Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

DEAD TEENAGERS (2007)


 Το DEAD TEENAGERS είναι μια ανθολογία μικρών ιστοριών τρόμου , ακόμη μικρότερου κόστους , από τον Chris LaMartina ( GRAVE MISTAKES ) . Αποτελείται από 4 ιστορίες , οι οποίες βρίσκονται και-καλά μέσα σε ένα βιβλίο που ανακαλύπτει ένας νεαρός φοιτητής στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του , ένα σκοτεινό φθινοπωρινό απόγευμα ...
BOO MEN :
Νεαρός έχει εφιάλτες με έναν τύπο με σεντόνι στο κεφάλι (αλα Jason στην δεύτερη ταινία της σειράς , χωρίς όμως τρύπα για το ένα μάτι) που προσπαθεί να τον σκοτώσει . Παράθυρα και πόρτες χτυπούν ασταμάτητα και ο ύπνος έχει γίνει μαρτύριο . Η επίσκεψη σε ψυχίατρο δεν θα βοηθήσει . Το γνωστό παραληρηματικό φέσι . Τον/τους-βλέπω-μα-δεν-είναι-εκεί .
Τελικά αποδεικνύεται πως ο ψυχάκιας είχε μαχαιρώσει τον αυστηρό πατέρα του στο κελάρι του σπιτιού , και από τότε είχε τύψεις ...
FULL MOONLIGHTING :
Λυκάνθρωποι .
Λυκάνθρωποι στις β' βιντεο-παραγωγές μετά τον Lon Chaney Jr. και τον Paul Naschy , σημαίνει γελοίοι με τριχωτές μουτσούνες . Ο εν λόγω γελείος με την τριχωτή αμφίεση , τρομοκρατεί τους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να κατοικούν στην φανταστική οδό Talbot ( Larry Talbot ήταν το όνομα του Lon Chaney στο THE WOLF MAN του 1941 ) . Νούμερο ΕΝΑ ύποπτος , ο φρεσκολουσμένος μεταλλάς με το αυτοσχέδιο μπλουζάκι "I HATE YOKO ONO" , που έχει ένα μακελεμένο πτώμα γυναίκας στο υπόγειο του σπιτιού του .
Τελικά ο λυκάνθρωπος ήταν στο εντελώς αναμενόμενο όμως , το γκομενάκι που τον τριγύριζε ...
SKELETON KEYS :
Πιανίστρια τα έχει με άνετο τύπο ο οποίος της κάνει γκρίνιες λόγω αποχής απ'το σεξ . Η ηρεμία της τόσο αταίριαστης σχέσης πάει περίπατο όταν η κοπέλα αρχίζει να βλέπει την νεκρή γιαγιά της μέσα στο σπίτι (που μοιάζει με ζόμπι τραβεστί) , μεταξύ άλλων παραισθήσεων .
Τελικά η γιαγιά είναι μανιακός δολοφόνος/φάντασμα ...
SUCKERS :
Δύο φίλοι διατηρούν έναν παλιό κινηματογράφο . Δεν γνωρίζουν για τους κρυμμένους ένοικους , μέχρι που πέφτει στα χέρια τους μια μπομπίνα ενός παλιού φιλμ . Εκεί θα αναγνωρίσουν μια κοπέλα η οποία συχνάζει στο σινεμά ... και είναι βρικόλακας .
---------------------------------------------------------------
Στο τέλος της "ανάγνωσης" των ιστοριών , εμφανίζεται ο τύπος με το σεντόνι στο κεφάλι πίσω από τον κακόμοιρο αναγνώστη της βιβλιοθήκης .
Στο τέλος της προβολής δεν έχει εμφανιστεί κανείς για μένα για να γλιτώσω από όλο αυτό το μαρτύριο που θα συνεχιστεί για άλλον ένα μήνα .

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

HELL'S THRESHOLD (2006)

Sam Bishop , ο άνθρωπος με την ιστορία ..
Ο ΘΑΝ-ΤΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ...
... και σε πασαλείβει με το βρωμογάντι ...
το εννοεί όμως ...

Δύο ημέρες , πριν το υποτιθέμενο τέλος του αφιερώματος στις βιντεοταινίες β' διαλογής (τον Φεβρουάριο έχει και συνέχεια , για γερά νεύρα) , φτάνουμε για άλλη μια φορά στα όριά μας .
Συγκεκριμένα , όπως ισχυρίζεται ο τίτλος , στο Κατώφλι της Κολάσεως !
Ο σκηνοθέτης/παραγωγός/σεναριογράφος/συνθέτης , Felix Diaz , επιστρέφει αμέσως μετά την σουπερ-ηρωική φαρσοκωμωδία του , SUPERHERO EXCELSIOR (2006 και αυτό) , βάζοντας τα δυνατά του να καταστρέψει ακόμη άλλο ένα genre , αυτό του υπερφυσικού τρόμου .
Ταινία που γυρίστηκε μέσα σε μια μέρα , βλέπεται μέσα σε 10 λεπτά ...
Μια παρέα από γκομενάκια (μοντέλα) , ψάχνουν για διαμέρισμα . Τοπικός μεσίτης τους στέλνει σε ένα , το οποίο τυχαίνει να βρίσκεται το ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ (συγκεκριμένα , μέσα στο σατανικό τζάκι) !
Οι κοπέλες , χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στον χώρο που νοίκιασαν , "ξυπνούν" τον σατανικό δαίμονα DETHMAN . Τον ΘΑΝΑΤΑΝΘΡΩΠΟ δηλαδή (λείπει και το a στην Αγγλική ορθογραφία για να είναι πιο πλήρες το αίσχος της πειραματικής γραφής του σεναρίου - άρα να το μεταφράσω  ΘΑΝ-ΤΑΝΘΡΩΠΟ ;) . Ναι , είναι αυτός ο γοτθικός τύπος με το ορθογώνιο μουσάκι στο εξώφυλλο του dvd . Κάποτε (κάπου στον 19ο αιώνα που μοιάζει ανησυχητικά με τον 20ο) ήταν άνθρωπος και τον έλεγαν Απόστολο . Πέθανε όμως και έγινε δαίμονας . Ο Θαν-τάνθρωπος , συνηθίζει να σκοτώνει όσους βρίσκονται στο Κατώφλι της Κολάσεως (πασαλείβοντας τους τα μούτρα με αίμα) .
Και όλη αυτή η ιστορία , λέγεται με περίσσια σοβαρότητα από τον δημοσιογράφο Sam Bishop , ο οποίος κατηγορείται (προφανώς άδικα - γιατί που να σκεφτεί η αστυνομία πως υπάρχει κάποιος Θαν-τάνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερος ;) , για τους φόνους ...
--------------------------------------------------------
Λεπτομέρεια για όσους ενδιαφέρονται :
Τον Bishop δεν τον βλέπουμε καθόλου στο διαμέρισμα των κοριτσιών , παρόλα αυτά γνωρίζει τα πάντα ... Ευτυχώς που κάθε φορά που μιλάει με τον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη υπάρχει μια αμήχανη παύση ενός θεατρικού λεπτού και μορφασμών μεταξύ των διαλόγων (πως να το τραβήξεις να φτάσει τα 70 λεπτά αλλιώς ;)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

PONY TROUBLE (2005)


"Νομίζω αυτά τα Πόνυ είναι λεσβίες !"
Η μοναδική βιντεο-ταινία του Warren Lynch .
Για ποιό λόγο να ξοδεύεις τα λεφτά σου σε ψυχίατρους (με κίνδυνο εγκλεισμού) , όταν μπορείς άνετα να βιντεοσκοπήσεις τις εμμονές σου με 7,000 δολάρια ;
Για να βγάζουν συνέχεια ταινίες κάτι τέτοιοι τύποι , πρέπει να υπάρχει αρκετό καταπιεσμένο κοινό εκεί έξω .
Η Cindy είναι μανιακή με τα Μικρά Μου Πόνυ , ή τουλάχιστον με την role-playing/cosplay έκδοση που υπάρχει στην μελλοντική Αμερική . Η Cindy σνιφάρει κόκα με δολάρια αλα Tony Montana . Η Cindy τα έχει με έναν σκουπιδιάρη τοξικών αποβλήτων , τον Josh . Η Cindy κερδίζει στον διαγωνισμό της εταιρίας παιχνιδιών Megatoy , της εταιρίας που βγάζει το συγκεκριμένο παιχνίδι , και η ζωή της θα γίνει ντοκιμαντέρ . Η Cindy καλεί όλους τους βλαμμένους της φίλους - που είναι και αυτοί μανιακοί με το Πόνυ παιχνίδι - να λάβουν μέρος στο ντοκιμαντέρ . Η Donna Drago , άσπονδη φίλη της Cindy και σκληρή αφέντρα , υπονομεύει την φίλη της και σταδιακά μετατρέπει την παρέα σε τρελαμένους κανίβαλους δολοφόνους που πρέπει να φέρουν εις πέρας της διάφορες τιμωρίες που τους επιβάλει ...
Τα σκληρά ναρκωτικά δεν αργούν να χρησιμοποιηθούν από την τρελοπαρέα που διασκεδάζει ανέμελα σε ένα πάρκο , και σιγά σιγά όλα τα δολοφονικά/κανιβαλικά/σαδομαζοχιστικά/ομοφυλλοφιλικά  ένστικτα που χαρακτηρίζουν την ευχάριστη πλευρά του ανθρώπινου είδους , κάνουν την εμφανισή τους ...
Η παρεα σκοτώνει τους δύο ανθρώπους της εταιρίας που έκαναν το ντοκιμαντέρ και τους τρώει .
Η εταιρία στέλνει 3 CYBORG για να εξολοθρεύσει την παρέα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα .
Όλοι πεθαίνουν και ο τελευταίος της παρέας ανατινάζει το κτήριο της εταιρίας με παγιδευμενο φορτηγάκι ....
ΚΑΙ
Όλοι μαζί εμφανίζονται σε εξοχικό και χορεύουν ακούγοντας αυτοσχέδιο τραγουδάκι του διευθυντή της εταιρίας (που τυχαίνει να είναι βρικόλακας) , σχετικό με την νεκρομαντία και τις χαρές του κανιβαλισμού ...
Η Cindy είναι έγκυος .
----------------------------------------------------------
Σε σχέση με άλλες βιντεήλες του συρμού , αυτό τουλάχιστον φαίνεται και ακούγεται καλά .
Έτσι κι αλλιώς , όλα αυτά συνέβησαν στ'αλήθεια στην Αμερική στο τέλος της δεκαετίας του '60 . Τότε που το "Καλοκαίρι της Αγάπης" , πηγε στον διάολο μια και καλή , ή ξεβράστηκε στην αποχέτευση με τα υπόλοιπα ναρκωτικά που εξαφάνισαν από τις καβάτζες τους έντρομοι οι αστέρες του Hollywood (μήπως γίνει και σε αυτούς καμία "Οικογενειακή" επίσκεψη) .
Πλέον δεν έχει νόημα να το κάνεις στα ψέματα ....

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

SUPER HELL (2005)

στην υγειά σου Conrad ! Όσο και να πιείς δεν ξεχνάς που έχεις παίξει ...

ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΣΙ για άλλη μια φορά !
Στις αρχές του μήνα είχα αναφερθεί στην δεύτερη ταινία της κολασμένης βιντεο-τριλογίας του Johnny Walker . Σήμερα , ήρθε η ώρα του πρώτου ξεδιάντροπου χτυπήματος στο μαλακό μόριο του καλού γούστου ....
Μια από τα ίδια . 15 χιλιάδες δολάρια πεταμένα απ'το παράθυρο για να νιώσει καλτ σκηνοθέτης ο Johnny Walker , χέβυ μεταλιέρα στο φουλ και βλαμμένοι με αποκριάτικες μάσκες . Και ο Σατανάς να περιφέρεται στην γη προκαλώντας τον πανικό απ'όπου περνάει .
Ο Johnny Walker είναι ο Jodie Jupiter , ο/η/το τραβεστί καλλιτέχνης . Άμα έχεις εμμονή με τον Ed Wood , αυτά παθαίνεις στο τέλος .
Ο Conrad Brooks κάνει με επιτυχία τον συνταξιούχο εαυτό του , φίλο του Σατανά , που περιφέρεται εδώ και εκεί . Ακόμη να μάθει να παίζει .
Ο Robert Z'Dar (MANIAC COP και σερι από βιντεο-φέσια) είναι ο Granny Bob . Παίζει πιάνο χτυπώντας το με τις παλάμες . Πρέπει να ήταν μεθυσμένος στα γυρίσματα .
Φωτογραφικά Ντοκουμέντα Κλασμένου Robert Z'Dar , 1 και 2 . 
 Ο Chris Braineater κάνει με χαρακτηριστική άνεση τον τραβεστί Σατανά/Θάνατο . Δεν γελάσαμε στο δεύτερο . Δεν γελάσαμε και στο πρώτο .
Ο Mike Soots είναι ο Blupo o κλόουν .
Ο Braian Wilson είναι ο Devil Βat (βλέπε ταινία με Bela Lugosi) . Μη περιμένεις κάποια αναφορά εδώ . Είναι τόσο αίσχος , που ούτε αναφορά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό σε ταινία του 1940 .
-----------------------------------------------------
τον βλέπεις πως σε κοιτάζει ; Συνέχιζε να βάζεις αυτές τις αηδίες στο holodeck ...

FIST OF THE VAMPIRE (2007)

Nicholas ο Βρικόλακας .
ψηφιακή φωτιά που φαίνεται αρκετά καλή ..
αεροπλανικό που θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημη κατάληξη .
Τα γυαλιά βάζουν το "μυστικός" στο Μυστικός Πράκτορας .
Darian Caine σε χαρακτηριστική ερμηνεία ...
οι σκηνοθέτες έχουν και τα τυχερά τους ...
ψηφιακός πυροβολισμός στα μούτρα ... κάτι που συμβαίνει πολύ σε αυτή τη ταινία ..

Εδώ μιλάνε οι άντρες πλέον .
Αλλά δεν έχουν και πολλά να πούνε ..
O δυτικός νίντζα και βιντεοσκηνοθέτης με την κοτσίδα Len Kabasinski ( SWAMP ZOMBIES ) επιστρέφει με δυνατή παραγωγή , που αναμιγνύει το φτηνιάρικο γκοθο-νουάρ με τις εφαρμοσμένες πολεμικές τέχνες ! Με αυτή την ετερόκλητη πρόσμιξη κατάφερε να δημιουργήσει έναν πραγματικό κολοσσό καταιγιστικής δράσης (που μοιάζει πιο πολύ με χαλαρή προπόνηση σε σχολή πολεμικών τεχνών πλημμυρισμένη από ψηφιακά εφέ) .
Ξεχάστε τις δαντέλες , τις μπύρες με τη γρεναδίνη και τα αυτιστικά μπρος-πίσω υπό τους ήχους του απαράδεκτου Temple of Love .
O γυμνασμένος αστυνομικός Lee Southward (ο πρωτοπαλαιστής Brian Anthony - μη φαντάζεσαι Wrestlemania και τέτοια , σε κάτι τοπικές διοργανώσεις εμφανίζεται) είναι σε επικίνδυνη μυστική αποστολή . Σκοπός του , να διεισδύσει σε κάτι παράνομα τουρνουά πολεμικών τεχνών (δηλαδή μαζεύονται σε κάτι αποθήκες και πλακώνονται) . Πρέπει να καταστρέψει εκ των έσω τους διοργανωτές των αγώνων που είναι φυσικά ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ! Άσε που έχει προηγούμενα μαζί τους , αφού το 1977 οι ίδιοι τύποι είχαν σκοτώσει τον πατέρα του , την μάνα του , και τις δύο του αδελφές ! Πέρα από το ασίγαστο μίσος που έχει για τους απέθαντους , διαθέτει και ψηφιακές σφαίρες που διασχίζουν την οθόνη σε φαντασμαγορικό bullet time (σχεδόν κάθε φορά που πυροβολεί) ... Ο Lee είναι αδέκαστος και δεν διστάζει να πυροβολήσει μέσα στα μούτρα .
Ο επίσης δευτεροκλασάτος (και υπέρβαρος) πρωτοπαλαιστής Brian Heffron ( ο ερημίτης στο SWAMP ZOMBIES ) είναι ο Nicholas . Ένας από τους διοργανωτές των αγώνων .
H Darian Caine (μόνιμη λεσβιακή ιέρεια της Seduction Cinema) , είναι η Jade , μια από τους βρικόλακες . Προσφέρει τα αναμενόμενα , όπως την έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια . Την βλέπουμε για άλλη μια φορά γυμνή και ματωμένη δηλαδή .
Η Cheyenne King ( DEMONS RISINGS , WENDIGO: BOUND BY BLOOD ) είναι η Davidson , μια από τις μονομάχους των αγώνων . Ο Lee την προσεγγίζει και δημιουργείται εκρηκτικό πάθος μέσα στην όλη ένταση , αφού βρίσκεται και αυτή σε μυστική αποστολή με σκοπό την σύλληψη των απέθαντων εγκληματιών !
-----------------------------------------------------