Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

CROSS BEARER (2012)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Adam Ahlbrandt ( SIGHT , THE BURNED HOUSE , THE CEMETERY ) . Η παραγωγή είχε ξεκινήσει με τον ελαφρύ τίτλο STRIP CLUB SLAUGHTER και θα ήταν άλλη μια σλασεριά παλαιάς κοπής με την ανάλογη χαλαρή χοντράδα της δεκαετίας του '80 . Δυστυχώς , ή ευτυχώς , κατά την διάρκεια των γυρισμάτων , η αληθινή ζωή των παραγωγών ( Adam Ahlbrandt και Natalie Jean ) πήρε την κατιούσα με αποτέλεσμα η ταινία να εξελιχθεί/μεταμορφωθεί σε κάτι πιο νοσηρό και σκοτεινό , καθώς τα προσωπικά δράματα των συντελεστών γιγαντώθηκαν από την ελάχιστη θέρμανση που υπήρχε στο χειμωνιάτικο σετ ...
Οι Troma περγαμηνές παραμένουν βέβαια ως μορφή ευλογίας στα σκηνικά (παρατηρούμε γυμνό πορτραίτο του Lloyd Kaufman σε έναν τοίχο) .
Η Heather ( Natalie Jean - κασκαντέρ στο NOAH , PUNK ROCK HOLOCAUST 3 ) είναι μια ταλαιπωρημένη στριπτιζού που πάσχει από έντονους εφιάλτες . Δεν έχει λεφτά και τα βγάζει πέρα όπως-όπως "χορεύοντας" σε ένα καταγώγι του τρόμου . Το ανόσιο μπαρ ανήκει στον γλοιώδη Harry ( J.D. Brown - TALES FROM THE CRAPPER ) , ο οποίος είναι μούτρο της νύχτας και διακεκριμένος ανώμαλος σαδιστής . Η Heather μοιράζεται ένα δωμάτιο με την άσπονδη φίλη της Victoria ( Victoria DePaul - THE MIND ) , η οποία πέρα από ένα μωρό έχει και ένα μικρό θέμα με την υπερβολική χρήση κόκας . Η Victoria απειλεί να την διώξει από το σπίτι σε καθημερινή βάση , κάνοντας την ζωή της ακόμη πιο δύσκολη . Θέλοντας να δραπετεύσει από τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη , η Heather ονειρεύεται να πιάσει ξαφνικά λεφτά κλέβοντας από τον Harry και να πάει στα Ελληνικά νησιά με την γκόμενα της , την Bunny ( Kacie Marie - ALPHA GIRLS ) . Επειδή δεν προλαβαίνουν να σχεδιάσουν το τέλειο κόλπο μέσα σε μια νύχτα , η Heather και η Bunny δέχονται μια σίγουρη δουλειά από τον Harry : Να πάνε σε μια απομακρυσμένη αποθήκη/στούντιο πρώην νυχτερινό κέντρο (;) για να κανονίσουν μια αγοραπωλησία ναρκωτικών με έναν πελάτη του ....
Στην αποθήκη θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον "ΣΤΑΥΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗ" , έναν μανιακό/παλαβό χριστιανό σταυροφόρο που όταν δεν μιμείται τον Rob Zombie/Μωυσή στην αληθινή του ζωή κάνει τον Jason Vorhees από το FRIDAY THE 13th PART 2 (1981) , κυκλοφορεί δηλαδή με ένα ματωμένο σεντόνι στο κεφάλι με σκοπό ζωής να επαγρυπνίσει/καθαρίσει/καταστρέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους από κάθε λογής ανομία/αμαρτία . Ο μανιακός χρησιμοποιεί ως μοναδική μορφή εξιλέωσης από τον μάταιο τούτο κόσμο την πολτοποίηση κρανίων από το θεϊκό σφυρί του ! Ο Σταυροκουβαλητής παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής τον υπόκοσμο της μικρής πόλης με μια βιντεοκάμερα και κεντράρει στα επόμενα θύματα του .
ΔΕΝ πρόκειται για found footage βίντεο-περιπέτεια . Η θεία δικαιοσύνη που μοιράζει ο παλαβός είναι καταματωμένη .

DAWN OF THE PLANET OF THE APES (2014)

Σκηνοθετημένο από τον συν-σεναριογράφο του UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY (1995) , Matt Reeves ( CLOVERFIELD , LET ME IN ) !
Γραμμένο με υψηλή αίσθηση blockbuster ευθύνης από τους Mark Bomback ( LIVE FREE OR DIE HARD , TOTAL RECALL , THE WOLVERINE ) , Rick Jaffa ( THE RELIC , JURASSIC WORLD , AVATAR 2&3 ) και Amanda Silver ( THE RELIC , JURASSIC WORLD , AVATAR 2&3 - αυτοί οι δύο πάνε πακέτο μάλλον ) .
Κρίνοντας από την Romero-ική τροπή που έχουν αρχίσει να παίρνουν οι τίτλοι του αναβιωμένου franchise , ευτυχώς δεν βλέπεις πίθηκους να περιφέρονται σε εγκαταλελλειμένα εμπορικά κέντρα και να τρομοκρατούν τους τελευταίους επιζώντες του ανθρώπινου είδους .
Έχουν περάσει πλέον 10 χρόνια από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας και ο πλανήτης έχει πέσει σε μια μετά-την-mad-max-αποκαλυπτική κατάσταση (χωρίς τα αναμενόμενα άκολα πέτσινα παντελόνια και τον γενικότερο εξεφτελισμό - η επιβίωση είναι πιο Revolution φάση , όπου όλοι είναι επιμελώς ατιμέλητοι) . Ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει αποδεκατιστεί από την γρίπη των πιθήκων (ο ιος που έκανε έξυπνους τους πιθήκους από την προηγούμενη ταινία δεν είχε και τόσο καλά αποτελέσματα πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό) και έχουν μείνει μόνο όσοι είχαν ανοσία (πέρα από το ότι δεν βρέθηκε ποτέ γιατρειά , οι μισοί από τους επιζώντες πέθαναν από τις οδομαχίες που ξέσπασαν αργότερα) . Ο γενετικά τροποποιημένος πιθηκίσιος πληθυσμός έχει αυξηθεί και έχει φτάσει σε ένα σημείο ζεν EWOK πολιτισμού με σπιτάκια πάνω σε δέντρα . Υπάρχουν βαμμένοι πίθηκοι που υποδειλώνουν μέρος κάποιας συγκεκριμένης ομάδας μέσα στο σύνολο (οι μαίες , οι μάγοι σαμάνοι , οι πολεμιστές , κτλ) . Επικοινωνούν με την νοηματική και όταν φτάνουν στα όρια τους φωνάζουν λέξεις σαν άνθρωποι . Μπορούν και ιππεύουν (και να ρίχνουν ταυτόχρονα κρατώντας δυο οπλοπολυβόλα πάνω σε) άλογα με άνεση (αν και δεν παρατήρησα κάποιον στάβλο μέσα στο χωριό - επίσης ποιος πεταλώνει τα άλογα ;)  .
Το ένα μέρος αγνοεί την ύπαρξη του άλλου , ώσπου μια μοιραία μέρα οι επιζώντες και των δύο πλευρών θα συναντηθούν μέσα σε ένα δάσος : Οι μεν πίθηκοι απολαμβάνουν την βόλτα τους , οι δε άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τον δρόμο για ένα παλιό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο , καθώς τα αποθέματα ενέργειας που έχουν στην πόλη τους τελειώνουν ... Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στο Πιθηκοχωριό , οπότε οι άνθρωποι θα πρέπει να αναπτύξουν κάποιο είδος επικοινωνίας/ζεστό κλίμα με τους τριχωτούς τους φίλους που πλέον μιλάνε και ιππεύουν άλογα , που να μην περιλαμβάνει αιματοκύλισμα ...
Και στις δύο πλευρές όμως , κάποιοι δεν θέλουν κανέαν είδος επαφής με τους άλλους ...
Ο Andy Serkis ( 24 HOUR PARTY PEOPLE ) είναι ο Ceasar , ο Άλφα Πίθηκος , αρχηγός της φυλής , οικογενειάρχης και τίμιος πολεμιστής που σκέφτεται το μέλων του είδους του . Έχει τον αέρα του σοφού/δίκαιου/αδέκαστου αρχηγού ινδιάνικης φυλής . Οι λευκοί έχουν έρθει στη γή του με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα για τους υπόλοιπους , εκείνος όμως δίνει μια ευκαιρία . Δεν θέλει όπλα όμως στην περιοχή του .
Ο Tony Kebbell ( o Doctor Doom στο αναμενόμενο FANTASTIC FOUR ) είναι ο Koba , παλιός φίλος του Ceasar . Ήταν μαζί στον ζωολογικό κήπο/εργαστήριο της προηγούμενης ταινίας . O Koba είχε υποστεί βασανιστήρια από τους ανθρώπους και οι ουλές από τα πειράματα πάνω του δεν τον αφήνουν να ξεχάσει το τι τράβηξε στα χέρια τους . Είναι αδιάλλακτος και φτάνει στο σημείο να προδώσει τον απόλυτο κανόνα των πιθήκων "Πίθηκος Δεν Σκοτώνει Πίθηκο" (επίσης "Πίθηκοι Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι" και "Ο Πίθηκος Δεν Ξεχνά Τι Σημαίνει Δεξιά") , πυροβολόντας στα μουλωχτά τον Ceasar ! Ξεκινάει την ολοκληρωτική επίθεση εναντίον των ανθρώπων και αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο πως τελικά και οι πίθηκοι είναι ίδιοι με τον άνθρωπο .
O Gary Oldman ( AIR FORCE ONE ) είναι ο Dreyfus . Έχει χάσει γυναίκα και παιδί από την γρίπη των πιθήκων και λειτουργεί ώς ο πρώην στρατιωτικός που έχει αναλάβει την αρχηγεία στον περιτοιχισμένο καταυλισμό των επιζώντνω του San Fransisco . Δεν βλέπει ποτέ με καλό μάτι την συνύπαρξη των δύο ειδών και σε μια εκρηκτική πράξη αυτοκτονίας στα NRA πρότυπα του Charlton Heston , τονίζει την διαφωνία του ("πάνω από τα διαμελισμένα νεκρά χέρια μου") . Τα έκανε όλα για το ανθρώπινο είδος ...
O Jason Clarke ( ο νέος John Connor στο καινούργιο TERMINATOR ) είναι ο Malcom . Παρόλο που έχει χάσει και αυτός μέλη της οικογένειας του από την γρίπη των πιθήκων , δεν κρατάει κακία και προσπαθεί να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη . Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να είναι κάποιο είδος επιστήμονα/μηχανικού/ιεραπόστολου . Γίνεται καλός φίλος με τον Ceasar και τον βοηθάει να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση μετά την προδοτική απόπειρα δολοφονίας του (δυστυχώς δεν έχει σκηνή βελονισμού/προπόνησης μέσα στο δάσος τύπου HARD TO KILL) . Είναι ο James Franco της δεύτερης ταινίας και κρατάει δυνατή την πίστη του Ceasar πως υπάρχουν και άλλοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω ...
O James Franco ( HOMEFRONT ) είναι ο Will Rodman . Εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα ως στοκ footage μέσα σε μια σκονισμένη βιντεοκάμερα που ανακαλύπτει ο Ceasar μέσα στο έρημο σπίτι του . Δεν πρέπει να την γλύτωσε από τον ιο . Ο Ceasar πήγε εκεί για να ξεκουραστεί/επανέλθει στην αρχική του κατάσταση , καθώς είναι το μοναδικό μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού που το νιώθει ως σπίτι του . Η εικόνα του παλιού του φίλου λειτουργεί κυρίως ως εμβάθυνση του θεατή στον χαρακτήρα του - παρουσιάζει την ευαίσθητη πλευρά του αρχηγού .
-------------------------------
Τα ειδικά εφέ έχουν φτάσει σε τέτοιο εντυπωσιακό/συγκινησιακό επίπεδο που πλέον οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως σημεία αναφοράς μπροστά από την πράσινη οθόνη .
Ο Πλανήτης του CGI πότε θα αναλάβει/απαλλάξει την ανθρωπότητα ;

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ROSE OF DEATH (2007)

"Τα τριαντάφυλλα είναι κόκκινα , τα πτώματα είναι μπλε ..."
Η Bizzlejig Films παρουσιάζει και ξοδεύει 35 χιλιάδες δολάρια .
Η Brain Damage Films σχεδιάζει εξώφυλλο που ψήνει και διανέμει το βιντεο-φιάσκο χωρίς ίχνος μεταμέλειας .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με σχολικά αποθημένα από τον L. Alan Brooks που η πρώτη του ταινία είχε τον τίτλο KILLED BY GEORGE CLOONEY'S SNOT (2006) !
Αυτή είναι η δεύτερη και τελευταία απ'ότι φαίνεται ...
Την βραδιά του Σχολικού χορού - μια δεκαετία πριν - μια ομάδα από μεθυσμένους φίλους πήγαν τον χαβαλέ ένα βήμα παραπέρα σκοτώνοντας στο ξύλο έναν συμμαθητή τους σε μια απόπειρα τρομακτικής φάρσας . Για να καλύψουν το έγκλημα τους βιάζουν και σκοτώνουν την κοπέλα του (τους πετάνε και τους δύο μαζί με το αυτοκίνητο τους από έναν λόφο μέσα σε μια λίμνη) , ώστε να μην μαθευτεί η βλακεία τους και καταστρέψουν την πολλά υποσχόμενη ζωή τους . Εκείνη , η Rose ( Sarah McGuire - CANDY STRIPERS ) ήταν η πιο δημοφιλής κοπέλα του σχολείου , εκείνος , ο Kevin ( Ash Dauenhauser - KILLED BY GEORGE CLOONEY'S SNOT ) ήταν ο Πρόεδρος της Λέσχης Σκακιού του σχολείου . Λογικό ο αθληταράς πρώην της Rose να είχε πρόβλημα με το ζευγάρι του τρόμου ...
10 χρόνια μετά , στο καθιερωμένο 10-χρόνια-μετά-reunion της τάξης , οι πλέον πετυχημένοι έφηβοι βιαστές/δολοφόνοι/φίλοι ξαναμαζεύονται , αλλά αυτή τη φορά γίνονται οι ίδιοι τα θύματα της βιαιότητας καθώς ξεπαστρεύονται ένας προς έναν από υπερφυσικό δολοφόνο που αποζητά εκδίκηση πέρα από τον τάφο ...
Φυσικά το ζευγάρι επέζησε με κασκαντερικό τρόπο της άγριας φάρσας και είχε 10 ολόκληρα χρόνια να σχεδιάσει την εκδίκηση του ...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

TRANSCENDENCE (2014)

Γνωστό και ως "Αφού δεν θέλετε να αλλάξετε , θα κάνω upoload τον εαυτό μου σε έναν υπερυπολογιστή και θα σας Κυριαρχήσω !" ! Transcendence σημαίνει "υπέρβαση" βέβαια , αλλά πρέπει να υπάρχει ένα είδους δράσης στον τίτλο . "Το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει η ΥΠΕΡΒΑΣΗ" , δεν προκαλεί και πολύ ιδρώτα αγωνίας στο κοινό ...
Γραμμένο με οργή εναντίον της μηχανής από τον Jack Paglen .
Σκηνοθετημένο από τον κινηματογραφιστή Wally Pfister ( THE UNBORN , MEMENTO , BATMAN BEGINS ) .
Κατ'αρχάς , η απόκτηση συνείδησης μιας τεχνιτής νοημοσύνης μπορεί να έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα :
SKYNET !
Όλα τα υπόλοιπα πέρι σωτηρίας του πλανήτη είναι χίππικα όνειρα .
Ο Johnny De(r)pp ( A NIGHTMARE ON ELM STREET ) είναι ο λαμπρός επιστήμονας της κυβερνητικής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης , Will Caster . Έχει groupies . Όχι Motley Crue φάση , αλλά βλέπουμε διάφορα γκομενάκια τον πλησιάζουν και του ζητάνε αυτόγραφα μετά τις διαλέξεις του . Αυτό το γεγονός από μόνο του είναι ικανό να κάνει έναν άνθρωπο να έχει god-complex !
Είναι ευτυχισμένα παντρεμένος με την συνάδελφο σύζυγο του Evelyn ( Rebecca Hall - IRON MAN 3 ) και ονειρεύονται μαζί ένα καλύτερο αύριο με την βοήθεια της αυτόνομα σκεπτόμενης τεχνολογίας . Επειδή όμως οι γνωστοί βιβλικοί παρακατιανοί δεν γουστάρουν άλλον θεό πέρα από αυτόν που δεν βλέπουν πάνω από τα σύννεφα , οργανώνουν εμπνευσμένο τρομοκρατικό χτύπημα σε πολλά μέρη ταυτόχρονα (υπολογιστές ανατινάζονται στα μούτρα προγραμματιστών , τούρτα δηλητηριασμένη με κυάνιο σκοτώνει όλους τους εργαζόμενους σε γραφείο , κτλ) με τελικό στόχο τον ίδιο τον Caster . Ο τραυματισμός του με σφαίρα εμπλουτισμένη με Πολώνιο θα τον οδηγήσει σε έναν πρόωρο , επίπονο θάνατο , παρόμοιο με απόλυση Ρώσου πράκτορα της KGB .
Εδώ αναλαμβάνει δράση η Evelyn  . Η Evelyn γνώριζε για τα πρωτοποριακά πειράματα που έκανε ο άντρας της με πίθηκους και θεώρησε καλή ιδέα να μεταφέρει την συνείδηση/ψυχή/μνήμη του μέσα σε έναν υπερυπολογιστή με την βοήθεια του συνεργάτη και καλού τους φίλου Max Waters !
O Paul Bettany ( PRIEST , η φωνή του Jarvis στις ταινίες της Marvel ) είναι ο καλός φίλος του ζευγαριού/συνάδελφος/κρυφά ερωτευμένος-με-την-Evelyn/εγώ-σας-τα-έλεγα-αλλά-εσείς-δεν-με-ακούγατε-και-ξεπεράσατε-τα-όρια χαρακτήρας , Max Waters . Οι τρομοκράτες (με αρχηγό μια πρώην υπάλληλο του Caster , την Bree) έχουν βασίσει την κάψ'τε-τους-υπολογιστές ιδεολογία τους στις καλή-η-τεχνολογία-αλλά-μη-ξεπερνάτε-τα-όρια ιδέες του .
Ο Morgan Freeman ( DEEP IMPACT ) είναι ο Joseph Tagger . Ο Joseph επιζεί της αρχικής τρομοκρατικής επίθεσης επειδή δεν τρώει από την τούρτα που του προσέφεραν οι συνάδελφοι του - ποτέ πριν μια πράξη απαξίωσης/συμμετοχής στα κοινά δεν είχε τόσο θετικά αποτελέσματα .
Στη συνέχεια αναλαμβάνει εν μέρη το naration της ταινίας εξηγώντας τα γεγονότα στον θεατή ανά τακτά χρονικά διαστήματα .
----------------------------------------
Επιστρέφοντας στη σίγουρη θα-σας-υπερβώ-θέλετε-δεν-θέλετε εξέλιξη τύπου Skynet , ο Johnny Depp μεταφέρεται με επιτυχία μέσα στον υπερυπολογιστή και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μπει στις χρηματιστηριακές αγορές ! Έχει με αυτό τον κλείσιμο-ψηφιακού-ματιού τρόπο στην διάθεση του ΟΛΑ τα ψηφιακά εκατομμύρια του κόσμου και με την φυσική υπόσταση/βοήθεια της πλέον τα-λέμε-στο-chat-room γυναίκας του , αγοράζει μια μικρή πόλη στην μέση του πουθενά όπου και φτιάχνει σε χρόνο DT το υπερσύγχρονο (καθόλου ύποπτο) υπόγειο αρχηγείο/εργαστήριο του !
Μέσα σε 2 χρόνια καταφέρνει να υπέρβει τα όρια της ήδη υπάρχουσας νανοτεχνολογίας και είναι ικανός να θεραπεύσει κάθε είδους αρρώστια , ενώ μπορεί να φιλτράρει σε πόσιμα επίπεδα το νερό του πλανήτη (συν μερικά αλλά πρότζεκτς που θυμίζουν παλαβό επιστήμονα σε ταινίες του '40) . Ταυτόχρονα φτιάχνει υπερδύναμους ανθρώπους τύπου Τ1000 για να του φτιάχνουν μεταξύ άλλων τους ηλιακούς συσσορευτές ενέργιας που χρειάζεται για να είναι σε λειτουργία ...
Όταν ένα βίντεο τέτοιου είδους επίδειξης υπερφυσικής cyborg δύναμης διαφύγει στο διαδίκτυο (το οποίο ελέγχεται από τον Depp , άρα ήξερε τι έκανε) , κουτσοί στραβοί παράλητοι θα μαζευτούν έξω από την πόρτα του για να τους θεραπεύσει ως ψηφιακός μεσσίας της νέας εποχής .
Φυσικά η Κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και σε συνεργασία με την πάντα έτοιμη για επεξήγηση στεντόρια φωνή του Morgan Freeman και τους πάντα πρόθυμους να ξεμπριζώσουν-τα-πάντα "τρομοκράτες" θα αποφασίσουν να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του .
Ένας Michael Bay χρειαζόταν να αναλάβει τα ηνία της κινηματογραφικής δράσης από εδώ και πέρα (έχεις τίτλο που ξεκινάει με TRANS- , έχεις σκληροτράχηλους πεζοναύτες έτοιμους για όλα , έχεις φονταμενταλιστές τρομοκράτες έτοιμους για όλα , έχεις cyborg υβρίδια/γενετικά τροποποιημένους άνθρώπους έτοιμους για όλα : ΚΑΝ'ΤΑ ΟΛΑ!) ...
Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έγινε ποτέ , αλλά το φαντάστηκα να συμβαίνει ούτως ή άλλως ...
----------------------------------------
Προτείνεται για τετραπλή προβολή περισυλλογής για το που μπορεί/πρέπει να φτάσει η τεχνολογία με τα THE TERMINATOR (1984) , THE LOWNMOWER MAN (1992) και JOHNNY MNEMONIC (1995) .

KILLJOY (2000)


Γνωστό στους φεσολογικούς κύκλους και ως "Ο Δαιμονικός Δολοφόνος Κλόουν Του Γκέτο" , το Killjoy της Full Moon Pictures όντως καταστρέφει κάθε διάθεση για χαρά , καθώς πρόκειται για το πρώτο μέρος της ανυπόφορης βιντεο-τετραλογίας από τον Craig Ross Jr. (το βιντεο-σκήπτρο του σκηνοθετικού τρόμου το ανέλαβαν στην συνέχεια οι Tummi Sutton και John Lechago) !
Γραμμένο με διάθεση για κλισε χοντράδα της "γειτονιάς" από τον Carl Washington ( KILLJOY 2&3 , URBAN MASSACRE , VOODOO TAILZ , THA' CRIB , JC IN THA HOOD ) .
Τρεις σκληροτράχηλοι συμμορίτες εξεφτελίζουν σε καθημερινή βάση τον λιγομίλητο σπασίκλα Michael . Κάποια στιγμή ο δαρβινισμός του σχολικού προαυλίου τελειώνει και οι αγριάνθρωποι των σκοτώνουν κατά λάθος , αγνοώντας το γεγονός πως ο νεαρός είχε εντριφύσει στον βουντού μυστικισμό και η μοναδική του παρέα ήταν μια σατανική κούκλα κλόουν ανάμεσα σε αναμένα ρεσό !
Έναν χρόνο αργότερα , ένας σατανικός κλόουν (που μοιάζει εξαιρετικά με την σατανική κούκλα που προανέφερα) σκάει στην γειτονιά πουλώντας και-καλά παγωτό μέσα από το ανατριχιαστικό βανάκι του ... Οι τρείς συμμορίτες θα γνωρίσουν σύντομα τι πάει να πει γκάνγκστα εκδίκηση από το βιντεο-υπερπέραν , καθώς θα μπουν με την βία στο βανάκι και θα βρεθούν σε μια εγκατελλειμένη αποθήκη βασανιστηρίων !
-----------------------------
Υποτίθεται πως η κωμική ατάκα θα έκανε την ταινία μια ενδιαφέρουσα αναφορά στα slasher της παλιάς καλής εποχής , αλλά μάλλον θέλεις να ουρλιάξεις με αυτά που ακούς , και βλέπεις παρά να γελάσεις ...

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

THE VULTURE'S EYE (2004)

Η Brain Damage Films αναλαμβάνει την παραγωγή .
Ο Frank Sciurba ( PERFECT POISON , MRs AMWORTH ) γράφει και σκηνοθετεί .
Στην μαγευτική ύπαιθρο της Virginia , νεανική παρέα απολαμβάνει τις χαρές της ιππασίας στο ράντζο της Lucy Westerna . Όταν η Lucy πέσει από το άλογο της σε μια μοναχική βόλτα , ο καινούργιος της γείτονας , ο όχι-και-τόσο-γοητευτικός αν κρίνουμε από τα περίεργα σημάδια ακμής σαν ματωμένες κρεατοελιές που έχει στο πρόσωπο , Κόμης Klaus Vogel (πλούσιος γαιοκτήμονας με μπίζνες στην Αφρική) , θα της παράσχει τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια θα προσπαθήσει να τις δείξει τις ομορφιές μιας καινούργιας διαφορετικής ζωής :
Αυτής του νεκροζώντανου Βρικόλακα !
Ο Κόμης ( James Nalitz - DR. JEKYLL AND MR. HYDE , EXORCISM: DRIVING OUT THE DEVIL ) παθαίνει εμμονή με την Lucy ( Brooke Paller - BIKINI DESTINATIONS ) και θα προσπαθήσει να την κάνει δική του με κάθε τρόπο . Όταν η Lucy αρρωστήσει από μια περίεργη αρρώστια που θα την κάνει να περιφέρεται σαν την τρελή της νύχτες , σαν πορνοστάρ στα κοινωνικά δείπνα και να φαίνεται σαν νεκρή την μέρα , ο παλιομοδίτης έπαρχιακός γιατρός/υπνωτιστής/μελετητής του μεταφυσικού Abraham Van Helsing ( Paul Zacheis - GEEZERS ) θα κλειθεί να κάνει διάγνωση και να θεραπεύσει την άτυχη κοπέλα .
Οι εντάσεις μεταξύ των φίλων , του γιατρού και του Κόμη θα εκτροχιάσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και η αλήθεια για την πραγματική/αρπακτική φύση του Κόμη θα βγει σύντομα στην επιφάνεια (παρέα με τα αιχμηρά εργαλεία που διαθέτει ο στάβλος) ...
-------------------------
Φυσικα πρόκειται για άλλη μια μπερδεμένη βιντεο-διασκευή της ιστορίας του Bram Stoker , με τους κλασικούς πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι σε ένα σκηνικό άγριας βιντεο-δύσης υπό τους ήχους αυτιστικού μπρέηκμπιτ (παρόλα αυτά , τα τεράστια στήθη της Lucy εκτινάζονται μπροστά στα μούτρα του θεατή περισσότερο από τα αναμενόμενα αίματα - και μερικές φορές είναι τονισμένα από λίγες γραμμές αίματος !) .
Ο Κόμης Κλάουσουλας αυτή τη φορά έρχεται παρέα με τον αραββωνιαστικό της Mina , τον Quincy Morris (όχι Jonathan Harker) - ο Quincy είχε μάθει αναγκαστικά στο ανθρώπινο κρέας κατά την διάρκεια της κράτησης του από τον Κόμη Klaus , αλλά έχει πάθει αμνησία από τον πυρετό που του έχει προκαλέσει ο κανιβαλισμός και δεν προλαβαίνει να προειδοποιήσει τους φίλους του  για τα δεινά που θα τους βρουν . Φοράει τζόκεϋ μέσα στο σπίτι και είναι σκεφτικός . Προλαβαίνει και στέλνει το ημερολόγιο του σπίτι νωρίτερα , προκαλώντας ακόμη περισσότερη σύγχυση στον θεατή - από τις άγριες σαβάνες της Sierra Leone της Αφρικής , και όχι απ'την Τσιγγανο-βρικολακοχώρα της Τρανσυλβανίας . Το γεγονός πως μοιάζει με τον Πάπα που θέλει να κάνει ταυτόχρονη καριέρα Νοσφεράτου με σημάδια από κραγιόν στα μούτρα , δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο (από αυτόν που βρίσκεται εκτός οθόνης , γιατί οι υπόλοιποι δεν κάνουν το παραμικρό σχόλιο) ...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

REVENGE OF LA LLORONA (2006)

Η Cinema Threat παρουσιάζει (και απειλεί ταυτόχρονα) .
O Terrence Williams ( THE HOOD HAS EYEZ , HORNO ) ξεκινάει την καριέρα του με βιντεο-ντοκουμέντο σχετικό με τον μύθο της La Llorona , της Γυναίκας-Που-Κλαίει-Και-Σκοτώνει-Φορώντας-Χαρακτηριστική-Αποκριάτικη-Περούκα-Μάγισσας (αυτή με την λευκή λωρίδα) !
Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα καταγραφής των σκέψεων του ( ακολούθησαν μέσα σε μερικούς μήνες με συνοπτικές διαδικασίες και τους ίδιους συνοπτικούς ηθοποιούς τα THE RIVER: LEGEND OF LA LLORONA , LLORONA GONE WILD και CURSE OF LA LLORONA ) !
Ο υπερόπτης/αχώνευτος παρουσιαστής μικρού τοπικού τηλεοπτικού καναλιού , Royce Stenton ( Jim Andrews - LLORONA GONE WILD ) , έχοντας σκοπό να πιάσει τεράστια νούμερα τηλεθέασης με την εκπομπή του "Μεταφυσικά Νέα" , παίρνει το ταλαίπωρο συνεργείο του και προσπαθεί να περάσει μια ολόκληρη νύχτα σε ένα στοιχειωμένο σπίτι . Στο συγκεκριμένο σπίτι , η La Llorona ( η Γυναίκα-Που-Κλαίει-Και-Σκοτώνει-Φορώντας-Χαρακτηριστική-Αποκριάτικη-Περούκα ) , φημολογείται πως έχει σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους (ο εκστατικός θάνατος από πεολειχία είχε την καλύτερη εκτέλεση σε ότι αφορά τα ειδικά εφέ) .
Παρουσιαστής και συνεργείο θα διαπιστώσουν με τρόμο πως οι φήμες για την δολοφονική δράση του φαντάσματος είναι μια ματωμένη πραγματικότητα στην Ισπανική κουλτούρα .

THE NIGHT OWL (2005)

Η Abyssmal Entertainment παρουσιάζει .
Ο Steven Shea ( HOODOO FOR VOODOO , DOOMSDAY COUNTY ) γράφει και σκηνοθετεί τελολογικό βιντεοτρόμιο .
4 φοιτήτριες , η Evie , η Lily , η Jordan και η Beth , προφητεύουν την επερχόμενη αποκάλυψη μέσα σε ένα απομωνομένο σπίτι δίπλα σε ειδυλλιακή λίμνη . Οι διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι ταραγμένες , οπότε η αλήθεια που βρίσκεται στο υπερπέραν της υπαίθρου είναι ο μοναδικός τρόπος να ηρεμήσουν (παρέα με τον Danny , τον ημίγυμνο επιστάτη) ...
Είναι πλέον κανόνας , πως τα χαλαρά σαββατοκύριακα πάντα θα καταλήγουν ή σε αιματοχυσία , ή σε οράματα αποκάλυψης ....
Η Evie και η Lily , πέρα από ετεροθαλείς αδερφές και δεινές μελετητές των γραφών αποκαλύπτεται σταδιακά πως είναι και οι μετενσαρκώσεις των 2 πρώτων γυναικών του Adam , της Eva και της Lilith (σύμφωνα πάντα με την ερμηνεία της Γένεσις από τις υπόλοιπες φίλες και του Steven Shea) .
Η ήσυχη Lily θα κυριευθεί από το δαιμονικό πνεύμα της Lilith και η υπερσεξουαλικότητα της θα βάλει τέλος στις γήινες δραστηριότητες της παρέας (στέλνοντας τες στον άλλο κόσμο) , δίνοντας έτσι το έναυσμα για την αποκάλυψη  (και του πατήματος στο x32 στο κοντρόλ του dvd) ...
Για 30 χιλιάδες δολάρια βιντεο-παραγωγή , η αποκάλυψη δεν θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από φανταστική , μιας και μένει στην φαντασία του θεατή .

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

DEVIL'S MOON (2004)

Γραμμένο δίχως αύριο από τον Richard Steiner . Σκηνοθετημένο για πρώτη και τελευταία φορά από τον πρόθυμο gaffer/key grip σε βιντεοταινίες του τρόμου , David DeFino ( EASTER BUNNY KILL! KILL! , ORGY OF BLOOD , ORGY OF THE DAMNED , HAUNTED: 333 ) .
Υπάλληλοι εταιρίας βρίσκονται με/για τον ένα ή τον άλλο τρόπο/λόγο μέσα σε ένα δάσος την στιγμή που ελευθερώνεται κολασμένος δαίμονας ...
Ο απολυμένος υπάλληλος Cody και το πρώην αφεντικό του Allison , βρίσκονται να τρέχουν πανικόβλητοι στο εν λόγω δάσος . Τους κυνηγάει μανιακός κατά συρροήν δολοφόνος Samuel Parks ( Tim Muskatell - HELL ASYLUM ) , ο οποίος βιάζει που και που για να αλλάζει παραστάσεις . Ο Tim δηλώνει με κουζινομάχαιρο την καθολική προσήλωση του στον Σατανά (ο οποίος μέσα στο κεφάλι του φαίνεται απλά ως ο θεός) .
Σε κοντινή απόσταση τρεις γκοθούδες/μάγισσες με Piercing στις ρόγες καλούν Δαιμονικές οντότητες στο όνομα του Σατανά βράζοντας λάσπη μέσα σε χύτρα ...
Ο μαύρος ράπερ/μποντυμπίλντερ χαρακτήρας , οι δύο χωριάτες και η γέννηση Σατανικού μωρού (πλαστική κούκλα μέσα σε κόκκινη πλακούντο-μπίχλα) από μια εκ των μαγισσών , πέρα από τον αναγκαστικό γέλωτα θα προκαλέσουν ρίγη ανατριχίλας στον θεατή , καθώς η ροή εξελίσσεται χωρίς οίκτο από slasher κωμικό απόστημα σε καθυστερημένη ταινία με ζόμπι , εντείνοντας έτσι το πρόβλημα ανάπτυξης των είδη προβληματικών χαρακτήρων που τρέχουν μέσα στο δάσος ...
---------------------------------
Ανάμεσα στις γκοθικές μάγισσες ξεχωρίζουμε με δυσκολία λόγω τόνου μέηκαπ την Tiffany Shepis ( TROMEO & JULIET , DEATH FACTORY ) και την Rainbow Underhill ( 9 στους δέκα ρόλους της στην φιλμογραφία της έχουν να κάνουν με "γκοθικούς χαρακτήρες" ) .

UNBORN SINS (2007)

Η Grey Ghost Films επένδυσε γύρω στα 3.500 δολάρια .
Ο Elliott Eddie ( APOCALYPSE RISING , THE WISDOM OF SOLOMON ) γράφει και βιντεο-σκηνοθετεί με καθολική διάθεση καθαρτηρίου .
Το εξώφυλλο του dvd παραπλανεί (τα 3 χιλιάρικα του προϋπολογισμού θα πρέπει να πήγαν στον καλλιτέχνη) .
Το "Μην Κάνεις Έκτρωση" , προστίθεται στην μακριά λίστα πραγμάτων που δεν πρέπει να κάνεις σε μια ταινία τρόμου αν θες να παραμείνεις ζωντανός .
Το πνεύμα ενός αγένητου παιδιού που έφυγε πριν έρθει στον κόσμο με την συνοπτική διαδικασία της έκτρωσης , επιστρέφει με την μορφή σατανικού νάνου (που μοιάζει με Περουβιανό μπλακμεταλά που έχει ντυθεί Michael Myers) και σκοτώνει κοσμό που είχε την ίδια ιδέα ελέγχου πληθυσμού (μέσα και έξω από μια υποτιθέμενη κλινική που γράφει ολοκάθαρα σε ταμπέλα πως είναι "Οικογενειακό Οδοντιατρείο") ...
Εντάξη , δεν είναι ακριβώς νάνος ο δολοφόνος , αλλά έχει ανάστημα Edward Furlong .
120 λεπτά κακού ήχου (μεταξύ όλων των άλλων που παρακολουθείς στην οθόνη) είναι πολλά .
------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το THE CROW: WICKED PRAYER (2005) , αν θες να απολαύσεις κοντούς ανθρώπους με γκοθάδικη μπογιά στα μούτρα .

SHADOWHUNTERS (2004)

Η Darkstone Entertainment επένδυσε 2000 δολάρια .
O John Johnson ( ALUCARD , THE SKELETON KEY TRILOGY , SASQUATCH VS YETI ) έγραψε και σκηνοθέτησε στα γνωστά του υπανάπτυκτα μοτίβα .
4 ατρόμητοι κυνηγοί Δαιμόνων με δερμάτινες καπαρντίνες και νουάρ ρεπούμπλικες μεσοπολέμου κυνηγούν δαίμονες προσπαθώντας να προστατέψουν το ανυποψίαστο κοινό από την σατανική επιρροή του κακού πάνω στη γη  ...
Η αποκορύφωση της μυστικιστικής σάχλας συμβαίνει μέσα σε ένα υποτιθέμενο νοσοκομείο με επαναλαμβανόμενους διαδρόμους αμφιλεγόμενης αντοχής , όπου οι ήρωες συναντούν και αντιμετωπίζουν τον πεσόντα άγγελο που έχει στοιχειώσει το κτήριο , τον Μέλφεντορ (αυτός με την ζωγραφισμένη πενταλφάρα στο κούτελο στο εξώφυλλο του dvd) και την νεκροζώντανη παρέα του (οι υπόλοιποι σατανάδες που συναντούν οι κυνηγοί έχουν ανάποδους σταυρούς στο κούτελο - με 2000 δολάρια προϋπολογισμό έπρεπε να βρεθεί ένας έξυπνος τρόπος να ξεχωρίζουν οι άνθρωποι από τους δαίμονες) ...
Ταυτόχρονα , ομάδα από νεαρά ημίγυμνα γκομενάκια από γειτονικό κολέγιο παιρνούν την νύχτα εκεί φορώντας μόνο τα εσώρουχα τους ως μέρος της μύησης για εισαγωγή σε αδελφότητα ....

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

SHOWER OF BLOOD (2004)

" Μμμμμ ... αυτά είναι βυζάκια που θα μπορούσα να βυθίσω τα δόντια μου μέσα τους !"
H Film Fusion Inc. παρουσιάζει .
Ο Kyle Kline ( THE COVEN , BLOOD SISTERS ) συγγράφει με ερωτική διάθεση αναμορφωτηρίου με τον πρωτάρη στον μεταφυσικό αισθησιασμό Keith Knapp . Δεν ξανάγραψε κανείς τους τίποτα από τότε .
Η Tiffany Kilbourne σκηνοθετεί για πρώτη και τελευταία φορά .
Πέντε φίλοι , βλακέντιοι φοιτητές (2) και σέξι φοιτήτριες (3) , ξεκινούν για οδικό ταξίδι αναψυχής στην ύπαιθρο . Καθ'οδών κάνουν μια μικρή παράκαμψη στο σπίτι του θείου της Lisa , Marty . Το σπίτι του θείου βρίσκεται στο κέντρο του δάσους Galloway . Οι απρόσκλητοι καλεσμένοι θα διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πως οι φήμες για εξαφανίσεις ανθρώπων και κανιβαλισμού είναι η ζοφερή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν !
Οι ψευτο-scifi τελετές μεταμόρφωσης σε βρικόλακα (ο θείος ψάχνει για αθάνατο ταίρι) , οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και οι γενικότερες χοντράδες που ακούγονται με την μορφή διαλόγου θα πάρουν τροπή λάγνων Penthouse ψηφιακών παραισθήσεων στριπτιζάδικου ανάμεσα σε τριαντάφυλλα (μη ξεχνάμε τον πάντα ρομαντικό συμβολισμό του βρικόλακα) , όταν ο αθάνατος/αόρατος ματάκιας θείος Marty κάνει την εμφάνιση του ...
----------------------------------
-Όχι Και Τόσο Αισθησιακή Παρατήρηση #1 :
Ο Θείος Marty με το πέρασμα των αιώνων , έχει φροντίσει να υπάρχουν 4 ξεχωριστά ντους μέσα στο σπίι του . Ποτέ δεν ξέρεις πόσες κουρασμένες φοιτήτριες θα μαζευτούν με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το καυτό νερό τους ταυτόχρονα . Την στιγμή που βλέπει τα γκομενάκια να γδύνονται μπροστά του , πετάει ατάκες τύπου "μμμμ , ώραια βυζάκια" , "μμμ , ωραίος κώλος" .
-Όχι Και Τόσο Αισθησιακή Παρατήρηση #2 :
Κάποιος θεώρησε ξεκαρδιστικό να ακούγονται ήχοι από ρεψίματα και κλανιές ανάμεσα στους διαλόγους κατά τακτά διαστήματα .στο πρώτο μισό της ταινίας .

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

TO BECOME ONE (2002)

Η Morphius Films παρουσιάζει με μόλις 1900 δολάρια κόστος .
Ο Neil Johnson ( THE DEMONS IN MY HEAD , ALIEN ARMAGEDDON , ALIEN DAWN και λοιπά ντοκιμαντέρ για τους Νεφελίμ και τους Manowar ) σκηνοθετεί και φαίνεται να ξέρει τι κάνει .
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τα αιματοβαμμένα γεγονότα που θα κορυφοθούν σε διάρκεια ενός χρόνου με την άρρωστη πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει με φρίκη η νεαρή Melinda .
Έναν χρόνο νωρίτερα , μεταμφιεσμένος μανιακός εισβάλει στο πάρτι γενεθλίων της κοπέλας και τεμαχίζει την μητέρα της μπροστά στα μάτια της !
Η Melinda φαίνεται να έχει ξεπεράσει το σοκ με το πέρασμα του χρόνου και διοργανώνει άλλο ένα πάρτι . Αυτή τη φορά ο μανιακός σκοτώνει τους φίλους της και απαγάγει την Melinda .
Η ταυτότητα του δράστη αποκαλύπτεται σύντομα και η πρώτη μεγάλη ανατροπή ταράζει τον θεατή . Σύντομα ακολουθεί η δεύτερη :
Ο Michael (ο σιαμέος αδελφός της Melinda - είχαν γεννηθεί ενωμένοι) ήταν κλεισμένος σε ψυχιατρείο αναπήρων όπου διέυθυνε παρανοϊκός που ηγείται μιας περίεργης γενετικό-θρησκευτικής αίρεσης . Ο γιατρός και οι πιστοί του θεωρούν την πράξη διαχωρισμού σιαμέων ανουσιούργημα .
Ο διεστραμμένος επιστήμονας /θεός της συγκεκριμένης αίρεσης , Δόκτωρ Hatcher ( David Vallon - SCOOBY-DOO , DAYBREAKERS ) σκοπέυει να δημιουργήσει το πρώτο δίφυλλο ανθρώπινο υβρίδιο κόβωντας και ράβωντας τα κορμιά των δύο σιαμέων ! Ο Michael και η Melinda θα επιστρέψουν στην αρχική τους δομή . Όπως ακριβώς τους δημιούργησε ο θεός ...
-------------------------------------
Η γοτθική δακτυλο-δακτυλίθρα θα μπορούσε να λείπει από την slasher αμφίεση του Michael . Η αντιασφυξιογώνα μάσκα απαλήνει λίγο την ατμόσφαιρα που εκτροχιάζεται από την τροπή του σεναρίου .
Προτείνεται για αρρωστημένη προβολή (διαφορετικών μεγεθών στους προϋπολογισμούς) με τα HUMAN CENTIPEDE .

KILL THE SCREAM QUEEN (2004)

Ο πιονιέρος βιντεοσκηνοθέτης του σαδομαζό εξεφτελισμού/βιασμού και ακόμη εκτός φυλακών Bill Zebub επιστρέφει με άλλη μια δυνατή κλωστιά χαμηλού προϋπολογιασμού στα αχαμνά του καλού γούστου . Φυσικά πέρα από το να καταγράφει τις φαντασιώσεις του , τις βιντεοσκοπεί κι όλας με τα πάντα διαθέσιμα 5 χιλιάδες δολάρια για να βγάλει τα γούστα του .
Ανώνυμος σαδιστής ( Bill Zebub ) που φοράει GWAR σκελετομουτσούνα παρασέρνει μέσω ψηφιακής αγγελίας στο ίντερνετ άβγαλτες ηθοποιούς στην φωλιά των μαρτυρίων που αποκαλεί σπίτι (ή στο δάσος) με σκοπό να γυρίσει ένα πρωτοποριακό snuff film . Φυσικά οι νεαρές (πρόσωπα τα οποία βλέπουμε συχνά , αν όχι σε κάθε παραγωγή του Bill) δεν γνωρίζουν πως ο ψυχάκιας θα κάνει στα αλήθεια όλα όσα αναφέρει στο άρρωστο σενάριο του πάνω στο δεμένο χειροπόδαρα κορμί τους ...
Ο δολοφόνος/βασανιστής/βιαστής/σκηνοθέτης έχει ιερό σκοπό να καθαρίσει το κύκλωμα από τις άσχετες που παίζουν σε βιντεοπαραγωγές του τρόμου και βγάζουν κακό όνομα στην πιάτσα των αυθεντικών οραματιστών της βιντεοσάχλας με τις ερμηνείες τους (η ειρωνία ξεχυλίζει προς κάθε κατεύθυνση) .
Η ιστορία συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό στο RAVAGE THE SCREAM QUEEN (2009) .

GRANNY (1999)

Η Ambitious Productions παρουσιάζει όχι και τόσο φιλόδοξα .
Η Brain Damage Films αναλαμβάνει την ευθύνη .
Ο Boris Pavlovsky γράφει , σκηνοθετεί και παράγει για πρώτη και τελευταία φορά ...
Ψυχανώμαλος με αποκριάτικη μουτσούνα γριάς και ντυμένος με ανάλογο τραβεστί λευκό φόρεμα ψυχιατρείου , αποδεκατίζει μέσα στα 55 λεπτά που διαρκεί το βιντεόραμα τυχάρπαστους φοιτητές μετά από δεκάλεπτο διαλογο εισαγωγής των χαρατκήρων σχετικό με την σεξουαλική τους ζωή και τους προσωπικούς τους φόβους . Το ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο με τα χαλαρά παιχνίδια/φάρσες τρόμου δεν εξελίσσεται ομαλά για άλλη μια φορά καθώς στο υπόγειο του σπιτιού όπου φιλοξενείται η παρέα , κατοικεί ο παλάβρας ...
Το έχεις δει 500 χιλιάδες φορές να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου σε καλύτερες/διαφορετικές παραλλαγές . Ποτέ τόσο άνευρα , αδιάφορα και αναίμακτα (οι φόνοι γίνονται εκτός κάμερας , με τα πασαλειμμένα κορμιά να προσπαθούν να κρεδίσουν τις εντυπώσεις) .

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

DEATH FROM BEYOND (2003)

H Ikuzo! Studios διέθεσε 1000 δολάρια .
Ο James Panetta ( MERC FORCE , DEATH FROM BEYOND II ) γράφει , σκηνοθετεί , κάνει τα "ειδικά εφέ" (με ιδιαίτερη έμφαση στα "ειδικά" - ειδικά στο θέμα της "λίμνης" και των κόντρα πλακέ μαγικών σπαθιών) και βάζει από την τσέπη του το χιλιάρικο .
Βιντεο-συνεργείο δύο ατόμων πάει με ημίγυμνη παρέα σε ύποπτο διαμέρισμα με σκοπό να γυρίσει ερασιτεχνικό πορνό . Αντί αυτού , κατά την διάρκεια των φεσο-γυρισμάτων βρίσκουν ένα ψευτο-μενταγιόν και αναστένουν κατά λάθος έναν αρχαίο Αιγυπτιακό θηλυκό δαίμονα , την Nefratis .
Η Nefratis αναλαμβάνει την ερασιτεχνική σεξουαλική δράση σκοτώνοντας τους πάντες με την σειρά , κλέβοντας την ζωτική τους ενέργια κατά την διάρκεια του αμήχανου σεξ ...
Ποτέ πριν δεν φάνηκαν 37 λεπτά να περνάνε σαν αιώνες (στο υπερπέραν περνάει διαφορετικά ο χρόνος) .
Μαζεύτηκαν που μαζεύτηκαν όλοι μαζί μέσα σε ένα παλιοδωμάτιο με γκομενάκια ντυμένες ποκαχόντας , θα μπορούσαν να κάνουν ένα πάρτυ δίχως αύριο με 1000 δολάρια αλκοόλ ...
Η περιπέτεια από το βιντεο-υπερπέραν συνεχίζεται στο  χωρίς λόγο στο DEATH FROM BEYOND II .
Τις εντυπώσεις κερδίζει το υπογεγραμμένο αυτόγραφο του Jason Vorhees που υπάρχει κάπου στο δωμάτιο του "Θανάτου Από Το Υπερπέραν" ...

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

THE TRAVELER (2006)


Η Black Boot Productions παρουσιάζει .
Ο Jonathan R. Skocik γράφει , σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί .
Το προβληματικό ζευγάρι των Chestertons (εκείνη δεν μπορεί να κάνει παιδί , εκείνος δεν θέλει να υιοθετήσουν , κτλ) αντί να περάσει ένα χαλαρό σαββατοκύριακο επαναπροσδιορισμού της σχέσης τους στην φύση θα γνωρίσει από πολύ κοντά τον ματωμένο τρόμο καθώς μετά από την βλάβη του αυτοκινήτου τους θα αναγκαστούν να περάσουν την τελευταία νύχτα τους στη μέση του πουθενά , εγκλωβισμένοι μέσα στο απομονωμένο/καταραμένο "Σπίτι Του Θανάτου" με οικοδεσπότη τον "Ταξιδιώτη" - γνωστό και ως U. F. Elric ,  ή Σατανά ανά τον πλανήτη (σύμφωνα με τον αναγραμματισμό του ονόματος του ταξιδιώτη) - με τραγική προφορά Βρετανού μπάτλερ για περισσότερη σατανική ανατριχίλα ... 
Μέσα στο σπίτι θα γνωριστούν με άλλους ευχάριστους χαρακτήρες , οι οποίοι έχουν μαζευτεί εκεί για να περάσουν την νύχτα - το καταραμένο σπίτι έχει αποκτήσει διαστάσεις αστικού μύθου στην γύρω περιοχή .
Μετά την υπερβίαιη σύστασή του Ταξιδιώτη στους ξαφνιασμένους παρευρισκόμενους , το παιχνίδι που θα επιβάλει ο μυστήριος οικοδεσπότης αποχωρώντας από το δωμάτιο που βρίσκονται όλοι συγκεντρωμένοι έχει έναν και μοναδικό κανόνα : Θα βασανιστούν οι πάντες μέχρι θανάτου και η σειρά των θυμάτων θα τηρηθεί σύμφωνα με το ποιος θα ψηφιστεί να είναι ο επόμενος από την πλειοψηφία ...
-----------------------------------------------
Ο θεατής γλυτώνει από τα 105 ολόκληρα λεπτά σατανικής αποπληξίας απολαμβάνοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξωφρενικά ξεσπάσματα λάτεξ καφρίλας !

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

LIFEBLOOD (2006)

H S&N Films παρουσιάζει .
Η Brain Damage Films καμουφλάρει με εντυπωσιακό εξώφυλλο dvd που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιεχόμενο του για να ψήσει τους ανυποψίαστους να το αγοράσουν ...
Ο Steven J. Niles ( IT CAME FROM URANUS ) γράφει , σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί (και βάζει και τα λεφτά , μιας και η S(teven)&N(iles) Films είναι δικιά του εταιρία παραγωγής) .
B-ψυχεδέλεια με αρχαίο βρικόλακα που ονομάζεται Wraithwood και κατοικεί στην μεγαλούπολη της Philadelphia προσπαθώντας να δημιουργήσει στρατό από υποτακτικούς γκοθάδες και λοιπούς κομπάρσους ντυμένους στα μαύρα ψήνοντας τους με σαδομαζό υποταγή .
Ο "Δημήτριος" ( Demetrius ) , ένας από τους υπασπιστές του - γνωστός και ως "Κόκκινη Ομίχλη" στους κύκλους των κυνηγών βρικολάκων , κυκλοφορεί με τους δικούς του κανόνες στον υπόκοσμο μοστράροντας πέρα από την ανυπακοή του προς κάθε μορφή αρχής έναν φανταχτερό ντίσκο γιακά ...
Μέσα στην όλη απροσάρμοστη ατμόσφαιρά αρχέγονης προφητείας , πούδρας , αντρικών κορσέδων (;) και σαχλού μυστήριου παρακολουθούμε την ιστορία του βασανισμένου από εφιαλτικές παραισθήσεις Carl Spencer ( Steven J. Niles ) , ο οποίος κάνει τον κυνηγό βρικολάκων φορώντας καπαρντίνα επιθεωρητή Κλουζό . Ο Carl προσπαθεί να εξιλεωθεί ανακαλύπτοντας τον δολοφόνο της γυναίκας του μέσα στον γοτθικό υπόκοσμο των νυχτερινών κέντρων ...
---------------------
Στους τίτλους τέλους παρατηρούμε με ανάμικτα συναισθήματα πως ο προάγων του γοτθικού νυχτερινού κέντρου ονομάζεται John Rambo .

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

KILL THEM AND EAT THEM (2003)

Η Zopog Movieworks παράγει , η Brain Damage Films πακετάρει και διανέμει ξεδιάντροπα .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο ανάμεσα σε γκαραζο-θόρυβο και πλαστικές μουτσούνες από τον απαράδεκτο psychobilly Β-Βιντεά του τρόμου Conall Pendergast ( FLESH FREAKS , SATAN'S PSYCHO GHOUL , LEGEND OF THE SEVEN BLOODY TORTURERS ) .
Ο παρανοϊκός επιστήμονας Δόκτωρ Williams ( γνωστός και ως Δόκτωρ Gore για περισσότερο εφε ) , παρέα με τον ακόμη πιο βλαμμένο βοηθό του Creg Tobias Jr. , απαγάγει άστεγους ανθρώπους με σκοπό να τους μεταμορφώσει σε μεταλλαγμένους κανίβαλους δολοφόνους υπηρέτες του , τους λεγόμενους Skeletoids . Ο Williams δούλευε παλαιότερα σε μια πολυεθνική εταιρία η οποία ελέγχει το δυστοπικό μέλλον που υποτίθεται ότι διαδραματίζεται η ιστορία (με την επωνυμία "Η Εταιρία") , αλλά έφυγε κακήν κακώς όταν τα μεγάλα κεφάλια άρχισαν να αγχώνονται με την τροπή που έπαιρναν τα πειράματα του (η εταιρία έκανε ήδη γενετικά πειράματα στους υπαλλήλους της με σκοπό να τους κάνει πιο αποδοτικούς , πιστούς στην εταιρία , κτλ)
Σε μια εκδικητική έκρηξη "θα-σας-δείξω-εγώ" λογικής , κατέληξε στους κόντρα πλακέ υπονόμους όπου και ολοκλήρωσε το όραμα του για την ζόμπι προσωπική του φρουρά , που πέρα από τα προσωπικά του ψώνια στο μανάβικο , λειτουργούν και ως κανιβαλικά τάγματα θανάτου ..
Την ίδια στιγμή , δύο φίλοι ψάχνουν έναν χαμένο φίλο τους (ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής και μεταμόρφωσης) και άλλοι δύο πράκτορες της "Εταιρίας" ψάχνουν τους δύο γιατρούς ...
Τα 80 λεπτά γίνονται 10 όταν ξέρεις ποιο κουμπί να πατήσεις στο χειριστήριο του dvd player . Μπορούν επίσης να γίνουν και μηδέν λεπτά .

REANIMATOR ACADEMY (1992)

Η Burning Moon Pictures παρουσιάζει .
Σκηνοθετημένο από την Judith Priest . Γραμμένο από την ίδια και τον ηθοποιό Benton Jennings ( STEELE'S LAW , THE LAST OF THE MOHICANS , MR & MRS SMITH - επίσης έχει κάνει τον Χίτλερ με μεγάλη επιτυχία σε τρεις διαφορετικές σαχλο-κωμωδίες ) . Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που γράφουν κάτι . Ο Jennings συνέχισε την καριέρα του στην ενσάρκωση του Χίτλερ και σε ηθοποιία πέμπτων και έκτων ρόλων/εμφανίσεων στο πλάνο που συνήθως δεν αναφέρονται καν στους τίτλους τέλους . Η Judith Priest μάλλον συνέχισε την ζωή της με το αληθινό της όνομα .
Πρόκειται για παρωδία του χειρίστου είδους (και προϋπολογισμού) του RE-ANIMATOR (1985) με ελεύθερο δανεισμό στοιχείων από το FRANKENHOOKER (1990) .
Αντί για Herbert West , ο κεντρικός αντι-ήρωας που ανήκει στην φοιτητική αδελφότητα Δ.Ε.Δ. (ακούγεται ως dead στα αγγλικά , το 'πιασες ;) παίζει με τους νεκρούς ονομάζεται Edgar Allan Lovecraft .
O Fred The Head , είναι το κομμένο πλαστικό φεσο-ζομπο-κεφάλι του κωμικού που υποτίθεται ότι κλέβει την παράσταση με τις ατάκες του . Το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει την ατμόσφαιρα του τεκέ πιο αποπνικτική ...
Ο David DeCoteau είναι executive producer ...
-------------------------------------
Το βίντεο ΔΕΝ προτείνεται για διπλή προβολή με οτιδήποτε . Ούτε για μονή προβολή .
Μπορείς απλά να μπεις στο γιουτιούμπ και να βάλεις να ακούσεις το "Νυχτοκρόλη" από τον Ιουδαίο Ιερέα . Έχει την ίδια βλακέντια πλάκα .

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ESCAPE VELOCITY (1999)

Γραμμένο από τον μεγάλο Paul A. Birkett (αυτή είναι το πρώτο του σενάριο) . Στην σεναριακή φιλμογραφία του υπάρχουν τα THE KEEPER (2009) με Steven Seagal και κρυπτοζωικές περιπέτειες όπως τα HELLHOUNDS (2009) , ARACHNOQUAKE (2012) και GHOST SHARK (2013) , καθώς και το ημι-κθουλιανο ALTITUDE (2010) - το οποίο μάλλον χάνει τον αντίκτυπο του μέσα στην όλη φέσα των υπόλοιπων τίτλων .
Ο σκηνοθέτης Mike Rohl έχει συνεισφέρει επιπλέον ιστορία - για πρώτη και τελευταία φορά , μιας και προτίμησε την σκηνοθεσία σχεδόν και κάθε σειρά επιστημονικής φαντασίας/τρόμου που έχει βγει μέχρι στιγμής - από POLTERGEIST: THE LEGACY , μέχρι SUPERNATURAL και HELIX ...
Σκηνοθετημένο από τον μεγάλο πιονιέρο παραγωγό/σκηνοθέτη βιντεοτρόμου Lloyd A. Simandl , δημιουργό και χρηματοδότη ταινιών όπως τα EMPIRE OF ASH (1988) , EMPIRE OF ASH III (1989) , XTRO II: THE SECOND ENCOUNTER (1990) , PROJECT SHADOWCHASER (1992) και τελευταία μιας μεγάλης λίστας περιπετειών τρόμου/βασανισμού με αισθησιακές λεσβίες όπως τα GIRL CAMP 2004: LESBIAN FLESHPOTS (2003) CHAINED FURY: LESBIAN SLAVE DESIRES (2003) , BLOOD COUNTESS 2: THE MAYHEM BEGINS (2008) , CALIGULA'S SPAWN (2009) , κτλ - όχι παραγωγές όμως - η ποιότητα τους είναι λίγο πιο κάτω από τις exploitation ταινίες της Seduction Cinema και είναι γυρισμένες σχεδόν όλες στη Τσεχία !
Όπως υποστηρίζει και το εξώφυλλο του dvd , "Στο διάστημα υπάρχει πολύς χρόνος για σκότωμα" .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 100 βασανιστικά λεπτά της ταινίας αναλώνονται σε ψεύτο-αγωνία κυνηγητών και ασυγκράτητων σεξουαλικών ορμών μέσα σε επαναλαμβανόμενους κόντρα πλακέ διαδρόμους (βλέπε γιγαντιαία διαστημοπλοιάρα διαστάσεων ηλεκτρικής κιθάρας Galactus στην αφίσα) ενός διαστημικού σταθμού που μοναδικοί επιβάτες είναι μια οικογένεια επιστημόνων - άντρας , γυναίκα και έφηβη κόρη . Η οικογένεια βιώνει την φρίκη και την απομόνωση του διαστήματος όταν γίνει λεία στις διαθέσεις ενός παρανοϊκού διαστημικού δραπέτη/τρομοκράτη  ...
Σαν να μην έφτανε αυτό , ο διαστημικός σταθμός είναι σε τροχιά γύρω από έναν ήλιο ο οποίος πρόκειται να γίνει SUPER NOVA από στιγμή σε στιγμή !
Οι δύο επιστήμονες βρισκόταν στον σταθμό σε ειδική αποστολή που είχε σκοπό την συλλογή στοιχείων από τον ετοιμοθάνατο ήλιο .
Ο άντρας που βρίσκουν και αναβιώνουν μέσα από ένα ακυβέρνητο σκάφος διαφυγής , βρισκόταν σε καταστολή .
Κάθε πράξη έχει και τις επιπτώσεις της .
---------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με την επίσης ετοιματζίδικη κατευθείαν-σε-βίντεο διαστημική περιπέτεια του Olivier Gruner , VELOCITY TRAP (1999) .
Αν θες να ζήσεις επικίνδυνα , βάλε να παίζουν και τα HELLRAISER: BLOODLINE (1996) , LEPRECHAUN 4: IN SPACE (1997) και JASON X (2002) ταυτόχρονα ...

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ANIMAL (2014)


Γραμμένο από τους Thommy Hutson ( HIS NAME WAS JASON: 30 YEARS OF FRIDAY THE 13TH , NEVER SLEEP AGAIN: THE ELM STREET LEGACY , SCREAM: THE INSIDE STORY και διάφορα άλλα ντοκιμαντέρ για τα RETURN OF THE LIVING DEAD ) και Catherine Trillo ( SCOOBY-DOO IN WHERE'S MY MUMMY? , CHILL OUT SCOOBY-DOO! ) .
Σκηνοθετημένο από τον Brett Simmons ( HUSK , THE MONKEY'S PAW ) .
Σαββατοκύριακο χαλαρής διασκέδασης πηγαίνει κατά διαόλου όταν η παρέα (δύο ζευγάρια και ο πολυλογάς χαβαλές που είναι ερωτευμένος με την μια από τις δύο δεσμευμένες) βρεθεί σε άγνωστη περιοχή και γίνει το κυρίως γεύμα για τον τοπικό ύπερ-θηρευτή (που τρώει ακόμη και τους λύκους μέσα στο δάσος) ... Η μητέρα φύση πάντα θα σου δαγκώσει τον κώλο όταν το παίζεις φιλόσοφος που θέλει να ξεφύγει από την τεχνολογία της πόλης - τα ανθρώπινα νυχάκια δεν κάνουν τίποτε εναντίον των άγριων ζώων , για αυτό ο θεός μας έδωσε τα πυρηνικά !
Η παρέα θα παρατήσει το αυτοκίνητο και θα συνεχίσει με τα πόδια μέχρι τον ειδυλλιακό προορισμό . Οι κοιλιακοί θα βγουν άμεσα από τα στενάχωρα μπλουζάκια . Η χαρά βέβαια θα κρατήσει για λίγο , καθώς σε μια πρώτη συνάντηση με το τέρας , ο "δυνατός" της παρέας θα βρεθεί ξεκοιλιασμένος στο χώμα .
Ταμπουρωμένοι και πανικόβλητοι μέσα σε μια απομονωμένη καμπίνα του δάσους (μαζί με άλλους τρεις επιζώντες που φαίνεται να γνωρίζουν τι συμβαίνει) , θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί με όποια μέσα διαθέτουν (τα ανθρώπινα νυχάκια τους δηλαδή) το αρπακτικό τερατούργημα τύπου FEAST (2005) που καραδοκεί στο σκοτάδι - με γνώμονα απογοήτευσης το γεγονός πως το δάσος είναι κλειστό και δεν θα έρθει καμία βοήθεια από τις αρχές ... Η αγωνιώδη ένταση για επιβίωση και τρόπο διαφυγής θα εκτροχιάσει τη συνοχή της παρέας στη κρίσιμη στιγμή και η δυναμική της θα δοκιμαστεί επιπλέον από κρυμμένα μυστικά και συμπεριφορές που θα βγουν σταδιακά στην επιφάνεια .