Κυριακή 31 Μαΐου 2015

DEEP IN THE DARKNESS (2014)


Γραμμένο όπως όπως από τον John Doolan ( SASQUATCH ASSAULT , REMAINS , DEAD SOULS ) . Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Michael Laimo .
Σκηνοθετημένο από τον Colin Theys ( BANSHEE , REMAINS ) .
O Δόκτωρ Michael Cayle ( Sean Patrick Thomas - DRACULA 2000 , SAVE THE LAST DANCE , HALLOWEEN: RESURRECTION , THE BURROWERS ) νόμιζε πως με το να φύγει από την φασαρία και το άγχος της ζωής στην Νέα Υόρκη θα έβρισκε την επαρχιακή γαλήνη που τόσο αποζητούσε για τον ίδιο και την οικογένεια του στην μικρή πόλη του Ashborough . Αντί γαλήνης όμως στο καινούργιο του ιατρείο (και σπίτι) , ανακαλύπτει σύντομα πως η πόλη ελέγχεται - χωρίς καμία ιδιαίτερη εξήγηση , απλά συμβαίνει - από μια αρχαία (;) υποχθόνια φυλή ανθρωποειδών που κατοικούν σε κοντινό υπόγειο δίκτυο σπηλιών .
Για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα και να μην νευριάσουν οι βάρβαροι αγριάνθρωποι οι υποτακτικοί ντόπιοι οι οποίοι είναι ένα βήμα πριν την δημιουργία αίρεσης , θα πρέπει να εκτελούν ανθρωποθυσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα .
Η καινούργια οικογένεια φαίνεται πως έφτασε στην πόλη στην κατάλληλη χρονική στιγμή .
Η σύνδεση με το πνεύμα του Lovecraft όμως φτάνει μέχρι εδώ . Ο καλός γιατρός θα κληθεί άμεσα να θυσιάσει έναν σκύλο σε ένα πέτρινο βωμό μέσα στο δάσος (γιατί έτσι κρατάμε τις παραδόσεις εμείς εδώ στην επαρχία) και όταν δεν το καταφέρνει αναγκάζεται να παρουσιαστεί ο ίδιος μέσα στην φωλιά των "Απομονωμένων" για να τους παράσχει ιατρική φροντίδα (;) .
Αυτό το ασύμφορο πήγαινε-έλα θα συμβεί μερικές φορές μέχρι το επώδυνο τέλος της συνειδητοποίησης πως η γυναίκα του γιατρού έχει καταγωγή από την συγκεκριμένη πόλη και πως το δημιουργικό editing έκανε αυτή την αποκάλυψη λιγότερο νοσηρή απ' ότι θα έπρεπε .

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

THE HAUNTING IN CONNECTICUT 2: GHOSTS OF GEORGIA (2013)


Γραμμένο από τον David Coggeshall ( DESIRE , WATCH OVER ME ) - βασισμένο σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Unsolved Mysteries .
Σκηνοθετημένο από τον editor της προηγούμενης ταινίας Tom Elkins ( editor και στα RED EYE , THE DA VINCI CODE , WANTED ) - αυτή είναι η πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα .
Οικογένεια μετακομίζει σε ένα παλιό σπίτι κάπου στην Georgia στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έρχεται αντιμέτωπη με τους αιώνιους κάτοικους της ιδιοκτησίας .
Ο Chad Michael Murray ( ONE THREE HILL , HOUSE OF WAX , LEFT BEHIND ) είναι ο Andy Wyrick . Θεωρεί καλή ιδέα να μετακομίσει με την οικογένεια του στην ηρεμία της εξοχής που μπορεί να προσφέρει η επαρχία της Georgia . Η τράπεζα τους έκανε καλή τιμή στην αγορά της παλιάς ιδιοκτησίας και με λίγη δουλειά , θα γίνει τέλειο σπίτι για 3 άτομα .
Η Abigail Spencer ( COWBOYS & ALIENS ) είναι η Lisa Wyrick . Έχει θέμα με τις αισθήσεις τις , καθώς φαίνεται να "πιάνει" πράγματα που δεν βλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι . Βλέπει συνεχώς την νεκρή μητέρα της , αλλά δεν περνάει καλά μαζί της οπότε ελαττώνει την ένταση της σύνδεσης παίρνοντας χάπια . Έχει πάρει το χάρισμα του να έχει γεννηθεί χωρίς "πέπλο" από εκείνη .
H Katee Sackoff ( BATTLESTAR GALACTICA ) είναι η θεία Joyce - αδελφή της Lisa . Ελεύθερο πνεύμα . Μόλις χώρισε από τον τελευταίο χαραμοφάη που είχε μπλέξει . Φορτώνεται στους Wyricks γιατί δεν έχει που αλλού να μείνει . Το σπίτι είναι τεράστιο έτσι κι αλλιώς και υπάρχει και ένα έξτρα εγκαταλειμμένο τροχόσπιτο σε κοντινή απόσταση . Η Joyce έχει επίσης το χάρισμα , αλλά σε αντίθεση με την αδελφή της το έχει δεχτεί και δεν παίρνει χάπια .
H Emily Alyn Lind ( INTO THE VOID ) είναι η ανήλικη κόρη των Wyricks , Heidi . Έχει και αυτή το χάρισμα της μητέρας της . Είναι η πρώτη που αρχίζει να βλέπει διάφορους φασματικούς περιπλανώμενους στην γύρω περιοχή . Συγκεκριμένα ένας Κύριος Gordy ( Grant James - MUTANT SPECIES , LET THERE BE ZOMBIES ) θα εκμυστηρευτεί στην μικρή την τοποθεσία ενός μικρού θησαυρού σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και ο Andy θα σπεύσει να σκάψει , ανακαλύπτοντας όντως τενεκέδες με ασημένια δολάρια παλαιάς κοπής .
O Κύριος Gordy ήταν ο τελευταίος ιδιοκτήτης της οικίας , πριν πάρει το σπίτι η τράπεζα μετά τον θάνατο του στις αρχές της δεκαετίας του '70 . Η γη άνηκε στην οικογένεια του τα τελευταία 200 χρόνια . Κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου το μέρος ήταν κρησφύγετο για σκλάβους . Όσοι κατάφερναν να φτάσουν εκεί κρυβόντουσαν σε ένα υπόγειο και μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές μέσω οδηγών που βρίσκονταν μέσα στο δάσος . Όταν ανέλαβε ο κύριος Gordy τα πράγματα άλλαξαν . Δεν φαίνεται να είχε τις ίδιες απόψεις με τους προγόνους του σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών παραγόντων , κάτι το οποίο ανατρέπεται μέχρι το τέλος της ταινίας . Ο ιδιοκτήτης προπάππος του "σταθμού" ο οποίος είχε ως χόμπι να ταριχεύει μικρά ζώα (συνέχισε και στα ανώτερα θηλαστικά) , είχε βρει φριχτό θάνατο από τύπους που φορούσαν λευκές κουκούλες - δεν τους άρεσε το γεγονός ότι φυγάδευε σκλάβους στα μέρη τους (αλλά αν γνώριζαν τι τους έκανε , ίσως και να τον έκαναν Αρχιδράκο του τοπικού Τάγματος) . Επέστρεψε από την άλλη πλευρά ακόμη πιο στραβωμένος με τους πάντες που δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το άρρωστο έργο του , στοιχειώνοντας το σπίτι .

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

SAN ANDREAS QUAKE (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον John Baumgartner ( HARD PILL ) .
Πρόκειται για την άμεση αντίδραση της Asylum η οποία κυκλοφόρησε την δικιά της version κατευθείαν σε dvd 5 μέρες πριν βγει στους κινηματογράφους η κανονική ταινία με πρωταγωνιστή τον The Rock ( SAN ANDREAS ).
Σεισμολόγος που έχει χάσει το κύρος της στην επιστημονική κοινότητα μετά από άκυρη πρόβλεψη σεισμού το 2008 , προσπαθεί μάταια να πείσει τις αρχές του Λος Άντζελες πως πρόκειται να γίνει σεισμός 12,7 της Κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος θα αποκολλήσει με ψηφιακό τρόπο την πόλη από την υπόλοιπη ήπειρο και θα την βυθίσει στη θάλασσα .
Η Jhey Castles ( APOCALYPSE POMPEII , HANSEL VS GRETEL ) είναι η εν λόγω σεισμολόγος Molly Dunn , η οποία προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να προειδοποιήσει τον κόσμο . Έχει αναπτύξει ένα πρότυπο μοντέλο πρόβλεψης σεισμών , τοποθετώντας 19 αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας κατά μήκος του Ρήγματος του San Andreas στην ευρύτερη περιοχή της California . Ταυτόχρονα διδάσκει σε πανεπιστήμιο .
Βλέποντας πως δεν έχουν αποτέλεσμα οι κραυγές αγωνίας της , θα προσπαθήσει να σώσει την οικογένεια της , ξεκινώντας με την κόρη της . Μαζί της το αγόρι της κόρης της , Nick ο οποίος είναι και μαθητής της . Περιμένοντας να χτυπήσει ο μεγάλος σεισμός μέσα στα επόμενα 60 λεπτά αγωνίας , οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν να φύγουν όπως όπως , ενώ έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος ο οποίος απαγορεύει την είσοδο στην πόλη .
Η 19χρονη κόρη του Casper Van Dien , Grace ( SLEEPING BEAUTY ) είναι η κόρη της Molly , Ali . Σκοπεύει να μετακομίσει στην Νέα Υόρκη μαζί με τον Nick , αλλά δεν έχει πει τίποτε στους γονείς της . Την στιγμή των αρχικών σεισμών βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ασανσέρ μαζί με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και έναν κλειστοφοβικό γιάπη . Με το που καταφέρνει να βγει , μαθαίνει από τα νέα της τηλεόρασης πως επίκειται μεγάλος σεισμός που θα κατεδαφίσει ολόκληρη την πόλη . Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται , συμβαίνουν άλλα δράματα με τον γιάπη να απειλεί κρατώντας όπλο . Ήθελε να βρίσκεται στο τελευταίο λεωφορείο και δεν τα κατάφερε επειδή βοηθούσε τους γέρους και άλλα τέτοια σκατόψυχα . Η επέμβαση της Molly και του Nick είναι σωτήρια .
Ο Lane Townsend ( AGE OF TOMMOROW ) είναι ο σύζυγος της Molly , Hank . Πιλοτάρει ελικόπτερο (δείχνοντας τα αξιοθέατα) και έχει μπράτσα , αλλά δεν κάνει τον The Rock , καθώς είναι δευτερεύοντας χαρακτήρας ο οποίος κάνει εμφάνιση την τελευταία κρίσιμη στιγμή . Βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης και προσπαθεί και αυτός να βρεθεί με την οικογένεια του , έχοντας μαζί του ένα ζευγάρι τουριστών .
------------------------------------------
Κλασική Στιγμή Asylum :
Για να ανάψουν ακόμη περισσότερο τα πηγμένα αίματα της δράσης , ο σεναριογράφος έβαλε μέσα στην ροή της ιστορίας επίθεση από ψηφιακό ιπποπόταμο στο αυτοκίνητο του Nick και της Molly .
Δυστυχώς ο ιπποπόταμος δεν έχει πέσει σε ραδιενεργά χημικά ντελαπαρισμένης νταλίκας υποχθόνιας φαρμακευτικής εταιρίας και δεν γίνεται γίγαντας .
Επίσης δεν το σκάνε άλλα ζώα από τον ψηφιακό ζωολογικό κήπο για να σπείρουν τον πανικό στην χτυπημένη από τον εγκέλαδο πόλη .

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

STARRY EYES (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Kevin Kolsch και Dennis Widmyer ( ABSENSE , IDENTICAL DEAD SISTERS ) μετά από την βοήθεια/ώθηση που τους έδωσε ο συγγραφέας Chuck Palahniuk στο Kickstarter πόνημά τους .
H Sarah Walker ( Alex Essoe - PASSION PLAY , ECSTASY ) είναι μια νεαρή ηθοποιός η ο οποία ονειρεύεται να γίνει διάσημη παίζοντας σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ , αλλά προς το παρόν κάνει την σέξι σερβιτόρα σε γλοιώδες μπεργκεράδικο στην αληθινή ζωή . Συνηθίζει να ξεριζώνει τα μαλλιά της από μικρή ηλικία , κυρίως όταν έχει άγχος - ο πόνος την βοηθάει να συγκεντρωθεί . Ο πόθος της για φήμη και λάμψη γίνεται πραγματικότητα μετά από ένα κάστινγκ για την εταιρία παραγωγής ταινιών Astraeus Pictures - μια παλιά εταιρία παραγωγής ταινιών τρόμου η οποία είχε εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια και επιστρέφει δυναμική στο προσκήνιο . Η ακραία παράσταση της νεαρής Sarah , πείθει τους παραγωγούς πως πρέπει να την υπογράψουν στο δυναμικό της εταιρίας τους και την καλούν για ένα δεύτερο δοκιμαστικό , εντελώς διαφορετικό αυτή τη φορά . Στην συνέχεια την καλούν να γνωρίσει από κοντά τον μεγάλο παραγωγό ....
Οι παράγοντες φαίνεται να είναι μέλη Σατανικής Σέχτας οι οποίοι βγάζουν σεξουαλικά γούστα εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια των κατά καιρούς νεαρών ηθοποιών που περνούν το κατώφλι του κτηρίου όπου στεγάζεται η εταιρία και θέλουν να πετύχουν τα πάντα με την πρώτη - κάτι το οποίο σκοπεύει να κάνει και η Sarah , καθώς η συναναστροφή με τους χιπστεράδες συνομήλικούς της δεν την βγάζει πουθενά και σιχαίνεται την πρωινή δουλειά της .
Ο Louis Dezseran είναι ο ηλικιωμένος "Παραγωγός" της ταινίας Silver Scream . Θέλει να παρουσιάσει στο αδηφάγο κοινό την ασχήμια του ανθρώπινου πνεύματος και έχει βρει στο πρόσωπο της Sarah την ιδανική πρωταγωνίστρια . Όταν απλώνει τα χέρια του πάνω της στην πρώτη τους συνάντηση η κοπέλα τρέπεται σε φυγή , συμπεριφορά που διορθώνεται την επόμενη φορά με αποτελέσματα που μεταμορφώνουν την Sarah σε μια κινούμενη μάζα νεύρων και αρρωστημένης σεξουαλικότητας . Το σώμα της σταδιακά καταρρέει μαζί με το μυαλό και την ελπίδα της για παγκόσμια αναγνώριση του ταλέντου της , καθώς γίνεται το δολοφονικό σκεύος επικοινωνίας με το κοινό που χρειαζόταν η καταραμένη φωνή του Παραγωγού για να ακουστεί - μέχρι την τελική της μεταμόρφωση στην νέα της ζωή .

PRESERVATION (2014)

 
"Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που σκοτώνει για διασκέδαση .."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Christopher Denham ( HEADSPACE , SHUTTER ISLAND , CAMP HELL , THE BAY ) .
Παντρεμένο ζευγάρι και ο αδελφός του συζύγου πάνε για χαλαρό σαββατοκύριακο κάμπινγκ στο βουνό . Μετά την πρώτη τους διανυκτέρευση θα ξυπνήσουν με ένα Χ στο κούτελο , χωρίς τα ρούχα τους και τα πράγματα τους και θα πρέπει να επιβιώσουν τις ορέξεις έφηβων απροσάρμοστων/μασκοφόρων ανθρωποκυνηγών .
Η Wrenn Schmidt ( BOARDWALK EMPIRE , THE AMERICANS , PERSON OF INTEREST ) είναι η Wit Neary , αναισθησιολόγος με αντοχή στην όψη του αίματος . Χορτοφάγος . Είναι έγκυος αλλά κρατάει κρυφή την εγκυμοσύνη της από τον σύζυγο της γιατί κάθε φορά που αναφέρει κάτι για παιδιά εκείνος φρικάρει . Νομίζει πως δεν έχει το κυνήγι μέσα της , αλλά όταν τεθεί άμεσο θέμα επιβίωσης , τα ένστικτα θα αναλάβουν δράση και ο John Rambo που κρύβει μέσα της θα αποδώσει ματωμένη δικαιοσύνη στους νεαρούς δολοφόνους .
Ο Aaron Staton ( THE NANNY DIARIES ) είναι ο Mike Neary , ο σύζυγος . Δουλεύει ασταμάτητα , είναι μέσα στο άγχος και παραμελεί την γυναίκα του . Το σαββατοκύριακο στην εξοχή είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά , τουλάχιστον όταν πεθάνει η μπαταρία του κινητού του και σταματήσει να μιλάει με το γραφείο του .
Ο Pablo Schreiber ( THE WIRE ) είναι ο Sean Neary , ο μεγάλος αδελφός του Mike . Όσο ήταν μικροί και έκαναν χαζομάρες , πάντα τον έσωζε . Ζει με τους δικούς του κανόνες και κρατάει για έκπληξη το γεγονός πως τον απέλυσαν από τον στρατό και έχει μετατραυματικό στρές . Δεν έχει κινητό , δεν γουστάρει την επαφή με άλλους ανθρώπους και τον ενδιαφέρει μόνο το λυκόσκυλό του που του έχει σώσει πολλές φορές τη ζωή . Σχεδόν μισεί τον σύγχρονο πολιτισμό και μοιράζει ζεν κυνηγετική σοφία στους γύρω του κατά την διάρκεια παρακολούθησης ενός ελαφιού που προορίζεται για γεύμα τους . Η ερωτική ένταση που υπάρχει με την γυναίκα του αδελφού του κόβεται με το μαχαίρι και γίνεται λόγος καυγά την επόμενη μέρα . Το μόνο που θέλει είναι να επιβιώσει και να βρει τον σκύλο του . Ο ασκητισμός στη φύση και η στρατιωτική εκπαίδευση δεν τον βοηθούν .
Οι Θηρευτές :
Οι τρεις διαταραγμένοι βρίσκονται στο τέλος της εφηβείας τους και στην κορυφή της τρέλας τους . Έχοντας βαρεθεί την ζωή στην επαρχία , βρίσκουν διέξοδο στο κυνήγι ανθρώπων καταγράφοντας τα πάντα με τα κινητά τους τα οποία είναι και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας που διαθέτουν/χρησιμοποιούν μεταξύ τους . Καταφέρνουν με μηδενική προσπάθεια να κλέψουν όλα τα πράγματα της άλλης τριάδας - ακόμη και τον σκύλο - μέσα στην νύχτα και να τους αφήσουν να περιφέρονται χαμένοι μέσα στο δάσος , εντείνοντας έτσι την αίσθηση της διασκέδασης τους . Σκοτώνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε και διασχίζουν το δάσος με τα ποδηλατάκια τους σηκώνοντας το κινητό όταν παίρνει η μαμά για να την καθησυχάσουν πως δεν θα αργήσουν για την προπόνηση ποδοσφαίρου .