Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ASSAULT ON WALL STREET (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με τίμια διάθεση για κατακραυγή εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος από τον Uwe Boll .
Ο Jim Baxford είναι ένας μέσος αστός της Νέας Υόρκης . Η δουλειά του είναι τίμια και πληρώνει καλά . Είναι ευτυχισμένος με την γυναίκα του . Τα πράγματα αλλάζουν όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει και χάσει ξαφνικά την δουλειά του και την γυναίκα του . Κάτι μέσα του θα σπάσει και θα αναζητήσει ματωμένη εκδίκηση από τους υπεύθυνους της κρίσης μέσα στην Wall Street ...
O Dominic Purcell ( PRISON BREAK ) είναι ο Jim Baxford , σεκιουριτάς χρηματαποστολών . Χάνει τα λεφτά του , χάνει την δουλειά του , χάνει την υπομονή του !
Στα μισανθρωπικά χνάρια του Bill Williamson από το RAMPAGE (2009) , ο Jim αναλαμβάνει στα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας την ιερή αποστολή να εξολοθρεύσει τους δεινάστες του λαού - για τον λαό , με σκοπό να επαναφέρει την δικαιοσύνη .
Αρχικά χάνει την δουλειά του , αλλά η γυναίκα του χρειάζεται να υποστεί πειραματική/ακριβή ορμονοθεραπεία για να γλυτώσει μια επαναφορά των όγκων που είχε παλιότερα στον εγκέφαλο - επίσης δεν μπορεί να μείνει έγκυος . O Jim έκανε το λάθος να επενδύσει όλα του τα λεφτά σε μια "σίγουρη" εταιρία η οποία χρεωκόπησε . Τα λεφτά πετάνε προς όλες τις κατευθύνσεις με την πιστωτική να φουσκώνει από τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει η γυναίκα του , τις τράπεζες να απαιτούν τα λεφτά τους , τον δικηγόρο του να τον κοροϊδεύει με την πολυπλοκότητα της υπόθεσης του , κτλ ... Πόσοι λογαριασμοί χρειάζεται να μαζευτούν για να γυρίσει ανάποδα το μυαλό ενός απολυμένου ανθρώπου ;! Πολλοί , γιατί τα πάντα αλλάζουν για τον Jim όταν επιστρέφει απολυμένος σπίτι και βρίσκει με κομμένες φλέβες την γυναίκα του .
Το κοινωνικό δράμα που είναι πραγματικότητα για εκατομμύρια ανθρώπους αυτή την περίοδο , γίνεται αιματοβαμμένος εφιάλτης εκδίκησης .
O Edward "The Original John Connor" Furlong ( THE CROW: WICKED PRAYER ) είναι ο Sean , συνάδελφος του Jim και καλός του φίλος που θέλει να τον βοηθήσει στην δύσκολη στιγμή .
O Keith David ( MARKED FOR DEATH ) είναι ο Freddy , μεσήλικας αστυνομικός , φίλος του Jim .
O Michael Pare ( INSTANT JUSTICE ) είναι ο Frank , επίσης μεσήλικας αστυνομικός που τα λέει με τον Jim και την υπόλοιπη παρέα σε εστιατόριο/στέκι . Όλοι τους έχουν χάσει σημαντικά ποσά χρημάτων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατά την διάρκεια της κρίσης . Δυστυχώς δεν παίρνουν όλοι μαζί τα όπλα να βγούνε στους δρόμους ...
Ο Lochlyn Munro ( TRUE JUSTICE , RAMPAGE: CAPITAL PUNISHMENT ) είναι ο χρηματιστής του Jim , Robert Canworth . Έχασε όλα τα λεφτά του Jim στο επενδυτικό "παιχνίδι" . Έχασε κι αυτός μερικά λεφτά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάει διακοπές στα νησιά Μπραμπάντος φέτος . Κέρδισε μια σφαίρα στο κεφάλι ...
O Eric Roberts ( THE EXPENDABLES ) είναι ο δικηγόρος του JimPatterson . Απαιτεί 10 χιλιάρικα για να βοηθήσει τον Jim . Εμφανίζεται σε δύο σκηνές .
O Mike Dopud ( TRUE JUSTICE ) είναι ο Tom Allgard , μέλος της φίρμας των αδίστακτων χρηματιστών που καταστρέφουν ζωές με μια τους λέξη .. Ο Canworth δουλεύει για αυτόν . Ο Dopud έχει την κατάρα να μην παραμένει ποτέ ζωντανός μέχρι το τέλος των ταινιών όπου εμφανίζεται !
Ο John Heard ( HOME ALONE ) είναι ο διευθυντής της φίρμας . Παραμένει αδίστακτος καπιταλιστής μέχρι το τέλος .
O Clint Howard ( EVIL SPEAK ) είναι ο Chuck , ο μυστήριος έμπορος όπλων που παρέχει τον οπλισμό που χρειάζεται ο Jim για την αποστολή του .
---------------------------------------------
Ακριβώς όπως και στο RAMPAGE: CAPITAL PUNISHMENT (2014) , το εξώφυλλο του dvd υπόσχεται δράση μεγαλύτερης κλίμακας από αυτή που καταλήγεις να παρακολουθείς . Ο Dominic Purcell δεν κάνει ποτέ επίθεση στη Wall Street , πέρα από μερικές βόλτες σκεφτικός έξω από τα χρηματιστήρια . Σχεδιάζει επιθέσεις στα σπίτια των υπεύθυνων για τα δεινά του και τους εκτελεί stealth-mode με την τελική επίθεση να γίνεται μέσα στο γραφείο της χρηματιστηριακής εταιρίας που θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο με μια διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου .

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

RAMPAGE: CAPITAL PUNISHMENT (2014)


"Οι λέξεις δεν σημαίνουν τίποτε πια . Ο μόνος τρόπος που μπορώ να επηρεάσω αυτές τις ζωές είναι να τις πάρω ..."
- Bill Williamson
 
Ο Uwe Boll επιστρέφει με την συνέχεια του μισανθρωπικού του έπους .
Έχουν περάσει 3 χρόνια από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας .
Το βίντεο που είχε ανεβάσει με τις ιδέες του περί άμεσης μείωσης του πληθυσμού της γης μετά τις πέντε εκατομμύρια προβολές τον έχει κάνει μύθο ανάμεσα στους παρανοϊκούς εξτρεμιστές που έχουν παρόμοιες ιδέες . Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει ίχνη του παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει οργανώσει σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής .
Ο πάνοπλος αντι-ήρωας Bill Williamson ( Brendan Fletcher ) κάνει αισθητή την παρουσία του για άλλη μια φορά στην φανταστική πόλη του Tenderville κρατώντας ομήρους μέσα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και μέσω της άμεσης πλατφόρμας επικοινωνίας που του παρέχει η τεχνολογία προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο με την βία της πληροφορίας .
O Lochlyn Munro ( NEEDFUL THINGS , TRANCERS 4: JACK OF SWORDS , DRACULA 2000 , FREDDY VS JASON , ALLIGATOR X , INFECTION: THE INVASION BEGINS , TRUE JUSTICE ) είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του σταθμού WK7 , Chip Parker . O Williamson τον χρειάζεται για να τον βοηθήσει να παρουσιάσει τις ιδέες του μέσω ζωντανής συνέντευξης .
O Mike Dopud ( A DANGEROUS MAN , BORN TO RAISE HELL , TRUE JUSTICE ) είναι ο αστυνόμος Mark , υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης που είναι έξω από το στούντιο . Έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Williamson , καθώς είναι ο μοναδικός επιζώντας από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης τρία χρόνια πριν . Αυτή τη φορά τα εκρηκτικά που έχει βάλει μέσα στον σταθμό ο Williamson ανατινάζονται στα μούτρα του .
Ο Uwe Boll εμφανίζεται ως ο διευθυντής προγράμματος του σταθμού με την χαρακτηριστική γερμανική προφορά και φαίνεται να τα σπάει με τα ποσοστά τηλεθέασης που δίνει στον σταθμό του το dvd με το λογύδριο τουWilliamson .
Σταθμός και επιζώντες θυσιάζονται για το σχέδιο διαφυγής του Williamson .
Στην επόμενη ταινία θα πρέπει να γίνει επίθεση στο Καπιτώλιο αν θέλουμε να είμαστε σταθεροί στις αξίες μας ...
----------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή καναπεδάτης αγανάκτησης με το ATTACK ON WALL STREET (2013) του Uwe Boll - γενικότερα οι ταινίες του Uwe Boll προτείνονται για διπλή προβολή μόνο με άλλες ταινίες του Uwe Boll .

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

RAMPAGE (2009)

Γραμμένο στο γνωστό μισανθρωπικό τριπάκι που χαρακτηρίζει τις τελευταίες του δημιουργίες και σκηνοθετημένο με παραληρηματικό τρόπο από τον Uwe Boll ( HOUSE OF THE DEAD , BLOODRAYNE TRILOGY , IN THE NAME OF THE KING TRILOGY , ATTACK ON WALLSTREET , BREED ) .
Μανιακός με πανοπλία από κέβλαρ και ατσάλι βγαίνει υπεροπλισμένος στους δρόμους και μοιράζει θάνατο .
Ο Brendan Fletcher ( FREDDY VS JASON , GINGER SNAPS 2: UNLEASHED , GINGER SNAPS: THE BEGINNING , BLOODRAYNE II: DELIVERANCE , BLOODRAYNE: THE THIRD REICH , LEPRECHAUN: ORIGINS ) είναι ο 23χρονος Bill Williamson . Ζει με τους γονείς του στην φανταστική πόλη Tenderville κάπου στο Oregon . Δουλεύει ως μηχανικός . Το αφεντικό δεν του δίνει αύξηση , οι γονείς του (ο πατέρας του είναι ο Max Headroom , γνωστός και ως Matt Frewer στην "πραγματική" ζωή) τον θέλουν εκτός σπιτιού μιας και έχει φτάσει πλέον τα 23 και η πραγματικότητα που λαμβάνει καθημερινά από τα νέα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου δεν συμβαδίζει με αυτή που έχει στο μυαλό του . Έχουμε μαζευτεί πολλοί πάνω σε αυτό τον πλανήτη και κάποιος πρέπει να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα . Το ποτήρι των νεύρων ξεχειλίζει σύντομα , καθώς ο μοναχικός νέος έχει γεμίσει με ιδέες βίαιης αλλαγής των δεδομένων που ορίζουν την ύπαρξη του . Η ματωμένη εκδίκηση εναντίον της κοινωνίας παίρνει σάρκα και οστά όταν ο καφές που του ετοιμάζουν σε ένα κατάστημα δεν ανταποκρίνεται στις γευστικές του προσδοκίες και σταδιακά φτάνει να πάρει την απόφαση να πραγματοποιήσει την απόλυτη ρήξη με την πραγματικότητα πυροβολώντας τη στα μούτρα !
Μέσα σε ένα βαν γεμάτο εκρηκτικά , οπλισμένος με αυτόματα , μαχαίρια και εκρηκτικά , κάνει θεαματική εμφάνιση στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας το καταστροφικό του έργο ...
O Michael Pare ( INSTANT JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION ) είναι ο Σερίφης Melvoy .
Θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τον Williamson σε σκηνή εξοχικής καταδίωξης τύπου Rambo the First Blood , αλλά καταλήγει σύντομα με μια μαχαιριά στο συκώτι μετά την πρώτη τους συνάντηση .
Μετά τον χαλασμό , ο πάνοπλος δράστης καταφέρνει να παγιδέψει τον μοναδικό του φίλο , Evan Drince ( Shaun Sipos - FINAL DESTINATION 2 , THE GRUDGE 2 , LOST BOYS: THE TRIBE , TEXAS CHAINSAW 3D , THE VAMPIRE DIARIES ) - σεσημασμένο βίντεο μπλόγκερ της αποκάλυψης με πατέρα γνωστό για την αντι-κυβερνητική του στάση κατά την διάρκεια των δεκαετιών του '60 και του '70 - αφήνοντας τον νεκρό με την πανοπλία και τα όπλα του σε ένα δάσος , κοντά σε πτώματα αστυνομικών που είχε ξεπαστρέψει νωρίτερα (ανάμεσα τους και ο Pare) .
Ο Williamson αφήνει βίντεο-μήνυμα με πρόταση αφανισμού του υπερ-πληθυσμού αυτού του ταλαίπωρου πλανήτη και εξαφανίζεται από παντού με τα λεφτά της ληστείας που έκανε ανάμεσα στις εκτελέσεις . Η ανάρτηση στο ίντερνετ εμφανίζεται δύο χρόνια μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για άμεση συνέχεια του πλανητικού καθαρισμού σε επόμενες ταινίες ...

THE POSSESSION OF MICHAEL KING (2014)


"Τίποτε δεν είναι αληθινό ..."
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον πρωτοεμφανιζόμενο David Jung .
Ο Michael King δηλώνει άθεος . Είναι κινηματογραφιστής και ζει το όνειρο μαζί με την ηθοποιό γυναίκα του και την μικρή τους κόρη . Μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του από ένα τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα αποφασίζει να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ με το οποίο θα αποδείξει μια και καλή στον κόσμο πως δεν υπάρχει τίποτε εκεί έξω και πως ο άνθρωπος απλά παύει να υπάρχει μετά τον θάνατο του . Κάνει τον εαυτό του μυστικιστικό πειραματόζωο έχοντας επαφές με δαιμονολόγους , νεκρομάντες με γραφείο κηδειών , σατανιστές και συμμετέχοντας σε ανίερες τελετές επίκλησης δαιμόνων , νεκρανάστασης , κτλ ...
Όπως είναι φυσικό , όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες . Στην συγκεκριμένη περίπτωση , τον Michael τον παίρνει ο διάολος , καταστρέφοντας την ζωή του και οδηγώντας τον με μαθηματική ακρίβεια στον δολοφονικό σπασμό που ολοκληρώνεται με την εξιλεωτική αυτοκτονία του λίγες μόλις στιγμές πριν προλάβει να πάρει ο καταληψίας δαίμονας την ζωή της ίδιας του της κόρης (αφού πρώτα έχει καταφέρει να σκοτώσει τον καλύτερο του φίλο , το Λαμπραντόρ της οικογένειας - σύμβολο διαφημιστικής ευτυχίας - και την έφηβη αδελφή της γυναίκας του που μένει μαζί τους για ψυχολογική υποστήριξη) ...
O Shane Johnson ( ένας από τους στρατιώτες στην σκηνή της απόβασης στο SAVING PRIVATE RYAN ) είναι ο Michael King . Η χαλαρή διάθεση που είχε όταν ξεκινούσε την δημοσιογραφική αναζήτηση της "αλήθειας" του μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε αμφίβολος αγώνας για διατήρηση της ψυχικής του υγείας και ακαταμάχητη διάθεση για αυτοκαταστροφή , καθώς μιας και αρχίσουν οι φωνές μέσα στο κεφάλι δεν υπάρχει γυρισμός . Το μόνο που ήθελε να πετύχει απελπισμένα ήταν να έρθει σε επαφή με την αδικοχαμένη γυναίκα του και τελικά κατάφερε να έρθει σε επαφή με δυνάμεις που δεν έπρεπε ...
Ο φανταστικός γκραβουροδαίμονας που βασανίζει μέχρις εσχάτων τον Michael λέγεται DAUNGORE . Σύμφωνα με επιμελώς σκοροφαγωμένο βιβλίο δαιμονολογίας που έχει στην κατοχή του ένα ζευγάρι έγκριτων δαιμονολόγων που συναντά ο Michael στην αρχή της ταινίας , ο Daungore είναι ο "Διοικητής 37 Λεγεώνων . Αναζητητής του ανυπεράσπιστου , εκείνου που δεν έχει ισχυρό πνεύμα , εκείνου που δεν πιστεύει . Γνωστός και ως Μεγάλος Ήρωνας , Γόνος των Μυρμηγκιών , Κλέφτης Παιδιών . Έρχεται συνοδευόμενος υπό τον ήχος κακόφωνης μουσικής και διαμένει με εκείνον που τον κάλεσε μέχρι το βασανιστικό του τέλος μέσα σε τρέλα ..."
Καλύτερα να μην έχεις πολλά-πολλά μαζί του άμα το παίζεις άνετος και αυθάδης άσχετος με τέτοια θέματα ...

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

BAD ASS 2: BAD ASSES (2014)


O Graig Moss επιστρέφει με μεγάλα κέφια με την συνέχεια του BAD ASS (2012) - το 2015 βγαίνει και η τρίτη ταινία με τρίτο παππού στην παρέα .
Έχουν περάσει 3 χρόνια από τα φανταστικά γεγονότα της πρώτης ταινίας .
Αυτή τη φορά ο βετεράνος του Βιετνάμ Frank Vega ( DANNY TREJO - SPY KIDS 3-D: GAME OVER  ) συμμαχεί με τον επίσης στραβωμένο συνταξιούχο αγοραφοβικό , Bernie Pope ( Danny Glover - LETHAL WEAPON , PREDATOR 2 - ο οποίος πλέον είναι όντως "too old for that shit") .
Ο Bernie έχει ένα παντοπωλείο κάτω από το σπίτι του Frank που ενώνεται με εσωτερική πόρτα με τον γυμναστήριο του Frank (;) και έχουν καθημερινές επαφές με ανάλογα "φιλικά" φραστικά επεισόδια μεταξύ τους (βλέπε Walter Matthau vs Jack Lemmon) . Δεν κατάφερε να είναι ο μοναδικός μαύρος παίχτης στις μεγάλες κατηγορίες του χόκεϋ στον πάγο στην ιστορία του αθλήματος λόγω τραυματισμού στο γόνατο . Από μικρός έμπλεκε σε καυγάδες εξαιτίας του χρώματος του . Έτσι εξηγείται το ταλέντο του στο να σπάει μούτρα . Έχει άμεση ανάγκη από μεταμόσχευση συκωτιού (βρίσκει τον δότη στο τέλος της ταινίας) . Μπορεί και γκομενίζει άνετα στα 70 του , κάτι που επικυρώνεται με τον πιο χοντροειδέστατο τρόπο στο τέλος της ταινίας (ο Glover ψάχνει για πίτα στο ψυγείο και το γκομενάκι/φοιτήτρια του λέει έλα πίσω στο δωμάτιο να σου δώσω εγώ "πίτα" - το πιάσατε , ε; πίτα με κρέμα ;!) .
Ο Frank πλέον δεν είναι δεσμευμένος (βλέπε ρομαντζάδα στην προηγούμενη ταινία) και έχει δικό του γυμναστήριο μποξ/κέντρο νεότητας .
Εκεί προπονεί νεαρά παιδιά σε μια προσπάθεια να τα γλυτώσει από τους δρόμους . Ασχολείται ιδιαίτερα με τον Manny Parks ( Jeremy Ray Valdez - CONSTANTINE ) τον οποίο και προορίζει για πρωταθλητή . Ο Manny τον βλέπει σαν δεύτερο πατέρα του και του κάνει δώρο ένα ακριβό κινητό με σκοπό να τον φέρει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο (ο Frank βρίσκεται ακόμη στα 70ς από την προηγούμενη ταινία αλλά κάνει προόδους) . Ο Manny έχει μπλεξίματα με τον οργανωμένο υπόκοσμο όμως και όπως ακριβώς στην πρώτη ταινία , ο χαμός του (μετά από ηρωική μάχη και με ύπουλο τρόπο) θα ανοίξει τους ασκούς της βίας πάνω στον υπόκοσμο του Λος Άντζελες για άλλη μια φορά ...
Η Jacqueline Obradors ( PARKER LEWIS CAN'T LOSE , A MAN APART ) είναι η Rosaria Parks , μητέρα του αδικοχαμένου Manny . Η χαροκαμένη νεαρή μάνα γίνεται το αντικείμενο του πόθου για τον πάντα διαθέσιμο Frank .
Ο Andrew Divoff ( NEON MANIACS , XTRO 3: WATCH THE SKIES , NEMESIS 4: DEATH ANGEL , WISHMASTER , LOST , THE STRAIN ) είναι ο Leandro Herera , μεγαλέμπορας ναρκωτικών/νονός της νύχτας . Την μέρα κάνει τον ευαισθητοποιημένο διπλωμάτη της Αργεντινής και διοργανώνει φιλανθρωπίες/ξέπλυμα χρημάτων . Ο γιος του το ομορφόπαιδο Adolfo ( Ignacio Serrichio - QUARANTINE 2: TERMINAL , THE YOUNG AND THE RESTLESS , WITCHES OF EAST END ) έδωσε την εντολή να πεθάνει ο MannyHerera λόγω της ιδιότητας του είναι "υπεράνω του Νόμου" , οπότε το δυναμικό ντουέτο θα πρέπει να αποδώσει την μόνη δικαιοσύνη που μπορεί να τον δικάσει , αυτή του δρόμου ! Ο Αργεντίνος διπλωμάτης γίνεται δότης οργάνων χωρίς να το θέλει ...
------------------------------------------
Οι δρόμοι του L.A. και κάθε μεγαλούπολης χρειάζονται ένα old-school καθαρισμό και στην μετά-THE EXPENDABLES (2010) εποχή , οι συμμαχίες σκληροτράχηλων συνταξιούχων έχουν την τιμητική τους . O Trejo πετάει και ατάκα σχετική με τους Expendables την ώρα που πετάει χειροβομβίδα σε ένα ελικόπτερο .
Όπως και στην πρώτη ταινία , αυτή τη φορά η σκηνή καταδίωξης προς το τέλος είναι "δανεισμένη" από τον NARROW MARGIN (1990) .
Δεν έχω καταλάβει ποια ταινία κούνγκ-φου παρακολουθούν οι μπράβοι του Herera κάθε φορά που τους δείχνει μπροστά από κάποια οθόνη .
H πορνοστάρ Sophie Dee ( ASSES OF FACE DESTRUCTION 10 , CUM TO MOMMY 8 , και πάει λέγοντας ) με το κανονικό της όνομα Kristy Hill ( BEVERLY HILLS 90210 , CANNIBAL BLOOD GIRL , THEATRE OF THE DERANGED , A HAUNTED HOUSE 2 , UNICORN ZOMBIE APOCALYPSE ) εμφανίζεται ως "hot girl" (συνήθως έτσι εμφανίζεται , δεν έχουν αρχίσει ακόμη να έχουν ονόματα οι χαρακτήρες της , μόνο χαρακτηριστικά) , σε σύντομη σκηνή στο σπίτι του Adolfo Herera . Σιγά σιγά θα έχουμε και ατάκες της σε επόμενες ταινίες , καθώς γίνεται με σταθερά βήματα η μετάβαση στον genre κινηματογράφο τρόμου/δράσης - προς το παρόν οφθαλμόλουτρο ...

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

BAD ASS (2012)


Γραμμένο εντελώς χαλαρά μετά από προβολή του ηρωικού βίντεο στο youtube και σκηνοθετημένο από τον χαβαλέ Craig Moss ( BREAKING WIND , THE 41-YEAR OLD VIRGIN WHO KNOCKED UP SARAH MARSHALL AND FELT SUPERBAD ABOUT IT , 30 NIGHTS OF PARANORMAL ACTIVITY WITH THE DEVIL INSIDE THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO ) .
Ο Danny Trejo ( MARKED FOR DEATH ) είναι ο παρασημοφορεμένος βετεράνος του Βιετνάμ Frank Vega . Με το που επέστρεψε από τον πόλεμο (6 χρόνια μέσα στη ζούγκλα , 1 χρόνο αιχμάλωτος) ο ηρωισμός τους ξεχάστηκε γρήγορα και βρέθηκε σε ένα ακόμη πιο αφιλόξενο περιβάλλον από εκείνο της ζούγκλας , χωρίς δουλειά και χωρίς την αγαπημένη του από το λύκειο . 40 χρόνια αργότερα επανέρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας μετά από σωτήρια παρέμβαση του μέσα σε δημόσιο λεωφορείο της γραμμής 144 - σώζει έναν ηλικιωμένο μαύρο από κάτι σκινάδες (στο βίντεο "AC Transit Bus Fight I Am A Motherfucker" ο "ήρωας" Epic Beard Man ήταν ένας ημίτρελος λευκός ο οποίος μετά τις γρήγορες που έριξε στον τσαμπουκά που κινήθηκε εναντίον του επιτέθηκε σε ένα στάντ με εφημερίδες και ο υποτιθέμενος κακοποιός ένας μεθυσμένος μαύρος με μεγάλο στόμα) . Γίνεται αυτόματα ήρωας της τοπικής κοινότητας . Όταν ο καλύτερος του φίλος Klondike βρεθεί δολοφονημένος και η αστυνομία φανεί ανίκανη να κάνει κάτι για αυτό , ο Frank Vega θα αναλάβει δράση ...
Νωρίτερα ο καλός του φίλος του είχε δώσει ένα φλασάκι για να του το φυλάξει . Ο Frank μην έχοντας ιδέα από τεχνολογία , δεν συνέδεσε την δολοφονία με το περιεχόμενο των αρχείων που έχει στην κατοχή του με αποτέλεσμα να βρεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των κακοποιών που σκότωσαν τον φίλο του .
Ο Ron Perlman ( PACIFIC RIM ) είναι ο Δήμαρχος Williams . Η διοίκηση του σε μια προσπάθεια να τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα και τις συμμορίες έχει πάρει την δυναμική πρωτοβουλία να ενισχύσει το έργο της αστυνομίας με την κωδική ονομασία "Καθαρισμός των Δρόμων" . Όπου ακούς πολλή καθαριότητα είναι σίγουρο πως είναι κάλυμμα για κάτι εντελώς σάπιο ... Ο Δήμαρχος κάνει ύποπτες δουλειές με κατασκευαστικές εταιρίες (τα γνωστά υποβαθμίζω την περιοχή για να πουλήσω τα κτήρια) οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο φλασάκι του Klondike .
Ο Charles S. Dutton ( ALIEN 3 ) είναι ο Panther , ο υπέρβαρος αρχηγός του υποκόσμου . Κάνει δουλειές με τον Δήμαρχο . Θυμίζει στον Frank τις εποχές του Βιετνάμ βάζοντας του ηλεκτρόδια στις ρόγες , αλλά δεν καταφέρνει να τον σπάσει . Αντιθέτως καταλήγει σε γραμμές τραίνου μετά από περιπετειώδη καταδίωξη άλλων εποχών με λεωφορείο (βλέπε παρακάτω) ...
--------------------------------------------------
Από τα καλύτερα οχήματα δράσης που έχει επιβιβαστεί σε ρεαλιστικό πρωταγωνιστικό ρόλο ο Trejo τα τελευταία χρόνια . Οι χορογραφίες είναι του δρόμου , χωρίς πολλά πολλά ΜΜΑ αγκαλιάσματα και συγχρονισμένες κολωτούμπες περισσότερο λόγω ηλικίας και προϋπηρεσίας στο μποξ φυλακών (χωρίς να λείπουν και οι κωμικές στιγμές) .
Μόνο το ψηφιακό αίμα θα μπορούσε να λείπει για να ολοκληρώσει την ψευδαίσθηση των σκληρών χτυπημάτων , καθώς και η καταδίωξη με τα δύο λεωφορεία στο τέλος της ταινίας η οποία είναι "δανεισμένη" με ψηφιακή επεξεργασία από το RED HEAT (1988) :
BAD ASS (2012)
RED HEAT (1988)