Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

GALLOWWALKERS (2012)


Το επικό νεκροζώντανο-γουέστερν πρότζεκτ του εκκεντρικού σκηνοθέτη Andrew Goth είχε ξεκινήσει το 2005 με τον τίτλο THE WRETCHED , με υποψήφιο πρωταγωνιστή τον Chow Yun-fat στον ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων ζόμπι - ευτυχώς που ο άνθρωπος παρέμεινε στη Κίνα μετά το BULLETPROOF MONK (2003) . Το αποτέλεσμα που ονειρευόταν δυστυχώς δεν έγινε πραγματικότητα , οπότε τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2006 στην Ναμίμπια και συνέπεσαν με τα προβλήματα που είχε ο Snipes με τον νόμο (δηλ. το έσκασα στην Ναμίμπια για να μην πάω μέσα λόγω φοροδιαφυγής) .
Στα χνάρια του BLADE , ο Wesley Snipes είναι ο Aman . Αυτή τη φορά όμως , αντί για Day Walker είναι Gallow Walker . Μοστράρει περιποιημένο γκριζαρισμένο μούσι και ντρεντλοκιά του τρόμου με έφεση στο ξερίζωμα κεφαλιών .
Ο Aman αφού πάρει ματωμένη εκδίκηση από τους ανθρώπους που του βίασαν την ερωμένη (γέννησε το παιδί των βιαστών και πέθανε) , πεθαίνει και ο ίδιος . Η αιρετική καλόγρια μητέρα του θα σπάσει την συμφωνία της με τον Θεό της Ερήμου (με σατανικό βοκόντερ στον άνεμο) για να σώσει την ζωή του γιου της και θα τον αναστήσει . Καίγεται ζωντανή και ο γιος ανασταίνεται . Δυστυχώς η νέα του ζωή είναι καταραμένη , αφού εκτός από τον Aman , επέστρεψαν ως νεκροζώντανοι και όλοι όσοι είχε σκοτώσει , με αποτέλεσμα να τον κυνηγούν ατέρμονα με σκοπό την εκδίκηση ...
Εκδίκηση ο ένας , εκδίκηση ο άλλος , οι απέθαντοι τρέχουν πάνω κάτω στην έρημο κυνηγώντας τον Snipes και την παρέα του ...
Ο Riley Smith ( VOODOO ACADEMY , EIGHT LEGGED FREAKS , BEVERLY HILLS 90210 ) είναι ο Fabulos , ο νεαρός με το γρήγορο εξάσφαιρο που γίνεται το sidekick του καταραμένου πιστολέρο Snipes . Ο Aman τον σώζει απ'τη κρεμάλα και τον χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει την συμμορία των νεκροζώντανων . Μετά από μεγάλη μάχη τον κάνει και αυτόν ζόμπι , σκοτώνοντας τον στον καταραμένο τόπο της νεκρανάστασης (θα πέθαινε έτσι και αλλιώς από αιμμοραγία) .
H Tanit Phoenix ( DEATH RACE 2&3 ) είναι η Angel . Πόρνη καταδικασμένη σε θάνατο . Αναπτύσεται ρομάντζο με τον Fabulos .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Kevin Howarth ( THE LAST HORROR MOVIE ) είναι ο Kansa , ο αρχηγός των νεκροζώντανων βιαστών δολοφόνων που περιφέρονται αιώνια στην έρημο της Ναμίμπια . Κυκλοφορεί χωρίς δέρμα , μέχρι που καβατζώνει αλμπίνικη Legolas μεταμφίεση αλα HELLRAISER ("με στενέβει λίγο στις γάμπες ..") . Προσπαθεί να αναστήσει τον γιο του , αλλά επειδή είχε αυτοκτονίσει μετά τον βιασμό της κοπέλας του Blade , παραμένει ένα εσταυρωμένο πτώμα το οποίο το περιφέρει μαζί με την ομάδα του .
Η Simona Brhilikova ( LYCANTHROPY , WOLF DOG ) είναι η Kisscut , μέλος της παρέας του Kansa και ερωμένη/σωματοφύλακας του .
Ο Hector Hank ( THE ICEMAN ) είναι ο Hool . Ο λατίνος αλμπίνος με τα ραμμένα χείλη .
O WCW πρωτοπαλαιστής Diamond Dallas Page ( THE DEVIL'S REJECTS , HOOD OF HORROR , DRIFTWOOD ) , γνωστός και ως DDP είναι ο Skullbucket . Όταν σε λένε Νεκροκεφαλοκουβά , δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ ... Κυκλοφορεί στα τυφλά , φορώντας έναν μεταλλικό κουβά με αιχμηρά μέταλλα στο κεφάλι . Θυμίζει κάποιο από τα τέρατα του FRANKENSTEIN'S ARMY (2013) .
------------------------------------------------------------
Ο Snipes συνεχίζει την κατάβαση στην κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια και ξεκίνησε τα καλά των Milli Vanilli - δηλ. υποτίθεται ότι ακούς αυτόν αλλά μιλάει κάποιος άλλος .
Αν εξαιρέσει κανείς το όνομα του σκηνοθέτη το οποίο παραπέμπει σε βιντεο-βαμπιρική καρφρίλα , το GALLOWWALKERS ίσως να είναι η καλύτερη ταινία του Snipes μετά το BLADE ΙΙ (2002) .
Θυμίζει έντονα μια αρρωστημένη αίσθηση του NIGHTBREED (1990) που θα άφηνε μέσα από την ματιά του Jodorowski μια πρώτη προβολή αλλά χωρίς τις χίππικες αηδίες με τους τράγους και τα μαγικά αποθημένα της παιδικής του ηλικίας .

WHITE HOUSE DOWN (2013)

                                             
"Πως είσαι ακόμη ξύπνια ;
- Καφεϊνη και πατριωτισμός κύριε ..."
 
Σκηνοθετημένο από τον μάστορα της απόλυτης καταστροφής , Roland Emmerich ( INDEPENDENCE DAY , GODZILLA , THE DAY AFTER TOMMOROW , 2012 ) .
Επειδή κάποιος Antoine Fuqua ( THE REPLACEMENT KILLERS ) είχε προλάβει να κουνηθεί μερικούς μήνες νωρίτερα με το OLYMPUS HAS FALLEN , κάποιος έπρεπε να δείξει στον μικρό πως γίνονται ταινίες με εισβολή στον Λευκό Οίκο (μιας και αυτός ο κάποιος τον έχει ήδη καταστρέψει τρεις φορές σε ταινίες του) !
O Channing "Ζω με τους δικούς μου κανόνες" Tatum είναι ο John Cale , βετεράνος του Αφγανιστάν και νυν προσωπικός φρουρός του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου , Eli Raphelson (είχε σώσει τον ανιψιό του στο Αφγανιστάν , και του χρωστούσε χάρη) . Χωρισμένος με παιδί . Πληρώνει διατροφή και δεν κανονίζει καλά τα προγραμματά του με αποτέλεσμα να χάνει στιγμές από την ζωή της κόρης του . Παρουσιάζεται ως απλός και χαλαρός με ευγενική καρδιά (και ατσαλένια γροθιά) στην πρώτη σκηνή , την ώρα που προσπαθεί να πείσει έναν σκίουρο να φύγει από το σπιτάκι για πουλιά που έχει στην αυλή του ο Raphelson . Ο Cale θέλει να γίνει μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας του Προέδρου , αλλά μιας και δεν είχε σώσει τον ανιψιό του Προέδρου στο Αφγανιστάν , κάνει αίτηση με αξιοκρατικά κριτήρια (και υποσχέσεις καυτών ραντεβού) ... Δυστυχώς η αίτηση του απορρίπτεται , γιατί την συνέντευξη την κάνει μια παλιά του γνωριμία από το πανεπιστήμιο , η οποία ξέρει πόσο ρέμπελος και αντικομφορμιστής με έλλειψη σεβασμού στις αρχές είναι ... Ο Cale δεν λέει την αλήθεια στην κόρη του για το αποτέλεσμα της συνέντευξης και την παίρνει μαζί του στον Λευκό Οίκο για να της δείξει που δουλεύει ο μπαμπάς . Προσπαθεί να είναι καλύτερος πατέρας , αλλά όταν χάνεις τους διαγωνισμούς ταλέντου των παιδιών σου , τα μούτρα είναι το μόνο αποτέλεσμα .
Πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του , και την ημέρα που ο Cale προσπαθεί να φτιάξει την σχέση του με την κόρη του , παραστρατιωτικοί οι οποίοι δούλευαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες παλιότερα και ανήκουν σε ακραίες πολιτικές οργανώσεις , αποφασίζουν να επιτεθούν στον Λευκό Οίκο !
Ο Jamie "Electro-Django" Fox είναι ο James W. Sayer , Πρόεδρος της Αμερικής . Έχει ένα όνειρο : Να οργανώσει την πλανητική ειρήνη μεταξύ όλων των χωρών συμμάχων της Αμερικής , μεταξύ τους και 22 αραβικών κρατών και να αποσύρει τα Αμερικανικά στρατεύματα από όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής !
Η Maggie Gyllenhaal ( DONNIE DARKO , THE DARK KNIGHT ) είναι η Πράκτορας Carrol Finnerty . Παλιά γνωστή του Cale από το πανεπιστήμιο . Αυτή του παίρνει την συνέντευξη και τον απορρίπτει . Το μόνο που χρειάζεται είναι καφεϊνη και πατριωτισμό για να τα καταφέρει κάθε μέρα . Παρέα με λοιπούς στρατηγούς , πράκτορες και αγχωμένους κομπάρσους , παρακολουθεί τα γεγονότα από υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων . Τα γνωστά χαζά με τον κόσμο να καταρρέει γύρω από τεράστιες οθόνες και κρίσιμες αποφάσεις τύπου να βομβαρδίσουμε ή να μην βομβαρδίσουμε τον Λευκό Οίκο με τους ομήρους μέσα .
Η Joey King ( QUARANTINE , THE DARK KNIGHT RISES , OZ THE GREAT AND POWERFUL , THE CONJURING ) είναι η 11χρονη Emily . Κόρη του Cale . Έχει βιντεο-blog στο ίντερνετ και ξετρελάθηκε που ο μπαμπάς δουλεύει για τον πρόεδρο , παρόλο που του κρατάει μούτρα επειδή δεν πήγε σε μια επίδειξη ταλέντων που συμμετείχε . Βρισκόταν στην τουαλέτα την ώρα της εισβολής και καταγράφει τα γεγονότα με το κινητό της .
Ο Lance Reddick ( THE WIRE , FRINGE ) είναι ο Στρατηγός Caulfield . Μπορεί να στείλει αεροπλάνα να βομβαρδίσουν τον Λευκό Οίκο μέσα σε 10 λεπτά . Προσδίδει το ίδιο κύρος που θα έδινε και ο Ru Paul ντυμένος στρατηγός .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Jason Clarke ( FARSCAPE , DEATH RACE , ZERO DARK THIRTY ) είναι ο Emil Stenz , πρώην κομάντο Δύναμη Δέλτα και νυν αρχηγός παραστρατιωτικής ομάδας με αλλεργία στην δημοκρατία . Πέρασε δύο χρόνια σε φυλακή των Ταλιμπάν . Πετυχαίνει το αδύνατο εισβάλοντας στον Λευκό Οίκο ως επιστάτης ! Περνάει επίσης ολόκληρη ομάδα από καλογυμνασμένους επιστάτες από την ασφάλεια χωρίς να τους κάνουν κολονοσκόπηση . Φαίνεται πως δεν αστειέυεται όταν πυροβολάει στο κούτελο πορτραίτο του George Washington . Σκοτώνει χωρίς οίκτο χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πιστόλι - ακόμα και αυτό με τους συνδετήρες . Έχει αποθημένα με την κυβέρνηση και θέλει να σκοτώσει τον πρόεδρο . Είναι διαβητικός (ίσως έχει προηγούμενα και με το εθνικό σύστημα υγείας) .
Ο James Woods ( VIDEODROME ) είναι ο παλιός πράκτορας Martin James Walker . Έπρεπε να υπάρχει κάποιος από μέσα για να πετύχει το σχέδιο . Ο Walker δεν γουστάρει τον φιλελεύθερο πρόεδρο και τις αηδίες του για ειρήνη στην μέση ανατολή . Έχει χάσει τον μονάκριβο πεζοναύτη γιο του έναν χρόνο νωρίτερα σε μια μούφα αποστολή εξουδετέρωσης πυρηνικών στο Ιράν και υποφέρει κρυφά ακούγωντας για πλανητική συμφιλίωση . Έχει καρκίνο και δεν έχει τίποτε να χάσει προτίνοντας στον Πρόεδρο να ρίξει πυρηνικά στο Ιράν .
O Jimmi Simpson ( D.E.B.S. , ZODIAC , BREAKOUT KINGS , ABRAHM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER ) είναι ο Skip Tyler . Ο εκκεντρικός χακεράς της παρέας των παραστρατιωτικών . Μπαίνει στο σύστημα του Λευκού Οίκου και ετοιμάζει πλανητικό μπάχαλο . Δούλευε για την NSA , αλλά τον απέλυσαν όταν προσπάθησε να ρίξει πυρηνικά στα κεντρικά γραφεία της Apple . Κάπου εδώ ξεκινάει η παρουσίαση των υπόλοιπων "ξεχωριστών" τρομοκρατών :
O Kevin Rankin ( HULK , BIONIC WOMAN , BREAKING BAD ) είναι ο Carl Killic . O Carl παίρνει βραβείο ευρηματικότητας για το μουστάκι και το τατουάζ με το αναρχο-αλφάδι που μοστράρει στον όμο για ακροδεξιός απροσάρμοστος με βίαιο παρελθόν . Τον είχαν συλλάβει όταν ήταν 12 χρονών επειδή είχε προσπαθήσει να ανατινάξει το ταχυδρομίο της περιοχής του επειδή είχε πολλούς μαύρους υπαλλήλους . Κάθε φορά που οι μυστικές υπηρεσίες σε κινηματογραφικές περιπέτειες ανεβάζουν τα προφίλ των υπόπτων , είναι να ξερνάς από τα γέλια .
Συνεχίζουμε με τον Conrad Cern ( Kyle Gatehouse - SOURCE CODE ) . O Conrad διατηρεί blog μίσους εναντίον του Προέδρου Sayer !
-----------------------------------------------------
Ο Channing Tatum μπαίνει με φόρα στον χορό της υπερπαραγωγής/περιπέτειας , φορώντας ταλαίπωρο λευκό τιραντέ φανελάκι τύπου DIE HARD !
Τα G.I.JOE: THE RISE OF COBRA (2009) και DEAR JOHN (2010) , παρόλο που τον δείχνουν με στρατιωτική εκπαίδευση , δεν πιάνονται .
Έχοντας παρακολουθήσει τις χορευτικές του ικανότητες σε ταινίες όπως τα STEP UP (2006) και MAGIC MIKE (2012) , δεν μπορείς να αφεθείς ολοκληρωτικά στην ψευδαίσθηση του ηρωικού άγνωστου της διπλανής πόρτας . Το "συνεχίζω-να-ζω-με-τους-δικούς-μου-κανόνες-αλλά χτυπάω 10000 κοιλιακούς-αμα-λάχει" της αναγνωρισιμότητας του ηθοποιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πρωτογονικό αυθορμητισμό των κοκαϊνομανών σεναριογράφων των προηγούμενων δεκαετιών που έφτιαχναν καριέρες σε εξυπνάκηδες επιτυχημένων αστυνομικο-κομεντί τηλεοπτικών σειρών (ναι συνεχίζω με Bruce Willis και τελειώνω λέγοντας πως θα μπορούσαν να δώσουν τον ρόλο του Tatum στον Jai Courtney , ο οποίος έκανε μια χαρά τον γιο του McLane στο τελευταίο DIE HARD) .
Βέβαια δεν μπορώ να πάρω όρκο για το πόσο υγιεινή ζωή ακολουθεί ο σεναριογράφος αυτού του πονήματος , James Vanderbilt αν κρίνω από το τρέηλερ του σύντομα-σε-κάποιο-σινεμά-κοντά-σας  I-ROBO(T)COP , αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει τα προσχήματα στο καινούργιο Spiderman (μέχρι στιγμής , γιατί οι μαύρες αστραπές του Fox δεν ξέρω τι αντίκτυπο θα έχουν στην δεύτερη ταινία) .
- Παραδείγματα γραφής :
Πέρα από τα φεσο-προφίλ των τρομοκρατών , ο Vanderbilt μεγαλούργησε και αλλού δημιουργώντας ατμόσφαιρα περιπέτειας-με-φυλαράκια (βλέπε 48 HOURS , HARLEY DAVIDSON AND THE MARLBORO MAN , TANGO & CASH κτλ) .
- "Υπάρχουν κρυφές σύραγγες κάτω από τον Λευκό Οίκο . Τις χρησιμοποιούσε ο JFK για να φέρνει την Marilyn . Πηγαίντε από εκεί .."
- "Θέλεις κέηκ ;
- Είμαι διαβητικός ."
Ο Πρόεδρος χρησιμοποιεί το ένα του παπούτσι για να μπλοκάρει την τροχαλία του ασανσέρ μερικά εκατοστά πρίν το ταβάνι , σώζοντας αυτόν και τον Cale από βέβαιο θάνατο . Αργότερα φοράει αθλητικά παπούτσια μπάσκετ και ρίχνει μπαζουκιές .
την ίδια στιγμή , κάπου στο Μεξικό , η τεκίλα ρέει άφθονη με τους πρωταγωνιστές να κάνουν το κομμάτι τους ...
Άλα της !
-----------------------------------------------------
Όπως και να'χει , η Αγία Τριάδα της Υπερπαραγωγής του Σύγχρονου Θεάματος , Michael Bay , Roland Emmerich και Zack Snyder θα συνεχίζει να "αγιάζει" τα πλήθη ...
... γιατί , έτσι μας αρέσει !

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

CYBORG 3: THE RECYCLER (1994)


Στα-καπάκια-συνέχεια του ξεράσματος με την Angelina Jolie , μόνο που στην τελευταία ταινία της σειράς , δεν συμμετέχει η πονεμένη μάνα του πλανήτη .
Η χρυσή εποχή της συμβίωσης των ανθρώπων και των cyborgs έχει τελειώσει . Οι άνθρωποι πλέον κυνηγούν τα ανδροειδή για ανταλλακτικά .
Η Khrystyne Haje ( SCANNER COP 2 , DEMOLITION UNIVERSITY ) είναι η Casella "Cash" Reece , το καυτό cyborg που ήταν τίγκα στο εκρηκτικό υγρό στην προηγούμενη ταινία . Αυτή τη φορά η Cash μαθαίνει πως έμεινε έγκυος κατά κάποιον θαυματουργό τρόπο (και όλοι στραβοκοιτάμε τον Coteas) . Η Cash αποφασίζει να βρει τον δημιουργό των cyborgs που ονομάζεται Evans μέσα στην μυθική πόλη Cytown για να την βοηθήσει με την μοναδική της κατάσταση , μιας και το cyborg μωρό της κλέβει ενέργεια και την κάνει να σφαδάζει στο χώμα ....
O Richard Lynch ( INVASION USA ) είναι ο Anton Lewellyn , γνωστός και ως "Ανακυκλωτής" ! Ο Ανακυκλωτής είναι cyborg/βετεράνος κυνηγός cyborgs που περιφέρεται στην καταραμένη γη με τον επίσης cyborg/σατανικό βοηθό του Jocko ( Andrew Bryniaski - o Zangief στο STREET FIGHTER , ο Leatherface στα THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE και THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING ) . Ο Lewellyn έχει εμμονή με την Cash και θέλει να την πιάσει για να πουλήσει τα μέλη της και να πάρει την γερή αμοιβή που υπάρχει για το κεφάλι της .
O Malcolm McDowell ( THE CLOCKWORK ORANGE ) είναι ο Λόρδος Talon . Ως χαρακτηριστικός Λόρδος , θέλει να ελέγχει όλο τον κατεστραμμένο πλανήτη και το δείχνει στα ολόκληρα 5 λεπτά που εμφανίζεται . Ο Lewellyn του πουλάει cyborg ανταλλακτικά και έτσι κινείται το εμπόριο ...
O Zack Galligan ( GREMLINS 1&2 , WAXWORK 1&2 , HATCHET 3 ) είναι ο Evans , δημιουργός cyborg και χαβαλές μετά την αποκάλυψη . Ο Evans είναι από αυτούς τους τρελούς επιστήμονες που κατά τύχη δεν τον έχουν σκοτώσει οι δημιουργίες τους . Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να βοηθήσει την δύστυχη Cash .
Η Μις Ιούλιος 1986 , Rebecca Feratti ( GOR & OUTLAW OF GOR ) είναι η Elexia . Οι τούμπανο γκόμενες είναι πάντα μέρος του background της μεταποκαλυπτικής γης ...
---------------------------------------------------
-Βραβείο Ξενδιάντροπο εξώφυλλο dvd , πάει :
Στην Τσεχία βγάζουν γούστα οι γραφίστες ...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

MEAN GUNS (1997)


"Η πραγματικότητα είναι ένα σκληρό κρύο πράγμα όταν σε δαγκώνει στον κώλο .." - D.
 
100 Δολοφόνοι ... 1000 όπλα .... 10 Εκατομύρια  Δολάρια !
Το φέσι φτάνει στον αστράγαλο με αυτή την 110λεπτη κατευθείαν-σε-dvd μαμπο-νουάρ όπερα-με-σφαίρες του πάντα αγαπημένου Albert Pyun .
O Ice-μαδαφάκιν-T , σε πλήρη ερμηνεία νταβάς-της-γειτονιάς-της-χρονιάς και σιδερένιο δόντι πρόσοψη είναι ο Vincent Moon , μέλος του πιο ισχυρού εγκληματικού συνδικάτου που διοργανώνει ένα παιχνίδι επιβίωσης μέσα σε μια φυλακή που πρόκειται να ανοίξει σε 24 ώρες (η φυλακή είναι ευγενική προσφορά του Συνδικάτου στην πολιτεία) .
Για τα ματωμένα εγκαίνια , ο Moon προσκαλεί 100 εγκληματίες που έχουν δυσαρεστήσει κατά καιρούς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το συνδικάτο (κυρίως με τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις , αφού σχεδόν όλοι φοράνε μαύρες καπαρντίνες) και τους αμολάει στους διαδρόμους της φυλακής , πετώντας τους κουβάδες γεμάτους όπλα , πυρομαχικά και ρόπαλα . Όσοι προσπαθήσουν να δραπετεύσουν θα εκτελεστούν από ελεύθερους σκοπευτές . Όσοι βγάλουν γλώσσα την ώρα που λέει τους κανόνες ο Moon , θα εκτελεστούν από τον Ice-T . Οι τρεις τελευταίοι που θα παραμείνουν όρθιοι μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραλάβουν σε μετρητά 10 εκατομμύρια δολάρια και θα γλυτώσουν την τιμωρία ...
Ο Moon από το άνετο κέντρο ελέγχου παρακολουθεί τα δρώμενα πίσω από μια σκοτεινή σκακιέρα , μέσω καμερών που βρίσκονται διασκορπισμένες μέσα στην τεράστια φυλακή .
Ο Christopher "McLeod" Lambert είναι ο Lou . Συνειδητοποιημένα αδιάφορος , με βαμμένο ξανθό μαλλί περιφέρεται στη φυλακή με καπαρντίνα που ανεμίζει και βλέπει οράματα με αγγέλους που έχουν μαύρα φτερά . Άγγελοι του θανάτου ίσως ;! Γενικότερα και τις δύο μέρες που ήταν στα γυρίσματα , περιορίστηκε κυρίως σε σκεφτικά κοντινά και μια έξαρση JohnWoo-ίλας με δύο όπλα . Ο Lou φυσικά παραμένει μέχρι το τέλος μαζί με άλλους δύο και αποφασίζει να βάλει στην θέση του τον Moon . Ο Lambert έχει συνηθίζει να παίζει σε ταινίες που "μπορεί να μείνει μόνο ένας" - εδώ μπορούν να μείνουν τρεις .
Τόσο ο Lambert , οσο και ο Ice-T είχαν αποχωρίσει προ πολλού από τα γυρίσματα (ο πρώτος για να ξεκουραστεί για τρια χρόνια μέχρι το FORTRESS 2 και ο άλλος για να επιστρέψει στο MTV Crib του) , οπότε "η μεταξύ τους τελική μονομαχία δώθηκε από τους σωσίες/κασκαντέρ τους" ... Πράγμα περίεργο να αναφέρεται ως trivia στο imdb αφού η ταινία κορυφώνεται με πατροπαράδωτο mexican standoff . Λίγο δύσκολο να ντουμπλάρεις φάτσες όταν δεν βλέπεις καθόλου τις πλάτες των χαρακτήρων και όλα παίζουν στα βλέμματα ..
H Deborah Van Valkenburgh ( THE WARRIORS , THE DEVIL'S REJECTS ) είναι η Cam . Πρόδωσε το συνδικάτο και βρήκε τον μπελά της . Δεν ξέρει από όπλα . Δεν βγαίνει από την φυλακή .
Η Kimberly Warren είναι η D . Ξανθιά , ψηλή και ψυχρή . Καταφέρνει να τσουλίσει σε σκάλα πυροβολώντας , αλα Legolas .
Ο Thom Matthews ( RETURN OF THE LIVING DEAD , HEATSEEKER ) είναι ο Crow .
O Yuji Okumoto ( ο αντίπαλος του Ντάνιελ Σαν στο KARATE KID 2 , NEMESIS , AMERICAN YAKUZA , INCEPTION ) είναι ο Hoss . Αυτός και ο Crow είναι καλοί φίλοι και μένουν δίπλα ο ένας στον άλλο , θέλοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος ... Οι απάνωτες προδοσίες από άλλα μέλη του παιχνιδιού , δεν τους βρίσκει μέχρι το βραβείο .
--------------------------------------------
-Βραβείο Μαγικός Ρεαλισμός , πάει :
Στην αρχή της ταινίας , ένας μπράβος του Moon χαμογελάει στους καλεσμένους που περνούν από μπροστά του και φαίνεται να έχει σκυλόδοντα βρικόλακα . Είναι μέρα μεσημέρι . Έχει και αλογοουρά . Ο Lambert βλέπει αγγέλους με μαύρα φτερά και ένας άλλος βλέπει ένα κοριτσάκι στα λευκά που κρατάει μια κούκλα ανάμεσα σε πτώματα και φοράει γυαλιά ηλίου - το οποίο στην συνέχεια τον ακολουθεί ...