Τρίτη 30 Απριλίου 2013

THE SHRINE (2010)


Ο σκηνοθέτης του JACK BROOKS:MONSTER SLAYER (2007) , Jon Knautz επιστρέφει με δυνατό μεταφυσικό τρόμο .
Μια ομάδα 3 δημοσιογράφων έχουν την φαεινή ιδέα να ασχοληθούν με τις πρακτικές μιας Ανατολικο-Ευρωπαϊκής αίρεσης , η οποία φαίνεται να εξασκεί την ανθρωποθυσία (και το "φαίνεται" , ξεκαθαρίζει στα τελευταία λεπτά της ταινίας) .
Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το αναμενόμενο , αφού η ομάδα ταξιδεύει σε ένα απομακρισμένο χωριό της Αλβανίας για να ρίξουν άπλετο φως στην πρόσφατη εξαφάνιση ενός ταξιδιώτη και καταλήγουν να είναι τα επόμενα θύματα που θα εξευμενίσουν τον Σλάβο παγάνα θεό .
Η Cindy Sampson ( LEXX , SWAMP DEVIL , SUPERNATURAL ) είναι η Carmen . Έχει βαρεθεί τα ρεπορταζ της εφημερίδας της . Περιμένει να κάνει το μεγάλο μπαμ με μια δυνατή ιστόρια και αποφασίζει να ερευνήσει την πρόσφατη εξαφάνιση ενός Αμερικάνου τουρίστα που χάθηκε σε μια περιοχή της Αλβανίας που φημίζεται για το ποσοστό εξαφανίσεων , κρυφά από τον αρχισυντάκτη της .
Ο Aaaron Ashmore ( SMALLVILLE , WAREHOUSE 13 ) , είναι ο Marcus , φίλος της Carmen και φωτογράφος . Η Carmen του προτείνει να ταξιδέψει μαζί του στην Ανατολική Ευρώπη , ώστε να αναθερμάνουν την σχέση τους (και να τραβήξει και καμιά καλή φωτογραφία) . Είναι ο μόνος που επιστρέφει στο σπίτι του ...
Η Meghan Heffern ( THE FOG ) είναι η Sara , συνάδελφος της Carmen απ'την εφημερίδα . Είναι και αυτή μαζί , αλλά κουμάντο κάνει η Carmen . Είναι η πρώτη που θα νιώσει τον εξαγνισμό , καθώς θα της καρφώνουν μια μεταλλική μάσκα στα μούτρα (βλέπε φωτό) .
-------------------------------------------------------------------
Δυνατή ανατροπή και εντυπωσιακά αιματοβαμμένα ειδικά εφέ (όπως πρέπει δηλαδή) , καθώς η σατανική ομίχλη που καλύπτει μια δασική έκταση κοντά στο εν λόγω χωριό , είναι ο λόγος που οι πιστοί της "χριστιανικής" εκκλησίας εξολοθρεύουν όλους όσους έχουν την ατυχία να περάσουν μέσα από αυτή .
Λάβετε Φάγετε .

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

DEATH RACE 3:INFERNO (2012)

Μπορεί η συγκεκριμένη ταινία να μην είναι Αμερικάνικος Νεο-τρόμος , αλλά είναι Αμερικάνικη ταινία του τρόμου σίγουρα !
Στα χνάρια της προηγούμενης - ελεύθερης - συνέχειας της σειράς , το Inferno ολοκληρώνει την καγκουρο-μηχανική ωδή στην υπερβία , με τον Luke Goss να ενσαρκώνει τον Frankenstein για δεύτερη και τελευταία φορά και το υπόλοιπο καστ να επαναλαμβάνει τους χαρακτήρες της δεύτερης ταινίας , σε περιβάλλον Βορείου Αφρικής ...
Γκομενάκια με τούμπανο μπούστο να σφάζονται , αυτοκινητάρες που μόνο πυρηνικά δεν διαθέτουν να σχίζουν τις Αφρικανικές παραγκουπόλεις με φουλ new-μεταλιέρα για ηχητικό υπόβαθρο και ο Luke "Bros" να εξασκεί πολεμικές τέχνες ταυτόχρονα με εξυπνακίστικο OCEAN 13 χάϊλίκι για φινάλε .
Chuck Norris : Επίτιμος κριτής της κούρσας ...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

THE HITCHER (2007)

Οι παραγωγοί των TEXAS CHAINSAW MASSACRE και THE AMITYVILLE HORROR αποφάσισαν να επενδύσουν σε άλλη μια κινηματογραφική διασκευή . Σειρά πήρε το THE HITCHER (1986) .
Ζευγάρι ταξιδεύει με το αμάξι κάπου στο Νέο Μεξικό . Κάποια βροχερή νύχτα θα πάρουν μαζί τους έναν άγνωστο που έκανε οτοστοπ (τον προσπερνάνε στην αρχή , αλλά τους ξαναβρίσκει αργότερα σε ένα βενζινάδικο) . Εκεί ξεκινάει το τρόμος , αφού ο τύπος αποδεικνύεται μανιακός δολοφόνος . Παρόλο που καταφέρνουν να ξεφύγουν από την αρχική ομηρία , συνεχίζει να τους κυνηγάει λυσσαμένα ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται καταζητούμενοι απ΄την τοπική αστυνομία ....
Ο Zachary Knighton ( FLASHFORWARD ) είναι ο Jim Halsey . Ο οδηγός του αυτοκινήτου . Η κοπέλα του επέμενε να μην πάρουν τον περίεργο μαζί τους , αλλά τον άλλο τον έπιασαν οι ανθρωπιστικές τύψεις . Σύντομα μένει χωρίς αυτοκίνητο στη μέση του πουθενά και με το αίμα μιας τετραμελούς οικογένειας στα χέρια του . Δύσκολο να εξηγήσεις στην αστυνομία το πως βρέθηκες ματωμένος μέσα σε ένα ξένο αυτοκίνητο με μια σφαγμένη οικογένεια μαζί .... Ακόμη δυσκολότερο να εξηγήσεις πως εξολόθρευσες ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα ...
H Sophia Bush ( ONE THREE HILL , STAY ALIVE ) είναι η Grace Andriews , κοπέλα του Jim . Υποφέρει και αυτή , παρέα με το αγόρι της . Μετά τον διαμελισμό του Jim , παθαίνει νευρικό κλονισμό αλλά παίρνει την εκδίκησή της στο τέλος .
Ο Sean Bean ( LORD OF THE RINGS , SILENT HILL ) είναι ο John Ryder . Έχει τον ρόλο που είχε ο Rutger Houer στην πρώτη ταινία (ο οποίος αρνήθηκε να εμφανιστεί σε αυτή και ούτε την έχει δει ακόμη) . Είναι ο ψυχάκιας που παίρνουν μαζί τους . Και καλά του έχει χαλάσει το αυτοκίνητο . Στα πρώτα 15 λεπτά βγάζει μαχαίρι και η εκδρομή αλλάζει διάθεση . Δεν καταφέρνει να βγάλει τα γούστα του στο άτυχο ζευγάρι με την μια , οπότε τους παγιδεύει με τους φόνους που διαπράτει χωρίς σταματημό , σκοτώνοντας ότι κινείται (ρίχνει μέχρι και ελικόπτερο) ...
Ο Neal McDonough ( STAR TREK:FIRST CONTACT , φορτηγατζής στο Σηγκαλικό οικολογικό έπος FIRE DOWN BELOW , RAVENOUS , MINORITY REPORT , WALKING TALL , Bison στο STREET FIGHTER:THE LEGEND OF CHUN-LI , Dum-Dum Dugan στο CAPTAIN AMERICA:THE FIRST AVENGER ) είναι ο Lt. Esteridge . Μόνο στρατιωτική επιχείρηση με κομμάντος δεν οργανώνει , ή μάλλον δεν πρόλαβε , αφού όσους έστειλε για να πιάσουν το νεαρό ζευγάρι , τους έφαγε ο Ryder . Ο Esteridge φέρνει στον JR με την καπελαδούρα που φοράει . Ούτε αυτός επιζεί .
-----------------------------------------------------------
Το οτοστοπ νομίζω υπήρχε μέχρι την δεκαετία του '70 . Μετά όλοι οι γιάπηδες απέκτησαν αυτοκίνητο .

THE UNBORN (2009)

Οι παραγωγοί του αναγεννημένου TEXAS CHAINSAW MASSACRE επιστρέφουν με μια ιστορία σατανικού τρόμου από τον συν-συγγραφέα του THE DARK KNIGHT .
H Odette Annable ( TRANSFORMERS , CLOVERFIELD ) είναι η Casey Belborn . Η Casey υποφέρει τελευταία από φοβερούς εφιάλτες και σαν να μην της έφτανε ο αγχωτικός της ύπνος , την ταλαιπωρεί και ένα δαιμονικό φάντασμα στον ξύπνιο . Παραισθήσεις με έντομα κτλ . Αρχίζει να αλλάζει και χρώμα το ένα της μάτι , και ο οφθαλμίατρος την βάζει σε σκέψεις . Σύντομα μαθαίνει πως η μητέρα της είχε χάσει το ένα παιδί κατά την περίοδο της κύησης διδύμων (αυτή ήταν το άλλο) και πείθεται πως η μόνη περίπτωση να γλυτώσει από την κατάρα του φαντάσματος που την κυνηγάει είναι ένας εξορκισμός .... Επίσης , η μητέρα της ήταν υιοθετημένη και η άγνωστη γιαγιά της είχε εμπειρία από περίεργα πειράματα πάνω σε διδύμους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης .
H Odette ήταν στην τάξη του Schwarzenegger στο KINDERGARTEN COP (1990) . Περνάνε τα χρόνια όπως βλέπουμε στην αφίσα της ταινίας , δεν νομίζω να δίνει κανείς σημασία στον τίτλο , ή στο φρικιό του καθρέφτη ...
Ο Gary Oldman είναι ο ραββίνος Josef Sendak . Ο Εβραϊκος μυστικισμός έρχεται να δώσει την λύση . Να διάβαζε και από δεξιά προς αριστερά τα μυστικιστικά βιβλία του , καλά θα ήταν , αλλά δεν πειράζει . Η ερμηνεία είναι ερμηνεία . Ο Sendak μαζεύει φίλους του από άλλες θρησκείες και κανονίζει εξορκισμό-φιέστα με σκοπό να αντιμετωπίσει την οντότητα η οποία προυπάρχει όλων των θρησκειών .... Από τους 10 της παρέας μένουν οι δύο μετά από δίγλωσση ανάγνωση κειμένου και εκρήξεων . Αλλά πλέον δεν έχει νόημα , αφού η Odette μαθαίνει πως είναι έγκυος με δίδυμα ....
-----------------------------------------------------
Ναζί μυστικο-επιστήμη ενατίον Καββαλιστικής θεολογίας , με άμμεσο αποδέκτη του αποτελέσματος μια κοπέλα 2 γενιές στο μέλλον . Το Dybbuk που "ξύπνησε" απ'τα πειράματα πάνω στους παππούδες , συνέχισε να ψάχνει κάποιο δίδυμο στην γενετική συνέχεια της οικογένειας για να επιστρέψει στη γη . Στην Εβραϊκη μυθολογία , το πλάσμα αυτό είναι το κακόβουλο πνεύμα που καταλαμβάνει παιδιά από 2 μέχρι 13 και θεωρείται η χαμένη ψυχή ενός νεκρού ανθρώπου που δεν κατάφερε να μπει στον Παράδεισο ...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

THE UNINVITED (2009)

Δυτική διασκευή του (ΝότιοΚορεάτικου A TALE OF TWO SISTERS (2003) από τους παραγωγούς των επίσης Αμερικανοποιημένων ασιατικών ταινιών THE RING (2002) , THE GRUDGE (2004) , DARK WATER (2005) και THE EYE (2008) (σύντομα και των DEATH NOTE , BATTLE ROYAL και OLD BOY - ζω για να δω τον Samuel Jackson να καταπίνει ζωντανό χταπόδι) .
Μετά τον θάνατο της μητέρας της , η νεαρή Anna επιχειρεί να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να την κλείσουν σε ψυχιατρείο . 10 μήνες μετά , η Anna επιστρέφει στο σπίτι της (ένα απομονωμένο παραλιακό μέγαρο) για να έρθει αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα . Ο πατέρας της έχει αρραβωνιαστεί την - κατά πολύ νεωτερή του - νοσοκόμα της νεκρής γυναίκας του , Rachel . Ευτυχώς που βρίσκει καταφύγιο στην σχέση με την αγαπημένη της αδελφή , Alex ....
Η Emily Browning ( SUCKER PUNCH , THE HOST ) , είναι η Anna . Ευαίσθητη κοπέλα . Παρόλο που έχει πάρει εξιτήριο απ'το τρελάδικο , η Anna συνεχίζει να βλέπει την νεκρή μητέρα της . Δεν συμπαθεί την μητριά της , αλλά κάνει προσπάθειες . Η Anna βλέπει γενικότερα νεκρούς ανθρώπους , πράγμα που θα την θέσει υποψήφια στο να επιστρέψει στο ψυχιατρείο αν δεν σταματήσει να φρικάρει .
H Arielle Kebbel ( REEKER , THE GRUDGE 2 , RED MIST , BEVERLY HILLS 90210 , THE VAMPIRE DIARIES ) είναι η αδελφή της Anna , Alex . Λίγο μεγαλύτερη και πολύ πιο κυνική . Έχει νεύρα με τον πατέρα της που δεν έστελνε τα γράμματά της στην έγκλειστη αδελφή της , όσο καιρό ήταν στο ψυχιατρείο . Ούτε αυτή συμπαθεί την μητριά της .
O David Strathairn ( Dr. Lee Rosen στο ALPHAS ) είναι ο πατέρας των κοριτσιών και επιτυχημένος συγγραφέας , Steven Rydell . Σπιταρόνα , νεότερο γκομενάκι και αραλίκι περιμένοντας την έμπνευση ενώ τον χτυπάει το αεράκι της λίμνης . Αυτή είναι ζωή .
Η Elizabeth Banks ( SPIDER-MAN 1 , 2 & 3 , SLITHER , THE HUNGER GAMES ) είναι η Rachel . Προσπαθεί να κάνει την Anna να την συμπαθήσει , αλλά δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα . Είναι τελειομανής και ελέγχει απόλυτα την ζωή του άντρα της . Δεν είναι αυτή που φαίνεται όμως .
H Maya Massar ( SUPERNATURAL , CAPRICA , THE CABIN IN THE WOODS ) είναι η μαμά Φάντασμα . Είχε ανίατη ασθένεια και κάηκε ζωντανή πάνω στο κρεβάτι της . Επισκέπτεται την κόρη της στην τελική της κατάσταση και της "δείχνει" διάφορα στοιχεία που θα την βοηθήσουν στο να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της ...
Ένας από τους παραπάνω χαρακτήρες είναι "απρόσκλητος" ....
Και βέβαια όλα ανατρέπονται στο τελευταίο τέταρτο , με την τραγική αλήθεια για το ποιός είναι νεκρός και ποιός είναι ο τρελός να βγαίνει στην επιφάνεια .
-------------------------------------------------------------------------------
Στους ίδιους ρυθμούς με το Κορεάτικο , αλλά εκεί που με το πρώτο ανατρίχιαζες , με αυτό απλά πεταγώσουν απ'την θέση σου . Υπάρχει διαφορετική αισθητική του μακάβριου και του εξωπραγματικού , η οποία δεν αναπαράγεται όσο πιστή κι αν είναι η μεταφορά της ιστορίας .

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

THE CABIN IN THE WOODS (2012)

5 Φίλοι , 1 Καμπίνα , 1 Δάσος .
Ο Joss Whedon γράφει και ο Drew Goddard (επίσης γραφιάς σε Buffy και Angel) σκηνοθετεί .
Η Lions Gate παρουσιάζει άλλο ένα ευχάριστο αιματοβαμμένο σαββατοκύριακο για την προσωπική σας διασκέδαση .
Ο Chris Hemsworth είναι ο Curt . Αθληταράς του κολεγίου . Με τέτοιο σωματότυπο είναι χαρακτηριστικός ο χαρακτήρας που έχει να ερμηνεύσει . Σε κάθε του ταινία . O Curt έχει στην διαθεσή του μια καμπίνα κάπου στο δάσος , η οποία ανοίκει σε έναν του ξάδελφο . Θεωρεί καλή ιδέα να πάει να διασκεδάσει με τους φίλους του στην εξοχή .
Η Anna Hatchison είναι η Jules , η κοπέλα του Curt . Κάπως ελαφρόμυαλη , άλλα έξω καρδιά . Η Hatchison υπήρξε Κίτρινη Power Ranger στο POWER RANGERS:JUNGLE FURY (2008) και μέλος της ομάδας του Σπάρτακου στις δύο τελευταίες σεζόν της σειράς , οπότε ξέρει να σπάει μούτρα αποδεδειγμένα ! Παρόλο που εδώ ανακαλύπτουμε το ταλέντο της στον σέξυ χορό .
H Kristen Connolly ( THE HAPPENING , THE BAY ) είναι η Dana , η σοβαρή φίλη της Jules . Μόλις έχει χωρίσει από σχέση (με καθηγητή της) και η Jules προσπαθεί να της κάνει κατάσταση με έναν φίλο του Curt , τον Holden .
O Jesse Williams ( GREY'S ANATOMY ) είναι ο Holden . Φίλος του Curt , επίσης αθληταράς , αλλά λιγότερο αγριάνθρωπος . Τα πράγματα δεν εξελίσονται όπως τα περίμενε ....
Ο Fran Kranz ( DONNIE DARKO , THE VILLAGE , DOLLHOUSE - γνώριμος του Whedon δηλαδή ) είναι ο Marty , ο μονίμως μαστουρωμένος φιλόσοφος της παρέας . Κάθε παρέα έχει και έναν από δαύτους . Κωμική ανακούφιση λέγεται στην γλώσσα του παγκόσμιου κινηματογράφου , 95% δημογραφικό του παγκόσμιου πληθυσμού των πανεπιστημίων λέω εγώ . Η υπερέκθεση του στους καπνούς του χόρτου , του παρέχουν ανοσία στα χημικά που τον ψεκάζουν , με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει πρώτος το τι παίζει .
Άλλη γνώριμη μορφή από το τηλεοπτικό σύμπαν του Whedon είναι η Amy Acker . Κάνει την Lin , μια υπάλληλο στην άγνωστη εταιρία (βλέπε Wolfram and Hart) . Την Acker την μάθαμε ως Fred Burkle/Illyria στο ANGEL (2001-2004) και την ξαναθυμηθήκαμε στο DOLLHOUSE (2009-2010) .
Αυτοί οι 5 χαρακτήρες θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα "παιχνίδι" , το οποίο ανακατεύει μυστικισμό και επιστήμη με επικίνδυνα αποτελέσματα , καθώς τέρατα κάθε λογής ξεπηδούν από το πουθενά για να κάνουν παρέα στους φίλους μας . Η καμπίνα παρακολουθείται και ελέγχεται (τόσο εντός , όσο και στο περιβάλλον έξω από αυτή) από ανθρώπους οι οποίοι διασκεδάζουν βάζοντας στοιχήματα για το πως θα εξελιχθεί η βραδιά , ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν οι "παίχτες" σε κάθε κομβική στιγμή . Οι οποίοι βέβαια δεν πρόκειται να κερδίσουν κάτι επιβιώνοντας την εμπειρία , αφού στην ουσία είναι θρευτάρια σε θησιαστήριο αρχαίων οντοτήτων !
Χονδρικά θα μπορούσα να το παρομοιάσω ως μια ανίερη μίξη EVIL DEAD και THE CUBE , με όποιους συνειρμούς μπορούν να βγάζουν αυτές οι δύο ταινίες στο κεφάλι μου και στο κεφάλι του Joss Whedon (καλά που έκανε το Avengers ο άνθρωπος και γλύτωσε από τον φαύλο κύκλο της '90ς μεταφυσικής) .
Η Sigourney Weaver κάνει μια σύντομη εμφάνιση έκπληξη προς το τέλος της ταινίας , ως η Διευθυντής της όλης επιχείρησης , παρακαλώντας τους δύο επιζήσαντες να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο , για να ολοκληρωθεί το τελετουργικό και να επιβιώσει ο πλανήτης την οργή των Αρχαίων Θεών .... Μιας και το όνομα της έχει συνδεθεί με το Aliens , η παρουσία της στην ταινία , ολοκληρώνει συμβολικά την συλλογή των τεράτων που ελευθερώνονται και καλύπτουν σχεδόν όλα τα φάσματα των ταινιών τρόμου των τελευταίων 30 ετών ....

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

MAMA (2013)


Ο Andres Muschietti γράφει και σκηνοθετεί και ο Guillermo Del Toro βάζει τα λεφτά .
Η Annabel και ο Lucas είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι . Εκείνος ζωγράφος , εκείνη μπασίστρια σε συγκρότημα .
Μέχρι που θα αναγκαστούν να αναλάβουν την ανατροφή των μικρών ανηψιών του Lucas , Lily και Victoria , που ήταν χαμένες μέσα σε ένα δάσος για 5 ολόκληρα χρόνια !
Και μιας και δεν μεγάλωσαν παρέα με λύκους , το επόμενο στάδιο στην σωστή ανατροφή/επιβίωση μέσα σε ένα δάσος είναι η νεκρή ψηφιακή οντότητα που περνιέται για μητέρα των κοριτσιών !
Ο Nikolaj Coster Waldau (ή αλλιώς Jaimy Lannister από το GAME OF THRONES) , είναι ο Lucas . Ο Waldau κάνει και τον δίδυμο αδελφό του Lucas , τον Jeffrey . Ως Jeffrey , σκοτώνει την γυναίκα του και εξαφανίζεται σε μια καμπίνα κάπου στο δάσος στην αρχή της ιστορίας . Εκεί βρίσκει φρικτό θάνατο από μια ανεξήγητης προελεύσεως οντότητα και αφήνει τα παιδιά στο ελεός της . Ως Lucas , ψάχνει τα παιδιά για 5 χρόνια , ώσπου τα ανακλύπτει με την βοήθεια δύο κυνηγών σε ημι-άγρια κατάσταση , και αναλαμβάνει να τα μεγαλώσει ... Με την παροχή ενός μεγάλου σπιτιού το οποίο χρησιμοποιείται από ένα ινστιτούτο για ψυχολογική μελέτη (το πλέον κατάλληλο για τέτοιου είδους ταινία , αφού οι ατελείωτες γωνίες , οι διάδρομοι και τα δωμάτια είναι πλυμμηρισμένα από σκιές) , ο Lucas , η Annabel , τα δύο κορίτσια και το ψηφιακό χτικιό που τα ακολουθεί μέσω μεταφυσικής πύλης (απ'την καμπίνα του δάσους στο σπίτι) , θα ξεκινήσουν την καινούργια τους ζωή ...
Η Jessica Chastain ( ZERO DARK THIRTY ) είναι η Annabel . Η εναλλακτική γκόμενα του Lucas . Μανικάκι τατού στο ένα χέρι και άγχος για να μην μείνει έγκυος . Παίζει μπάσο σε πάνκ φεσο-μπάντα . Φαντάζεται κανείς την ευχαρίστησή της όταν ο Lucas της ανακοινώνει πως θα ζουν παρέα με δύο παιδιά ... Η ευχάριστη ατμόσφαιρα εντείνεται ακόμη περισσότερο μετά το "ατύχημα" του Lucas . Με εκείνον διασωληνωμένο στο νοσοκομείο , η Annabel θα αναγκαστεί να κάνει πέρα τους Misfits και να αναλάβει την ευθύνη των παιδιών .
Από τα δύο κοριτσάκια , η Megan Charpentier (αυτή που κάνει την Victoria) , είναι αυτή που θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια από πραγματικούς ψυχολόγους μεγαλώνοντας , μιας και έχει ήδη εμφανιστεί σε ταινίες όπως τα JENNIFER'S BODY (2009) , RED RIDING HOOD (2011) και RESIDENT EVIL:RETRIBUTION (2012) . Εδώ ξεκινάει αλειμμένη με βρωμιά κάνοντας το αγρίμι και συνεχίζει ως γενικότερα προβληματική , αλλά προσεχτική στο να μην αποκαλυφθεί η "μαμά" της . Όχι πως και το άλλο κοριτσάκι (Isabelle Nelisse) δεν είναι σε καλό δρόμο μουγκρίζοντας μέσα σε χαρτόκουτα , περπατώντας στα τέσσερα και τρώγοντας έντομα - απλά είναι πιο μικρή και δεν έχει τόσους διαλόγους ...
Ο Daniel Kash είναι ο δόκτωρ Dreyfuss . Έχει αναλάβει την ψυχολογική επαναφορά των κοριτσιών . Αυτός παρέχει το σπίτι στον Lucas . Πέρα από αυτό , ανακαλύπτει και την πραγματική ταυτότητα της μαμάς , προσπαθώντας να λύσει το μεταφυσικό μυστήριο που την συνδέει με τα δύο κοριτσάκια . Καταλήγει με κεφάλι γυρισμένο γύρω απ'τον άξονα του 180 μοίρες . Ο Kash είναι άξιος σεβασμού , μιας και πέρα από της συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε σειρές όπως τα ROBOCOP , TOTAL RECALL 2070 , MUTANT X , THE DRESDEN FILES και ALPHAS , έχει παίξει και στα ALIENS (1986) και NIGHTBREED (1990) .
O Javier Bolet είναι η "Μαμά" των κοριτσιών ! Της είχαν πάρει το παιδί οι καλόγριες και φρόντισε να τις σκοτώσει . Στην αναμπουμπούλα που ακολούθησε το φονικό στο μοναστήρι , έπεσε από κάτι βράχια στην θάλασσα αγκαλιά με το μωρό της . Μοτίβο το οποίο προσπαθεί να επαναλάβει με τις μικρές . Έχει θέμα με τα παιδιά και είναι κτητική . Το πως συνδέονται όλα αυτά με τις κόρες του Jeffrey δεν κατάλαβα βέβαια ...
Ο Bolet είναι ο σταθερός ενσαρκωτής αποστεωμένων φρικιών σε Ισπανικές ταινίες (βλέπε την Nina Medeiros στα REC) .
--------------------------------------------------------------------
Πετάχτηκα απ΄την θέση μου κα'να δυό φορές , αλλά λίγο περισσότερο latex δεν θα έβλαπτε ...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

NO TELL MOTEL (2012)

5 φίλοι (ή καλύτερα 3 φίλες και δύο αδέλφια) , 1 ξενοδοχείο στην μέση του πουθενά , 1 ανήλικο φάντασμα σε μαρτυρική λούπα . Κάνε την πρόσθεση και έχεις μια άνετη παραγωγή 3 εκατομμυρίων δολαρίων ....
Η Megan , ο Kyle , η Corey , η Rachel και ο Spencer νομίζουν πως θα περάσουν το σαβατοκύριακο της ζωής τους ! Αντί για τα αναμενόμενα μεθυσμένα έσχη , ένα ατύχημα στον δρόμο θα τους αναγκάσει να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα ψωραλαίο εγκαταλελειμμένο μοτέλ που βρίσκεται όλως τυχαίως στο σημείο που ντελαπάρισε το τροχόσπιτο τους (και το βενζινάδικο που περάσαν μόλις πέντε λεπτά πριν να είναι κλειστό) . Κατά την διάρκεια της περιήγησης θα ανακαλύψουν πως το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού θα είναι η τελευταία εικόνα που θα αντικρίσουν ζωντανοί !
Η Chalie Howes είναι η Megan . Είναι έγκυος και έχει φρικάρει . Το ποιός είναι ο πατέρας του παιδιού είναι η μεγάλη έκπληξη , αφού το γεγονός συνέβει σε ένα αποκριάτικο πάρτυ υπό την επήρεια αλκοόλ . Αυτή είναι η πρώτη της ταινία .
O Andrew MacFarlane ( πέρασμα από SUPERNATURAL και PRIMEVAL:NEW WORLD ) είναι ο Corey , το αγόρι της Megan . Ο Corey ήταν αθληταράς στο λύκειο , αλλά ένα τραύμα στο γόνατο του έκοψε απότομα τα όνειρα για καριέρα . Από τότε κατεβάζει χάπια και οτιδήποτε άλλο πίνεται . Σε ένα ξέσπασμα νεύρων , ντελαπάρισε το τροχόσπιτο και οδήγησε την παρέα στον τελικό της προορισμό ...
Ο Johnny Hawkes ( ZOMBIE STRIPPERS ) είναι ο Spencer , ο μεγάλος αδελφός του Kyle . Ο Spencer είναι ίσως ο πιο γλυώδης τύπος που θα μπορούσες να πάς εκδρομή κάπου , αφού λίγα λεπτά μετά τον θάνατο της κοπέλας του , την πέφτει στην κοπέλα του αδελφού του που κλαίει στον ώμο του επειδή είναι έγκυος και δεν ξέρει πως να το αντιμετωπίσει .... Τουλάχιστον έχει ένα ωραίο κόλπο για να ρίχνει γυναίκες στο κρεβάτι : Τους διαβάζει τυχαία αποσπάσματα από την βίβλο , κολλώντας στο τέλος της οποιαδήποτε πρότασης το "στο κρεβάτι" ....
 Η Chelsey Reist είναι η Rachel . Αυτή που την πατάει αυτοκίνητο στην μέση του δρόμου γιατί ακολούθησε το φάντασμα . Έχει εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο του TRUE JUSTICE ...
Η Angel McCord είναι η Corey . Πεθαίνει δεύτερη από άγαρμπη πτώση . Είναι επίσης αδελφή της AnnaLynne McCord , της αγαπημένης Naomi Clark από το νέο Beverly Hills 90210 !
Η μικρή Rileigh Chalmers είναι η μικρή Angela Horak . Μια μέρα που έπαιζε αμέριμνη με το λαγουδάκι της στην μέση του δρόμου , ένας ασυνείδητος οδηγός την πάτησε και της δημιούργησε μεταθανάτια άγχη που δεν λύνονται με τίποτε ... Η Angela είναι η κόρη της οικογένειας που είχε το μοτέλ του τρόμου και από τότε συχνάζει μαζί με τους επίσης νεκρούς γονείς της στο μέρος , οδηγώντας όποιον καταλήξει εκεί στον θάνατο .
Η έκπληξη έρχεται από τον James Tyce ( πέρασμα από SUPERNATURAL και FRINGE ) , ο οποίος είναι ο οδηγός που σκότωσε την Rachel/ο αδελφός της Angela που προσπαθεί να δημιουργήσει οικογένεια όπως και ο πατέρας του μετά τον θάνατο της κόρης του . Δηλαδή , υπό κράτηση στο κελάρι .
Φυσικά η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και μετά θάνατον ζωής κάπου θολώνει , και το τέλος είναι κακό για όλους .
--------------------------------------------------------
Βάλε στο ίδιο σεναριακό μοτίβο 5-φίλοι-αποκλεισμένοι-σε-ερημική-περιοχή οτιδήποτε εχθρικο μπορείς να φανταστείς , από ζόμπι μέχρι βορειο-Κορεάτες και έχεις καμιά πενηνταριά ταινίες επιπλέον ...

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΤΜ (2012)

Η ταινία εμβαθύνει στο πως μπορεί μια κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα βραδιά να καταλήξει εντελώς άσχημα .
Τρεις συνάδελφοι μιας χρηματιστηριακής εταιρίας , βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε έναν θάλαμο ανάληψης μετρητών , με έναν μανιακό να μην τους αφήνει να φύγουν . Ξέρω , η ειρωνία είναι προφανής , αλλά ας μην είμαστε χαιρέκακοι με τέτοιου είδους θεάματα . Ο εν λόγω μανιακός με την χειμωνιάτικη γούνινη κουκούλα που του κρύβει το πρόσωπο , σκοτώνει οποιονδήποτε αλλον πλησιάσει στον χώρο όπου είναι τοποθετημένος ο θάλαμος και έχει σαμποτάρει την θέρμανση του . Είναι μετά τα μεσάνυχτα και το άδειο πάρκινγκ τονίζει ακόμη περισσότερο την απελπιστική απομόνωση των τριών ανθρώπων που πλέον ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα από τον μανιακό που κυκλοφορεί μέσα στο σκοτάδι , υπάρχει περίπτωση να μην βγάλουν την νύχτα λόγω κρύου .
Ο Brian Geraghty ( THE HURT LOCKER , TRUE BLOOD ) είναι ο David Hargrove . Ο γνωστός ταλαίπωρος χωρίς αυτοπεποίθηση υπάλληλος που κοιτάζει την δουλειά του προσέχοντας να μη ξεχωρίζει ιδιαίτερα . Του αρέσει μια κοπέλα απ΄την δουλειά και μετά από παρότρυνση του "φίλου" του Corey , αποφασίζει να κάνει την κινησή του .
O Josh Peck ( RED DAWN ) είναι ο Corey Thompson . Ο αντιπαθητικός φίλος του David . Ο εξυπνάκιας τρακαδώρος πέφτουλας που λειτουργεί ως παράσιτο στον David , που απορώ γιατί συναναστρέφεται μαζί του . Μάλλον είναι παιδικοί φίλοι , αλλά δεν είχε ποτέ τα κότσια να τον στείλει στον διάολο .
Η Alice Eve ( THE RAVEN , MIB 3 , αυτή με τα εσώρουχα στο trailer του STAR TREK: INTO THE DARKNESS ) είναι η Emily Brandt . Γλυκειά και ευγενική κοπέλα με εμφάνιση μοντέλου και αντικείμενο του πόθου για τον David . Η Emily δέχεται την πρόταση του David να την πάει στο σπίτι με το αμάξι του και μάλλον πρέπει να ψήνεται και αυτή .
---------------------------------------------------
Είναι να μην σου τύχει .
Όταν δεν ελέγχεις το περιβάλλον σου , αυτά συμβαίνουν . Κάποιος έχει σχεδιάσει τα πάντα στην εντέλεια και απλά πέφτεις θύμα του απροετοίμαστου εαυτού σου .
Δεν έχεις και πολλές επιλογές όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα κουτί χωρίς τρόπο διαφυγής .
O Corey και η Emily πεθαίνουν , ενώ ο David βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία των θανάτων τους , αφού οι κάμερες του θαλάμου τον έχουν καταγράψει σε στιγμιότυπα που δεν εξηγούνται εύκολα στις αρχές . Συν το γεγονός πως οι δύο άντρες σκότωσαν κατά λάθος και κάποιον ο οποίος μπήκε ξάφνικά στον θάλαμο άλλα είχε την ατυχία να είναι ντυμένος σαν τον μανιακό ....
του οποίου δεν μαθαίνουμε ποτέ την ταυτότητα , ή το γιατί έκανε ότι έκανε . Απλά τον παρακολουθούμε να σχεδιάζει το επόμενο χτύπημα πάνω στην κάτοψη ενός μινι μάρκετ ...

SINISTER (2012)

Οι παραγωγοί των PARANORMAL ACTIVITY και INCIDIOUS έχουν τρελαθεί να "παράγουν" μεταφυσικά θρίλερ , με επόμενο χτύπημα αυτό εδώ .
Η ιστορία ακολουθεί τον true crime συγγραφέα Ellison Oswald και την άτυχη οικογένειά του στο νέο τους σπίτι (οικογένεια εννοώντας αυτόν , την γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους - με το προβληματικό αγοράκι να μοιάζει πιο πολύ με κοριτσάκι απ'ότι το κοριτσάκι) . Η καριέρα του Oswald έχει πάρει την κατιούσα και προσπαθεί να επανέλθει δυναμικά γράφοντας ένα νέο βιβλίο για έναν μανιακό ψυχάκια που ανακάλυψε πρόσφατα - και που τα εγκλήματά του λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 40 χρόνια . Ο δολοφόνος είχε ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του στο συγκεκριμένο σπίτι , γεγονός το οποίο δεν γνωρίζει η γυναίκα του συγγραφέα , αλλιώς κάποιος θα μετακόμιζε μόνος του (αγάπη μου ξέχασα να σου πω πως στο δέντρο του κήπου , ένας τρελός είχε κρεμάσει ολόκληρη την οικογένεια που ζούσε εδώ πριν από εμάς) ...
Μετά την ανακάλυψη μιας κούτας γεμάτης snuff φίλμς των 8μμ που ανακαλύπτει στην σοφίτα του σπιτιού , ο Oswald προσπαθεί να βρει την ταυτότητα του μανιακού με την σατανική μουτσούνα , με τα γνωστά παραισθησιογόνα αποτελέσματα , αφού πρώτα θα έχει αυξήσει την αντοχή του στο ποτό , μιας και τέτοιου είδους θεάματα δεν αντέχονται χωρίς συνοδεία αλκοολ ... Σύντομα , αυτός και η οικογένεια του θα υποφέρουν την ύπαρξη μέσα στους τέσσερις τοίχους ...
Ο Ethan Hawke είναι ο Ellison Oswald . Μετά από δέκα χρόνια , περιμένει να ξανακάνει το συγγραφικό θαύμα τελειώνοντας με αυτό το βιβλίο . Είναι απαραίτητο για εκείνον να κάνει θράυση με το νέο του πόνημα . Σε κάθε του νέα συγγραφική αναζήτηση , μετακομίζει μαζί με όλη του την οικογένεια για να βιώνει καλύτερα τα γεγονότα με τα οποία καταπιάνεται . Αυτή τη φορά το παράκανε όμως , αφού ζει στον ίδιο τον τόπο του εγκλήματος , όχι μερικά τετράγωνα παρακάτω ! Είναι πεπεισμένος πως ένα κορίτσι ζει ακόμη μετά από την επίθεση του συγκεκριμένου μανιακού που ερευνά και σκοπεύει να το αποδείξει , μιας και στις ταινίες , πάντα κάποιο παιδί επιζεί της σφαγής . Το κακό είναι πως και η οικογένειά του αποτελείται από 4 άτομα , τον αγαπημένο αριθμό του συριακού .
Σταδιακά τα φώτα αναβοσβήνουν μόνα τους , τα φιλμ παίζουν μόνα τους στο μηχάνημα , ή αρπάζουν φωτιά , εμφανίζονται νεκρά παιδιά από το πουθενά , και οι υπνοβατικές κρίσεις του μικρού του γιου χειροτερεύουν ... Τα νεύρα όλης της οικογένειας διαταράζονται και ο Hawke πλησιάζει την ολική κατάρρευση . Αν καταφέρει και επιζήσει βέβαια , γιατί έχουμε και τον περίεργο με την μουτσούνα να τσεκάρει τον χώρο ....
Η οικογένεια με τα πολλά αποχωρεί τελικά από το σπίτι , αλλά είναι πλέον αργά .
Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις , ένα από τα παιδιά της οικογένειας θα σκοτώσει τους υπόλοιπους , μεγαλώνοντας την ομάδα των χαμένων ψυχών που υπάρχουν πλέον ως οντότητες μέσα στα φίλμ των συμβάντων ....
--------------------------------------------------------------------
Ο μασκοφόρος δολοφόνος δεν είναι καν άνθρωπος , αφού ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο στους τόπους των εγκλημάτων τον αναγνωρίζει ως τον Bughuul , έναν δαίμονα που τρώει παιδικές ψυχές !Βάλε λίγο λαϊκές παραδόσεις του "Μπαμπούλα" από διάφορες χώρες και ανακάτεψέ τες με τον απαραίτητο ψευδο-μυστικισμό και έχεις άλλον έναν χαρακτήρα επικυρωμένο και έτοιμο για κινηματογραφική κατανάλωση .
Ο Μπαμπούλας που σκιτσάρουν τα παιδάκια στις ζωγραφιές τους , αυτή τη φορά τα παίρνει μαζί του για πάντα , πηγαίνοντας ένα υπερβίαιο βήμα μακρύτερα τον μύθο .

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

THE BAY (2012)

Από τους παραγωγούς του PARANORMAL ACTIVITY και INSIDIOUS έρχεται μια καινούργια δημιουργία νεο-τρόμου φάση "βρήκαμε-χαμένο-βίντεο" , να ταρακουνήσει τα στάσιμα νερά της αποβάθρας !
Και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ταρακούνημα από αιματοβαμμένη βιολογική καταστροφή σε μικρή παραθαλάσσια πόλη !
Στις 4 Ιουλίου 2009 , η παραθαλάσσια πόλη του Maryland , Chesapeake ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο της ανεξαρτησίας . Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και έχουν ξεκινήσει οι βόλτες στη προκυμαία , τα τραγούδια , οι διαγωνισμοί , τα παιχνίδια , η χαρά . Όλα κυλάνε ομαλά και όμορφα , μέχρι που αρχίζουν να παρουσιάζονται εξανθήματα και φουσκάλες πάνω στο δέρμα των ανυποψίαστων κατοίκων της περιοχής προκαλόντας έναν αναμενόμενο πανικό . Η αντίδραση των αρχών μπορεί να είναι άμεση με την αστυνομία και τους γιατρούς να έχουν τα χέρια τους γεμάτα , αλλά μέχρι να καταλάβει κανείς τι τρέχει , αρχίζει να αποδομείται η συνοχή του κοινονικού ιστού . Θεωρίες συνομοσίας για το τι συμβαίνει συντηρούν την βαριά ατμόσφαιρα και οι μολυσμένοι άνθρωποι τρώγονται στην κυριολεξία από μέσα πρός τα έξω μέσα σε λίγες ώρες ... με την βοήθεια να μην έρχεται ποτέ .
Ότι συμβαίνει στην οθόνη είναι υποτιθέμενο υλικό που έχει κατασχεθεί από τις φορητές κάμερες των κατοίκων , τις κάμερες των αστυνομικών αυτοκινήτων , του νοσοκομείου , των καταστημάτων κτλ ... και παρουσιάζονται από μια νεαρή δημοσιογράφο που έτυχε να καλύπτει το φεστιβάλ , ως αδιάσειστα στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβει και αποσιωποιήθηκε από τις αρχές για να μη ξεσπάει ένα γενικότερο χάος σε όλες τις πολιτείες ...
---------------------------------------------------
Η συνταγή της επιτυχίας : Μικρο-οργανισμοί που παρασιτούσαν μέσα σε ψάρια εδώ και εκατομμύρια χρόνια , μεταλλάχτηκαν από διαρροή ραδιενέργιας αναμεμειγμένη με διάφορες τοξίνες , συν τη γενικότερη μόλυνση , συν σκατά από κοτόπουλα που τα τάϊζαν στεροειδή δίπλα στο κύμα .... δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό ...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

WITCHES: THE DARKEST EVIL (2009)

Ο σταθερός παραγωγός/σκηνοθέτης της Asylum , Leigh Scott , επιστρέφει με βιντεακή διασκευή Lovecraft . Αυτή τη φορά η ιστορία του μεγάλου παλαιού που πήρε τηλεοπτική περιποίηση είναι το THE DUNWICH HORROR .
Η ιστορία έχει ως εξής :
Κάπου στους μυστικιστικούς βαλτότοπους της Λουιζιάνα , η 35χρονη Lavina γεννάει . Το αποτέλεσμα της κοπιαστικής της δοκιμασίας είναι να έρθουν στη γή ένα αγόρι και ένα πλοκαμο-τέρας ...
10 χρόνια αργότερα , ο Δόκτωρ Henry Armitage και η καυτή βοηθός του , καθηγήτρια Fay Morgan , έρχονται αντιμέτωποι με το ξεκίνημα μιας δαιμονικής εισβολής από το υπερπέραν ! Η Μαύρη Αδελφότητα έχει ήδη καλέσει τον φύλακα της Πύλης Yog Sothoth (βλέπε γέννα) με σκοπό να αφήσει την εξωδιαστασιακή Πύλη ανοιχτή , ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση προς κάθε λογής Δαίμονα και Αρχαίο Θεό ...
Την ίδια στιγμή , το αγόρι που είχε γεννηθεί πριν από 10 χρόνια , μοιάζει με 50αρη , ο οποίος προσπαθεί να βρει την χαμένη σελίδα για να ανοίξει ο ίδιος την Πύλη ...
O Dean Stockwell ( QUANTUM LEAP , BLUE VELVET ) είναι ο Δόκτωρ Henry Armitage . Έχει φεσο-Δοκτωρά στην παραψυχολογία απ'οτι κατάλαβα , αφού είναι εξορκιστής και κυνηγός εξωγήινων οντοτήτων .
Ο Griff Furst ( ALIEN ABDUCTION ) , είναι ο σκεπτικιστής καθηγητής , Walter Rice . O Armitage είναι παλιός του φίλος και τον καλεί να συμμετάσχει στην ερευνητική του ομάδα με σκοπό να τον βοηθήσει να βρουν και να μεταφράσουν το αυθεντικό Necronomicon ... Επειδή η σελίδα 751 από κάθε υπάρχον αντίγραφο του Necronomicon ανά τον κόσμο έχει σχιστεί . Και στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν οι επικλήσεις που ανοιγοκλείνουν την Πύλη ! Παράλληλα θα παιχτεί σαχλό ρομάντζο επανασύνδεσης με την βοηθό του Armitage , Fay μιας και φαίνεται να υπάρχει προϊστορία μεταξύ τους . Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι πως ο Walter δεν πιστεύει όλες αυτές τις αηδίες και έχει μεγάλες πιθανότητες να φαγωθεί από τις οντότητες που θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια της μετάφρασης ...
Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της Asylum , Sarah Lieving ( WAR OF THE WORLDS , FRANKENSTEIN REBORN , 666: THE CHILD , MEGA SHARK VS CROCOSAURUS ) είναι η βοηθός του Armitage , Fay Morgan .
O B-βετεράνος Jeffrey Combs είναι ο 10χρονος Wilbur . Δεν λείπει σχεδόν από καμία παραγωγή ταινιών βασισμένων στα βιβλία του Lovecraft . Φαίνεται παλάβρας απ'την πρώτη στιγμή , αφού τον βλέπουμε να απαγάγει ανθρώπους για να τους ταϊσει στον αδελφό του που είναι η απάνθρωπη αλλά ακόμη ανήλικη μετενσάρκωση του Yog Sothoth - ο οποίος πρέπει να μεγαλώσει για να ανοίξει τελείως την Πύλη για τους Αρχαίους φίλους του ...
Ο Wilbur βρίσκει άδοξο τέλος στα πλοκάμια του αδελφού του ...
-----------------------------------------------------------
Οι μάγισσες του τίτλου που είναι ;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

HOUSE AT THE END OF THE STREET (2012)

Η φρεσκοχωρισμένη Sarah και η έφηβη κόρη της Eliza , μετακομίζουν σε μια νέα επαρχιακή πόλη για ένα καινούργιο ξεκίνημα .
Το σπίτι που βρίσκουν είναι ακριβώς όπως το ονειρευόντουσαν . Το μόνο πρόβλημα είναι πως στο ακριβώς επόμενο σπίτι (αυτό στο τέλος του δρόμου) ένα διαταραγμένο κορίτσι είχε δολοφονήσει με σφυριές τους γονείς του 4 χρόνια νωρίτερα ....
Η Elizabeth Shue ( KARATE KID , ADVENTURES IN BABYSITTING , COCTAIL , BACK TO THE FUTURE 2&3 ) είναι η Sarah . Η Elizabeth Shue έχει μεγαλώσει πλέον και μετά το PIRANHA (2010) , της πάει ο ρόλος της σκληρής σαραντάρας (κάτι σαν την Linda Hamilton στο TERMINATOR 2 αλλά χωρίς τα μπράτσα της Madonna) .
H Jennifer Lawrence ( X-MEN:FIRST CLASS , THE HUNGER GAMES ) είναι η Eliza . Ζούσε με την μάνα της και τον ρόκερ πατέρα της κάπου στο Σικάγο . Ήταν σε συγκρότημα και η ίδια . Η μεγαλούπολη δεν τους έκανε καλό όμως και μετά τον χωρισμό πήραν τα βουνά .
Ο Max Thieriot ( JUMPER , MY SOUL TO TAKE ) είναι ο Ryan , o γιος της οικογένειας που ζει στο καταραμένο σπίτι . Οι γείτονες θα το έκαιγαν άνετα άν είχαν την ευκαιρία . Ο Ryan έχει ένα μεγάλο μυστικό : Ζει με την τρελή αδελφή του , η οποία δεν έχει εξαφανιστεί στο δάσος όπως πιστεύουν όλοι . Την κρατάει σε ένα δωματιάκι κάτω απ'το κελάρι του σπιτιού . Εκεί την φροντίζει όπως μπορεί και την ηρεμεί κάνοντάς τις ενέσεις .... Θα γνωρίσει την Eliza και θα ψηθεί κατευθείαν . Το ίδιο και εκείνη . Την αδελφή στην υπόγα δεν την ρώτησε κανείς βέβαια ....
Η Eva Link (στην πρώτη της ταινία) είναι η Carrie Ann , η καθυστερημένη αδελφή του Ryan . Όταν ήταν 13 , έκαναν κούνια , όταν εκείνη έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της . Από τότε άλλαξε τελείως και έγινε επιθετική , μέχρι που σκότωσε τους γονείς της (οικογενειακή λεπτομέρια : Οι γονείς συνήθιζαν να μαστουρώνουν καπνίζοντας κρακ , αν αυτό έχει κάποιο νόημα στην ιστορία της μικρής) . 4 χρόνια μετά , ζει κατω από το έδαφος υπό την εποπτία του αδελφού της . Εκμεταλευόμενη μια απροσεξία του (ξέχασε να κλειδώσει) , βρίσκει έξοδο απ'το δωματιάκι και ξεκινάει ο τρόμος για τους γείτονες ...
Τι να κάνει όμως , δεν φταίει αυτή για την καταστασή της .
Το αποτέλεσμα είναι να ανατραπούν όλα σε μια στιγμή υπερπροσπάθειας του αδελφού να την συγκρατήσει . Κατά λάθος της σπάει τον λαιμό , και αυτό το γεγονός σε συνδιασμό με τη περιέργεια της Eliza θα φτάσουν την ιστορία στον τραγικό επίλογο .
Ο Ryan χρειαζόταν μια οποιαδήποτε αδελφή στο υπόγειο . Και την "έβρισκε" κάθε φορά που του ξέφευγε , αφού η κανονική του αδελφή είχε πεθάνει εκείνη την μέρα στη κούνια !
------------------------------------------------------
Γονείς , μη καπνίζετε κράκ γιατί τρελένονται τα παιδία σας !
Επίσης , άν είναι αγοράκια , μη τους φοράτε φουστάνια γιατί κάποια στιγμή θα τους γυρίσουν τα μυαλά ανάποδα ...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

THE TALL MAN (2012)

Ο σκηνοθέτης του MARTYRS (2008) , Pascal Laugier , επιστρέφει με δυσοίωνο ψυχόδραμα γυρισμένο στον Καναδά αυτή τη φορά .
Στην μικρή επαρχιακή πόλη του Cold Rock , τα παιδιά εξαφανίζονται . Σαν να μην τους έφτανε είδη η ανεργία που μαστίζει την περιοχή από τότε που έκλεισαν τα ορυχεία ! Οι κάτοικοι τρομαγμένοι πιστεύουν πως για τις απαγωγές των ανηλίκων ευθύνεται μια διαβολική οντότητα που την γνωρίζουν όλοι ως "Ο Ψηλός Άντρας" .
Η Jessica Biel ( TEXAS CHAINSAW MASSACRE , BLADE TRINITY , TOTAL RECALL ) είναι η Julia Denning , η μοναδική νοσοκόμα στην καταραμένη επαρχιακή πόλη του Cold Rock . Ο άντρας της , ο μοναδικός γιατρός που λειτουργούσε την μοναδική κλινική , πέθανε μερικά χρόνια πριν και μεγαλώνει μόνη της τον γιο της , τον David . Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις δοξασίες της τοπικής κοινωνίας , μέχρι που ο Ψηλός της απαγάγει το παιδί και η ζωή της γυρίζει ανάποδα !
Ο Cancer Man από το X-FILES (γνωστός και ως William B. Davis) είναι ο ηλικιωμένος ταλαίπωρος σερίφης της περιοχής . Ο χρόνος του έχει χαρακώσει τα μούτρα για τα καλά πλέον και έχει παρατήσει τα θύματα στην μοίρα τους , ανήμπορος να κάνει το παραμικρό .
H Jodelle Ferland ( KINGDOM HOSPITAL - του Stephen King , SILENT HILL , TIDELAND , THE MESSENGERS , THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE , THE CABIN IN THE WOODS ) είναι η Jenny , η μουγκή (από ψυχολογικά) έφηβη της περιοχής . Προσεύχεται σιωπυλά στον Ψηλό Άντρα να την πάρει μακριά , κάτι που συμβαίνει στο τέλος της ταινίας , όπου όλα ξακαθαρίζουν ....
O Jacob Davies (ο μικρός Lex Luthor στο SMALLVILLE) είναι ο David , ο ανήλικος γιος της Julia . Οι μπούκλες του δίνουν μια αντίχριστη αισθητική που κολλάει απόλυτα σε τέτοιου είδους ταινία , παρόλο που ο χαρακτήρας του είναι αθώος .
Αλλά μήπως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα ;
Η ταινιά μετά τα 50 λεπτά παίρνει μια περίεργη τροπή και οι ιδιότητες των χαρακτήρων ανατρέπονται . Κυρίως της Julia .
Ότι έχεις διαβάσει μέχρι στιγμής , ξεχασέ το .
-------------------------------------------------------
Ο "Ψηλός Άντρας" δεν ήταν ούτε αστικός μύθος , ούτε μανιακός δολοφόνος που ζει στο δάσος (πράγμα που το εξώφυλλο του dvd σε κάνει να πιστέψεις πριν δεις τη ταινία) , ούτε σατανική οντότητα που τρώει παιδιά ....
Η ιδιότητα του τέρατος που απαγάγει τα αθώα αγγελούδια πετάει απ'το παράθυρο , καθώς δεν υπάρχει καμία τέτοια προέκταση στο μυστήριο . Η Julia , μαζί με τον άντρα της (ο οποίος είναι καλά στην υγεία του , μακριά από τους πάντες και στον ρόλο του μεταφορέα) , ήταν μέλη σε ένα κύκλωμα που χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα τον τρόμο που είχε δημιουργήσει στην περιοχή η "ύπαρξη" ενός άγνωστου απαγωγέα . Το ζευγάρι , μαζί με άλλη μια έκλεβαν τα παιδιά της πόλης , σώζοντάς τα έτσι από την επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα μιας υπο-ύπαρξης , αφού τα έδιναν σε πλούσιες αστικές οικογένειες ! Η Julia θυσίασε την ελευθερία της , καταδικασμένη σε ισόβια με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας 18 παιδιών , ενώ στην ουσία τα είχε γλυτώσει από την μιζέρια που τα περίμενε αν είχαν παραμείνει στην πόλη με τους άνεργους μεθύστακες ...
Μπορεί να μην έχει τον σοκαριστικό αντίκτυπο που είχε το MARTYRS , αλλά είναι μια καλοφτιαγμένη ιστορία που προσωπικά δεν με έβαλε σε ιδιαίτερη σκέψη . Καλά έκαναν και έστελναν τα παιδιά σε ένα καλύτερο περιβάλλον ... Υποθέτω ο οποιοσδήποτε αντίλογος θα γινόταν για την συγκεκριμένη πράξη των αυτόκλητων σωτήρων και τις επιπτώσεις που έχει α) στα παιδιά και β) στους ξεφτίληδες γονείς που δεν είναι ικανοί να τους προσφέρουν ένα οποιοδήποτε μέλλον πέρα άπό αυτό του "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι" ...
Αλλά και πάλι , πρόκειται για ταινία , όχι για μεσημεριανή εκπομπή .

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

SMILEY (2012)

Κολεγιακή σλασεριά νέας γενιάς που μας συστήνει/παρουσιάζει άλλον έναν κατά συρροήν μανιάκο στο πάνθεον των κινηματογραφικών φονιάδων !
Η Caitlin Gerard ( THE SOCIAL NETWORK , THE AWAKENING , MAGIC MIKE ) είναι η Ashley . Ευαίσθητη κοπέλα με διπολική διαταραχή που προσπαθεί να ξεπεράσει την αυτοκτονία της επίσης διπολικής μητέρας της . Στο κολέγιο που πάει μετά από διακοπές ενός χρόνου θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την ζωή της , αφού η γνωριμία της με κάτι πλακατζήδες συμφοιτητές που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ματωμένο αστικό μύθο από το τίποτα , θα την κάνουν να αμφιβάλει για άλλη μια φορά για την ψυχική της υγεία ....
Η ιστορία που θα παρακολουθεί να εξελίσεται στην οθόνη ενός υπολογιστή (σε ένα πάρτι , από αυτά που πάντα κάποιος θα ξυπνήσει έχουντας κατσαρές τρίχες που δεν είναι δικές του κολλημένες με ψαρόκολα στο προσωπό του) , θα είναι η αρχή του κακού :
Υπάρχει ένας μανιακός online δολοφόνος , ο οποίος εμφανίζεται εκτός δικτύου όταν πληκτρολογήσεις την πρόταση "i did it for the lulz" (που χονδρικά μεταφράζεται σε "το έκανα για τα ξεκαρδίσματα") τρεις φορές και σκοτώνει αυτόν με τον οποίο chat-άρεις !
Η Ashley το θεωρεί καλή ιδέα να βάλει την καλή της φίλη Proxy (και συγκάτοικο , αφού μένουν μαζί στο τεράστιο σπίτι που της έχουν αγοράσει οι γονείς τις κοντά στο κολέγιο) να πληκτρολογήσει την πρόταση . Το αποτέλεσμα είναι να (ξανά)γίνει παρανοϊκή και να αρχίσει να βλέπει τον τύπο με την περίεργη μουτσούνα παντού ... Με τον αριθμό των κορμιών που πέφτουν νεκρά στο έδαφος να αυξάνεται γεωμετρικά ...
O Αndrew James Allen ( THE UNKNOWN ) είναι ο Zane , ο εξυπνάκιας επαγγελματίας χάκερ (ένας από τους χίλιους πάνω στον πλανήτη που μπορούν να βρουν τα πάντα για κάποιον μέσα στο δίκτυο) που ξεκινάει την πλάκα με την καημένη την κοπέλα (είναι και η συγκάτοικος στο κόλπο) . Ερευνά τα παραφυσικά φαινόμενα στον ελεύθερο χρόνο του και πειραματίζεται παρέα με τους γλειώδεις φίλους του με ευφάνταστα πειράματα συμπεριφοράς μετατρέποντας μια φήμη σε πραγματικότητα . Θες να του σπάσεις τα μούτρα απ'την πρώτη στιγμή .
O Shane "έγινα γνωστός κάνοντας χαβαλέ στο youtube" Dawson είναι ο Binder , ο απροσάρμοστος με το γλυμμένο μαλλί που προσπαθεί να κάνει φίλους , αλλά δεν τον γουστάρει κανείς . Κυρίως η κουλ παρέα του Zane . Η Ashley φυσικά θα αρχίσει να κάνει παρέα μαζί του , γιατί είναι και η ίδια παράταιρη ...
Τελικά όμως ΟΛΟΙ είναι μέσα στο κόλπο , με τον Binder μπροστάρη στην δημιουργία του πρώτου viral δολοφόνου . Και μόνο ένας θα χάσει την ζωή του .
Μεγάλη μορφή της ταινίας είναι ο μηδενιστής καθηγητής φιλοσοφίας Clayton . Ενσαρκωμένος με μεγάλη άνεση από τον Robert Bart ( HOSTEL 2 , MIDNIGHT MEAT TRAIN , THE EVENT ) . Λες και άκουγα τον εαυτό μου όταν αναφερόταν στην κατάσταση του ανθρώπινου είδους ...
--------------------------------------------------------
Ο "Χαμογελάκιας" .
Ο δολοφόνος της ταινίας έχει αυτό το ευχάριστο παρατσούκλι/όνομα , γιατί έχει ράψει τα μάτια του και έχει χαράξει ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσωπό του που θυμίζει στην κυριολεξία μέρος του σώματος που καλύπτεται με ρούχα . Συγκεκριμένα , είναι η ενσάρκωση κάθε αρρωστημένης φαντασίωσης που προσφέρει απλόχερα η ανωνυμία του δικτύου και η συσσωρευμένη κακία που απορρέει από όλη αυτή την ανθρώπινη σαπίλα που καραδοκεί σε κάθε σελίδα της "ψηφιακής ελευθερίας" .... Όλα μαζί στο βολικό πακέτο του "μασκοφόρου μανιακού" . Οι δολοφόνοι είναι πολλοί και δεν πιστεύουν σε τίποτε . Το έκαναν για το ξεκάρδισμα ....
Δεν έφταναν τα άγχη του προγαμιαίου σέξ τόσα χρόνια σε συνδιασμό με ταξίδια σε κατασκηνώσεις , τώρα ήρθε η ώρα να αγχωθούμε και με το τι θα βλέπουμε στο ίντερνετ ...

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

SORORITY PARTY MASSACRE (2013)

τον δολοφόνο δεν τον ξαναβλέπουμε επι το έργον ...
οξύ στα μούτρα ...
... και υπάρχουν πολλά ευχάριστα μούτρα για επιλογή ..
όταν οι μέλισσες παίρνουν τον έλεγχο ..
εγκαύματα 3ου βαθμού
κλασικό τσεκούρεμα ...
κλασικός Ron Jeremy

Κολεγιακή κωμωδία τρόμου νέας γενιάς που σταδιακά χάνει τον δρόμο της .
Έχει όλα τα χαρακτηριστικά και των δύο ειδών με περισσότερη ροπή προς την κλασο-κωμωδία με εφήβους , αλλά ευτυχώς τα σφριγηλά γκομενάκια που ξεπαστρεύονται με τους γνωστούς τρόπους το κάνουν εν μέρη ένα κλασικό κομμάτι b-νεο-τρόμου ... Παρόλα αυτά , με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί , το αποτέλεσμα είναι η ισορροπία να τείνει προς τον χαβαλέ κάπου στην πορεία .
Μια κολεγιακή αδελφότητα , 7 λαχταριστά γκομενάκια (που δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω πέρα από το γεγονός ότι είναι λαχταριστά γκομενάκια) , μια αποκομμένη περιοχή , πολλοί ύποπτοι μανιακοί δολοφόνοι !
O Thomas Downey (σταθερός ηθοποιός σε ταινίες της Asylum) είναι ο Ντετέκτιβ Watts . Έχει θέματα συμπεριφοράς και μερικές φορές η υπερβία που ασκεί στους γύρω του τον κάνουν να χάνει το δίκιο του .
Ο Kevin Sorbo (ο τηλεοπτικός Ηρακλής για όσους ζούσαν κάτω από μια πέτρα κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90) , είναι ο Captain Fanning , αρχηγός του αστυνομικού τμήματος που δουλεύει ο Detective Watts . Τον στέλνει να διαλευκάνει μια χαλαρή υπόθεση εξαφάνισης σε ένα κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο/μέγαρο για αδελφότητα φοιτητριών , μπας και ξενερώσει λίγο και ηρεμήσει (και ο Watts και ο ίδιος) .
H Leslie Easterbrook (η χυμώδης Callahan από την Μεγάλη Των Μπάτσων Σχολή , και προσωπική αφέντρα των ονείρων μου προς το τέλος της δεκαετίας του '80) , είναι η διευθύντρια της Κολεγιακής Αδελφότητας ΣΦΠ , Stella . Θα διαλέξει σταδιακά μια από τις 7 κοπέλες που φιλοξενούνται στο μέγαρο , αλλά έχει πόλλα σκοτεινά μυστικά .
O Richard Moll ( NIGHT COURT , THE SWORD AND THE SORCERER , HOUSE , SPIDERS 2 ) είναι ο Krieger , ο γραφικός βαρκάρης της περιοχής . Περνάει κόσμο απ'την μία μεριά του κόλπου στην άλλη .
O Ron Jeremy είναι ο Ντετέκτιβ Rico Depinto . Αν απομονώναμε τον Jeremy με τα κορίτσια της ταινίας , η ιστορία θα έπαιρνε μια διασκεδαστικότερη τροπή ...
O Ed O'Ross ( FULL METAL JACKET , LETHAL WEAPON , RED HEAT , UNIVERSAL SOLDIER ) είναι ο αλκοολικός Σερίφης Lumpkin .
Ο Louis Mandylor (αδελφός του Κώστας) , είναι ο δήμαρχος της τοπικής κοινότητας .
Ο Keith Compton (φωνή του Kelvin στο BALDUR'S GATE 2είναι ο Aggo , ο αλλήθωρος ημίτρελος επιστάτης του μεγάρου που συμβαίνουν οι φόνοι ... Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται όμως .
---------------------------------------------------------------
Οι φάτσες άλλων εποχών ξυπνούν μια ζεστή θαλπωρή , αλλά δεν δημιουργούν την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα ενός χιλιο-παιγμένου στυλιζαρισμένου είδους . Η Scream εισαγωγή με τον δολοφόνο να τρομοκρατεί μέσω τηλεφώνου ήταν υποθέτω κλείσιμο του ματιού , που αν κατάφερνε να κρατήσει το ίδιο ύφος και στο υπόλοιπο της ατμόσφαιρας της ταινίας θα την έκανε άλλη μια slasher απόπειρα που πήγε άπατη ... Η υπερβάλουσα πρόσμιξη κωμικών στιγμών κάνει την ταινία απλά περίεργη . Γελάμε ; Τρέχουμε ; Γελάμε τρέχοντας ;
Τα στοιχεία στρέφουν όπως πάντα τις υποψίες προς όλες τις κατευθύνσεις , αλλά όταν μαζεύονται περισσότεροι από ένας δολοφόνοι , αργεί να ξημερώσει (και είναι πολλοί οι τρελοί) ...