Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

MARTYRS (2015)


Γραμμένο από τον Mark L. Smith ( VACANCY , THE HOLE , REVENANT ) πατώντας πάνω στην ιστορία του νοσηρότατου γαλλικού πρωτότυπου και σκηνοθετημένο σε λιγότερο από είκοσι ημέρες για ανθρώπους οι οποίοι απ'ότι φαίνεται δεν μπορούν να εκτιμήσουν μια ταινία αν δεν την ακούνε στην γλώσσα τους , από τους αδελφούς Goetz .
Μπόνους ψήσιμο του φιλοθεάμων κοινού στην αφίσα της ταινίας η οποία είναι μια ευγενική προσφορά ενός από τους παραγωγούς των THE CONJURING και ANNABELLE .
Αιρετική σέχτα σαδιστών με πολιτικές άκρες φτάνει στα άκρα τα αισθητήρια πόνου μικρών παιδιών προσπαθώντας να τα μαρτυροποιήσει με σκοπό να μάθουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στο κατώφλι του θανάτου και τι είναι αυτό που έχουν δει οι κατά καιρούς άτυχοι κακομοίρηδες που υπέφεραν τα πάνδεινα από άλλους κτηνάνθρωπους .
Η Lucie ( Troian Bellisario - PRETTY LITTLE LIARS ) ήταν μια τέτοια κοπέλα η οποία κατάφερε να γλυτώσει από τα χέρια των παλαβών και να βρει καταφύγιο σε ένα καθολικό ορφανοτροφείο . Εκεί γνωρίζει την Anna ( Bailey Noble - TRUE BLOOD ) και γίνονται οι καλύτερες φίλες .
10 χρόνια μετά και η Lucie ταλαιπωρείται ακόμη από φανταστικές επιθέσεις φρικιαστικών πλασμάτων τα οποία την κυνηγούν και της κάνουν κακό μέσα από ολοζώντανες παραισθήσεις - γεγονός που κάνει τους ισχυρισμούς της για την ύπαρξη των βασανιστών της να φαίνονται παραμύθια .
Βρίσκει το σπίτι του ζευγαριού που την προπονούσε στον πόνο και τους ξεκληρίζει χωρίς οίκτο μαζί με τα δύο παιδιά τους .
Μαζί με την φίλη της και ένα κοριτσάκι το οποίο βρίσκεται φυλακισμένο στο μυστικό υπόγειο των ανθρωπόμορφων τεράτων θα προσπαθήσει να ξεφύγει από την σέχτα η οποία βρίσκεται στο κατόπι της και την θέλει πίσω για να πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη σύνδεση με την μεταθανάτια ζωή .

CABIN FEVER (2016)


Γραμμένο από τον Randy Pearlstein ( σεναριογράφου των παλαιώτερων CABIN FEVERS - ο οποίος έκανε ένα copy-paste του σεναρίου της πρώτης ταινίας ) και σκηνοθετημένο με μερική διαφοροποίηση στις σκηνές θανάτου των πρωταγωνιστών από τον Travis Zariwny ( SCAVENGERS , INTRUDER ) .
O Eli Roth κάθεται πλέον στην καρέκλα του παραγωγού και απολαμβάνει την μετριότητα μιας άλλης γενιάς , μια δεκαετία μετά το αρχικό σοκ και λίγα χρόνια μετά το φιάσκο του CABIN FEVER 3: PATIENT ZERO (2014) .
Οι Jeff ( Matthew Daddario - SHADOWHUNTERS ) , Paul ( Samuel Davis - MACHETE KILLS , EXISTS ) , Karen ( Gage Golightly - 5IVE DAYS TO MIDNIGHT , EXETER , TEEN WOLF ) , Marcy ( Nadine Crocker - HANNAH MONTANA , SOME GUY WHO KILLS PEOPLE ) και Bert ( Dustin Ingram - PARANORMAL ACTIVITY 3 ) ταξιδεύουν στην ύπαιθρο με σκοπό να περάσουν ένα χαλαρό σαββατοκύριακο προγαμιαίου σεξ και κατανάλωσης ψυχαγωγικών ναρκωτικών και αλκοόλ σε ρουστίκ καμπίνα μέσα στο δάσος .
Οι τέσσερεις πρώτοι ζευγαρώνουν , ενώ ο προβληματικός Bert πίνει μπύρες και πυροβολεί σκίουρους με στρατιωτικό αυτόματο .
Όλοι μαζί αποκαλύπτουν τον αληθινό τους εαυτό υπό συνθήκες πίεσης και καταλήγουν να περάσουν την αγωνία της ζωής τους στο "καταφύγιο του τρόμου" την στιγμή που παθογόνος ιός που κατατρώει τη σάρκα και υγροποιεί τα εσωτερικά όργανα εξαπλώνεται στην περιοχή μέσω του νερού .
Σεξιστική χοντράδα που δεν κοιτάζει φύλλα και αύθονο αιματοκύλισμα συνθέτουν την ανουσιότητα ενός νέου ξεκινήματος για την συγκεκριμένη σειρά .

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

BAD BUILDING (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Philip Granger ( SASQUATCH , TUCKER AND DALE VS EVIL ) .
Το ηρωικό συνεργείο της τηλεοπτική εκπομπής America's Most Haunted , επισκέπτεται καταραμένο κτήριο του περασμένου αιώνα (στην "πραγματικότητα η γη πάνω στην οποία είναι χτισμένο το κτήριο έχει τον σατανά μέσα της , καθώς το 1865 , παλαβός χριστιανός ιερέας έκαψε μέσα στην εκκλησία που υπήρχε τότε - με την κατηγορία πρακτικών μαγείας - εκατοντάδες ιθαγενείς γυναίκες) με σκοπό να αποδείξει μια και καλή την ύπαρξη φαντασμάτων και ο υπεύθυνος παραγωγής να ανεβάσει την πεσμένη τηλεθέαση και να κρατήσει την θέση του στο τηλεοπτικό στερέωμα . Με την συνδρομή μιας άλλης ομάδας "ειδικών" σε θέματα μπουκαρίσματος/εξερευνητών παλαιών κτηρίων και θρύλων της πόλης , οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με τους ταλαίπωρους σεκιουριτάδες που περιπολούν τον χώρο και τον όποιο τρόμο είναι ικανά να προκαλέσουν τα φτηνά πρακτικά εφέ και τα ψηφιακά φαντάσματα που κατοικούν ακόμη εκεί .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

HOME INVASION (2016)


Γραμμένο με κοινωνικό σχόλιο για την έκρηξη της εγκληματικότητας από τον Peter Sullivan ( σεναριογράφος/παραγωγός ταινιών με φεσοτέρατα όπως τα HYDRA , JERSEY SHORE SHARK ATTACK , CHUPACABRA VS THE ALAMO , FINDERS KEEPERS - αλλά και δεκάδων τηλεταινιών σχετικών με Χριστούγεννα ) και σκηνοθετημένο άνευρα από τον David Tennant ( έχει σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς PAINKILLER JANE και δεν έχει καμία σχέση με τον δέκατο DOCTOR WHO ) .
Μητέρα και απομακρυσμένος συναισθηματικά θετός γιος βρίσκονται στην άσχημη θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους καθώς το πολυτελές σπίτι τους βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από αδίστακτους μασκοφόρους εισβολείς .
Η Natasha Henstridge ( SPECIES , GHOSTS OF MARS ) είναι η Chloe . Ο πλούσιος άντρας της είναι μακριά , πιθανότατα σε ύποπτες δουλειές στο εξωτερικό και εκείνη έχει να αντιμετωπίσει την διάσταση της σχέσης τους με μια μετακόμιση στην επαρχεία , αλλά και την ευμετάβλητη διάθεση του κακομαθημένου γιου του ο οποίος τρώγεται με τα ρούχα του γιατί εδώ και έναν χρόνο το μόνο που τον νοιάζει είναι τα βιντεοπαιχνίδια και η επιστροφή στην μεγάλη πόλη - πρώτη φορά ένοιωσα την ανάγκη να δω να εκτελείται ανήλικος όμηρος .
O Jason Patric ( THE LOST BOYS , SPEED 2: CRUISE CONTROL ) είναι ο Mike . Υπεύθυνος στην εταιρία που έχει αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού της Chloe . Ελέγχει τα πάντα μέσα από τις έξτρα κρυφές κάμερες που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι εισβολείς και καθοδηγεί την Chloe μέσα στον πανικό της - με λίγα λόγια διαβάζει το σενάριο μπροστά από τις οθόνες του γραφείου του . Έχει και αυτό μικρό παιδί (και λογαριασμούς από την στιγμή που δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτή τητν ταινία) και καταλαβαίνει την αγωνία της μάνας . Δεν αναπτύσσεται περισσότερο η σχέση των δύο πρωταγωνιστών εκτός τηλεφώνου .
O Scott Adkins ( RE-KILL ) είναι ο αδίστακτος κακοποιός Heflin . Ο σύζυγος της Chloe έκανε το λάθος να του κλέψει λεφτά και εκείνος αποφάσισε να επισκεφτεί το σπίτι του μετά την δολοφονία του . Δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες , παρά κάνει τον κυριλέ μεγαλομαφιόζο που δεν φοβάται να βάψει τα χέρια του με αίμα .
Δεν καταφέρνει να ανοίξει ποτέ το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

THE FOREST (2016)


Γραμμένο με τις καλύτερες των προθέσεων από τους Nick Antosca ( BELIEVE , HANNIBAL ) , Sarah Cornwell και Ben Ketai ( 30 DAYS OF NIGHT: DARK DAYS ) .
Σκηνοθετημένο χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα υπερφυσικού τρόμου από τον δυτικό Jason Zada ( THE HOUSES OCTOBER BUILT ) . Η αμερικανοποίηση ταινιών τρόμου από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και του πιξελιασμένου πορνό δεν έμαθε τίποτε στους σύγχρονους παραγωγούς ταινιών τρόμου οι οποίοι προσπαθούν να ενώσουν τους δύο κόσμους στα κλισέ πρότυπα του κάτι-θα-σου-πεταχτεί-στα-μούτρα-κάθε-δέκα-λεπτά , πάντοτε χωρίς επιτυχία .
Αυτή τη φορά η από ότι φαίνεται εύπορη Αμερικανίδα Sara Price ( Natalie Dormer - THE TUDORS , GAME OF THRONES , THE HUNGER GAMES: MOKINGJAY PART I&II ) ταξιδεύει πρώτη θέση στην Ιαπωνία με σκοπό να βρει την Jess , την ατίθαση δίδυμη αδελφή της η οποία κάνει την συνεχόμενη μετα-εφηβική επανάσταση της ζώντας εκεί ως δασκάλα Αγγλικών τα τελευταία χρόνια μετά από τηλέφωνο της αστυνομίας για την εξαφάνιση της στο διαβόητο "Δάσος Της Αυτοκτονίας" , Aokigaha .
Για το απαραίτητο βλακώδες ρομάντζο που δεν ολοκληρώνεται ποτέ σε σχέση η Sara θα γνωρίσει τον γοητευτικό/μυστηριώδη - επίσης δυτικό που ζει εκεί και παριστάνει τον δημοσιογράφο από την Αυστραλία , Aiden ( Taylor Kinney - THE VAMPIRE DIARIES , ZERO DARK THIRTY , CHICAGO FIRE ) .
Μαζί με έναν ταλαίπωρο ντόπιο οδηγό/δευτερεύοντα χαρακτήρα ο οποίος προειδοποιεί συνέχεια για τις θανατηφόρες μεταφυσικές επιπτώσεις που θα έχει η πορεία μέσα στο δάσος από την στιγμή που υπάρχει πόνος μέσα στην ψυχή της Sara , θα πάνε βαθειά μέσα στο καταραμένο δάσος με σκοπό να βρουν την Jess . Αντί του έρωτα , οι δύο ήρωες θα βρουν μια άδεια σκηνή και όταν θα πέσει το σκοτάδι η Sara θα συναντήσει του υπόλοιπους κατοίκους του δάσους που έχουν μείνει εκεί από την στιγμή της αποχώρησης τους από τον μάταιο τούτο κόσμο . Με την παράνοια να την κυνηγάει η Sara θα ανακαλύψει τον πραγματικό λόγο που η αδελφή της ήταν φρικαρισμένη από μικρή ηλικία και έβαψε τα μαλλιά της μαύρα .
Οι δύο δίδυμες παρόλο το ψυχοσωματικό τους δέσιμο δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν ποτέ και μια από αυτές θα γίνει μόνιμος κάτοικος του καταραμένου δάσους κλιμακώνοντας τη νοσηρότητα του φυσικού τοπίου .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

RE-KILL (2015)


 Γραμμένο από τον Michael Hurst ( NINJA & NINJA: SHADOW OF A TEAR , PUMKINHEAD 4: BLOOD FEUD ) και σκηνοθετημένο από τον Valeri Milev ( CODE RED , WRONG TURN 6: LAST RESORT ) .
5 χρόνια μετά την βιολογική αποκάλυψη , ο πληθυσμός της Γης έχει μειωθεί κατά 85% .
Η κοινωνία έχει επανέλθει σε "φυσιολογικά" επίπεδα σε μερικές οχυρωμένες πόλεις της Αμερικής , με τα προγράμματα της τηλεόρασης να αντικατοπτρίζουν την νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι . Οι διαφημίσεις παροτρίνουν το κοινό να κάνει σεξ για να επικοίσει ξανά την Αμερική με καταναλωτές . Να καπνίσει ελεύθερα γιατί πλέον δεν έχει τίποτε να χάσει , να πάρει χάπια που θα το βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στην νέα πραγματικότητα και φυσικά να καταταγεί στον στρατό , ή να αγοράσει όπλα για να προστατεύσει τα πολύτιμα παιδιά του .
Ανάμεσα στις διαφημίσεις και τα ριάλιτι με ισοτρίες επιζώντων της αποκάλυψης , ο θεατής του μεταποκαλυπτικού προγράμματος παρακολουθεί με τον θεατή εκτός της οθόνης το επίσης ριάλιτι RE-KILL , ένα καθημερινό πρόγραμμα στο οποίο η κάμερα της προπαγανδιστικής εκπομπής ακολουθεί τα μέλη της επίλεκτης ομάδα R στις προσπάθειες τους να καθαρίσουν διάφορες περιοχές από τους μανιακούς απέθαντους .
Ο Bruce Payne ( PASSENGER 57 , NECRONOMICON , HOWLING VI: THE FREAKS , WARLOCK 3: THE END OF INNOCENCE , FULL ECLIPSE , HIGHLANDER: ENDGAME ) είναι ο Winston . Παλαβός χριστιανός που πιστεύει πως βρίσκεται στο καθαρτήριο ως πολεμιστής του θεού με σκοπό να καθαρίσει τον πλανήτη από τους αμαρτωλούς απέθαντους και να οδηγήσει τους εκλεκτούς στην νέα "Κιβωτό" που θα σώσει την ανθρωπότητα . Πεθαίνει ηρωικά μπροστά στην κάμερα .
Ο Scott Adkins ( THE EXPENDABLES 2 , UNDISPUTED 2,3&4 , CLOSE RANGE ) είναι ο Parker . Μοναδικός από την επίλεκτη ομάδα με στρατιωτική καριέρα και αιματοβαμμένη δράση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής . Μετά από προδοτικό δάγκωμα μολυσμένου στρέφεται εναντίον της ομάδας του αλλά τα περισσότερα όπλα τον ρίχνουν στο έδαφος .
Δεν χρησιμοποιεί πολεμικές τέχνες εναντίον των τεράτων , καθώς η μάχη σώμα με σώμε εγκυμονεί κινδύνους άμεσης επαφής με τα δόντια του αντιπάλου .
--------------------------------
Τα "ζόμπι" , ή "Επαναβιωμένοι" όπως αναφέρονται , ανήκουν στην κατηγορία σαπισμένος δρομέας (ευτυχώς χωρίς παρκουριστικές μαϊμουδιές) και επιτήθονται σε μεγάλους αριθμούς . Μερικές φορές μια σφαίρα στο κεφάλι δεν αρκεί , γιατί τα πυρά πρέπει να χτυπήσουν σε συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου για να τα σταματήσουν .
Ο στρατός τα χρησιμοποίησε για να έχει επιπλέον κρέας στα πεδία , αλλά οι νεκροί δεν έχουν τιμή και το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η μυρωδιά του αίματος .
Οι προσεγμένες σκηνές δράσης αγγίζουν επίπεδα πολεμικής ταινίας με την κάμερα χειρός να τρέμει από την ένταση και χωρίς πολλά κοντινά σε αγκώνες ή σε άβαφτα μούτρα πίσω σειράς που να χαλάνε τελείως την στιγμή .