Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

INVINCIBLE ARMOUR (1977)


Ο αυθεντικός τίτλος άλλης μιας κλασικής δημιουργίας του Yuen Woo Ping (με απευθείας ριπαρισμένο σπαγγέτι σάουντρακ από το GUNLAW με τον Lee Van Cleef, είναι YING ZHAO TIE BU SHAN !
Ο Hwang Jang Lee ( SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW , DRUNKEN MASTER , DANCE OF THE DRUNK MANTIS , HELL'Z WINDSTAFF ) είναι ο Minister Cheng ένας διεφθαρμένος αξιωματούχος των Ming που παγιδεύει τον Στρατηγό Chow Lu Fang ( John Liu - SILVER , THE SECRET RIVALS 2 , THE NEW SOUTH HAND BLOWS NORTH KICK BLOWS , TRINITY GOES EAST ) για φόνο . Ως καταζητούμενος φυγάς , ο Liu κρύβεται στο σπίτι ενός έφηβου  , ο οποίος είναι άσσος στην διαβόητη τεχνική της "Σιδερένιας Πανοπλίας" , μια τεχνική που κάνει αυτόν που την χρησιμοποιεί ανίκητο και ικανό να αντέξει το οποιοδήποτε χτύπημα (ακόμη και σιδερένιες μπάλες με καρφιά στα γεννητικά όργανα) ! Αλλά τι συμβαίνει με την προβοκατόρικη αντι-τεχνική του "Σιδερένιου Δάχτυλου" ; Μπορεί η "Σιδερένια Πανοπλία" να παραμείνει αλώβητη στο συγκεκριμένο και επίπονο σημείο μετά από μια τέτοια επίθεση ; Παρόλα αυτά , ο Minister Cheng γνωρίζει και τις δύο τεχνικές , και το να τον νικήσει κανείς είναι σχεδόν ακατόρθωτο !
Ο νεαρός μένει παρέα με την αδελφή του και όπως είναι φυσικό , αναπτύσεται μια συμπάθεια για τον κατατρεγμένο Στρατηγό .
Λοιποί χαρακτήρες που τριγυρίζουν στην ύπαιθρο , πλακώνοντας ο ένας τον άλλο :
Ο Αξιωματούχος Εκτελεστής Shen Yu ( Chiang Wang - HITMAN IN THE HAND OF BUDDHA ) με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που έχει αναλάβει να συλλάβει τον Lu Fang - τελικά γίνονται φίλοι και παλεύουν μαζί εναντίον του Cheng , ο δολοφόνος που έμπλεξε τον Lu Fang , ο Hu Lung ( Hoi Sang Lee - SHAOLIN MANTIS , MAGNIFICENT BUTCHER , THE YOUNG MASTER , GAME OF DEATH 2 , PROJECT A ) και ο δάσκαλος του , ο Ερημίτης Tau ( Phillip Ko - LIGHTNING FISTS OF SHAOLIN , MISSION THUNDERBOLT , HEART OF DRAGON ) , ο οποίος είναι ο δίδυμος αδελφός του Cheng - και τους δύο τους σκοτώνει ο Cheng ! O Biao Yuen κάνει ένα μικρό πέρασμα ως ένας από τους δολοφόνους που παλεύουν με τον Lu Fang - ούτε αυτός επιζεί της συνάντησης ...
-------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Το Καταλάβαμε , Δεν Χρειάζεται Να Το Δείξεις , πάει :
Κλασική σκηνή πόνου .
 
 
 
 
- Βραβείο Με Τέτοια Κόλπα Πέφτουν Τα Γκομενάκια , πάει :
Στον John Liu .
 

HITMAN IN THE HAND OF BUDDHA (1981)


Ο αυθεντικός τίτλος είναι JIE DAO SHA REN . Γνωστό και ως KILLING WITH A BORROWED KNIFE , THE SWORDSMAN . Σκηνοθετημένο και γραμμένο από τον Hwang Jang Lee .
Ο Wong Jing (ο αρχιμάστορας της ξανάστροφης κλωτσιάς , Hwang Jang Lee με τρελο-φαβορίτες μηχανόβιου που σχεδόν ενώνονται κάτω απ΄το πηγούνι και κόμμοση Casanowa Wong) , είναι ένας ηρωικός επαρχιώτης που πάει επίσκεψη στην αδελφή του . Ο κουνιάδος του δουλεύει σε ένα μαγαζί που πουλάει ρύζι , αλλά είναι ένας αλλήθωρος απατεώνας . Οι εχθροπραξίες με ένα άλλο μαγαζί που πουλάει ρύζι , δεν αργούν να ξεκινήσουν , καθώς εκείνοι θέλουν όλη την πελατεία δική τους και ο κουνιάδος προσπάθησε να τους κοροϊδέψει ! Ο Jing τυγχάνει να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες (είχε και δική του σχολή την οποία έκλεισε) , οπότε ξεφτιλίζει με άνεση κάτι μπράβους που ήρθαν να του κάνουν τον καμπόσο . Οι αντίπαλοι νοικιάζουν έναν άλλον άσσο των πολεμικών τεχνών , τον Sing Hao ( Chiang Wang - INVINCIBLE ARMOUR , THE SECRET RIVALS 2 ) , αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο : Ο Jing δεν μασάει και προσπαθεί ταυτόχρονα να στρώσει τον κουνιάδο του !
Βέβαια όταν ο νοικιασμένος μαχητής φέρνει τον δάσκαλο του για να καθαρίσει , και βιάζει την αδελφή του Jing (η οποία πεθαίνει από ντροπή) . O Jing τις τρώει για τα καλά . Τον σώζει τελευταία στιγμή ο τροφαντός ζητιάνος Fan ( Fan Mei San - STORY ON RICKY ) κι ας είχαν κάτι διαφορές μεταξύ τους προηγούμενα .
Με την ουρά στα σκέλια , ο Jing ακούει την συμβουλή του ζητιάνου φίλου του και πάει σε έναν ναό με σκοπό να μάθει μια καινούργια τεχνική , όποτε μετά από την μαρτυρική προπόνηση των Σαολίν 6 μηνών και τις ευλογίες του Βούδα για προστασία , επιστρέφει για να μοιράσει πόνο μιας και η συμμορία του "Τίγρη" έχει πια σκοτώσει τον κουνιάδο του !
O Eddy Ko ( THE AVENGING EAGLE , THE MASTER , THUNDERING MANTIS ) είναι ο δάσκαλος "Τίγρης" ! Κανείς δεν τα βάζει με τον "Τίγρη" γιατί χρησιμοποιεί την τεχνική "Νύχια Της Τίγρης" . Δεν λένε Τίγρη τυχαία . Σε τρώει και σε φτύνει !
----------------------------------------------------
Είναι η πρώτη ταινία που ο Hwang Jang Lee κάνει τον καλό . Η δεύτερη είναι το INNOCENT INTERLOPER (1986) .
Την δράση των χορογραφιών έχει αναλάβει ο Corey Yuen ( THE TRANSPORTER , ROMEO MUST DIE , KISS OF THE DRAGON , JET LI THE LEGEND ) .

BORN INVINCIBLE (1978)

Κλασική παντόφλα από την Ταϊβάν με δράση υψηλών οκτανίων από τον σκηνοθέτη Joseph Kuo με δυνατές χορογραφίες του Yuen Woo Ping !
O σατανικός Chief Chin ( Carter Wong - THE SHAOLIN INVINCIBLES , EMPEROR OF SHAOLIN KUNG FU , BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA ) της Φατριάς Chin Yi Chi εξασκεί την τεχνική του tai chi από μικρό παιδί . Όσοι εξασκούν αυτή την τεχνική αποκτούν άφθαρτο και πανίσχυρο κορμί . Το μόνο μειονέκτημα της όλης κατάστασης είναι το γεγονός πως οι πολεμιστές αποκτούν και λεπτή φωνή , ενώ τα μαλλιά τους ασπρίζουν στην ηλικία των 30 ! Βέβαια , κανείς δεν τολμάει να γελάσει μαζί τους , γιατί τρώει το ξύλο της αρκούδας . Παρέα με τον Chin Pa ( Lo Lieh - BROTHERS FIVE , THE 36TH CHAMBER OF SHAOLIN , DRAGONS FOREVER ) , ο Chin ελέγχει μια περιοχή και τρομοκρατεί τον κόσμο με τους μπράβους του .
Κάποια στιγμή , τα πράγματα θα εκτροχιαστούν και οι μαθητές της σχολής πολεμικών τεχνών Lei Ping - με μπροστάρη τον Ming Tu ( Jack Long - WUTANG VS NINJA , SAKURA KILLERS ) , θα σώσουν έναν παππού από το μένος των μπράβων ! Απο'δω και πέρα , ξεκινούν οι αβρότητες με τους μπράβους να επιστρέφουν με τους φίλους τους και τους αρχηγούς Chief Chin και Chin Pa να ξεφτιλίζουν τον δάσκαλο της σχολής μπροστά στους μαθητές του , τον Ming Tu να αναλαμβάνει την σχολή ενώ ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση , να προκαλεί τον Chin Pa σε μονομαχία και να την γλυτώνει τελευταία στιγμή , να ξαναπροπονείται ακόμη πιο σκληρά , να νικάει τον Chin Pa , αλλά να τον τελειώνει ο Chief Chin , ο επόμενος μαθητής στην ιεραρχία της σχολής , ο Sa Chien ( Mark Long - NINJA THE VIOLENT SORCEROR , FATAL FLYING GUILLOTINE ) να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού εκδικητή , αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον φαινομενικά αήττητο Chief Chin , με τα γεγονότα να καταλήγουν στην κόρη του αδικοχαμένου δασκάλου της σχολής , η οποία ανακαλύπτει πως ο Chief Chin έχει μόνο ΕΝΑ αδύνατο σημείο !
Ποιο είναι αυτό ;
Πρέπει να μην είναι ο στραβωμένος εαυτός του (γιατί είπαμε , οι μάστορες του tai chi έχουν λεπτή φωνή) !
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΤΣΙ ...

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ !
Δηλαδή να αρχίσει να γελάει ! Δηλαδή να ανοίξει το στόμα του ! 
Δηλαδή να τον μαχαιρώσουν μέσα στο στόμα ! 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

THE DRAGON'S INFERNAL SHOWDOWN (1980)

Ο Dragon Lee πρωταγωνιστεί και νιαουρίζει σαν τον Bruce Lee , ο Godfrey Ho κάθεται πίσω από ένα περίεργο μηχάνημα και κάνει πως σκηνοθετεί και ο Joseph Lai σκάει το χρήμα ! Αφήστε το καλό γούστο στην είσοδο και προχωρήστε στην σκοτεινή αίθουσα προβολής ...
Αδίστακτα μούτρα τραμπουκίζουν χωρικούς για να τους πάρουν την σοδειά και την γη . Στην υπερπροσπάθεια να επιβάλουν την κυριαρχία τους στην περιοχή , σκοτώνουν τον Lee , τον αρχηγό του χωριού παρέα με την γυναίκα του και παίρνουν το μωρό κοριτσάκι μαζί τους . Ο Lee υποτίθεται ότι έχει άλλους δύο γιους , οι οποίοι έλλειπαν την ώρα της σφαγής και γλύτωσαν , αλλά τα πάντα είναι ρευστά στην ιστορία . 
Τα χρόνια περνάνε και το ένα αγοράκι , ο Chien-Tai , γίνεται ο Dragon Lee , ο απόλυτος μίμος του Bruce Lee , εξασκώντας το κουνγκ φου του μέσα στο δάσος . Ζούσε τόσα χρόνια με την θεία του και ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση μετά τον θανατό της . Η θεία πέθανε με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να δεί τον ανηψιό της να παίρνει εκδίκηση για τον θάνατο των γονιών του . Το άλλο αγοράκι παραμένει άφαντο . Το κοριτσάκι γίνεται καυτό γκομενάκι και προπονείται υπό την επίβλεψη των μούτρων που την απήγαγαν τόσα χρόνια πριν ! 
Ο αρχηγός των ληστών Hu Ching-Peng , έχει αναλάβει την ανατροφή της μικρής και την έχει σαν κόρη του . Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος με ψάθινο καπέλο και γροθιές από ατσάλι θα αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις βρωμοδουλειές του Hu και ο Chien-Tai - παρέα με την αραββωνιαστικιά του , την Sherlie (που είναι ντυμένη άνδρας για να μην κινήσει υποψίες) , ξεκινήσει να τον ψάχνει κι αυτός .
Ο Ching-Peng μαθαίνει πως τον ψάχνουν διάφοροι και στέλνει τους άντρες του στην γύρα , δημιουργώντας έναν πανικό ασταμάτητου ξυλοφορτώματος στην περιοχή ...
-------------------------------------------------
Οι μαγνητικές απωθητικές παλάμες τύπου Iron Man που σκαρφίζεται ο Lee , αποκρούουν το μανγητικό σπαθί του υπαρχηγού του Ching-Peng , ψαρώνοντας τους πάντες με τον ήχο που κάνουν κάθε φορά ... Ο κακός διαθέτει ΚΑΙ μαγνητική ζώνη που αναβοσβήνει και του δίνει υπεράνθρωπη δύναμη (διαθέτει δηλαδή θανατηφόρες λαβές) !
Ο Lee βέβαια δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να τον κατατροπώσει (αν εξαιρέσει κανείς το παρολίγο ξεβράκωμα μετά το κόψιμο της ζώνης του απ'το σπαθί του Ching-Peng) και παρέα με την αραββωνιαστικιά του εκδικούνται επιτέλους μετά από 20 χρόνια ...
Οι χορογραφίες δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να δει κανείς και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ , πέρα από τις εκρηκτικές εξάρσεις του Lee (νόμιζεις οτι γαργαλάει τον αντιπαλό του μέχρι θανάτου , αλλά του σπάει τα κόκαλα) .
- Ειδικό Βραβείο Ντουμπλαρίσματος , πάει :
Σε όλες τις παραγωγές του δίδυμου Ho-Lai , νομίζεις πως βρίσκεσαι σε λιμάνι της Μεγάλης Βρετανίας και όχι στη Κίνα .

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

BUDDHA'S PALM AND DRAGON FIST (1980)

Ο αυθεντικός τίτλος αυτού του κρεσέντου ματωμένης εκδίκησης είναι LIU XING FEI YING
Γνωστό και ως BUDDHIST FIST & CHESS BOXING , THE ROVING HEROES , TWO HEROES SHOOTING STARS
Δύο νεαροί άνδρες , ο Chi Kuan-Chun ( 5 MASTERS OF SHAOLIN , THE MEN FROM THE MONASTERY ) και ο Li Yi-Min ( SHAOLIN TEMPLE , 7 GRANDMASTERS ) , ο ένας με στυλ και μαλλί Bruce Lee και ο άλλος με ξεδιάντροπα πανομοιότυπο φρεσκολουσμένο κούρεμα Jackie Chan και ανάλογη σάχλα στην ερμηνεία , εξασκούν δύο διαφορετικές τεχνικές , αυτή της "Παλάμης Του Βούδα" και την "Γροθιά Του Δράκου" . Ο Chi είναι δάσκαλος σε σχολή πολεμικών τεχνών και έχει αναλάβει να βρει έναν δολοφόνο για να του μάθει τρόπους , τον οποίο ψάχνει και ο Li επειδή του σκότωσε τον πατέρα . Ο Chi είναι ηρωικός και σοβαρός και ειδικεύεται στην "Γροθιά Του Δράκου" , ενώ ο Li , χαβαλές και πεισματάρης με έφεση στην "Παλάμη Του Βούδα" . Ο εν λόγω ανίκητος κακοποιός που θέλουν να τιμωρήσουν είναι ο Chang Ti Yu ( Sun Shao Pei - HOT COOL AND VISCIOUS , EAGLE'S CLAW - χορογράφος της δράσης εδώ) .
Οι δύο νέοι αναλαμβάνουν την αποστολή εξόντωσης των 6 ληστών που δούλευαν παρέα με τον Chang Ti Yu , από τον αξιοσέβαστο Chang Yu Ching (σχεδόν όλοι ακούγονται ως Chang-κάτι σε αυτή τη ταινία) . Με διαφορά μόλις μερικών λεπτών . Ο Chang υπόσχεται στον Li πως αν καταφέρει να σκοτώσει τους ληστές θα του δώσει το χέρι της κόρης του , Chin Yu Ching ! Οι δύο νέοι βρίσκουν τους ληστές σε ανύποπτο χρόνο , ο ένας πριν προλάβει ο άλλος και τους κανονίζουν χωρίς πολλά πολλά . Τα πράγματα στραβώνουν στο τέλος , γιατί αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Chang Yu Ching - που δεν άλλος άπο τον κακοποιό που ψάχνουν , Chang Ti Yu ! Είχε σκοπό να σκοτώσει τους δύο ήρωες μόλις τελείωναν τη δουλειά . Επίσης , η και καλά κόρη του , ήταν το γκομενάκι του ..
-------------------------------------------
Φυσικά ο συνδιασμός της "Παλάμης Του Βούδα" και της "Γροθιάς Του Δράκου" , καταφέρνουν να κατατροπώσουν την τεχνική του Chang , η οποία είναι αυτή του "Γάντζου" . Ο Li δεν τα κατεφέρνει βέβαια να επιστρέψει νικητής σπίτι του , αλλά ο Chi παίρνει το αίμα του πίσω , αφού από την βιαιότητα των τελικών του χτυπημάτων πάνω στο πρόσωπο του Chang , του ψιλο-ξεκολάει και το μουστάκι ...

BIONIC NINJA (1986)

Γνωστό και ως NINJA ASSASSINS Η ταινία είχε κυκλοφορήσει στα βίντεο κλαμπ της χώρας , ως Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΙΝΤΖΑ !
Ο Godfrey Ho γράφει , κολλάει δύο ταινίες μεταξύ τους και κάνει ότι σκηνοθετεί , ενώ ο Joseph Lai κάνει την παραγωγή . Και οι δύο χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα Thomas Tang και Tim Ashby εδώ , γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός μπορεί να σε ψάχνει . Οι θεατές μπορούν να ξεκινήσουν παιχνίδι με το αλκοόλ καθώς ξεκινάει η "δύο-σε-μια" ταινία ..
Για να δώσουμε και ένα ευχάριστο ψυχροπολεμικό κλίμα στην όλη ιστορία που διαδραματίζεται κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '70 (η αυθεντική ταινία καβάτζα από το στοκ του Godfrey Ho) , τοπ πράκτορες της KGB και της CIA , ανταγωνίζονται προσπαθώντας να βρουν πρώτοι μια καινούργια εκπληκτική ανακάλυψη που έχει συγκλονίσει την επιστημονική κοινότητα ! Ένα "Μυστικό Τεχνικό Φίλμ" ! Το οποίο δεν γνωρίζει κανείς τι περιέχει , αλλά είναι σημαντικό .
Στα κατάλληλα χέρια , η ανακάλυψη αυτή μπορεί να σημάνει το τέλος της παγκόσμιας πείνας και του πολέμου . Στα λάθος χέρια (που είναι συνήθως τα Ρώσικα) , η χρήση της ανακάλυψης μπορεί να σημάνει το τέλος του πλανήτη ! Η KGB στηρίζει ανοιχτά την Ninja Οργάνωση , στην οποία κουμάντο κάνει ο περιβόητος Ρώσος νίντζα "Νούμερο Μηδέν" ! Η CIA έχει στείλει στην αναζήτηση του "Μυστικού Τεχνικού Φίλμ" , τον ηρωικό πράκτορα Tommy ( Εδώ οι απόψεις διίστανται καθώς κανένας δεν γνωρίζει το πραγματικό όνομα του ηθοποιού που χρησιμοποιήθηκε για τον ρόλο . Ίσως να είναι ο Kelly Steve , γνωστός και ως Michael Cartwight , με τα πραγματικά αρχικά του ονόματος του να είναι GN ) ,!
Kelly Steve , aka Michael Cartwright , aka GN ...

Ο Tommy μπορεί να μην ξεκινάει ως αυθεντικός δυτικός νίντζα , αλλά μετά από έναν εξεφτελιστικό ξυλοδαρμό από τους νίντζα του Νούμερο Μηδέν μέσα σε ένα πάρκο , αποφασίζει να βρει έναν δάσκαλο για να του μάθει την αρχαία τέχνη . Ο δάσκαλος αρνείται να τον διδάξει προσωπικά , αλλά του δίνει ένα βιβλίο γρήγορης εκμάθησης . Μελετώντας το βιβλίο , ο Tommy γίνεται το ξεφτέρι των Νίντζα μέσα σε μια μέρα και αρχίζει να κατατροπώνει τους εχθρούς του μετά από μάχες λίγων μόνο λεπτών ! Το κατά πόσο είναι ο "βιονικός νίντζα" του τίτλου , αυτό ελέγχεται παρά το γεγονός πως μπορεί να "τηλεμεταφέρεται με ΒΙΟΝΙΚΟ τρόπο" !
Στην τελική μάχη , ο Νούμερο Μηδέν έχει μαζί του άλλους δύο Νίντζα με ουζι , αλλά ο Tommy , με την κατακόκκινη στολή νίντζα που φοράει , δεν μασάει από τέτοια .
---------------------------------------------------------------
- Ειδικό Βραβείο Προσφοράς Στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο , πάει :
Στον Godfrey Ho . Γιατί πέρα από το σεναριακό θαύμα που πέτυχε , είχε τα κότσια να χρησιμοποιήσει δύο ίδιους ηθοποιούς και στις δύο ταινίες οι οποίες είχαν διαφορά τουλάχιστον μιας δεκαετίας μεταξύ τους ! Ο ένας έχει βάλει κιλά και ο άλλος έχει αλλάξει κούρεμα !

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

GHOST SHARK (2013)


Μετά την ψυχρολουσία του "Καρχαριοστρόβιλου" της Asylum , το Syfy επιστρέφει με δυνατή τηλε-παραγωγή , σηκώνοντας γενναία τον πύχη της κρυπτοζωϊκής περιπέτειας !
ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ !
Όταν ένας μανιακός Λευκός Καρχαρίας πεθάνει μετά από πυροβολισμό μάγκνουμ , κατάποση ταμπάσκο και έκρηξη χειροβομβίδας μέσα στο στόμα του , σε μια σπηλιά γεμάτη μυστικιστικά σύμβολα , το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι να επιστρέψει στον κυνηγότοπο του ακόμη πιο άγριος , πλέον ως φάντασμα !
Τα Θύματα :
Διάφοροι νεαροί και νεαρές που διασκεδάζουν στον ήλιο . Παραθαλάσσια πόλη , καλοκαίρι , κτλ . Γενικότερα κινδυνεύουν οι πάντες , αφού ο Καρχαρίας Φάντασμα βρίσκεται παντού ...
Οι Γνωστοί Ηθοποιοί Για Κύρος :
Ο Richard Moll ( NIGHT COURT , THE SWORD AND THE SORCERER , NIGHT TRAIN TO TERROR , HOUSE , SPIDERS 2 , SORORITY PARTY MASSACRE ) είναι ο περίεργος φύλακας του φάρου στην περιοχή (τοποθεσία κλειδί για την εξόντωση του καρχαρία) . Πάντα κάποιος μουσάτος χαρακτήρας , συνήθως μεσήλικας , που είναι ο διαρκώς μεθυσμένος και έχει θέμα με τις αρχές , γνωρίζει τα πάντα για το εν λόγω θεριό που κυκλοφορεί ελεύθερο και τρώει κόσμο ...
Οι Τοπικές Αρχές :
Σερίφης και Δήμαρχος , ειδικά ο δεύτερος , δεν θέλουν να προκληθεί πανικός στο κοινό . Όπως πάντα . Ανοικτή παραλία σημαίνει κέρδη για την κοινότητα .
Το Θεριό :
Ο Καρχαρίας Φάντασμα εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά βούληση , οπουδήποτε υπάρχει νερό . Δηλάδη στη θάλασσα , μέσα σε πισίνα , κάτω απ'τον νεροχύτη , σε ψεκαστήρα γκαζόν , σε πλυντήριο αυτοκινήτων , σε πλαστική νεροτσουλήθρα , μέσα σε κουβά με νερό , σε σύστημα πυρόσβεσης , σε γεμάτη μπανιέρα , μέσα από λεκάνη τουαλέτας , στη βροχή , κτλ (μέχρι και η υπέρβαση με γεμάτο ποτήρι νερό έγινε , αφού ο άτυχος που ο ήπιε χωρίζεται στα δύο από την προσπάθεια του καρχαρία να βγει από μέσα του) .
Το εθέριο ελεκτρικ περίγραμμα του πλάσματος φέρνει στον νου τα εφέ από το COCOON (1985) .

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

OL' DIRTY KUNG FU (1978)


Άλλη μια ταινία που ξεπήδησε μέσα από τον τυφώνα των σαχλο-προσπαθειών των μικρών εταιριών παραγωγής να ξαναβγάλουν ένα DRUNKEN MASTER .
O Simon Yuen επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Sam Seed , γνωστός και ως "Ξύλο Μπαμπού" αυτή τη φορά - και αναλαμβάνει για άλλη μια φορά να εκπαιδευσεί έναν χαβαλέ νεαρό με φρεσκολουσμένο μαλλί ... Βέβαια εμφανίζεται 10 λεπτά στην αρχή και άλλα 10 στο τέλος και οι κινήσεις του είναι με επιπλέον ταχύτητα , αλλά η πρόθεση μετράει .
Ο "Ξύλο Μπαμπού" είναι ένας παλιός δάσκαλος πολεμικών τεχνών που τριγυρίζει την ύπαιθρο σαν ζητιάνος . Μια μέρα προσφέρεται να βοηθήσει έναν άγνωστο ο οποίος δεν θέλει να παντρέψει την κόρη του με ένα πλούσιο μούτρο , και τελικά καταλήγει να σκοτώνει τον γαμπρό , που τυχαίνει να είναι ο μονάκριβος γιος ενός αδίστακτου εγκληματία , του Lung Yung Fang ( Hoi San Lee - INVINCIBLE ARMOR , IRON SWALLOW , FISTS AND GUTS , THE BUDDHIST FIST ) , ο οποίος είναι γνωστός και ως "Καραφλός Δράκος" στην πιάτσα των πολεμικών τεχνών ...
Ο "Καραφλός Δράκος" ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση και πλακώνει έναν παλιό μαθητή του "Ξύλο Μπαμπού" , αφού πρώτα του κλέψει ένα δαχτυλίδι από νεφρίτη που μετέφερε με οπλισμένη αποστολή για χάρη της κυβέρνησης . Η κυβέρνηση θεωρεί τον νεαρό ύποπτο για την κλοπή και τον κυνηγάει . Εκείνος , μεταμφιεσμένος με ψευτο-μούσι , πιάνει φιλία με έναν άλλον περιπλανόμενο νεαρό ( Cliff Lok - HAVE SWORD WILL TRAVEL , SHAOLIN TIGER CLAW , SHADOW OF THE TIGER ) που προσποιείται ότι είναι ο "Ξύλο Μπαμπού" , αλλά στην ουσία δεν γνωρίζει που του παν τα τέσσερα ! Με τα πολλα οι δύο νέοι γίνονται καλοί φίλοι και αποφασίζουν να πάρουν το δαχτυλίδι από νεφρίτη πίσω ... Δυστυχώς ο πρώην μαθητής του "Ξύλο Μπαμπού" σκοτώνεται και ο άλλος αρχίζει να σπάει κανάτες με το κεφάλι του , ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το "Σιδεροκέφαλο" στυλ του "Καραφλού Δράκου" ...
Ο "Ξύλο Μπαμπού" αναλαμβάνει να μάθει στον νεαρό Cliff Lok την τεχνική "Γροθιά Του Ζητιάνου" για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το "Σιδερένιο Κεφάλι" του "Καραφλού Δράκου" .
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η σύνοψις του dvd , αλλά στην πραγματικότητα ο Cliff σκοτώνει τον Καραφλό Δράκο , αφού τον τυφλώσει με ζύμη από νούντλς και τον παγιδέψει ανάμεσα σε έναν ανοιγμένο κορμό μπαμπού ....
Ο "Ξύλο Μπαμπού" , πέρα από κάτι γενικόλογες συμβουλές τύπου "χρησιμοποίησε την δύναμή του εναντίον του" , δεν προπονεί κάν τον Cliff ...
-----------------------------------------------------
- Ειδικό Βραβείο Καραφλός Δράκος , πάει :
Στον Hoi  San Lee . Θα μπορούσε να λέγεται και "Τρια Μουστάκια Στο Πρόσωπο"
 
- Ειδικό Βραβείο Θα Σου Σπάσω Το Κεφάλι Σαν Καρπούζι , πάει :
Στον Καραφλό Δράκο . Γιατί ΜΠΟΡΕΙ !