εφήβων κάνει ακόμα το κορόϊδο σχετικά με το έγκλημα , συνεχίζοντας ο καθένας σε κολέγια διαφορετικών πολιτειών την ανουσιότητα της girls-gone-wild-τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .
Ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα από την πλέον-εγκεφαλικά-νεκρή-Beth όμως θα ξυπνήσει τον πανικό και οι πρωταγωνιστές του δράματος θα επιστρέψουν πίσω στην πόλη όπου όλα ξεκίνησαν για να έρθουν αντιμέτωποι με την ξέρω-τι-έκανες-πέρσι-το-χαλοουϊν τραγική τους μοίρα .
Το ψηφιακό μυγοτέρας - που δεν μαθαίνουμε ποτέ από που προήλθε και τι urban legend σκοπούς έχει για να σκοτώνει την νύχτα του Halloween - καραδοκεί παντού , παρόλο που περίμενα μέχρι τέλους κάποιον παλαβό μασκοφόρο να εκβιάζει με το κινητό τους αλαφιασμένους για ζωή νέους ανάμεσα σε κοντινά ξαφνικού '90ς τρόμου .