Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

COMMANDO (1985)


"ΚΑΠΟΥ ... ΚΑΠΩΣ ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ !"

Το σενάριο είναι γραμμένο κυρίως από τον Steven E. de Souza (ο άνθρωπος πίσω από όλες τις μεγάλες περιπέτειες της δεκαετίας) , βασισμένο σε ιστορία με υπερηρωική διάθεση από τον κομιξά Jeph Loeb (το όνομα του Στρατηγού Kirby είναι σίγουρα δικιά του ιδέα , αλλά η αρχική ιστορία δεν είχε καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα) , με καλοκαιρινή μουσική υπόκρουση/διάθεση του James Homer και σκηνοθετημένο μέσα σε 45 μέρες με ακόμη περισσότερη κάψα για δικαιοσύνη από τον Mark L. Lester ( CLASS OF 1984 , CLASS OF 1999 , SHOWDOWN IN LITTLE TOKYO , PTERODACTYL ) !
O Arnold Schwaezenegger είναι ο ανενεργός κομάντο της Δύναμης Δέλτα (το Δ πάει για τους Δελτοειδείς σε αυτή την περίπτωση) John Matrix . Πρώην ειδικός πράκτορας που έχει παρατήσει την δύσκολη αποστολή του εκδημοκρατισμού του πλανήτη και ζει απομονωμένος με την ανήλικη κόρη του στα βουνά . Κουβαλάει ολόκληρους κορμούς δέντρων για πρωινή γυμναστική και ολοκληρώνει το πρωινό του τρώγοντας πρασινοσκούφηδες ... Κάνει χαλαρές συζητήσεις για αμφιλεγόμενους καλλιτέχνες με την κόρη του , ενώ αναλύει την ανατρεπτικότητα του ροκ εν ρολ [το λογοπαίγνιο για τον "Κορίτσι George" (Boy George) , θέτει ακόμη τους κανόνες της αντρίκιας διαπαιδαγώγησης μαζί με την ατάκα για τους πειρατές από το BLACK ROSES (1988)] . Βουτιές στο ποτάμι , τριμμένο παγωτό στα μούτρα , η ζωή φαίνεται να έχει πιάσει την απόλυτη ευτυχία από τα μαλλιά και να χτυπάει το κεφάλι της στα βράχια για τον John Matrix !
Η χαρισάμενη ζωή του John θα δυσκολέψει μια ιδέα , όταν μισθοφόροι θα αρχίσουν να σκοτώνουν έναν-έναν τα μέλη της παλιάς του ομάδας ! Ο Στρατηγός Franklin Kirby ( James Olson - AMITYVILLE II: THE POSSESSION , THE ANDROMEDA STRAIN ) , θα τον ειδοποιήσει για το μακελειό και τον κίνδυνο που διατρέχει η οικογένεια του αλλά θα είναι αργά , αφού η μικρή θα έχει απαχθεί ...
Το "Κάπου .. Κάπως .. Κάποιος θα πληρώσει" , μεταφράζεται αμέσως σε "Val Verde , Με Αίμα , Όλοι Όσοι Είναι Εμπλεκόμενοι" !
Η Alyssa Milano ( WHO'S THE BOSS , CHARMED ) είναι η ανήλικη κόρη του John Matrix , Jenny . Κοριτσάκι που κλαίει , αλλά που λειτουργεί και το μυαλουδάκι της επιπλέον . Δεν είναι βέβαια εκπαιδευμένη στο να σπάει μούτρα σαν την κόρη του Statham στο HOMELAND (2013) , αλλά δεν ασχολείται μόνο με τα Μικρά Μου Πόνυ
Μετά τον Tony Danza στο WHO'S THE BOSS (1984-1992) , ο Schwarzenegger υπήρξε ο δεύτερος διάσημος πατέρας της στην μεγάλη οθόνη .
Η Rae Dawn Chong ( BEAT STREET , CITY LIMITS , CRYING FREEMAN ) είναι η Cindy . Λειτουργεί περισσότερο ως κωμική ανακούφιση δίπλα στον μανιακό Matrix , παρά ως μια ενδεχόμενη μητρική φιγούρα/αίσθημα για τον ήρωα .
Ο/Οι Κακός/οι :
O David Patrick Kelly ( THE WARRIORS , 48 HOURS , DREAMSCAPE , THE CROW ) είναι ο Sally . Κλασικός κοκάκιας με λεφτά της εποχής . Δουλεύει για τον κακό της ιστορίας . Λόγω του χιούμορ του ο Matrix του υπόσχεται πως θα τον σκοτώσει τελευταίο . Του λέει ψέματα φυσικά . Αυτός είναι ο πιο γνωστός του ρόλος μετά το THE WARRIORS (1979) - είναι αυτός που τους καλεί να βγούνε έξω για να "παίξουνε" ...
Ο Billy Duke ( PREDATOR ) είναι ο Cooke . Πρασινοσκούφης/δολοφόνος μισθοφόρος . O John Matrix τρώει πρασινοσκούφηδες για πρωινό . Οι δύο άντρες συναντιούνται ξανά κάτω από καλύτερες συνθήκες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις (αλλά όχι και τόσο καλές σε ότι αφορά την άμεση επιβίωση τους) στις αφιλόξενες ζούγκλες της Val Verde στο PREDATOR (1987) .
O Vernon Wells ( MAD MAX 2: THE ROAD WARRIOR ) είναι ο Bennett . Παλιός γνωστός του Matrix και μέλος της ομάδας του . Τον είχαν διώξει από το σώμα εξαιτίας της υπερβίαιης συμπεριφοράς του . Έχει μετατραπεί σε αδίστακτο τρομοκράτη που δουλεύει για δικτάτορα μικρής χώρας στην Λατινική Αμερική . Πολεμάει βρώμικα και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όταν απαγάγει την ανήλικη κόρη του John Matrix με σκοπό να τον εκβιάσει να εκτελέσει έναν πολιτικό αντίπαλο του Δικτάτορα ! Άσσος στο μαχαίρι , αλλά με αλλεργία στους σωλήνες . Οι διαφορές τους λύνονται αντρίκια σε μια κλασική μονομαχία με κυνηγετικά μαχαίρια επιβίωσης . Ο Bennett επιτέλους "αφήνει να βγει ο ατμός από μέσα του" και χαλαρώνει για πάντα ...
Το άκωλο πέτσινο που μοστράρισε στο MAD MAX 2 είχε γίνει ήδη παιδικός εφιάλτης από το 1981 , οπότε το μαύρο διχτυωτό μπλουζάκι που φοράει εδώ (σύνολο με δερμάτινο παντελόνι , κοντοκουρεμένο μαλλί και μουστάκι αλα BLUE OYSTER BAR - ευτυχώς το παντελόνι δεν ήταν σκισμένο στο επίμαχο σημείο αυτή τη φορά) ολοκληρώνει την ακούσια φαντασίωση ...
Ο Dan Hedaya ( BLOOD SIMPLE , MULHOLLAND DRIVE , ALIEN: RESURRECTION ) είναι ο Arius , ο εκτοπισμένος δικτάτορας της Val Verde . Διαλέγει προσωπικά τον Matrix για την εκτέλεση , μιας και εκείνος τον είχε διώξει κακήν κακώς από την χώρα του σε μια παλαιότερη αποστολή ...
-------------------------------------------
Υπήρχαν σκέψεις για συνέχεια των περιπετειών του John Matrix από τον Steven E. de Souza , αλλά μετά την απόρριψη του ρόλου από τον Schwarzenegger , το σενάριο μετατράπηκε και ένας καινούργιος χαρακτήρας μετουσιώθηκε στην μεγάλη οθόνη με την μορφή του Bruce Willis , o John McLane . Το DIE HARD (1988) ήταν γεγονός !

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

SNAKE EATER II: THE DRUG BUSTER (1989)


Στα καπάκια συνέχεια των κατορθωμάτων του ανελέητου κυνηγού του εγκλήματος , Jack "Στρατιώτη" Kelly !
Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να καθαρίσει μια και καλή την "γειτονιά" από τα ναρκωτικά (και να φάει μερικά φίδια ταυτόχρονα) ....
O Lorenzo Lamas είναι για δεύτερη φορά ο πρώην ειδικός καταστροφέας πεζοναύτης "Φιδοφάγος"/νυν αστυνομικός αδιάφθορος διώκτης του εγκλήματος , Jack "Στρατιώτης" Kelly (γνωστός και ως Johnny Law) !
Αυτή τη φορά ο Kelly κυκλοφορεί χωρίς υποστήριξη από τον νόμο , αφού βρίσκεται σε επταήμερη διαθεσιμότητα από το αστυνομικό σώμα (εξαιτίας των γεγονότων της προηγούμενης ταινίας , συν το γεγονός ότι δεν τα πάει καλά με τους κανόνες ακόμη) .
Ο Kelly θα το ρίξει για άλλη μια φορά στην εκδίκηση , αφού θα αναγκαστεί να τα βάλει με τα μεγάλα καρτέλ της πρέζας του Los Angeles , μετά το ξαφνικό πέσιμο σε κώμα δύο παιδιών από υπερβολική δόση μέσα σε ένα κέντρο νεότητας ενός φίλου του ! Κι όλα αυτά μέσα στα 10 πρώτα λεπτά της ταινίας !
Στην πραγματικότητα , τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στην πιάτσα από τους συγκεκριμένους σατανικούς εμπόρους είναι μπολιασμένα με ποντικοφάρμακο !
Ο Kelly θα ξεθάψει κάτι όπλα από την ένδοξη εποχή της δράσης του στους πεζοναύτες και θα επιτεθεί δίχως οίκτο και αυτοσυγκράτηση στο αρχηγείο των εμπόρων του θανάτου !
Δυστυχώς θα τον συλλάβουν , αλλά ο δικηγόρος του θα του κανονίσει άνετη διαμονή σε ψυχιατρείο με τα γνωστά νομικά τερτίπια (όταν ανατινάζεις 4 εμπόρους ναρκωτικών , μπορείς άνετα να δηλώσεις τρελός) !
Μέσα στο ψυχιατρείο , η ταινία θα μετατραπεί σε κωμωδία εκδίκησης , με τον γενικό χαβαλέ να κυριαρχεί και τους κλισέ παρανοϊκούς (ο πυρομανής , ο σεξομανής τηλε-ευαγγελιστής , ο κλεπτομανής , ο μίμος του Γκρούτσο Μάρτξ στοιχηματάκιας , κτλ) να απογειώνουν την ταινία σε κλανοκωμωδία περιωπής ! Ο Jack Kelly βρίσκεται στο στοιχείο του δηλαδή , ειδικά όταν λαμβάνει μέρος στο "Παιχνίδι" (οι τρελοί διασκεδάζουν πλακώνοντας ο ένας τον άλλον ενώ είναι δεμένοι σε αναπηρικές καρέκλες) !

ΚΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ#1 :
Ο Kelly προσπαθεί να δραπετεύσει από το ψυχιατρείο χρησιμοποιώντας τον αεραγωγό . Μέσα στον αεραγωγό θα συναντηθεί με μια πόρνη που πηγαίνει σε τρόφιμο πελάτη (η οποία κάνει σχόλιο για τα εμφανή "προσόντα" του Kelly για να μη ξεχνιόμαστε) και έναν πιτσαδώρο που ζητάει κατευθύνσεις ...
O Larry B. Scott ( ο ουρανιοτοξιστής Lamar από το REVENGE OF THE NERDS IRON EAGLE , ο πρώτος από τους διαγωνιζόμενους που χάνει από τον Daniel Larusso στον τελικό καράτε του πρώτου KARATE KID , η φωνή του Paladin στο DIABLO II ) είναι ο πλακατζής ημι-νταβάς (ενδυματολογικά τουλάχιστον) μικροκακοποιός/βοηθός του Lamas ! Μιας και ο Lamas αποφάσισε να καθαρίσει την "γειτονιά" από τα φίδια κάθε χρώματος , έπρεπε να υπάρχει και ο κατάλληλος βοηθός για το represent κοινωνικό σχόλιο . O Speedboat είναι ενεργό μέλος της κοινότητας του και μέσω ενός προγράμματος της αναστολής του βοηθάει τους νέους να βγουν από το αδιέξοδο της συμμορίτικης βίας και των ναρκωτικών διατηρώντας ένα κέντρο άθλησης , έξαλλο σκοινάκι σε χορογραφία γκόσπελ , ΝΤΙ-ΤΖΈΪΝΓΚ και εκμάθησης break-dancing !
Γίνονται δυναμικό δίδυμο καταστροφής με τον Kelly και εξοντώνουν τον έναν μετά τον άλλο τους εμπλεκόμενους στο καρτέλ των νοθευμένων ναρκωτικών ...
Στην πορεία τον απαγάγουν και τον βασανίζουν μέσα στο αρχηγείο του Salvatore Franco , αλλά η φιδοφάγα εκπαίδευση του Jack στο σαμποτάζ εξουδετερώνει κάθε αντίσταση (με τα χίλια ζόρια , μιας και τραυματίζεται ξανά στο πόδι και τρώει το ξύλο της αρκούδας όπως και στην πρώτη ταινία) .
Η Michelle Scarabelli ( η γυναίκα του εξωγήινου μπάτσου στο ALIEN NATION ) είναι η ομορφούλα ψυχίατρος δόκτωρ Pierce . Το δικαστήριο της έχει αναθέσει να αξιολογήσει την ψυχολογική κατάσταση του Jack Kelly . Ο Kelly προσέχει μονίμως τα πόδια της ...
Ο Κακός :
Ο Al Vandercruys ( GOTHIKA , THE DAY AFTER TOMORROW ) είναι ο κυρίως επιχειρηματίας πρεζέμπορας της ταινίας Salvatore Franco . Διαθέτει υψηλές γνωριμίες , άτρωτο μέγαρο/φρούριο και εντοιχισμένο κρεβάτι που εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού .
Στην πρώτη ταινία ο τελικός κακός νικήθηκε με κίνηση "θάνατος-από-τρακτέρ" , ενώ εδώ έχουμε το ακόμη πιο ευφάνταστο "θάνατος-σε-κλειστό-δωμάτιο-ενώ-πέφτει-νοθευμένη-κόκα-από-τον-αεραγωγό" !

 ----------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Το Ιταλικό Στέκι Της Μαφίας , πάει :
Οι μαφιόζοι του έργου συναντιούνται στην Τρατορία του ΤΡΑΒΕΣΤΙΝΙ ! Δεν ξέρω κατά πόσο ήθελαν να το τραβήξουν από τα αυτιά το αστείο , αλλά το πέτυχαν . Επίσης ο κύριος που βγαίνει από το αυτοκίνητο σαν τον Ναπολέοντα δεν είναι καθόλου ύποπτος με τέτοια στάση σώματος στην μέση του δρόμου ...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

SNAKE EATER (1989)


H Cinepix Inc. επένδυσε 1,2 εκ. δολάρια για να παρουσιάσει μια ταινία του George Erschbamer ( SNAKE EATER 2 ) στα βρώμικα χνάρια του Βρώμικου Χάρη .
Ο Lorenzo Lamas ( FALCON CREST , RENEGADE ) είναι ο "Φιδοφάγος" του τίτλου , αλλά δεν είναι περφόρμερ του δρόμου . Πρόκειται για τον Jack Kelly (γνωστό και ως "Στρατιώτη") , έναν σκληροτράχηλο/υπερσεξουαλικό μυστικό αστυνομικό , ο οποίος είχε εκπαιδευτεί σε μια επίλεκτη μονάδα καταστροφών των ειδικών δυνάμεων , τους λεγόμενους "Φιδο-φάγους" ! Ήταν ο καλύτερος της μονάδας - με ενεργή δράση εκδημοκρατισμού στην Λατινική Αμερική , αλλά η επαναστατική του φύση (είναι από αυτούς που δεν φοράνε εσώρουχο κάτω από το τζην) και η αποτυχία του να προσαρμοστεί στους κανόνες της στρατιωτικής ζωής τον έκαναν να φύγει κακήν κακός .
Για εκείνον η Αμερική είναι άλλη μια ζούγκλα και οι εγκληματίες είναι φίδια που πρέπει να φαγωθούν με οποιονδήποτε τρόπο !
Οι αποστολές που αναλαμβάνει για το σώμα τον κάνουν να βαριέται την ζωή του , αλλά ο τρόπος που συλλαμβάνει τα καθάρματα δεν συμβαδίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα . Οι συνάδελφοι του τον θεωρούν τρελό .
Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά για εκείνον όταν κάτι βλαχο-μεταποκαλυπτικοί τύποι σκοτώσουν τους γονείς του (τους καίνε ζωντανούς μαζί με το ενοικιαζόμενο πλωτό σπίτι τους) και απαγάγουν την αδελφή του !
Τσαμπουκάς Σε Μπάρ :
Ο Στρατιώτης Lamas απολαμβάνει χαλαρός την μπύρα του σε ένα μπαρ για φορτηγαντζήδες και λοιπούς μηχανόβιους , όταν αγριάνθρωπος με κολιέ από δόντια (λάφυρα τιμής από προηγούμενους καυγάδες) τον λούζει με μια κανάτα γεμάτη μπύρα ρωτώντας τον αν είναι διψασμένος . Φυσικά ο τύπος φεύγει με ζουλιγμένα γεννητικά όργανα και τον κολιέ του συμπληρωμένο από τα δικά του δόντια ... Η πλάκα συνεχίζεται με Ασιάτη μοτοσικλετιστή φίλο του αγριάνθρωπου που αρχίζει τα κχια και την φιγούρα με γροθιές στον αέρα . Ο Lamas του πετάει ένα μπουκάλι μπύρας στα αρχ&*ια για αντιπερισπασμό , ενώ ένα άλλο του πέφτει στο κεφάλι ...
Το Αίσθημα :
Η Josie Bell ( VENDETTA: SECRETS OF A MAFIA BRIDE ) είναι Το Παιδί . Δεν μαθαίνουμε ποτέ το αληθινό της όνομα , γιατί όλοι έτσι την φωνάζουν στην αποβάθρα . Ο πατέρας της - ο λεγόμενος "Βασιλιάς" (ο country-rocker Ronnie Hawkins) - είναι πρώην μηχανόβιος που ενοικιάζει πλωτά σπίτια σε τουρίστες . Αυτός είχε νοικιάσει το πλωτό σπίτι στους γονείς του Lamas . Το Παιδί σώζει από βέβαιο γδάρσιμο τον Lamas στην πρώτη του συνάντηση με τα μέλη της ανώμαλης οικογένειας που σκότωσε τους γονείς του . Μετά τον βίαιο θάνατο του πατέρα της , συμμαχεί με τον Lamas για να τελειώνουν μια και καλή με τους περίεργους του δάσους ...
Ο Κακός :
Ο Robert Scott είναι ο Junior (το "όργανο" του το έχει ονομάσει Junior-Junior για να μην μπερδεύεται) . Ηγείται μιας οικογενειακής ομάδας παρανοϊκών σαδιστών - που θα μπορούσαν άνετα να περνάνε και για οικογένεια μεταλλαγμένων αιμομικτών κανίβαλων (ένας κάνει σαν γουρούνι όταν μιλάει) που σκοτώνουν ανθρώπους για την πλάκα τους . Του Junior του αρέσει να μπλέκει σε φασαρίες γιατί τον ερεθίζει . Μετά την άνανδρη δολοφονία των γονιών του Lamas , παίρνει την αδελφή του στο οικογενειακό θέρετρο του κάπου βαθιά στο δάσος και την κρατάει φυλακισμένη μέσα σε μια αποθήκη ...
Ο Junior την βρίσκε επίσης να ντύνεται με μια ολόσωμη προβιά αρκούδας για να σκοτώνει ανθρώπους με τα αρκουδόνυχα - επίσης κάνει και τους ήχους της αρκούδας για ολοκληρωμένη παράκρουση !
Ο Αδελφός Lamas βέβαια θα βρει σε πιο δάσος κρύβονται οι αποτρελαμένοι χωρικοί και θα προσπαθήσει να τους εξουδετερώσει John Rambo First Blood style στήνοντας παντού παγίδες με μυτερά δοκάρια να περιμένουν σώματα ... Η τελευταία πράξη της ιστορίας θα διαδραματιστεί γύρω από την ιδιοκτησία της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί με "θάνατο-από-τρακτέρ" .
Παρόλο που η ερμηνεία του Scott είναι στα όρια της προληπτικής χορήγησης θεραπευτικής αγωγής , ο Scott δεν εμφανίστηκε σε παραπάνω από τέσσερεις ταινίες μέχρι και το 1991 που ολοκληρώθηκε η ευθεία γραμμή της καριέρας του .
--------------------------------------------------
-Βραβείο Σεξουαλικής Χοντράδας '80ς , πάει :
Ο Lamas είναι σε μια παρακολούθηση για ναρκωτικά . Μένει γυμνός και η τύπισσα που τον "ανακρίνει" του ζητάει να δει αν έχει κρυμμένο καλώδιο μέσα στο σώβρακο . Ακολουθεί ο διάλογος που αποκαλύπτει πόσο προικισμένος είναι ο ήρωας :
"Φαίνεται να έχω κρυμμένο καλώδιο ;"
-" Μωρό μου , φαίνεται πως έχεις κρυμμένο ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό εκεί μέσα !"
-Ειδικό Βραβείο Ευρεσιτεχνίας , πάει :

Ο "Βασιλιάς" τροποποίησε μια μηχανή ειδικά για τον Lamas ! Ελπίζω να την κράτησε για δικιά του μετά τα γυρίσματα ...
-Ειδικό Βραβείο Προετοιμασίας Για Μάχη , πάει :

 Στα χνάρια του John Rambo , ο Lorenzo Lamas φεσώνει λίγο παραπάνω την ατμόσφαιρα ξυρίζοντας ελαφρά το πρόσωπό του με το κυνηγετικό μαχαίρι ...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

COBRA (1986)


"Είσαι η αρρώστια και είμαι η γιατρειά ..."

Κλασική περιπέτεια του ομογενή George P. Cosmatos ( RAMBO FIRST BLOOD PART II , TOMBSTONE ) που γαλουχεί στις αξίες της τιμιότητας γενεές βιντεόπληκτων τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια ! Από τις πιο δυνατές παραγωγές της θρυλικής CANNON σε ακόμη πιο δυνατό σενάριο του ογκόλιθου της δράσης Sylvester Stallone (ελαφρά βασισμένο στη νουβέλα της Paula Gosling , FAIR GAME) ...
O Sylvester Stallone είναι ο σκληροτράχηλος Υπαστυνόμος Marion "Cobra" Cobretti . Ανήκει στην επίλεκτη "Ομάδα Ζόμπι" του Αστυνομικύ τμήματος του Los Angeles . Έχει μια τεράστια κορνίζα με την φωτογραφία του Ronald Reagan στο γραφείο του .
Μπορεί το μικρό όνομα του Cobretti να είναι γυναικείο , αλλά η απόδοση δικαιοσύνης είναι θανατηφόρα σαν το χτύπημα της κόμπρας ! Το έγκλημα είναι η αρρώστια και εκείνος είναι η γιατρειά ... Δεν τολμάει κανείς να του πειράξει το καλοδιατηρημένο του αυτοκίνητο (που είναι αληθινό αυτοκίνητο του Stallone - γούσταρε ροκαμπιλιά δεκαετίας '50 και δεν το έκρυβε) . Ακόμη και κάτι λατίνο-συμμορίτες που πάνε να του την πούνε που το παρκάρισε στο σημείο τους , βιώνουν τον δημόσιο εξευτελισμό της σκισμένης μπλούζας . Δεν τα πάει καλά με τα πρωτόκολα και τις διαδικασίες , τόσο μέσα στο τμήμα , όσο και έξω από αυτό . Τρανή απόδειξη το κόψιμο της πίτσας με το ψαλίδι πριν την βάλει στον φούρνο μικροκυμάτων . 
Πέρα από την τελική αναμέτρηση με τον μανιακό μαχαιροβγάλτη , ο Cobretti κανονίζει και μια ολόκληρη παρέλαση από μηχανόβιους εγκληματίες της Νέας Τάξης , την ώρα που τον κυνηγούν εκτός πόλης (μέχρι τον τελικό προορισμό του εργοστασίου όπου θα παιχτεί και η τελική σκηνή του δράματος) ...
O Stallone βρέθηκε σε αυτή τη ταινία , αφού μετά τις σεναριακές αλλαγές που έκανε στο BEVERLY HILLS COP (1984) - μιας και τον ήθελαν για πρωταγωνιστή - κατάφερε να το μετατρέψει σε εξωφρενική περιπέτεια κομμένη και ραμμένη για εκείνον - αυτό δεν άρεσε στους υπεύθυνους της παραγωγής και η ταινία δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε (αντ'αυτού έχουμε το βλακώδες γέλιο του Eddie Murphy να αντηχεί στην αιωνιότητα) . Οι ιδέες του μεταφέρθηκαν στους καλούς ανθρώπους της CANNON , όπου η δράση αγαπιέται όσο τίποτε ... 
Η τότε γυναίκα του Stallone , Brigitte Nielsen ( MISSION OF JUSTICE ) είναι το νέον μοντέλο Ingrid . H Ingrid είναι η μοναδική που κατάφερε να δεις με τα μάτια της (και να επιζήσει) τα αιματηρά αποτελέσματα της επίθεσης του μανιακού δολοφόνου που τρομοκρατεί την πόλη . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δολοφόνος να πάθει εμμονή μαζί της και να την κυνηγάει ανελέητα σε όλο το Los Angeles ... Ο Cobretti αναλαμβάνει την προστασία της και στην εκρηκτική πορεία αναπτύσσεται ειδύλλιο .
Ο Andrew Robinson ( o Scorpio Killer στο DIRTY HARRY ) είναι ο ντετέκτιβ Monte . Είναι ανώτερος σε βαθμό από τον Cobretti και του την λέει συνέχεια για την απουσία σεβασμού στις διαδικασίες . Στο τέλος της ταινίας τρώει μια γροθιά στα δόντια γιατί το παρακάνει με την τυπολατρία του ...
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Marco Rodriguez ( MANIAC COP 2 , THE CROW , THE PUNISHER , TOOLBOX MURDERS , MILLION DOLLAR BABY ) είναι ο "δολοφόνος του Σούπερ Μάρκετ" . Με την άμεση απόδοση δικαιοσύνης πάνω του από τον Cobretti , ξεκινάει η ταινία . Η βλογιοκομμένη φάτσα του είναι από τις πιο παλιές αναμνήσεις μου στην κινηματογραφική εποποιία δράσης . 
Ο Brian Thompson ( COMMANDO SQUAD , FRIGHT NIGHT PART 2 , LIONHEART , MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION , THE ORDER , FLIGHT OF THE LIVING DEAD: OUTBREAK ON A PLANE ) είναι ο "Σφαγέας της Νύχτας" . Οι εφημερίδες τον βάπτισαν έτσι για ευνόητους λόγους . Ο Σφαγέας συνηθίζει να κατασφάζει τα θύματα του με (το ειδικά κατασκευασμένο για την ταινία) μεταποκαλυπτικό μαχαίρι-σιδερογροθιά-με-καρφιά ! Είναι αρχηγός της Νέας Τάξης , μιας Δαρβινιστικής αίρεσης που θέλει να αναμορφώσει την κοινωνία εξοντώνοντας τους αδύναμους , αποτελούμενη από παρανοϊκούς τύπους κάθε λογής που κρατάνε τα χέρια τους χιαστί στις τελετές τους σαν να βρίσκονται σε διαφημιστικό του X-Factor ! Οι σκοτεινοί σκοποί της αίρεσης παραμένουν σκοτεινοί μέχρι και σήμερα , αφού δεν κατάλαβα τι ήθελαν ακριβώς να κάνουν ακόμη και μετά την 15 προβολή της ταινίας . Η συνάντηση των διαφόρων απροσάρμοστων στο υγρό υπόγειο μοιάζει με κομμένη σκηνή που αποφάσισαν να την κρατήσουν στην τύχη (λογικό , αφού η αρχική διάρκεια της ταινίας ήταν πάνω από 2 ώρες - κάνοντας την 84 λεπτά για τους υπερκινητικούς του σινεμά , χάθηκαν τόσο τα αυγά της ιστορίας , όσο και τα πασχάλια της δράσης) ...
Το βίαιο τέλος του είναι κάτι μεταξύ TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY (1991) και UNDEFEATABLE (1993) . Όποιος τα έχει δει καταλαβαίνει τι πάει να πει πόνος .
Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Thompson ήταν στο TERMINATOR (1984) . Είναι ο μεγαλόσωμος "πανκ" που ξεφτιλίζει στην αρχή της ταινίας ο Schwarzenegger και του κλέβει τα ρούχα αφού πρώτα του σπάει τον λαιμό με το ένα χέρι ... Δεν έγινε ποτέ μεγάλος πρωταγωνιστής σε ταινίες δράσης , αλλά συμμετείχε δυναμικά σε αρκετό φέσι των προηγούμενων δεκαετιών μέχρι και σήμερα . Δεν του έχει προταθεί κανένας ρόλος για κανένα THE EXPENDABLES μέχρι στιγμής - πρωταγωνιστεί στο THE EXTENDABLES (2014) όμως , που είναι κάτι σαν κωμωδία του στυλ "τι θα γινόταν αν όλοι οι χαρακτήρες του EXPENDABLES ενσαρκώνονταν σε έναν άνθρωπο που έπρεπε να σκηνοθετήσει μια ταινία δράσης" - έτσι για να βγάλει το άχτι του ...