Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

LAST FLIGHT TO HELL (1990)


Ο Reb Brown είναι ο μοναδικός επιζών στην "Τελευταία Πτήση Για Την Κόλαση" του Ignazio Dolce ( COMMANDER ) ! Γνωστό και ως L'Ultimo Volo All'Inferno !
O Reb Brown ( YOR THE HUNTER FROM THE FUTURE , ROBOWAR , ο τηλεοπτικός CAPTAIN AMERICA ) είναι ο πάντα-έτοιμος-για-ένοπλη-μάχη Ειδικός Πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) Mitch Taylor , ο οποίος έχει αναλάβει την δύσκολη αποστολή (χωρίς επιστροφή όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο της βιντεοκασέτας) να βρει και να μεταφέρει από την κόλαση των Φιλιππίνων τον επικηρυγμένο κακοποιό και μεγαλέμπορο των Ναρκωτικών Vincent Duggan ! Δυστυχώς τα πράγματα δυσκολεύουν σε γεωμετρικό βαθμό για τον Mitch (αλλά πολύ περισσότερο για όσους βρίσκονται στην άλλη άκρη της κάννης του, καθώς την στιγμή που βρίσκεται κοντά στην σύλληψη του , ένας Κινέζος Στρατηγός ο οποίος ελέγχει την κίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή , απαγάγει τον Duggan για λύτρα ! Φυσικά η βαριά κατάρα του οπλοπολυβόλου του Mitch θα πέσει πάνω σε αυτόν και στους ταλαίπωρους που αποτελούν την αδίστακτη συμμορία του !
Ο Brown μοιράζει/ραντίζει με απόλυτη ακρίβεια τις σφαίρες του στους κατά-ιδρωμένους κομπάρσους (με ελαττωμένα τα ουρλιαχτά δικαιοσύνης που έχουμε συνηθίσει) οι οποίοι ανατινάζονται στα χώματα από τα πάντα σταθερά στη θέση τους τραμπολίνο που βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τις φυλλωσιές - με ηχητική υπόκρουση το επαναστατικό θέμα από το (επίσης πατριωτικό ζουγκλο-έπος με Reb Brown) STRIKE COMMANDO (1987) του Luigi Ceccarelli ! Την ίδια στιγμή δεν μένει αχυρένια καλύβα όρθια από το πέρασμά του !
Είναι να απορεί κανείς πως επαναφέρθηκε η χλωρίδα και η πανίδα στις Φιλιππίνες μετά το τέλος μιας δεκαετίας γυρισμάτων συνεχόμενου πολέμου !
O Chuck Connors ( SAKURA KILLERS ) είναι το αφεντικό του Mitch , Red Farley ! Σκαμμένος από τον χρόνο και πιο επαγγελματίας από ποτέ (δύο χρόνια μετά πέθανε στ'αλήθεια εκτός ζούγκλας) . Θέλει τον Duggan ζωντανό γιατί έχει κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με σκοτεινές δυνάμεις .
Ο επίσης χαμένος στις ζούγκλες της περιπέτειας , Mike Monty ( ZOMBIE 3 - μεταξύ άπειρων περιπετειών της εποχής στις ζούγκλες των Φιλιππίνων ) είναι το μούτρο πρεζέμπορας που ψάχνει ο μισός πλανήτης , Vincent Duggan ! Ο Duggan είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της Αμερικάνικης και της Κινεζικής Μαφίας !  Όταν ο Mitch αποτυγχάνει να πιάσει τον Duggan , η κόρη του Duggan Sheila Michele Dehne ) βρίσκει το στρατόπεδο του Κινέζου Στρατηγού Lin με σκοπό να πληρώσει τα λύτρα !

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

THE SANCTUARY (2009)

Δεύτερη ταινία για τον Mike B. , τον κασκαντέρ του Tony Jaa . Σκηνοθέτης και σεναριογράφος για άλλη μια φορά ο σκηνοθέτης και της πρώτης του ταινίας THE BRAVE (2007) , ο Thanapon Maliwan .
Η ιστορία ξεκινάει απ'τα παλιά και συγκεκριμένα κάπου στο 1897 , όταν μια αιμοβόρα φατρία , "Τα Δηλητηριώδη Μαχαίρια" , εισβάλουν στο Βασιλικό Παλάτι της Ταϊλάνδης με σκοπό να κλέψουν τις Βασιλικές Αντίκες ! Η όλη επιχείρηση , πέρα από το βασιλικό αίμα , στοίχισε και την ζωή των μελών της συμμορίας , αλλά όχι πριν προλάβουν να θάψουν τα κλοπιμαία σε ένα κοντινό δάσος ....
Προχωρώντας έναν αιώνα-και κάτι αργότερα , ο Wisa ( Winston Omega ) , ένας αρχιμαφιόζος παραστρατιωτικός απόγονος των μαχαιροβγάλτων , έχει βάλει σκοπό να ανακτήσει τα λάφυρα των παππούδων του . Προσλαμβάνει τον  Patrick ( Russell Wong - NEW JACK CITY , ROMEO MUST DIE , MUMMY 3:TOMB OF THE DRAGON EMPEROR ) , έναν πρώην διευθυντή της Εθνικής Μονάδας Υπόγειων Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού , για να τον βοηθήσει στις ανασκαφές με τα μηχανήματα του διαθέτει .
Ο Patrick είναι επίσης μούτρο (με αέρα μαφιόζου ταινίας John Woo στα '90ς) και τα έχει με την δολοφόνο Selina ( Patharawarin Timkul - BANGKOK DANGEROUS ) , η οποία θα έπαιρνα όρκο πως έχει μηλαράκι του Αδάμ στο σέξυ λαιμουδάκι της .
Ο Mike B. είναι ο Krit , ένα ορφανό δίδυμο που έχει μεγαλώσει στον βουδιστικό ναό της περιοχής όπου βρίσκεται ο θαμμένος θησαυρός . Ο δίδυμος αδελφός του , Kirk , έχει μπλεξίματα με τον νόμο και σύντομα πέφτει νεκρός από τους μπράβους του Patrick , γιατί ανακαλύπτει πρώτος , το ένα από τα τρία κειμήλια .
O Krit βρίσκεται άθελά του μπλεγμένος στην όλη ιστορία και προσπαθεί παρέα με την Praifa ( Intira Charoenpura - THE UNBORN ) , μια νοστιμούλα μαθήτρια αρχαιολογίας , να ανακτήσουν τις χαμένες αντίκες από τους άπληστους Δυτικούς διαβόλους ....
-------------------------------------------------
Ο Mike B. μπορεί να ντουμπλάρει τον Tony Jaa , αλλά δεν διαθέτει το ίδιο χάρισμα , ή μάλλον δεν διαθέτει τους ίδιους παραγωγούς και σεναριογράφους .
Ξεκινάει ως μέτριος πολεμιστής (γιατί ο πατέρας του , επίσης μαχητής πολεμικών τεχνών , δεν πρόλαβε να τον προπονήσει κατάλληλα πριν πεθάνει) και καταλήγει μυστικιστικός δυναμίτης , μετά από μια σύντομη κατάληψη από το πνεύμα του στρατιωτικού που είχε δώσει την ζωή του για να υπερασπιστεί την τιμή του Βασιλιά και των Αρχαίων κειμηλίων του έθνους (δηλαδή παρατηρώντας 3 τοιχογραφίες που απεικονίζουν γονατιές στα μούτρα έμαθε τα μυστικά του Muai Thai σε μερικές ώρες - κάτι ανάλογο με την αυτόματη εκμάθηση Νορβηγικών άνευ διδασκάλου του Antonio Banteras στο THE 13TH WARRIOR) ...
Ο Erik Markus Schuetz ( ONG BAK , BELLY OF THE BEAST , STREET FIGHTER:THE LEGEND OF CHUN LI , KILL 'EM ALL ) είναι ο Gary , ο δυτικός αρχιμπράβος του Patrick . Κάνει για άλλη μια φορά αυτό που κάνει καλύτερα : Τον λευκό τραμπούκο .

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

THE MASKED GIRL (2008)


Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της δροσερής περιπέτειας με schoolgirl/μασκοφόρο ηρωίδα είναι Za masukudo gâru: Joshi kôsei wa kaizô ningen . Σκηνοθετημένο από τουν Isao Kaneko ( AVALON , GODZILLA VS BIORANTE ) . Η Ai Hoshino ( Yuki Shimizu ) και η Yumi ( Shizuka Nakamura ) είναι οι καλύτερες φίλες . Η Yumi είναι εξαιρετική αθλήτρια στο λύκειο , αλλά η Ai δεν μπορεί να κουνήσει τα άγαρμπα πόδια της . Μια μέρα , καθώς τα κορίτσια επιστρέφουν στα σπίτια τους , μια εγκληματική οργάνωση με την κωδική ονομασία Τζόκερ , απαγάγει την Ai , περνώντας την για την Yumi ! Η οργάνωση αυτή απαγάγει ιδιαίτερα αθλητικά κορίτσια με σκοπό να τα μετατρέψει σε σούπερ δολοφόνους ! Πίσω στο αρχηγείο της οργάνωσης , η Ai γίνεται αποδέκτης της συγκεκριμένης επέμβασης πάνω της , με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί σε βιονική σούπερ αθλήτρια ! Ευτυχώς , πριν προλάβουν να της κάνουν πλύση εγκεφάλου , καταφέρνει να δραπετεύσει με την βοήθεια του καθηγητή της γυμναστικής από το σχολείο ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει καλά την οργάνωση και την δράση της ... Η Yumi δυστυχώς θα πέσει θύμα της πλύσης εγκεφάλου , αλλά μερικές μπουνιές από την φίλη της θα την συνεφέρουν , οδηγώντας την ιστοριά στην φυσική της κατάληξη , δηλαδή στην μάχη μεταξύ των δύο φίλων και ενός τέρατος της οργάνωσης ....
Η διασκέδαση δεν τελειώνει , καθώς ο καθηγητής βρίσκει τις δύο κοπέλες στο ξέφωτο που γίνεται η μάχη , αλλά έχει μαζί του μόνο μια στολή που η περιφέρεια στο στήθος είναι 32Α ....
Η Ai , μιας και έχει το μικρότερο στήθος , φοράει την κολλητή δερμάτινη στολή πίσω από έναν βράχο και τελειώνει την αντιπαράθεση με χαρακτηριστική άνεση χαριτωμένης ύπερηρωίδας ...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

TIGER & CRANE FIST (1976)


"Υποθέτω , όποιος δεν κάνει ότι λες θα έχει προβλήματα ;
- Όχι , κάνεις λάθος . Σε διαβεβαιώ ... οι νεκροί δεν έχουν προβλήματα !"
Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής , σκηνοθετημένη από τον Jimmy Wang Yu στα καπάκια μετά το MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , είναι HU HAO SHUANG XING . Γνωστό και ως SAVAGE KILLERS ! Την ταινία , όπως και ο περισσότερος κόσμος στον πλανήτη , δεν την γνώριζα πριν δω το KUNG POW (2002) του Steve Oedekerk .
Τα στυλ δύο σχολών πολεμικών τεχνών , αυτή του Τίγρη και αυτή του Γερανού , βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και πολλά χρόνια . Οι δύο δάσκαλοι των σχολών μετά από μια μεγάλη φιλία που τους ένωνε στα νεανικά τους χρόνια , κατάντησαν αντίπαλοι εξαιτίας του εγωισμού τους . Ο καθένας περνιώταν για καλύτερος και δεν ήθελε να συνδιάσει τις δύο τεχνικές όπως είχαν σκοπό να γίνει οι παλιότεροι δάσκαλοι .
Δυστυχώς στην γύρω περιοχή ένας άλλος μάστορας των πολεμικών τεχνών , ο Μαντσού με το Σιδερένιο Δέρμα ( Lung Fei - γνωστός και ως Master Pain/Betty στο Kung Pow ) θέλει να κάνει κουμάντο βοηθώντας την επέλαση των καταραμένων Ιαπώνων στην ενδοχώρα ! Με ποιόν τρόπο ; Θα καταπνίξει όλες τις σχολές κουνγκ φου που υπάρχουν , ώστε να μην μπορεί κανείς να αμυνθεί όταν επιτεθούν !
Ο Jimmy "One Armed Swordsman" Wang Yu είναι ο Εκλεκτός Ching Sun Chang , ο μαθητής της σχολής του Τίγρη . Μετά τον θάνατο του δασκάλου του ( από τα χέρια του Master Pain/Betty ) , αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την τιμή της σχολής του και να νικήσει τον σατανικό Master Pain/Betty . Ο δάσκαλος του βρίσκει καταφύγιο στην σχολή του Γερανού , όπου και μαθαίνει να συνεργάζεται με τον εκεί κορυφαίο μαθητή Liu Kang , ή όπως τον λένε στο KUNG POW , Wimp Lo ( Chia Yung Liu ) .
Liu Kang δεν γουστάρει που ο δάσκαλος του (ο οποίος αργοπεθαίνει από αιμόπτυση) τον υποβίβασε μπροστά στον καινούργιο μαθητή και κρατάει μούτρα . Ο δάσκαλος του είπε να μάθει το στύλ του τίγρη , ώστε αργότερα να διδάξει το στυλ του Γερανού στον Ching Chang , αλλά βαριέται που ζει και αδιαφορεί ανοιχτά δημιουργώντας ένταση ... Σταδιακά αρχίζει να μαθαίνει το στυλ του τίγρη , αλλά μετά από μια επιπόλαια επίθεση στον Master Pain/Betty (το ένστινκτο για εκδίκηση υπερνικά όλα τα άλλα στους μαχητές πολεμικών τεχνών - ειδικά όταν τους σκοτώνουν τον δάσκαλο) , θα χάσει την ζωή του .
Ο Ching Sun Chang θα μείνει μόνος και κατατρεγμένος , παρέα με ένα γκομενάκι από την σχολή του Γερανού , να ματώνει τα δάχτυλά του στην προπόνηση μέχρι να τελειοποιήσει τον συνδιασμό ...




O Lung Fei είναι ο "Μαντσού με το Σιδερένιο Δέρμα" Lou Tin Chu , ή καλύτερα ο Master Pain/Betty ! Όνομα που του ταιριάζει περισσότερο , αφού μοιράζει πόνο με τον τσουβάλι , χρησιμοποιώντας τις αλυσίδες με τα νύχια ! Λένε ότι έχει σιδερένιο δέρμα , εξαιτίας μεταλλικών πυραμιδοειδών θραυσμάτων που έχει πάνω στον κορμό του ( συμπεριλαμβανομένων και των γεννητικών του οργάνων ) , που τον κάνουν άτρωτο στα χτυπήματα ...

Παράδειγμα #1

Παράδειγμα #2

Το κουνγκ φου του είναι τόσο καλό , που χρειάζεται ο συνδιασμός από δύο διαφορετικά στυλ για να ηττηθεί : Αυτό του Τίγρη και αυτό του Γερανού !
Ο Ching Sun Chang είναι ο άνθρωπος που θα το καταφέρει .


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

THE HEROIC ONES (1970)

Το Shi San Tai Bao είναι άλλη μια επική παραγωγή των Shaw Brothers , σκηνοθετημένη από τον Chang Che .
O Ταρτάρος Βασιλιάς Li Ke-yong ( Ku Feng ) , πολεμάει στο πλευρό του Αυτοκράτορα εναντίων των διαφόρων εισβολέων της επικράτειας και συγκεκριμένα του λήσταρχου Huang Chao . Στέλνει τους 13 του γιους να εξοντώσουν τον λήσταρχο μέσα στο φρουριό του , με μπροστάρη τον αγαπημένο του γιο , τον 13 Αδελφό Chun Hsiao ( David Chiang με τον απίστευτο γούνινο-γιλέκο-μπότες-περικάρπια-μπαντάνα συνδιασμό που σίγουρα τον έκανε να υποφέρει κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών γυρισμάτων ) . Αυτή του η συμπάθεια προς τον μικρό πρίγκιπα , αλλά και για τον εντέκατο του γιο , τον Shih Ching-zi ( Ti Lung ) θα διχάσει τα υπόλοιπα αδέλφια με δύο από αυτούς (τον τέταρτο και τον δωδέκατο - τον Wang Chung και τον James Nam Gung-fan δηλαδή) να συνωμοτήσουν εναντίον του και να συμμαχήσουν με ένα διεφθαρμένο αξιωματούχο της αυλής , τον Zhu Wen , ο οποίος έχει συμμαχίσει με τον Huang Chao λόγω χρημάτων , αλλά και γιατί ο Chun Hsiao τον ξεφτίλισε δημόσια κόβοντάς του στα δύο την ζώνη από νεφρίτη που φορούσε .
O Bolo Yeung είναι για άλλη μια φορά ένας απ'τους κακούς με την λεοπαρδαλέ προβιά . Ο David Chiang τον ξαναβάζει να φάει χώμα , όπως και στο ALL MEN ARE BROTHERS (1975) .
Μπορεί ο 13ος αδελφός να είναι ο καλύτερος μαχητής της ιστορίας , αλλά δεν φτάνει μέχρι το τέλος της ταινίας , όπως και τα περισσότερα αδέλφια . Η προδοσία και η προσωπική φιλοδοξία θα φέρει βίαιο τέλος στους περισσότερους , με τον Βασιλιά Li να πνίγει τον πόνο του σε τεράστιες ποσότητες κρασιού ...
-------------------------------------------------
Από τα πιο αιματοβαμμένα έπη της εποχής , με τον αριθμό των κορμιών που χτυπάνε στο χώμα να ξεπερνάει τους 700 ...

OLYMPUS HAS FALLEN (2013)

"Η συμβουλή μου είναι να κρατήσεις την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό σου , γιατί αλλιώς θα σου χώσω το μαχαίρι στον εγκέφαλο !"
Λίγα λόγια , αντρίκια και σταράτα ..
Αυτό που φοβόμασταν όλοι , έγινε !
Ο Λευκός Οίκος συντρίμμια , η τρυπημένη αστερόεσσα να πέφτει σε αργή κίνηση από τον στύλο της δημοκρατίας και η υπουργός Άμυνας της Αμερικής να σέρνεται αιμόφυρτη και ατιμασμένη έξω από το δωμάτιο κινδύνου αρθρώνοντας ως ξόρκι εναντίον του κακού τα λόγια της ορκωμοσίας της στο γραφείο : "Ορκίζομαι υποταγή στη σημαία .."
Ο Antoine Fuqua ( TRAINING DAY , SHOOTER , KING ARTHUR ) κατάφερε να δημιουργήσει ένα υπερπατριωτικό ΦΑΚ ΦΙΕΑ έπος που θα έκανε υπερήφανο το έθνος κυρίως 30 χρόνια πριν , αλλά σίγουρα έκανε περήφανο τον Michael Bay . Δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει Άραβες στον ρόλο των κακών , γιατί πίστευε πως θα έκανε την ταινία του γραφική . Βάλε μέσα Βορειο-Κορεάτες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... 50 εκατομμύρια πληθυσμός και να λέγονται όλοι Kim , κάτι δεν πάει καλά !
Ο Gerald Butler είναι ο ειδικός πράκτορας , Mike Banning . Έχει απομακρυνθεί από την φρουρά του Προέδρου γιατί κάτι μήνες νωρίτερα δεν είχε καταφέρει να σώσει την γυναίκα του από μια βουτιά θανάτου σε ένα παγωμένο ποτάμι (το προεδρικό αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη λίμνη και ο Banning πρόλαβε να βγάλει μόνο τον Πρόεδρο , γιατί είχε κολλήσει η ζώνη ασφαλείας της γυναίκας του) . Ο Πρόεδρος μην μπορώντας πλέον να τον βλέπει απ'τις κακές αναμνήσεις που του έφερνε , τον τοποθέτησε σε άλλη υπηρεσία (σε ένα κτήριο απέναντι από τον Λευκό Οίκο) . Ο Mike Banning νοιώθει ατιμασμένος και του λείπει η παλιά του δουλειά , σε σημείο να έχει προβλήματα με την γυναίκα του . Ο Mike Banning είναι πρώην Ειδικές Δυνάμεις , πράγμα που σημαίνει πως σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να λέει άνετα ατάκες τύπου "Με όλο τον σεβασμό Στρατηγέ μου , αλλά άντε και γ#μήσου" (πράγμα που το κάνει)  . Φυσικά και καταφέρνει να εξουδετερώσει τους πάντες μέσα στα ερείπια του Λευκού Οίκου με διαδικασίες εξπρές . Βλέποντάς τον επί το έργον , μου ήρθε στο μυαλό η ερμηνεία του Bruce Willis απ'το πρώτο DIE HARD (1988) . Η όλη επικοινωνία μέσω walkie-talkie με τον κακό θύμισε επίσης τα λογοπαίγνια δύναμης μεταξύ του Bruce και του Γερμανού με τον χαρακτηριστικό "δεν-σε-έχω-δει-αλλά-θα-σε-εξοντώσω-χωρίς-καν-να-ιδρώσω" διάλογο ... Θα μπορούσε άνετα να είναι ταινία με Bruce Willis στον πρωταγωνιστικό ρόλο .
Ο Aaron Eckhart ( PAYCHECK , o Two Face στο THE DARK KNIGHT , BATTLE LOS ANGELES ) είναι ο Πρόεδρος Benjamin Asher . Υποφέρει που έχασε την γυναίκα του . Δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες , έτσι απλά ! Δεν θα προδώσει τον τελευταίο κωδικό (από τους τρεις) που χρειάζεται ο Κορεάτης για να ενεργοποιήσει το Σχέδιο Κέρβερος ....
Σχέδιο Κέρβερος :
Το Σχέδιο Κέρβερος είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ικανό να αχρηστεύσει κάθε πυρηνική απειλή . Εδώ χρησιμοποιείται για να ανατινάξει όλες τις ατομικές βόμβες που διαθέτει η Αμερικανική Ήπειρος μέσα στα σιλό τους .... Χρειάζονται μόλις τρεις κωδικοί για να γίνει το κακό . Που να προλαβαίνεις να τους αλλάζεις τελευταία στιγμή , ειδικά όταν χρειάζεται να βρίσκεσαι μέσα στο δωμάτιο κινδύνου όπου συμβαίνει η ομηρία ...
Ο Dylan McDermott ( ο πατέρας στην πρώτη σεζόν του AMERICAN HORROR STORY ) είναι ο προδότης πράκτορας Forbes . Δουλεύει για τον Κορεάτη γιατί τον πληρώνει περισσότερα . Παρόλο που σκοπεύει να κάνει την χώρα του έναν απέραντο κρατήρα με πλανητικές συνέπειες ... Μετά τα ξεγυρισμένα μπουνίδια και την μαχαιριά στην καρδιά που θα φάει από τον Banning , θα μετανοιώσει για τις πράξεις του βοηθώντας τον παλιό του φίλο , και θα κλείσει τα μάτια του σαν αληθινός πεζοναύτης (με ολόκληρη την μαχαίρα μέσα στην καρδιά του δηλαδή) ...
Ο Morgan Freeman είναι ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου , Trumbull . Μετά την επίθεση αναλαμβάνει αναπληρωτής Πρόεδρος στην θέση του Asher . Είχε ξανακάνει Πρόεδρος και στο DEEP IMPACT (1998) , οπότε γνωρίζει από κρίσεις ...
Ο Rick Yune ( NINJA ASSASSIN , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο Κορεάτης με το σχέδιο , Kang ! Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεβρακώσει τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για άλλη μια φορά , αφού κανείς δεν γνώριζε το πρόσωπο του πριν την αποφράδα ημέρα της κατάληψης του Λευκού Οίκου ! Υπήρχαν κάποιες φήμες και κάποιες υποψίες , αλλά τίποτε το χειροπιαστό . Χαρακτηριστικά αναφέρει στον Πρόεδρο : "Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να εκκενωθεί ο Λευκός Οίκος , εμείς τον καταλάβαμε σε 13 !"
Μπράβο , δώστε ιδέες στον τρελό ... Ακούς εκεί 13 λεπτά !
Ο Κ(h)ang δεν θέλει ούτε λεφτά , ούτε δόξα , ούτε τίποτα ! Θέλει απλά να ισοπεδώσει την Αμερικανική Ήπειρο με πυρηνικά ! Για αυτό τον λόγο κατάφερε να εισχωρήσει με Clark-Kent-ικη μεταμφίεση στην ομάδα των ακολούθων του Νοτιο-Κορεάτη αξιωματούχου που είχε έρθει για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και να οργανώσει στην εντέλεια την 13λεπτη επιχείρηση εισβολής στον "Όλυμπο" της Δυτικής Δημοκρατίας (εξ'ου και η κωδική ονομασία του τίτλου) !
Βεβαίως , όπως κάθε κακός στην σύγχρονη κινηματογραφική μυθιστορία δράσης , δεν υπολόγισε τον ΕΝΑΝ άνθρωπο που θα του χαλούσε την μέρα με την επιμονή του και τις ειδικές του ικανότητες . Δεν ακούει την συμβουλή του Banning και δεν κρατάει την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του , με αποτέλεσμα να φάει μαχαιριά στο κρανίο ....
------------------------------------------------------------
"Καλή δουλειά Antoine ..."
-------------------------------------------------------------
Προτείνεται για τριπλή προβολή ημι-παράνοιας εναντίων των Βορειο-Κορεατών παρέα με τα RED DAWN (2012) και WHITE HOUSE DOWN (2013) - του επίσης αγαπημένου Roland Emmerich !

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ALL MEN ARE BROTHERS (1975)

"Να τι παθαίνουν οι ηττημένοι . Δεν νοιάζονται πια ..."
Γνωστό και ως SEVEN SOLDIERS OF KUNG FU , το ALL MEN ARE BROTHERS είναι άλλη μια επική παραγωγή των Shaw Brothers , βασισμένη στην κλασική νουβέλα του 14ου αιώνα , Water Margin (και φυσική συνέχεια της ομώνυμης ταινίας του 1972) . Οι Chang Che και Wu Ma σκηνοθετούν .
Η ιστορία περιγράφει την ηρωική προσπάθεια των 108 ηρώων επαναστατών που αντιτάχτηκαν στους διεφθαρμένους λειτουργούς της αυτοκρατορίας , να ξεπαστρέψουν τον Fang La ( Zhu Mu ) μέσα στο απόρθυτο φρουριό του . Με την ευλογία του Αυτοκράτορα , οι ήρωες ορκίστηκαν να πεθάνουν για να καθαρίσει η χώρα . Φυσικά δεν βλέπουμε την πλήρη εποποιία και τον 108 μαχητών , αλλά επικεντρωνόμαστε στην αποστολή αυτοκτονιάς των συγκεκριμένων 7 : του Yen Ching ( David Chiang ) , του "Φωνακλά" Li Kuei - στους ελληνικούς υπότιτλους του dvd αναφέρεται ώς "Μαύρος Σίφουνας" ( Fan Mei-sheng ) , Shih Hsiu ( Wong Ching ) , Shi Jin ( Kuan-tai Chen ) , Chang Sun ( Danny Lee ) , Zhang Qing ( Wang Guang-yu ) και της γυναίκας του Sun ( Yu Fung ) .
Σκοπός είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπει ο στρατός μέσα στο φρούριο , αλλά οι 7 καλά φυλασόμενες πύλες του το κάνουν αδύνατο . Η λύση είναι αντιπερισπασμός από μέσα και αυτοθυσία για τον καλό σκοπό . Άλλωστε το "Πίστη και είναι το απόλυτο ιδανικό των πολεμιστών που τους οδηγεί .
Με τα πολλά , οι 108 μειώνονται δραστικά και ο Wu Song ( Ti Lung ) , παιδικός φίλος του Yen Ching , αναλαμβάνει την τελική μάχη με τον οπορτουνιστή Fang La - χάνοντας ένα χέρι στην πορεία ...

Ο Bolo Yeung είναι ένας από τους στρατηγούς του Fang La , ο Si Xing-fang . Αυτός με το ξυρισμένο κεφάλι και την προβιά από λεοπάρδαλη ... Είναι στα νιάτα του και φαίνεται λίγο πιο ξεφούσκωτος χωρίς τρίχα στο κεφάλι .
----------------------------------------------------
Οι 108 μαχητές (105 άντρες και 3 γυναίκες) ήταν γνωστοί και ως "Αστέρια του Πεπρωμένου" και στο βιβλίο διασπώνται σε 36 Ουράνια Πνεύματα και 72 Γήινους Φίλους , αντικατοπτρίζοντας την φιλοσοφική απόψη του ying-yang για την επιβαλλόμενη ισορροπία μεταξύ ουρανού και γής .

CANNIBAL KILLER CLOWNS ON DOPE (2009)

"Σκοτώστε όλους τους κλόουν , εγώ αυτό έχω να πω !"
 Η ξεδιάντροπη (ή ανεξάρτητη) βιντεοπαραγωγή του τρόμου βρήκε επιτέλους την δυνατή φωνή που της έλειπε ! 
Νιώσε άνετα και ξέχασε οτιδήποτε γνωρίζεις για τους τρομαχτικούς κλόουν και το εταιρικό μάρκετινγκ γενικότερα ! 
Το βιντεο-πόνημα αυτό δεν υπάρχει καν στα βιντεακά αρχεία του ίντερνετ και το βρίσκεις μόνο σε μορφή αντεγραμμένου dvd στο amazon . Η υποτυπώδης ιστορία ακολουθεί τα αιματοβαμμένα κατορθώματα μιας οικογένειας κλόουν , αιμομικτών , μονίμως μαστουρωμένων κανιβάλων μέσα σε κάτι ξεχασμένα αλσύλλια του Τέξας . 
Ο Bobo , η Momsie , ο Stinko , η Dementia , ο Crappy , η/ο/το Daphney (ο τραβεστί της παρέας) και ένας τύπος που μοιάζει με τον King Diamond ξεφτιλίζουν απλόχερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , τόσο την δική τους όσο και των υπολοίπων συντελεστών του βίντεο , προσπαθώντας με περιορισμένα μέσα (οικονομικά και κυρίως νοητικά) να δημιουργήσουν ένα κλίμα Texas Chainsaw Massacre - αλλά με αδίστακτους κλόουν .

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

KILLJOY 3 (2010)


Ποτέ πριν 72 λεπτά δεν φάνηκαν σαν 3 ΩΡΕΣ !
Ο σατανικός κλόουν Killjoy επιστρέφει για μας χαλάσει την βραδιά για τρίτη φορά με το νοσηρό μα πάντα πολύχρωμο PG κλίμα της Full Moon να έχει εκτοξευθεί σε καινούργια επίπεδα χοντράδας .
Αυτή τη φορά ο Δαίμονας της εκδίκησης βρίσκεται παγιδευμένος στην προσωπική του (και δική μας) κόλαση με άλλους 3 δαίμονες , παρασέρνοντας εκτός από τα 4 θύματά (που υποτίθεται οτι φυλάνε το σπίτι του καθηγητή τους , ο οποίος τους έμπλεξε στην όλη ιστορία με το ξόρκι που έκανε στον Killjoy) του και τον θεατή στην οριστική καταφρόνια για οποιαδήποτε προσωπική αισθητική .
------------------------------------------------
Φαντάσου έναν κακό συνδιασμό Freddy Krueger με Pinhead , παιγμένο με υπερβάλλοντα ζήλο από έναν τερατόμορφο κλόουν που φοράει Ναπολεόντικη καούκα . Θες και υπόθεση ;
Ο σκηνοθέτης John Lechago ( BLOOD GNOME ) συνεχίζει την βιντεακή κατάβαση στο άπειρο με το KILLJOY GOES TO HELL (2012) .

BENEATH (2013)


Σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Larry Fessenden ( I SELL THE DEAD , HYPOTHERMIA , CABIN FEVER 2 , STAKELAND ) .
6 υποτιθέμενοι φίλοι και απόφοιτοι κολεγίου που δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα ονόματά τους , ούτε η ιστορία της ζωής τους (που δεν θα ξεπεράσει σε διάρκεια τα γεγονότα της εκδρομής) πάνε για ένα ευχάριστο σαβατοκύριακο στην εξοχή . Συγκεκριμένα σε μια λίμνη , με σκοπό να την διασχίσουν ώστε να φτάσουν σε ένα απομονωμένο αλσύλλιο για το προβλεπόμενο τρελό πάρτι .
Τι κάνει κανείς όμως όταν διαπιστώσει πως μέσα στην λίμνη κολυμπάει αμέριμνη μια προϊστορική ψαρούκλα με δόντια ικανά να κόψουν λαμαρίνες ;!
1. Χάνει τα κουπιά της βάρκας στα 10 πρώτα λεπτά .
2. Γεμίζει τη λίμνη με πατατάκια , γλυκά και ότι άλλο φαγώσιμο υπάρχει μέσα στη βάρκα , γιατί τα σαρκοφάγα ψάρια τρώνε οτιδήποτε επιπλέει στη επιφάνεια του νερού .
3. Αρχίζει να ψηφίζει φάση Survivor ποιός θα φύγει πρώτος από το νησί/βάρκα .
4. Ξεκινάει την παράνοια και τις ερωτικές αντιζηλίες καθώς η τρύπια βάρκα βυθίζεται αργά αλλά σταθερά .
5. Καταφέρνει να φτάσει στην ακτή , να βρεί δεύτερη βάρκα ώστε να βοηθήσει αυτούς που βρίσκονται ακόμη μέσα στην πρώτη , να καταφέρει να τυλίξει ένα σχοινί γύρω απ'τον λαιμό του μέσα στην βάρκα από κακό υπολογισμό και να αναποδογυρίσει την βάρκα ...
6. Πηδάει στο νερό μια ώρα αρχίτερα για να σώσει και τον εαυτό του και τον θεατή που δεν του φταίει σε τίποτα από το μιαμισάωρο μαρτύριο της σεναριακής ηλιθιότητας του δυναμικού ντουέτου Tony Daniel και Brian D.Smith (είχαν ξανασυνεργαστεί συγγραφικά πέντε χρόνια νωρίτερα στο FLU BIRD HORROR , αλλά μυαλό δεν βάλανε) !
-----------------------------------------------------
Ευτυχώς που το ψάρι φαίνεται αρκετά αληθοφανες και δεν υπάρχει ίχνος ψηφιακής παρέμβασης στο περιβάλον .
Φυσικά και χαίρεσαι όταν το ψάρι μασουλάει τους ανυπόφορους απροσάρμοστους .