Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ZOMBIE KILLER'S: ELEPHANT'S GRAVEYARD (2015)


 Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Harrison Smith ( CAMP DREAD ) .
Φονικός ιός έχει κάνει τον πλανήτη ακόμη πιο επικίνδυνο απ' ότι ήταν , με κανίβαλους νεκροζώντανους να εντείνουν την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης .
Το Elwood είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη . Μοναδική προστασία της είναι ένας φράκτης που την περικλείει ολόκληρη .
O Billy Zane ( TITANIC , ΤΟ ΚΑΚΟ 2: ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ) είναι ο Seiler . Πρώην σκληροτράχηλος στρατιωτικός με εμπειρία στα πεδία των μαχών . Έχει αναλάβει την εκπαίδευση των νεαρών που περιπολούν την μικρή πόλη και βγαίνουν σε αποστολές για ανεύρεση προμηθειών . Βλέπει τους "μαθητές/μαχητές" του σαν παιδιά του .
O ευαίσθητος νεαρός Ian Sommers ( Michael Kean ) είναι νέος στην ομάδα και αρκετά περίεργος ώστε να του δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεφύγει από την μιζέρια της μικρής κοινότητας και να ψάξει την τύχη του πέρα από τον φράκτη ... Σε αυτή του την απόφαση θα βοηθήσει η διαχείριση της κοινότητας από τον αινιγματικό Doc ( Brian Anthony Wilson - THE WIRE ) και τα οπλισμένα τσιράκια του . Ο Doc έχει τον λόγο για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει με έμφαση προς την δεύτερη επιλογή . Είναι επιστήμονας και αυτό τον κάνει έξτρα αναίσθητο στον ανθρώπινο πόνο . Θέλει να ελέγχει τους κατοίκους , αλλά δεν γνωρίζω για ποιον λόγο ακριβώς . Δεν του πληρώνουν κάτι ως αντάλλαγμα της καλοσύνης του , ούτε παίρνει τις παρθένες της πόλης στο κρεβάτι του . Θέλει όμως το νεογέννητο της μοναδικής εγκύου στην πόλη μυστική ατζέντα που παραμένει κρυφή μέχρι το τέλος της ταινίας .
Την ίδια στιγμή τεράστια ορδή από νεκροζώντανους κατευθύνεται προς την περιοχή με άγριες διαθέσεις και κάπου εδώ γίνεται η ένωση με τον τίτλο της ταινίας : Οι ελέφαντες πάνε κάπου όλοι μαζί για να πεθάνουν , έτσι και εδώ οι νεκροζώντανοι κατευθύνονται ομαδικά προς τα κάπου με σκοπό να κάνουν και εγώ δεν ξέρω τι . Τουλάχιστον αυτής της φεσο-θεωρίας ήταν ένας επιζώντας που είχε την ατυχία να την μοιραστεί μπροστά στον Doc , αλλά ο Doc δεν καταλαβαίνει από τέτοια και τον έστειλε πίσω στο δάσος ...
Η Dee Wallace ( E.T. THE EXTRATERRESTRIAL , THE HOWLING , CUJO , CRITTERS ) είναι η κατάκοιτη μητέρα του Ian , Sharon .
H Felissa Rose ( SLEEPAWAY CAMP ) , είναι η φανατική χριστιανή που υπάρχει σε κάθε μεταποκαλυπτική κοινότητα , Lia . Όταν τα ζόμπι κάνουν την μαζική τους εμφάνιση , ο θεός δεν θα ακούσει τα ουρλιαχτά της νούμερο ένα θαυμάστριάς του .
ΤΑ ΖΟΜΠΙ:
Πέρα από τους γνωστούς αργοκίνητους κομπάρσους που ξερνάνε έναν μαύρο πολτό μέσα στα ρυάκια με το πόσιμο νερό βάση σατανικού σχεδίου από ζόμπι σαμάνο που τους κατευθύνει (και δεν βλέπουμε ποτέ , οπότε κάθε πιθανότητα είναι ανοικτή) , ο πήχης πέφτει απότομα με την ξαφνική εμφάνιση ψηφιακών ΖΟΜΠΙ ΕΛΑΦΙΩΝ !
Έτσι και τα νεκροζώντανα ελάφια είχαν και νεκροζώντανους αναβάτες με σπαθιά , θα γινόταν άμεσα κλασικό .
Δυστυχώς δεν επιτίθενται στον Billy Zane και την ομάδα του . Απλά περιφέρονται ως ένα ασταμάτητο κοπάδι μέσα στο δάσος .
Το δεύτερο χτύπημα έρχεται με την εμφάνιση ζόμπι τηλεκατευθυνόμενων ψαριών που πηδούν έξω από το νερό . Γενικότερα το δάσος γύρω από το Elwood δεν είναι περιοχή για να αράζεις - τον Zane τον δαγκώνει τελικά ζόμπι-λύκος και αυτό του δίνει την ευκαιρία να ανατιναχτεί σαν ήρωας επάνω στην γουρούνα του ανάμεσα σε χιλιάδες νεκροζώντανους ...
-----------------------------------------------------
BONUS ΖΟΜΠΙ ΤΑΣΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ :

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

BIG DRIVER (2014)


Βασισμένο σε μια νουβέλα από την συλλογή του Stephen King , FULL DARK , NO STARS (2010) .
Σκηνοθετημένο για την τηλεόραση από τον Mikael Salomon ( SALEM'S LOT , FALLEN , NIGHTMARES & DREAMSCAPES: FROM THE STORIES OF STEPHEN KING , THE ANDROMEDA STRAIN ) .
Η Tess Thorne ( Maria Bello - PAYBACK , SECRET WINDOW , ASSAULT ON PRECINCT 13 , A HISTORY OF VIOLENCE ) είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου . Μετά από μια επιτυχημένη εκδήλωση σε μια βιβλιοθήκη κάπου στο Chicopee , Massachusetts , αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι της χρησιμοποιώντας μια πιο ασφαλή και σύντομη διαδρομή μετά από υπόδειξη της γυναίκας που διοργάνωσε το γεγονός .
Το αυτοκίνητο της πατάει σε κάτι σανίδες με καρφιά και η Tess μένει αβοήθητη σε ένα εγκαταλειμμένο βενζινάδικο . Αναμενόμενα το κινητό δεν έχει σήμα και κανένας δεν σταματάει να την βοηθήσει μέχρι που εμφανίζεται ο μεγαλόσωμος οδηγός του τίτλου , ο οποίος της συστήνεται ως Lester ( Will Harris - AWAKEN THE DEAD ) . Ο καλοσυνάτος γίγαντας αποδεικνύεται σύντομα διεστραμμένος βιαστής/δολοφόνος ο οποίος μετά την ικανοποίηση των ορμών του παρατάει την Tess μέσα σε έναν υπόγειο οχετό σε κοντινό δάσος , νομίζοντας την νεκρή .
Η επιστροφή στην πραγματικότητα για την κακοποιημένη συγγραφέα συνδυάζεται με φωνές μέσα στο κεφάλι της από τον navigator του αυτοκινήτου της και από την μορφή της Ολυμπίας Ντουκάκις ( DEATH WISH ) η οποία είναι μια χαρακτήρας από τα προηγούμενα βιβλία της (ήλπιζα πως ήταν το φάντασμα της Agatha Christie για λίγο) .
Δεν καταγγέλλει το τι της συνέβη στην αστυνομία και αποφασίζει να ανακαλύψει τον βιαστή της για να αποσπάσει λυτρωτική/αιματοβαμμένη εκδίκηση χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του ντετέκτιβ που έχει αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια συγγραφής αστυνομικών ιστοριών και ακούγοντας τους φανταστικούς της φίλους .

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

RE-GENERATOR (2013)


Γνωστό και ως RE-GENERATOR: THE KILLING MACHINE .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο (εν μέρη) από τον Olivier Gruner ( NEMESIS , VELOCITY TRAP , ALIEN INTERCEPTORS ) σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει όσο πιο πατριωτικά μπορεί το άγχος για την πλανητική υπεροπλία και πως αυτό προσφέρει σε τελική ανάλυση μια πλασματική επί γης ειρήνη , γεφυρώνοντας την δράση με την κωμωδία που προσφέρει η ανεπαρκής ηθοποιία (μάλλον η μισή ντροπή είναι των ηθοποιών , γιατί οι άνθρωποι δουλεύουν με ότι κείμενα τους δοθούν) .
Οι κάτοικοι ξεχασμένης μικρής επαρχιακής πόλης θα νιώσουν την μεγάλη ανατριχίλα για την ζωή τους και την προσωπική τους ακεραιότητα , όταν κυβερνητικό αεροπλάνο πέσει σε κοντινή απόσταση και το μυστικό του φορτίο πάει μια βόλτα να τους επισκεφτεί .
Ο Ανα-Γεννητής δημιουργήθηκε μέσα από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει τον κουλ κωδικό S-74 . Εξελίχθηκε μετά από πειράματα πάνω στο ανθρώπινο dna και πρόκειται για τον τέλειο στρατιώτη ο οποίος δεν μπορεί να καταστραφεί - γιατί "αναγεννάτε" (χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα για πλήρη αναγέννηση από τις πληγές του) . Ο Gruner είναι το εν λόγω ον που θυμίζει πολύ cyborg , με την επίσης κουλ κωδική ονομασία "Το Κτήνος" . Το Κτήνος μεταφέρεται πίσω από τις γραμμές του εχθρού και καταστρέφει οτιδήποτε κινείται . Αφήνει ζωντανούς μόνο όσους διαθέτουν ένα ειδικό τσιπ αναγνώρισης . Έτσι και ξεκινήσει την αποστολή του , δεν υπάρχει επιστροφή . Είναι η απόλυτη φονική μηχανή .
Η αμηχανία κορυφώνεται όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να αποσιωπήσει την κατάσταση στέλνοντας σκληροτράχηλο στρατιωτικό για να απομακρύνει την ασταμάτητη απειλή από την κατοικημένη περιοχή .
Έξτρα αίσχος από σαββατοκύριακο στο βουνό διοργανωμένο από τους τοπικούς νεολαίους : Μπύρα , χόρτο και σεξ με φόντο τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το ταμείο ανεργίας .
Αρχηγός της χαλαρής παρέας είναι ο Kirk , αυτός με την μπαντάνα που πεθαίνει δεύτερος .
Στο μίγμα τις βραδυφλεγούς δράσης , ανάμεσα σε μεθυσμένους απροσάρμοστους , περίεργους ρεπόρτερ που κυνηγούν την μεγάλη είδηση και γκομενάκια που δεν είναι τόσο ημίγυμνα όσο χρειάζεται ένας διανομέας Β-ταινιών δράσης για να κάνει σωστά την δουλειά του , προστίθεται μια ομάδα μασκοφόρων κομάντος και ένας ταλαίπωρος σερίφης που δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει (ο Κτήνος εμφανίζεται στα 40 λεπτά να παρατηρεί σε αργή κίνηση στοκ footage - στην συνέχεια κάνει τον slasher μανιακό σε ένα βαρετό αμάλγαμα επαναλαμβανόμενων σκηνών που θυμίζει την κακή εποχή των κατευθείαν-σε-dvd περιπετειών του Steven Seagal - o Gruner δεν συναντιέται με κανέναν από το καστ , κάθε φορά που σκοτώνει κάποιον γίνεται κατ σε σκηνή που φαίνεται να χτυπάει κάτι στο έδαφος με τσεκούρι) .
O Paul Logan ( MEGA FAULT , MEGA PIRANHA , CODE RED , COBRAGATOR ) είναι ο Ταγματάρχης Rob Stevens . Του αποκαλύπτουν το φέσι της υπόθεσης και του αναθέτουν την εξουδετέρωση του Κτήνος . Καθώς πρόκειται για θέμα υψίστης κρατικής ασφαλείας , ο Stevens φροντίζει να καλέσει μυστικούς πράκτορες οι οποίοι φαίνεται να συνεργάζονται με το υπουργείο Άμυνας για να ανατινάξουν όλο το βουνό (η τελική ατάκα "i like it , let's blow the shit out of tha mountain" από τον τύπο με την μαφιόζικη προφορά που φοράει γυαλιά ηλίου μέσα στο εστιατόριο όπου γίνεται η συνάντηση δίνει έξτρα κύρος στο σοβαρό της κατάστασης - όλοι οι μυστήριοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο Πεντάγωνο) ...
Ο Brad Potts ( ZOMBIES VS STRIPPERS , PUPPET MASTER X: AXIS RISING ) είναι ο Κύριος Karr , πρώην κυβερνητικός πράκτορας ο οποίος μιλάει εκ των έσω (τα πίνει με στρατηγούς και γνωρίζει πράγματα) για την υπόθεση σε έναν δημοσιογράφο με βλογιοκομμένο πρόσωπο και χαβανέζικο πουκάμισο . Η ταινία είναι κάτι σαν αφήγηση της ιστορίας με απάλευτα κοντινά (τα κοντινά του εκφραστικού Potts είναι περισσότερα από αυτά του Gruner) .

RISE OF THE LEGEND (2014)


Γραμμένο από τον Chi-Long To ( FEARLESS , TRUE LEGEND ) και σκηνοθετημένο από τον Roy Hin Yeung Chow ( MURDERER , NIGHTFALL ) .
Οι ταινίες που αναφέρονται στην ζωή και το έργο του λαϊκού ήρωα Wong Fei Hung πρέπει να έχουν ξεπεράσει τις 100 .
Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στις αρχές της τίμιας αποστολής του να καθαρίσει την Κίνα από κάθε λογής αποβράσματα , ντόπια , ή ξενόφερτα .
Πίσω στον 19ο αιώνα , η Δυναστεία των Qing είχε παρακμάσει . Το ίδιο και ο κοινωνικός ιστός της χώρας , από τις συνεχόμενες εισβολές , τις επαναστάσεις , τους πολέμους , τις φυσικές καταστροφές και φυσικά την είσοδο των σατανικών ξένων στην οικονομική ζωή . Η βία ήταν καθημερινό φαινόμενο και κουμάντο έκαναν οι συμμορίες . Συγκεκριμένα στο δέλτα του ποταμού Pearl , στην επαρχία Guangzhou - τον λεγόμενο "Δρόμο του Μεταξιού" , οι προβλήτες ελέγχονταν από την αδίστακτη συμμορία του "Μαύρου Τίγρη" - κάτι που επιτεύχθηκε μετά από αιματοβαμμένες ανταλλαγές απόψεων με τις υπόλοιπες πλευρές . Όλες οι επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των τεκέδων οπίου , πορνείων , αλλά και κάθε λογής εμπόριο στο λιμάνι , περνάνε στα χέρια τους - στην πορεία φαίνεται πως αυτό που δεν συγχωρεί κανείς στον Μαύρο Τίγρη και την παρέα του , είναι πως πουλάει σκλάβους σε δυτικούς - με τα μπουρδέλα και τους τεκέδες είμαστε οκ .
Ο Eddie Peng ( TAI CHI 0 , TAI CHI HERO ) είναι ο νεαρός Wong Fei Hung . Ορφανός από μητέρα και πατέρα σε μικρή ηλικία , έχασε τον δρόμο του , αλλά τον ξαναβρήκε μετά από σκληρή προπόνηση χρόνων σε μοναστήρι . Παρέα με τον αδελφικό του φίλο , Fiery ( Boran Jing - THE GUILLOTINES ) μαθαίνουν να ελέγχουν τον θυμό τους και τον πραγματικό ορισμό της εκδίκησης και ορκίζονται να επιστρέψουν στην πόλη και να την καθαρίσουν από κάθε λογής καθάρματα ανεξαρτήτως κόστους .
Ο Fiery οργανώνει τα ορφανά του λιμανιού και τα μαθαίνει να πολεμούν . Εξελίσσονται στην τρίτη μεγαλύτερη συμμορία της περιοχής .
Ο Wong γίνεται σύντομα μέλος της αδίστακτης συμμορίας του Μαύρου Τίγρη και σε μικρό χρονικό διάστημα ανεβαίνει βαθμίδα και γίνεται ο "Τέταρτος Θετός Γιος" του αρχηγού , Lei Gong ( Sammo Hung - IP MAN 2 ) . Δεν φοβάται τίποτε και δεν θεωρεί πρόβλημα να βάψει τα χέρια του με αίμα . Ο αρχηγός είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του και σταδιακά του παρέχει όλο και περισσότερη δύναμη , καθώς ο Wong του θυμίζει τον εαυτό του στα νιάτα του . Ο Wong χρησιμοποιεί αυτή την εμπιστοσύνη για να στρέψει τους υπόλοιπους "γιους" τον έναν ενάντια στον άλλο και σιγά-σιγά να καταστρέψει την συμμορία εκ των έσω .
Η ύπαρξη του Byron Mann στο καστ ως Black Crow , ο "Δεύτερος Τίγρης" από τους θετούς γιούς/υπαρχηγούς του Lei Gong , μας ενδιαφέρει από Σηγκαλογική άποψη , καθώς έχει συμπρωταγωνιστήσει δίπλα στον δάσκαλο στα BELLY OF THE BEAST (2003) , A DANGEROUS MAN (2009) , TRUE JUSTICE (2011) και στο αναμενόμενο MERCENARY: ABSOLUTION (2015) (επίσης ήταν ο Ryu στο STREET FIGHTER) .
Ο Tony Leung ( THE GRANDMASTER ) είναι ο Huang Qiying , ο πατέρας δάσκαλος πολεμικών τεχνών/βελονιστής του Wong Fei Hung . Πέθανε ηρωικά προσπαθώντας να σώσει ορφανά μέσα από φλεγόμενο κτήριο . Είχε τελειοποιήσει την τεχνικής της "Γροθιάς Χωρίς Σκιά" .
H Angelababy ( TAI CHI HERO & ZERO , THE YOUNG DETECTIVE DEE ) είναι η Xiao Hua , ορφανή παιδική φίλη του Wong , η οποία πάρθηκε με την βια όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε στην ζωή της πορνείας . Ξαναβρίσκεται με τον φίλο της και γίνεται η μετρέσα του αφού δουλεύει για τις επιχειρήσεις του Μαύρου Τίγρη . Εκείνος αγαπάει κάποια άλλη όμως , κάτι που ενισχύει την δραματουργία του ανέφικτου και ρομαντικού στην εξέλιξη των χαρακτήρων .