Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

DERAILED (2002)


"Τρομοκράτες , συν αρρώστια ισούται με βιολογικό πόλεμο ..."

Ο εκτροχιασμός στην κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια ξεκινάει κάπου εδώ για τον Jean-Claude Van Damme ! Σε μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει και αυτός στο UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY (το οποίο είναι DIE HARD σε τραίνο) , η ατμόσφαιρα περιπλέκεται με sci-fi βιολογικό πανικό (θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται στους επιβάτες) β' διαλογής , κάνοντας το αποτέλεσμα τόσο μπερδεμένο που το ήδη ψυχεδελικό editing έχει καταστρέψει κάθε διάθεση για παρακολούθηση της δράσης ...
Γραμμένο (πιθανότατα μετά από χαμένο στοίχημα) από τους Boaz Davidson (μεγαλοπαραγωγός/Πυγμαλίωνας της σύγχρονης δράσης καθώς είναι υπεύθυνος για τα EXPENDABLES , αλλά και ταινίες με υπερμεγέθη ζώα τύπου MEGASNAKE - μεταξύ άλλων έχει γράψει και τα DELTA FORCE 3: THE KILLING GAME , AMERICAN CYBORG: STEEL WARRIOR , ALIEN LOCKDOWN , UNDISPUTED 2 ,και NINJA 1&2 με Scott Adkins , MANSQUITO , κτλ) , Jace Anderson ( CROCODILE 2: DEATH SWAMP , TOOLBOX MURDERS , MORTUARY , MOTHER OF TEARS , NIGHT OF THE DEMONS ) και τον ηθοποιό Adam Gierasch ( TOOLBOX MURDERS , MORTUARY , NIGHT OF THE DEMONS , FERTILE GROUND , FRACTURED ) .
Σκηνοθετημένο από τον Bob Misiorowski ( SHARK ATTACK ) .
Γυρισμένο εκεί που συμβαίνει όλη η φτηνή δράση τις τελευταίες δύο δεκαετίες , την μαγευτική Βουλγαρία .
O Jean-Claude Van Damme ( THE SHEPHERD ) είναι ο Jacques Kristoff , οικογενειάρχης με διπλή ζωή μυστικού πράκτορα ειδικού σε θέματα βιο-τρομοκρατίας . Απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ανατολική Ευρώπη όταν καλείται να συνοδεύσει ένα άτομο υψίστης σημασίας για την ασφάλεια του πλανήτη . Πρόκειται για την κατάσκοπο Galina Konstantin η οποία έχει κλέψει κάτι σημαντικό από την κυβέρνηση της Σλοβακίας .
Το τρένο 681 από Βρατισλάβια για Μόναχο όπου βρίσκονται οι δύο πρωταγωνιστές του βιολογικού δράματος θα τεθεί υπό πολιορκία !
Ανάμεσα στους αμέριμνους επιβάτες που θα βρεθούν μπροστά από τις κάννες των όπλων των τρομοκρατών , είναι και η οικογένεια του Kristoff (σύζυγος και δύο παιδιά) , οι οποίοι αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη για τα γενέθλιά του !
H Laura Harring ( SILENT NIGHT DEADLY NIGHT III: BETTER WATCH OUT , MULHOLAND DR , THE PUNISHER , INLAND EMPIRE ) είναι η γοητευτική κατάσκοπος Galina Konstantin . Έκλεψε τρία φιαλίδια με τον φονικό ιό SP43 (μετάλλαξη της ανεμοβλογιάς) από την Σλοβακία γιατί μπορούσε ! Δεν δημιουργείται ειδύλλιο με τον Kristoff , παρόλο που της αρέσουν οι παντρεμένοι ...
Ο/Οι Κακός/οι :
O Tomas Arana ( INTELLIGENCE , GUARDIANS OF THE GALAXY ) είναι ο διεθνής τρομοκράτης Mason Cole (πρώην πράκτορας) . Ακολουθεί την Galina στο τρένο με σκοπό να αρπάξει τα φιαλίδια με τον θανατηφόρο ιό για την πάρτη του . Σκοπεύει να δημιουργήσει αντίδοτο και να μοσχοπουλήσει το βιολογικό όπλο στον πλουσιότερο αγοραστή τρομοκράτη ... Το τρένο είχε άλλον έναν επιβάτη που ο Cole δεν είχε υπολογίσει (ο γνωστός παράγοντας Χ στην εξίσωση της δράσης) παρόλη την εσωτερική πληροφόρηση που είχε - και τα σχέδια του για πολυτελή καλοπέραση τελειώνουν όταν βρίσκεται από νούμερο ένα κίνδυνος , κρεμασμένος από την γραβάτα του μεταξύ δύο βαγονιών που αποκολλώνται ...
Ο Στέφανος Μιλτσακάκης ( CYBORG , THE QUEST , MAXIMUM RISK ) είναι ο Σταύρος , μισθοφόρος στην δούλεψη του αδίστακτου τρομοκράτη Mason Cole . Ο Kristoff σκοτώνει τον έρωτα της ζωής του (γυναίκα μισθοφόρο στην δούλεψη του Cole) και ακολουθεί λυσσασμένη μονομαχία μεταξύ τους .
-------------------------------------
Οι εκρηκτικές σκηνές δράσης και τα αμφιλεγόμενα ψηφιακά εφέ που συνδυάζονται με την απαράδεκτη τρενο-μακέτα φαίνεται να ήταν τόσο εντυπωσιακά που προστέθηκαν στο DIRECT CONTACT (2009) , άλλη μια κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια με τον Dolph Lundgren αυτή τη φορά .

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

SUDDEN DEATH (1995)


"Οι νεκροί ήρωες έχουν τις καλύτερες κηδείες ..."
- Joshua Foss , Πρώην CIA , νυν Τρομοκράτης
 
Γραμμένο από την παραγωγό Karen Elise Baldwin ( THE PATRIOT ) και τον σκηνοθέτη του LOADED WEAPON 1 (1993) , Gene Quintano ( SOLOMON'S MINES , POLICE ACADEMY 3,4&5 ) - ο Randy Feldman ( TANGO & CASH , NOWHERE TO RUN ) που είχε γράψει το αρχικό σενάριο , το προόριζε για κωμωδία παρωδία ταινιών δράσης .
Σκηνοθετημένο από τον Peter Hyams ( TIME COP , SCHWARZENNEGER END OF DAYS ) .
Τρομοκράτες κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και απειλούν να τον ανατινάξουν μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο του χόκεϊ κατά την διάρκεια του τελικού του πρωταθλήματος !
O Jean-Claude Van Damme ( TIMECOP ) είναι ο ηρωικός μα προβληματισμένος από το παρελθόν του πυροσβέστης , Darren McCord . Παράτησε την δουλειά του μετά από την αποτυχία του να σώσει ένα κοριτσάκι μέσα από ένα φλεγόμενο σπίτι . Έχει χωρίσει με την γυναίκα του και βλέπει τα παιδιά του όποτε μπορεί . Πρώην παίχτης του χόκεϊ στον Καναδά και γνώστης πολεμικών τεχνών . Την ημέρα που παίρνει τα παιδιά του (απροειδοποίητα , γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στην πρώην γυναίκα του) να πάνε να δούνε τον τελικό αγώνα για το πρωτάθλημα του χόκεϊ στο στάδιο που δουλεύει (ως "επιθεωρητής πυρασφάλειας για τα παιδιά/σεκιουριτάς-κλητήρας στην πραγματικότητα) , οι τρομοκράτες χτυπούν και κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο της Αμερικής , αφού πρώτα έχουν παγιδεύσει τα πάντα με εκρηκτικά !
Ο Κακός :
Ο Powers Boothe ( RED DAWN , TOMBSTONE , MUTANT SPECIES , SIN CITY , DEADWOOD , 24 , THE AVENGERS ) είναι ο σατανικά γοητευτικός Joshua Foss . Δουλεύει για την CIA , στο τμήμα παραχάραξης . Θα μπορούσε άνετα να κάνει κάποιον λατίνο κακό σε ταινία με James Bond της εποχής , ή τουλάχιστον να ακούγεται γλυκό σαξόφωνο κάθε φορά που κάνει είσοδο . Αντί για κάτι τέτοιο , κάνει τον κακό στο DIE HARD-σε-γήπεδο-του-χόκεϊ .
Απαιτεί τα 1 ΔΙΣ,700 Εκατομμύρια δολάρια που έχει παγωμένα η Αμερικανική κυβέρνηση σε 13 διαφορετικούς λογαριασμούς ανά τον πλανήτη (για τους δικούς της νεοταξικούς λόγους) από τον αντιπρόεδρο . Σε κάθε περίοδο του αγώνα (τρεις στο σύνολο) , το ένα τρίτο του ποσού θα πρέπει να μεταφέρεται σε λογαριασμούς της επιλογής του , αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι αιματηρές ...
Δεν καταλαβαίνουμε ποτέ για ποιόν λόγο θέλει τόσα πολλά λεφτά . Αστειευόμενος λέει πως θέλει "επί γης ειρήνη" στον αντιπρόεδρο , αλλά το δολοφονικό του ταπεραμέντο και η μηδενιστική του απόσταση από τον πόνο που προκαλεί στους γύρω του μάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα πως το έλεγε ειρωνικά .
Ο Foss δεν υπολογίζει τίποτε και κανέναν . Τραμπουκίζει ακόμη και την ανήλικη κόρη του McCord η οποία βρίσκεται στο δωμάτιο με τους όμηρους λέγοντας της πως θα την σκοτώσει παρέα με τον πατέρα της - κάτι το οποίο θα είναι το τελευταίο λάθος της ζωής του ...
ή καλύτερα αυτό εδώ ήταν το τελευταίο λάθος της ζωής του γιατί κανείς δεν περνάει απαρατήρητος μέσα από το πλήθος μεταμφιεσμένος σαν Ισλανδός Tom Sellek !
-----------------------------------------
Πρώτη φορά παρατήρησα τόση ξεδιάντροπη χρήση σωσία στις σκηνές μάχης - η πτώση από την εισπρακτική επιτυχία ξεκινάει κάπου εδώ . Η κατευθείαν-σε-dvd εποχή είναι κοντά .
Επίσης πρώτη φορά είδα ελικόπτερο να πέφτει κάθετα με την όπισθεν .

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ASSASSINATION GAMES (2011)


"Οι άνθρωποι επιλέγουν τον τρόπο που θα πεθάνουν όταν επιλέξουν τον τρόπο που θα ζήσουν .."
- Vincent Brazil , Επαγγελματίας Δολοφόνος
 
Γραμμένο από τον Aaron Rahsaan Thomas ( SLEEPY HOLLOW ) και σκηνοθετημένο από τον Ernie Barbarash ( CUBE ZERO , 6 BULLETS , FALCON RISING , POUND OF FLESH ) .
O Jean-Claude Van Damme ( UNIVERSAL SOLDIER ) είναι ο επαγγελματίας δολοφόνος Vincent Brazil . Αψεγάδιαστος και θανατηφόρος δεν έχει χώρο για άλλους ανθρώπους στην ζωή του , πέρα από αυτούς που σκοτώνει με ακρίβεια . Μοναδική του παρέα ένα κατοικίδιο χελωνάκι και η συλλογή του από ψυχρούς πίνακες ζωγραφικής και βιολιά . Κάνει τα πάντα για το χρήμα και το επόμενο συμβόλαιο θανάτου είναι αρκετά προσοδοφόρο . Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Polo Yakur πρέπει να πεθάνει .
Ο Scott Adkins ( NINJA: SHADOW OF A TEAR ) είναι ο επαγγελματίας δολοφόνος (για στους κοτεινούς στόχους που θέλει να ξεμπερδεύει χωρίς να φαίνεται η Ιντερπόλ) , Roland Flint . O Roland έχει δει την γυναίκα του να κακοποιείται σε βαθμό κωματώδους παράλυσης μπροστά στα μάτια του . Έχει παρατήσει το επάγγελμα και έχει αποσυρθεί στην ύπαιθρο όπου και φροντίζει την κατάκοιτη γυναίκα του . Ώσπου κάποιος τον ειδοποιεί πως ο άνθρωπος που του έκανε αυτό το κακό αφέθηκε ελεύθερος (με δάχτυλο διεφθαρμένων πρακτόρων της Ιντερπόλ) ... Τότε βάζει σκοπό ζωής να πάρει ματωμένη εκδίκηση από τον υπεύθυνο της κτηνωδίας , Polo Yakur ...
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του Yakur , συναντιέται με τον αντίπαλο πληρωμένο δολοφόνο Vincent Brazil και βάζουν στην άκρη της διαφορές τους (μετά τις Marvel-ικού τύπου συστάσεις) για να εξοντώσουν τον αδίστακτο κακοποιό ...
Ο Κακός :
Ο Ivan Kaye ( THE BORGIAS , HAMMER OF THE GODS , VIKINGS ) είναι ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Polo Yakur , το κακοποιό στοιχείο που έχει γίνει ο στόχος και των δύο δολοφόνων . Σακάτεψε με τα ίδια του τα χέρια (και ένα τυλιγμένο ζωνάρι στην γροθιά του) την γυναίκα του Roland . Σε μια διπλή απόπειρα εναντίον του , τόσο από τον Brazil , όσο και από τον Flint , καταλήγει να χάνει τον αδελφό του . Ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους και ο υπόκοσμος βρίσκεται σε αναβρασμό ...
--------------------------------------------
Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κατευθείαν-σε-dvd κόσμος της δράσης αν είχε μείνει μέχρι τέλους ο σερίφης της Ανατολικής Ευρώπης Steven Seagal στην παραγωγή της ταινίας . Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έμελλε να γίνει και ο βασιλιάς του σπαγγάτο έμεινε πρώτο βιολί με τον Adkins να συνοδεύει στα κλωτσίδια σε ένα κάπως αλλαγμένο τελικό σενάριο ...

MAXIMUM RISK (1996)


Γραμμένο από τον Larry Ferguson ( HIGHLANDER , BEVERLY HILLS COP II , THE HUNT FOR RED OCTOMBER , ALIEN 3 , ROLLERBALL ) . Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ringo Lam ( IN HELL ) στην Αμερική .
Αρχικός τίτλος ήταν το THE EXCHANGE , αλλά όταν έχεις να κάνεις με ταινία δράσης , θέλεις κάτι πιο μοβόρικο . Το BLOODSTONE που ακολούθησε δεν ταρακούνησε αρκετά το κοινό για προμοτάρισμα ταινίας με Van Damme και η Sony κατέληξε στο νεκρά-εγκεφαλικό "Μέγιστο Ρίσκο" !
O Jean-Claude Van Damme ( CYBORG ) είναι ο Alain Moreau , αστυνομικός με ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και στα μεγάλα ανοίγματα . Φτάνει στα άκρα όταν παίρνει την θέση του -μέχρι χθες άγνωστου για αυτόν- δίδυμου αδελφού του , Mikhail Suverov ( Jean-Claude Van Damme - BLOODSPORT ) που πεθαίνει στα πέντε πρώτα λεπτά της ταινίας κατά την διάρκεια καταδίωξης κάπου στην Νότια Γαλλία . Πέρα από την έτοιμη σχέση του αδελφού του , ο Alain αποκτάει προβλήματα με την Ρώσικη μαφία , καθώς ο Mikhail είχε μπλεξίματα τόσο με τον νόμο , όσο και τον υπόκοσμο . Με λίγα στοιχεία στην διάθεση του και με ένα πρόσωπο που μπορεί να σημάνει αυτόματα τον θάνατο του , ο Alain ταξιδεύει στην Αμερική για να ξεδιαλύνει την υπόθεση .
Ο Henry Gomez ( VIDEODROME ) είναι ο ανώνυμος ταξιτζής/συγγραφέας/κωμική ανακούφιση που μεταφέρει τον Alain μέσα στη ζούγκλα της Νέας Υόρκης . Η εξυπνάδα διαρκεί μέχρι τη μέση της ταινίας με τον Van Damme να νιώθει τον πόνο του χαμού ενός καλού φίλου .
Το Αίσθημα :
Η Natasha Henstridge ( SPECIES , THE SECRET CIRCLE ) είναι η Alex Minetti , κοπέλα του Mikhail Suverov . Πρώην χορεύτρια σε νυχτερινά κέντρα . Στην πορεία ψήνεται και για τον αδελφό . Υπάρχουν ευχάριστα γυμνά πλάνα και ερωτική σκηνή μέσα σε τουαλέτα .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Zach Grenier ( CLIFFHANGER , TWISTER , DEADWOOD , ZODIAC , FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER , ROBOCOP ) είναι ο Ivan Dzasokhov . Κυνηγάει τον Alain νομίζοντας πως είναι ο Mikhail . Ο Ivan δουλεύει για τον αρχινονό Dmitri , αλλά έχει ψυχολογικά καθώς η πατρική φιγούρα του Dmitri προτιμούσε πάντα τον Mikhail . Μετά την δολοφονία του κάνει εκείνος κουμάντο και συνεργάζεται με διεφθαρμένους πράκτορες του FBI . Το τέλος του δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εκρηκτικό ...
O David Hemblem ( Lord Dread στο CAPTAIN POWER AND THE SOLDIERS OF THE FUTURE ) είναι ο Dmitri Kirov . Είναι ο "πλούσιος Ρώσος" που είχε υιοθετήσει τον Mikhail . Τις ελεύθερες ώρες του διαβάζει το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι . Η σκηνή του θάνατού του φέρνει στο νου την δολοφονία του Καίσαρα , αλλά με λιγότερα μαχαίρια την κρίσιμη στιγμή ...
O Στέφανος Μιλτσακάκης ( CYBORG , LIONHEART , THE QUEST ) είναι ο "Κοκκινομούρης" . Ο γιγαντόσωμος εκτελεστής που δουλεύει για τον Ivan . Μαχαιρώνει τον Dmitri και προσπαθεί να σκοτώσει τον Alain/Mikhail πάνω από τρεις φορές .
O Kamel Krifa ( LIONHEART , DEATH WARRANT , DOUBLE IMPACT , UNIVERSAL SOLDIER , LEGGIONAIRE ) είναι ο Boris , ο μπράβος του Ivan που πυροβολεί πιο κουλ κι από κακοποιό στο MIAMI VICE . Μπορεί να εμφανίζεται για δευτερόλεπτα , αλλά είναι επιβλητική η παρουσία του . Θα μπορούσε άνετα να παρκάρει οπισθογωνία με το βαν την στιγμή που πυροβολεί από την θέση του οδηγού τους Γάλλους αστυνομικούς που τον έχουν περικυκλώσει ! Ο Alain τον πυροβολεί στο αριστερό μάτι ...
------------------------------------------------
Προτείνεται για δίδυμη προβολή με το DOUBLE IMPACT (1991) .