Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

WRONG TURN 5 (2012)


"θα σου κόψουν το συκώτι και θα το φάνε μπροστά σου .."
Πότε βγήκε το 5 και δεν το κατάλαβα !;
Δεν πειράζει , είπαμε , από το 4 και μετά βγαίνουν οι καλές συνέχειες .
Η ιστορία είναι τοποθετημένη κάπου μετά το 4 (το οποίο είναι χρονικά πρίν τη πρώτη ταινία) , αφού βλέπουμε για άλλη μια φορά τους νεαρούς μεταλλαγμένους κανίβαλους , Ένα-Μάτι , Πριονόδοντα και Τρία-Δάχτυλα , που πλέον έχουν μεγαλωσει κάπως ...
Σε μια μικρή πόλη της Δυτικής Virginia επρόκειται να ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά το θρυλικό πλέον Mountain Man Festival (όπου όλοι είναι ντυμένοι σαν τους βουνίσιους κανίβαλους) . Είναι Halloween , και δεκάδες μεταμφιεσμένοι κολεγιακοί χαβαλέδες έχουν μαζευτεί για μια βραδιά γεμάτη μουσική και πέσιμο στα μεθυσμένα γκομενάκια .... Αυτό που ίσως χαλάσει την βραδιά είναι πως την ίδια ιδέα έχουν και οι ανέμελοι ντόπιοι μεταλλαγμένοι κανίβαλοι ... Εμείς παρακολουθούμε μια παρέα 5 νέων ανθρώπων , 2 ζευγάρια και ο τύπος που ξέρει το ιστορικό της περιοχής , στον αγώνα τους να παραμείνουν πάνω απ΄το χώμα μέχρι να τελειώσει το φεστιβάλ .
Ο Dough Bradley είναι ο Maynard . Ντόπιος κατά συρροήν δολοφόνος , ντυμένος στα γνωστά παραστρατιωτικά μοτίβα των βουνίσιων επαρχιωτών . Φυσικά συνεργάζεται με τους υπανθρώπους και δολοφονεί κόσμο αβέρτα . Η επεξεργασία του φρέσκου κρέατος γίνεται στην καλύβα του . Δηλαδή δεν έπαιξε στο HELLRAISER: REVELATIONS (2011) , λόγω αισθητικής , και έπαιξε εδω ; Άσε μας ρε Bradley ...
Η Camila Arfwedson είναι η Σερίφης Angela Carter . Έχει αναλάβει την διαφύλαξη της ειρήνης στο φετινό φεστιβάλ . Kάποια στιγμή συλλαμβάνει τον Maynard και την παρέα που λέγαμε πριν και τον κλείνει στο κελί , μαζί με τον Billy . Ειδοποιεί τους ομοσπονδιακούς γιατί ο Maynard είναι καταζητούμενος εδώ και τριάντα χρόνια ! Θα έρθουν να τον παραλάβουν την επόμενη μέρα , αλλά μέχρι τότε , ποιός ζει , ποιός πεθαίνει .. Το ρεύμα πέφτει και οι περίεργοι αρχίζουν να σκοτώνουν έναν έναν την παρέα του Billy . Η Σερίφης ταμπουρώνεται στο τμήμα , και εφοδιάζει όσους βρίσκονται σε αυτό με καραμπίνες (πλην του Maynard) . Βέβαια , κανείς δεν μένει μέσα στο τμήμα , και όσοι βγαίνουν απ'την πόρτα δεν επιστρέφουν ...
Ο Simon Ginty είναι ο Billy . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία .Τον θάβουν σε ένα υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου και του θερίζουν το κεφάλι .
Η Amy Lennox είναι η Cruz , η κοπέλα του Billy . O Τρία-Δάχτυλα της ανοίγει το στομάχι και την ταίζει λίγο άντερο .
Ο Paul Luebke είναι ο Gus . Αφού του σπάσουν τα πόδια , τον παρατάνε να σέρνεται στην άσφαλτο έξω από το αστυνομικό τμήμα και τον πατάνε με φορτηγάκι .
Ο Oliver Hoare είναι ο Julian . Πεθαίνει και αυτός στο γήπεδο ποδοσφαίρου , μόνο που αυτόν τον θερίζει ο Τρία-Δάχτυλα ολόκληρο .
Η Roxanne McKee είναι η Lita . Είναι η τελευταία από την παρέα και η πιο άτυχη . Κοπέλα του Gus . O Μaynard της βγάζει τα μάτια και εκείνη περιφέρεται τυφλά στους δρόμους - μέχρι να την μαζέψουν τα "παιδιά" . Έχει την περισσότερη εμπειρία από τους υπόλοιπους νεαρούς ηθοποιούς της "παρέας" . Έχει παίξει και στο GAME OF THRONES .
----------------------------------------------------------
Μικρή πόλη , και έχει δικό της ηλεκτρικό εργοστάσιο (με έναν σεκιουριτά να παίζει πασιέντζα αντί να ελέγχει τις κάμερες ασφαλείας) . Οι κανίβαλοι κατεβάζουν τους διακόπτες για να έχουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων .
Μαζί με το 3 , είναι από τους πιο αδύναμους κρίκους της σειράς ...

DEEP RISING (1998)



Κλασική ταινία , την οποία είχα πετύχει για πρώτη φορά στην τηλεόραση , αλλά όχι απ'την αρχή , οπότε την έψαχνα από τότε - και την βρήκα μετά από κάτι χρόνια σε dvd . Εφέ του τρόμου (με την καλή έννοια) με cgi κθουλουτέρας να απλώνει πλοκάμια προς όλες τις κατευθύνσεις , υπερ-πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο που μοιάζει με πλωτό καζίνο (ή καλύτερα με πλωτό Λας Βέγκας , αφού η χλιδή ξεχυλίζει) , το οποίο καταλαμβάνουν μισθοφόροι , και ο Treat Williams να βρίσκεται κάπου ανάμεσα ! Η ταινία είναι γνωστή και ως OCTALUS (ο Όκταλος , το τεράστιο φρικιό με τις πλοκαμάρες με τα στόματα που κυνηγάνε κόσμο κατά μήκος ολόκληρου πλοίου) ! Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Stephen Sommers ( THE MUMMY 1&2 , VAN HELSING , G.I.JOE - ετοιμάζει ρημέηκ του WHEN WORLDS COLLIDE και έχω ψηθεί ήδη ) πήγε να κάνει την καλή , αλλά δεν τα πήγε τόσο καλά .
-----------------------------------------------
Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας της Ανατολικής Κίνας , υπάρχει μια τεράστια έκταση με υποθαλάσσιες πεδιάδες και οροσειρές , ικανές να κρύψουν τα Ημαλάια ! Περιοχή η οποία δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη από τον άνθρωπο και τις μηχανές του . Εδώ και αιώνες , αμέτρητα πλοία έχουν χαθεί στη συγκεκριμένη περιοχή .... Καταλαβαίνει κανείς που πηγαίνει το πράμα , ε ;
Κυριλέ κρουαζιερόπλοιο , το ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ , κάνει το παρθενικό του ταξίδι και βρίσκεται στα εν λόγω νερά της μυστήριας θάλασσας .
Ο Treat Williams ( CRITICAL MASS ) , είναι ο John Finnegan , ο αντιήρωας τυχοδιώκτης καπετάνιος ενός ταχύπλοου . Μεταφέρει μια ομάδα πάνοπλων μισθοφόρων προς ένα εν πλω κρουαζιερόπλοιο , με σκοπό να ξαλαφρώσουν τους επιβάτες του από τα παραπανίσια εκατομμύρια τους . Ο Finnegan έχει το σθένος και την ελαφρότητα διαστημικού πειρατή (και ο Williams θυμίζει Kurt Russell εποχές , Χαμός στη Τσάινα Τάουν) . Τουλάχιστον όταν πιλοτάρει το sci-fi αρματωμένο πλοιάριο του , έτσι μοιάζει . Με την κατάλληλη τιμή , θα την κάνει την δουλειά και δεν θα ρωτήσει τίποτε . Η σχέση του βέβαια χαλάει κάποια στιγμή με τα καλόπαιδα που κουβαλάει , εξαιτίας μιας βίαιης παρεξήγησης . Όταν το πλοιάριο του συγκρουστεί με ένα παρατημένο ταχύπλοο , θα πάθει ζημιά αλλά το ακινητοποιημένο κρουαζιερόπλοιο στο βάθος του ορίζοντα ίσως βοηθήσει . Μόνο που δεν θα τους υποδεχτεί κανένας άνθρωπος στο κατάστρωμα του.... και το τρέξιμο ξεκινά !
Ο ρόλος προοριζόταν αρχικά για τον Harrison Ford , αλλά όταν δεν έκατσε η φάση , το budget κόπηκε κατά πολύ (ευτυχώς όχι στα εφέ) .
O Τσερόκι ηθοποιός Wes Studi ( DANCES WITH THE WOLVES , THE LAST OF THE MOHICANS , o Sagat στο STREET FIGHTER , SKINWALKERS , ICE PLANET , AVATAR - δεν υπάρχει πιο ινδιανόφατσα απ'αυτόν ) είναι ο Hanover , ο αρχηγός των μισθοφόρων .
Ο Trevor Goddard είναι ο T.Ray , ένας από τους σκληροτράχηλους μισθοφόρους . Είχα γράψει και παλιότερα γι'αυτόν και την αιθέρια βαμπιρική ερμηνεία του στο HOLLYWOOD VAMPYR (2002) . O Goddard μας άφησε έναν χρόνο αργότερα από υπερβολική μίξη ναρκωτικών . Θα τον θυμόμαστε ως Kano στο πρώτο MORTAL COMBAT (1995) .
Ο Cliff Curtis ( VIRUS , SUNSHINE , DIE HARD 4.0 , 10000 B.C. , PUSH , THE LAST AIRBENDER , COLOMBIANA ) είναι άλλος ένας από τους μισθοφόρους , ο Mamooli .
Τα υπόλοιπα μισθοφορικά μούτρα είναι οι Clifton Powell ( HOUSE PARTY , MENACE II SOCIETY ) , o Djimon Hounsou ( STARGATE , AMISTAD , GLADIATOR , CONTANTINE , THE ISLAND , PUSH ) , και ο Jason Flemyng ( LOCK STOCK AND TWO SMOCKING BARRELS , SNATCH , FROM HELL , MEAN MACHINE , THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN , SEED OF CHUCKY , SOLOMON KANE , CLASH OF THE TITANS , X-MEN: FIRST CLASS ) . Το κάστινγκ για τους μισθοφόρους είναι μια χαρά . Γενικότερα δεν υπάρχουν φεσατζήδες (πέρα από τον ρόλο του Goddard στο HOLLYWOOD VAMPYR) και η παραγωγή φαίνεται πως είναι πλούσια . Κρίμα που τα 45 'μύρια , απέφεραν μόλις 11 ...
O Kevin J. O'Connor ( THE MUMMY , o Igor στο VAN HELSING , G.I.JOE: RISE OF THE COBRA ) είναι ο Joey Pantucci , μέλος του πληρώματος του Finnegan . Τον πιάνουν οι μισθοφόροι να τσεκάρει τους κρυμμένους τους πυραύλους και τον αρχίζουν στις γρήγορες . Γενικότερα είναι αστείος τύπος , σε σημείο παροξυσμού μερικές φορές . Γλυτώνει και αυτός στο τέλος .
Η Una Damon ( GATTAGA , DEEP IMPACT ) , κάνει την γλωσσού Leila - και αυτή στη δούλεψη του Finnegan . Είναι η πρώτη που θα αρπάξει το τέρας .
Ο Antony Heald ( SILENCE OF THE LAMBS , 8MM , THE RED DRAGON , X-MEN: THE LAST STAND ) είναι ο Simon Canton , ο γλοιώδης ιδιοκτήτης του ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ . Καταλαβαίνεις ότι είναι μούτρο απ'την πρώτη στιγμή , αφού αποδεικνύεται πως ήταν στο κόλπο της μεγάλης μπάζας μαζί με τους μισθοφόρους !
Η Famke Janssen ( η Jean Grey στις ταινίες των X-MEN ) είναι η Trillian St. James , ιντερνάτιοναλ κλέφτρα , καταζητούμενη σε 4 χώρες . Πήγε στο κρουαζιερόπλοιο να κάνει την τύχη της , αλλά κατέληξε να τρέχει για την ζωή της ! Μαζί με τον Finnegan καταφέρνουν να φτάσουν σε κοντινό , άγνωστο νησί , για να καταλάβουν πως κάθε μορφή ζωής σε αυτή την πλευρά της γης είναι εχθρική ...
Το τέρας της ταινίας , ο Όκταλος , είναι ένα τεράστιο κθουλο-χτάποδο με το εξής πρωτότυπο χαρακτηριστικό : Τα τεράστια πλοκάμια του έχουν στόματα , τα οποία καταβροχθίζουν τα θύματα του Αυτό τους κάνει όλους να πιστεύουν πως πρόκειται για πολλά πλάσματα μαζί , ενώ στην ουσία είναι μόνο ένα ! Όποιος πιαστεί και μπει μέσα στα πλοκάμια , λιώνει από γαστρικά υγρά . Οπότε υπάρχει ένα ευχάριστο αυτοσχέδιο ντεκόρ από μισό λιωμένους σκελετούς και ανθρώπινο πουρέ σχεδόν σε όλο το πλοίο ...
-----------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το cyberpunk τρομο-έπος VIRUS (1999) . Ασταμάτητος διαμελισμός σε ακινητοποιημένα πλοία και αγωνιώδη επιβίωση επιστημονικής φαντασίας στα τελειώματα της προηγούμενης χιλιετίας ...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

THE HIKE (2011)

Η προπαγάνδα του μη-πηγαίνεις-πουθενά-εκδρομή-γιατί-οι-επαρχιώτες-ντόπιοι-είναι-ανώμαλοι , συνεχίζεται με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βιντεοκλιπά Rupert Bryan .
Παρέα από γκομενάκια αποφασίζει να ξεσκάσει σε δάσος της Βρετανικής υπαίθρου . Ωραία πράματα . Μόνο που στο δάσος καραδοκούν οι γνωστοί απάνθρωποι σαδιστές !
Η Zara Phythian είναι η Kate . Ήταν στρατό και έχει δει δράση στο Αφγανιστάν , οπότε ξέρει να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε κίνδυνο . Η Kate έχει θέματα βέβαια , αφού είδε το αγόρι της να κομματιάζεται σε μια στρατιωτική επιχείρηση . Ξέρει και από καράτε και kickboxing , μιας και είναι η πρώτη Βρετανίδα αθλήτρια των συγκεκριμένων πολεμικών τεχνών που είναι αναγνωρισμένη διεθνώς στο IKKHoF . Είναι η τελευταία επιζών . Τραυματισμένη και με σπασμένο χέρι , το πολεμάει το θέμα . Μόνο που στο τέλος θα συμβεί μια μοιραία παρεξήγηση ...
Η Barbara Nedeljakova ( DOOM , HOSTEL 1&2 , CHILDREN OF THE CORN: GENESIS , STRIPPERS VS WEREWOLVES ) είναι η Torri . Καλή φίλη της Kate . Προσπαθεί να την κάνει να ξεχάσει με μια ευχάριστη εκδρομή στο βουνό . Κάνει θεαματική είσοδο , καθώς σκάει με ματσό αγριάντρα γκόμενο , ο οποίος της κάνει σκηνή που τον παρατάει για να πάει ταξίδι με τις φίλες της . Η Kate τον κάνει να φιλήσει την άσφαλτο , και το αντριλίκι τελειώνει εκεί (με μια ελαφρά υποψία - θα-μου-το-πληρώσετε να πλανάται στην ατμόσφαιρα) . Βιασμός και πέτρα στο κεφάλι .
Η Jemma Bolt είναι η Charlie . Οδηγός της παρέας . Και αυτή ένα φεγγάρι στο στρατό . Η εκπαίδευση δεν της χρησιμεύει σε πολλά , γιατί είναι απ'τις πρώτες που την τρώει το σκοτάδι . Βιασμός μετά-θάνατον .
Η Lisa-Marie Long ( HELLBENDERS ) είναι η Ellie . Παιχνίδι με σκοινιά , βιασμός , κτλ ...
Η Stephanie Siadatan είναι η Leanne . Μαχαίρι στο στομάχι . Όχι πολλά πολλά . Από τις πιο σέξυ της παρέας βέβαια , που απορώ πως γλύτωσε τον βιασμό . Κολλητό φορμάκι που καλύπτει ίσα ίσα τα επίμαχα σημεία και thong για νυχτερινό μπάνιο ..
Στην γύρω περιοχή υπάρχουν άλλες δύο ομάδες ανθρώπων . Ένας γυμνασμένος σκινάς παρέα με δύο γκομενάκια , πιθανότατα ανατολικο-ευρωπαίοι , και μια παρέα με αναρριχητές γιάπιδες που περνάνε την ώρα τους σκαρφαλώνοντας . Οι κοπελιές θα προσπεράσουν τους πρώτους και η ατμόσφαιρα θα παγώσει , ενώ θα κάνουν τα γλυκά μάτια στους δεύτερους ... Στο δάσος θα βρεθεί και ο ζοχάδας γκόμενος της Torri , γιατί είπαμε : "θα μου το πληρώσετε αυτό" ... Όλοι οι παραπάνω , αργά , ή γρήγορα , θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους υπαίθριους σαδιστές , που δεν είναι άλλοι από : Όπως και στο HOSTEL 3 , οι ανατολικο-ευρωπαίοι , είναι ακίνδυνοι - οι τρεις γιάπιδες είναι τα αποβράσματα που γουστάρουν να κυνηγούν ανθρώπους ...
Ο Ethan , o Johnny και ο David , είναι οι τρεις γουστόζοι , οι οποίοι πέρα από την υπερβία που ασκούν στους άτυχους εκδρομείς , τους βιάζουν , τους σκοτώνουν ,  και τους τρώνε (όχι με την ίδια σειρά πάντα) .
Ο Ben Loyd-Holmes ( TORCHWOOD: CHILDREN OF EARTH ) είναι ο Ethan , ο αρχηγός της παρέας . Κάνει ότι κάνει , γιατί μπορεί ...
Η Shauna Macdonald ( MUTANT CHRONICLES , THE DESCENT 1&2 ) είναι η Helen , η γυναίκα του Ethan , η οποία δεν γνωρίζει το πως περνάει ο άντρας της παρέα με τους φίλους του . Το σπίτι τους είναι κοντά στην περιοχή των γεγονότων και προσπαθεί να βοηθήσει την Kate , η οποία της ζητάει να καλέσει την αστυνομία ... Το μπέρδεμα είναι ένα βήμα πριν την φαρσοκωμωδία όταν καταφτάνει ματωμένος και ο Ethan στο σπίτι του .. Ο Ethan θα καταλήξει στον πάτο της πισίνας του , και η Helen θα σκοτώσει την Kate με ένα χερούλι τζακιού ...
----------------------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το TIMBER FALLS (2007) . Και τα δύο ξεκινάνε με αγχωμένη δράση καθώς όλοι τρέχουν να ξεφύγουν από κάποιους μέσα σε ένα δάσος . Οι μεν γουσταρλίδες γιάπιδες στην Αγγλία , οι δε μανιακοί θρησκόληπτοι στην Αμερική ...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ROBIN HOOD (2010)

Απ'τις τελευταίες επικούρες του σερ Ridley Scott . Ο λαϊκός μύθος του Ρομπέν των δασών επιτέλους βρήκε την δικαίωση που έψαχνε εδώ και αιώνες ... Τι άντρες ντυμένοι με πράσινα κολάν σχολής μπαλέτου με φτερά στα καπέλα ;! Εδώ δεν είναι Κούκλες για το χορευτικό πρόγραμμα με υπόκρουση Brian Adams , είναι συννεφιασμένος Αγγλικός 13ος αιώνας και ο ήρωας των φτωχών και των αδικημένων βρήκε τον απόλυτο ερμηνευτή του στον πάντα νευριασμένο Αυστραλό !
Ο Russell Crowe είναι ο αγριάνθρωπος των δασών . Μετά το αντριλίκι που πούλησε στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα στο GLADIATOR (2000) , ήρθε η στιγμή να ξεφτιλίσει και τον Σερίφη του Νόττινγκχαμ (το 2014 θα ξεφτιλίσει και την αποκαλυπτική πλυμμήρα , αφού θα είναι ο Νώε στην ομώνυμη ταινία) !
Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος επιστρέφει μετά από 10 χρόνια Σταυροφοριών πίσω στην πατρίδα του , χωρίς δόξα και χωρίς χρυσάφι . Σύντομα και χωρίς ζωή , αφού σε μια τελευταία επίθεση σε ένα πρόχειρο Γαλλικό οχυρό , θα φάει ένα βέλος στο λαιμό (από τον Γάλλο μάγειρα) . Μέσα στον στρατό του υπάρχει ένας ικανότατος τοξότης , ο Ρόμπεν , ο οποίος γυρίζοντας στον τόπο του παρέα με μια μικρή , αλλά γερή ομάδα συμπολεμιστών , θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους αδύναμους και όσους υποφέρουν από τις τυρανικές αυθαιρεσίες των αχόρταγα έκφυλων αρχόντων ...
O Ρόμπεν , σε μια προσπάθεια να φτάσει όπως όπως στο Λονδίνο , θα χρησιμοποιήσει το όνομα ενός ντόπιου ευγενή , του Robert Loxley , ο οποίος πέθανε μεταφέροντας την κορώνα του νεκρού βασιλιά - πράγμα που θα κάνει αυτός στη θέση του . Άθελά του θα βρεθεί με έτοιμη γυναίκα να τον περιμένει , και ένα μάτσο προδότες να τον κυνηγούν . Κάποια στιγμή θα συμμαχίσει και θα μεταφέρει τις γνώσεις του σε κάτι ντόπια παιδιά , τα οποία είναι κάτι μεταξύ Peter Pan , Lord of the flies και μεσαιωνικού Mad Max ... Όλοι μαζί εναντίον του Σερίφη του Νόττινγκχαμ και της παρέας του (και των Γάλλων , οι οποίοι ετοιμάζονται για εισβολή αλα SAVING PRIVATE RYAN) ...
Ο Oscar Isaac ( o ιδιοκτήτης του πρότυπου παρθεναγωγίου στο SUCKER PUNCH ) είναι ο πρίγκιπας John , ο τελευταίος γιος της βασιλομήτωρ και ο πιο ζωηρός . Γίνεται Βασιλιάς μετά τον θάνατο του Ριχάρδου . Είναι από αυτούς που ξέρεις πως κάποια στιγμή θα βρεθούν νεκροί και ξεβράκωτοι μέσα σε αποχετευτικό λάκο .
Ο Mark Strong ( REVOLVER , SUNSHINE , ROCKNROLLA , BABYLON A.D. , SHERLOCK HOLMES , KICK-ASS , JOHN CARTER ) είναι ο Godfrey , ο φαλακρός προδότης με το χαρακωμένο μάγουλο που δουλεύει για τους Γάλλους και κυνηγάει τον Ρόμπεν .Ταυτόχρονα μαζεύει φόρους με το ζόρι ... Ηρεμεί κι αυτός με ένα βέλος στο λαιμό ...
H Cate Blanchett ( 2 ELIZABETH , 3 LORD OF THE RINGS , 3 HOBBITT - έχει την επικούρα στο τσεπάκι ) είναι η lady Marion , γυναίκα του άντρα που πήρε το όνομα ο Ρόμπεν . Κάνει πως δεν θέλει στην αρχή , αλλά μετά ψήνεται .
Ο Max von Sydow είναι ο sir Walter Loxley , πατέρας του αδικοχαμένου Robert . Προτείνει στον Ρόμπεν να παριστάνει τον γιο του και τον άντρα της Marion , ωστέ να μη χαθεί η περιουσία του όταν με το καλό πεθάνει ... Τελικά τον σκοτώνει ο άνανδρος Godfrey .
Ο Matthew Macfadyen ( ο Άθος στο καινούργιο THE THREE MUSKETEERS ) είναι ο Σερίφης του Νόττινγκχαμ . Δεν κάνει και πολλά πράγματα . Πιό πολύ κωμικός είναι , παρά μούτρο σαν τον Godfrey .
O Kevin Durand ( DARK ANGEL , LOST ) είναι ο Little John . Κοντράρει ανοιχτά στο αντριλίκι τον Crowe .
-------------------------------------------------
Ευγενική καταγωγή αχρείων πρωτοκολάριων και πισώπλατα μαχαιρώματα , με την πλέμπα να κατασφάζεται , τα κύρια συστατικά της Ευρωπαϊκής ιστορίας που έκαναν αυτή την ήπειρο τόσο σπουδαία (για όσους δεν μάτωσαν ποτέ) ... Άς επιστρέψω λοιπόν στα βιβλία μου , γιατί η ηρωική φαντασία βρίσκεται μόνο εκεί ...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

CHERNOBYL DIARIES (2012)


Και μόνο το "απο τον δημιουργό του Paranormal Activity" που γράφει στο εξώφυλλο της ταινίας , είναι αρκετό . Ο Oren Peli λοιπόν , βάζει τα λεφτά για άλλη μια φορά .. O ψηφιακός εφετζής Bradley Parker ( LAKE PLACID , FIGHT CLUB , RED PLANET , THE TIME MACHINE , xXx , LET ME IN ) , κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο .
Ευχάριστη παρέα από 4 Αμερικανούς φίλους (με τον ντόπιο οδηγό και άλλο ένα ζευγάρι , 7) αποφασίζουν να κάνουν την διαφορά , και να περάσουν την ώρα τους κάνοντας extreme περιήγηση στην πόλη φάντασμα του Pripyat , στην Ουκρανία , κάνοντας μια μικρή παράκαμψη για τα αξιοθέατα πρίν τον τελικό τους προορισμό που είναι η Ρωσία . 25 χρόνια πρίν , εκεί κοντά είχε γίνει το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην Ευρώπη , αυτό του εργοστασίου του Chernobyl . Είναι η τελευταία τους καλή ιδέα , γιατί πολύ απλά , ο τελικός τους προορισμός ΑΛΛΑΞΕ ...
Ο Jonathan Sadowski ( DIE HARD 4.0 , FRIDAY THE 13TH - το ρημέηκ ) είναι ο Paul . Μόνιμος κάτοικος Κιέβου , δεν το βλέπει να επιστρέφει Αμερική , αφού τα γκομενάκια της Ανατολικής Ευρώπης είναι μεσ'τη κ@υλά ! Ο γνωστός μαμάω-και-δέρνω άνετος πέφτουλας που υπάρχει σε κάθε παρέα . Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια ωραία ανάμνηση στον αδελφό του και τις φίλες του , κατάφερε να τους κάνει όλους ανάμνηση ...
Ο Jesse McCartney είναι ο Chris , ο μικρότερος αδελφός του Paul . Φαίνεται πιό σοβαρός , άλλα κάπως φλωράκος . Δικαιολογημένα , αφού ο Jesse ήταν μέλος του βραχύβιου boy-band Dream Street (τους είχε και η Britney Spears σε μια περιοδεία της) . Σκέφτεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του . Δεν προλαβαίνει να το κάνει όπως το'χε σκεφτεί ..
H Devin Kelley είναι η Amanda . Προσφάτως χωρισμένη , προσπαθεί να το ξεπεράσει . Είναι η πιο άτυχη απ'όλους , καθώς επιζεί των κανίβαλων , επιζεί της ραδιενέργιας , αλλά οι Ρώσοι επιστήμονες την ξαναστέλνουν στα δόντια των μεταλλαγμένων ...
H Olivia Dudley είναι η Natalie , η κοπέλα του Chris . Λόγω στήθους και γενικότερης εμφάνισης , κάνει συνήθως τη νοσοκόμα σε μικρούς σέξυ ρόλους περάσματα που παραπέμπουν σε άλλου είδους βιομηχανία .
Ο Αυστραλός Nathan Phillips ( DYING BREED , WOLF CREEK , SNAKES ON A PLANE ) είναι ο Michael . Παρέα με την κοπέλα του Zoe είναι οι τελευταίοι για το σπέσιαλ γκρουπ που θα ταξιδέψει στο Chernobyl .
Ο Dimitri Diatchenko ( G.I.JANE , INDIANA JONES 4 και πολύ ανατολικο-ευρωπαϊκό σπικάζ σε βιντεοπαιχνίδια ) είναι ο Uri , ο ντόπιος τουριστικός οδηγός της παρέας . Πρίν τους βάλει μέσα στην απαγορευμένη περιοχή με το καμουφλαρισμένο βανάκι του , τους σταματάνε στρατιώτες στην φυλαγμένη είσοδο του δρόμου . Δεν μπορούν να περάσουν , λόγω εργασιών ... Βέβαια ο Uri γνωρίζει και άλλη είσοδο μέσα σε δάσος , η οποία είναι αφύλακτη ... Είναι ο πρώτος που θα γίνει γεύμα στους ξεχασμένους ιθαγενείς της πυρηνικής βιομηχανίας ...
Ο χαβαλές πάντα χαλάει , όταν χαλάει το αυτοκίνητο και πέφτει η νύχτα σε άγνωστη περιοχή ...
-------------------------------------------------
Παρόλο που η ταινία είναι γυρισμένη σε Σερβία και Ουγγαρία , υπάρχει η ίδια μετα-κομμουνιστική ατμόσφαιρική σύψη των εγκαταλελειμμένων κτηρίων που σε μεταφέρουν σε ένα καθόλου ασφαλές μέρος υποχθώνιου κρατισμού για ένα φουτουριστικό αύριο που δεν συνέβει ποτέ , καθως το μόνο που κυριαρχεί είναι η παντελής απουσία ανθρώπων ... και η παρουσία κάποιων άλλων πλασμάτων ..

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

WIND CHILL (2007)

Είναι παραμονές Χριστουγέννων και το κολέγιο κλείνει για τις γιορτές . Δύο συμφοιτητές , γνωστοί μόνο ώς "Το Αγόρι" και "Το Κορίτσι" , επιστρέφουν μαζί στην πόλη του Delaware Σε έναν γραφικό παράδρομο , το αυτοκίνητό τους βγαίνει εκτός δρόμου , μετά από παρολίγον σύγκρουση με ένα άλλο . Στη μέση του πουθενά και σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον υπό του μηδέν , οι δύο ήρωες ανακαλύπτουν σύντομα πως έχουν παγιδευτεί μέσα σε μια χρονο-λούπα , όπου ένα έγκλημα από το 1953 επαναλαμβάνεται συνέχεια , χρόνο με τον χρόνο , απειλώντας κάθε φορά νέα θύματα ...
Η Emily Blunt ( THE WOLFMAN , THE ADJUSTMENT BUREAU , LOOPER ) είναι το Κορίτσι . Επιλέγει να επιστρέψει στην πόλη της παρέα με το αγόρι , αλλά δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς το ταξίδι τους . Το αμάξι είναι ψιλο σαραβαλο , το παράθυρο του συνόδηγού δεν κλείνει καλά , και γενικότερα υπάρχει μια ψύχρα , τόσο έξω , όσο και μέσα στο αυτοκίνητο . Είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και δεν έχουν και πολλά να πούνε . Θα είναι ένα δύσκολο 6ωρο . Με την κουβέντα που ξεκινάει κάποια στιγμή , και από τις λάθος απαντήσεις του αγοριού , το κορίτσι αρχίζει να πανικοβάλεται . Ποιός είναι και πως ξέρει πράγματα για αυτήν ; 
Η Blunt επιστρέφει στις χρονολούπες και στην νέα της ταινία που γυρίζεται αυτή την περίοδο , το ALL YOU NEED IS KILL (2014) , όπου ο Tom Cruise υποδείεται στρατιώτη που πολεμάει εξωγήινους και ζεί κάθε μέρα την μάχη όπου πεθαίνει (αλλά ταυτόχρονα κάθε φορά γίνεται και καλύτερος) ...
Ο Ashton Holmes ( A HISTORY OF VIOLENCE , NIKITA , THE DIVIDE ) είναι το Αγόρι . Σοβαρός , αλλά κάπως περίεργος . Φαίνεται να γουστάρει το κορίτσι . Σε σημείο μυνήσεως για παρενόχληση , αφού κάποια στιγμή βγαίνει από την λεωφόρο και μπαίνει σε έναν χιονισμένο παράδρομο του τρόμου , για να απολαύσουν το γραφικό τοπίο ... Είναι πεπισμένος πως είναι σύντομος o δρόμος μέχρι να ξαναβγούν στην λεωφόρο . Ούτε το ραδιόφωνο δεν δουλεύει καλά , ούτε τα κινητά έχουν σήμα . Μετά το ατύχημα , η κατάσταση γίνεται πιο αγωνιώδης με θέμα άμεσης επιβίωσης και περίεργη . Το κορίτσι τον περνάει για ανώμαλο και τον φοβάται ... Τα πράγματα περνάνε σε άλλο επίπεδο , όταν το αγόρι ανακαλύπτει κάτι σταυρούς κόντα στο σημείο όπου έχει σταματήσει το αυτοκίνητο . Τα ρολόγια σταματούν , ένας άγνωστος διασχίζει τον δρόμο χωρίς να δώσει σημασία στο κορίτσι που του φωνάζει , και άλλα παράξενα (όπως οι τύποι με τα μαύρα που προχωρούν σαν σε πορεία από μπροστά τους , το καμμένο σπίτι με τα πτώματα και ο παραμορφωμένος άγνωστος που βγάζει χέλια από το στόμα του) που με έπεισαν αρχικά πως οι δύο χαρακτήρες είναι νεκροί και προσπαθούν να το συνειδητοποιήσουν ... Είναι όμως ;
Ο Martin Donovan (γνωστός στους σινε-καλιαρντούς για τους ρόλους του στις ταινίες του Hal Hartley) είναι ο αστυνομικός που βρίσκει τους δύο νέους . Κάτι δεν πάει καλά μαζί του όμως , γιατί φαίνεται να μιλάει λες και έρχεται από κάποια άλλη εποχή . Είναι ο χαρακτήρας που στοιχειώνει τον συγκεκριμένο δρόμο και προκαλεί τα ατυχήματα ...


-------------------------------------------------------------
Γενικότερα , στην ιστορία σχεδόν κανείς δεν έχει όνομα , πέρα από κάποιον που λέγεται Proctor ( Linden Banks - DEEP RISING και μικροί ρόλοι σε genre τηλεοπτικές σειρές ) . Όλοι οι άλλοι είναι είτε το Αγόρι και το Κορίτσι , ή ο Οδηγός του εκχιονιστικού μηχανήματος , το Ξανθό Κορίτσι , ο Ξένος , κτλ ... Πέρα από την αόριστη επαφή με το γύρω περιβάλλον και το μυστήριο που απολαμβάνουν οι δύο χαρακτήρες , η όλη ανωνυμία βοηθάει στην δημιουργία της αρρωστημένης μεταφυσικής ατμόσφαιρας . Προτίνεται για διπλή προβολή με το παρόμοιο DEAD END (2003) .

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

DEATH RACE 2 (2010)

Είναι γνωστή η απεχθειά μου για τα αυτοκίνητα και τους καγκουρέους που τα σέρνουν ουρλιάζοντας στο δρόμο . Τρία πράγματα να σταματούσαν από αύριο , δεν θα μου καιγώταν καρφί : Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες , η όπερα , και η φόρμουλα 1 . Η αναγούλα μου κάπως μειώθηκε με το πρώτο ρημέηκ του Death Race . Είχε και όπλάρες πάνω στα αυτοκίνητα , δίνοντας μια μεταποκαλυπτική αισθητική που μου ταίριαζε πιο πολύ . Μετά το THE FAST AND THE FURIOUS 5 ηρέμησα τελείως .
Το 1975 οι Stallone και Carradine μπήκαν στα κωλοφτιαγμένα μεταποκαλυπτικά αυτοκίνητά τους λοιπόν και σκόρπισαν το θάνατο . Λίγο η εποχή , λίγο ο χαβαλές , οκ δεν τρελάθηκα κι όλας . Το 2008 ο Jason Statham , αφού πλάκωσε καμιά δεκαριά στα πιτ , μπήκε και αυτός για να παραβγεί με τον θάνατο . Πιο σοβαρά τα πράγματα πλέον , όλοι μιλούν σαν τον Xzibit (με τζαμάουα μεταγλώτιση Μιθριδάτη φιλαρόνι) , κτλ . Κάτι σαν τις ταινίες χορού . Το 2010 ήρθε η σειρά του Luke Goss να κάνει τον τρελό οδηγό και να κερδίσει την θανατερή κούρσα του τρόμου ... Αυτή τη φορά , η ιστορία επικεντρώνεται στην άνοδο του πρώτου οδηγού του Frankenstein αυτοκινήτου , Carl "Luke" Lucas , ο οποίος πεθαίνει στην πρώτη ταινία ...
Στο πάντα άκαρδο μέλλον , το σύστημα των φυλακών έχει καταρρεύσει . Τις φυλακές τις ελέγχουν πλέον ιδιωτικές εταιρίες , οι οποίες κοιτάνε μόνο πως να βγάλουν κέρδος .
Ο Luke "BROS" Goss ( BLADE 2 , HELLBOY 2 ) είναι ο εν λόγω οδηγός . Τα χρόνια περάσαν και το μαλλί-κατάλογος-κωμωτηρίου-θέλω-να-με-κουρέψετε-σαν-αυτό-το-αγοράκι έχει αραιώσει . Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας , καταλήγει στην φυλακή του Weyland . Πάνω στην ώρα για να πάρει μέρος στους αγώνες θανάτου που διοργανώνονται .. Εντός κλουβιών , σώμα με σώμα με τσεκούρι με οτιδήποτε πρόχειρο , φάση μονομάχοι (την σκηνή φλωγοβόλο εναντίον φλωγοβόλου θα κάνω πως δεν την είδα) . Θα μπορούσε να είναι και ταινία με Van Damme . Μετά βέβαια βγαίνουν και στους δρόμους με τα "νταβατζομένα" αυτοκίνητα ... Ο Luke μπορεί να είναι ο νικητής της κούρσας , αλλά τον πρόδοσε ένας από τους μηχανικούς τους . Καίγεται μέσα στο αυτοκίνητο . Τον κρατάνε ζωντανό και τον ξαναβάζουν στους αγώνες ως Frankenstein . Η στολή ευτυχώς θυμίζει σύγχρονο μασκοφώρο slasher , και όχι αυγοκέφαλο Darth Vader όπως στην πρώτη ταινία ...
O Sean Bean ( LORD OF THE RINGS , EQUILIBRIUM , SILENT HILL 1&2 , BLACK DEATH , GAME OF THRONES ) είναι ο Markus Kane .Υπερπλούσιος με άνετο πόλο μπλουζάκι , υπερβίλλα και υπέργυμνες γκόμενες να κάνουν βουτιές στην πισίνα του . Κάνει παράνομες δουλειές με τον Luke . Χρησιμοποιεί το οδηγικό του ταλέντο και τον αμοίβει πλουσιοπάρωχα . Τον αγαπούσε σαν αδελφό , αλλά μετά την εισαγωγή του στο σωφρονιστήριο αποφάσισε να δώσει εντολή εξόντωσης . Ένα εκατομμύριο σε όποιον τον σκοτώσει ... Ο Kane δεν έχει καλό τέλος .
Ο Ving Rhames είναι ο Weyland , της γνωστής οικογενείας των διαγαλαξιακών καπιταλιστών . Ελέγχει το σωφρονιστικό κατάστημα που λαμβάνουν χώρα οι αγώνες , το Τερματικό Νησί . Την έχει δει ψηλο Καίσαρας . Βλέπω πως το όνομα Weyland χρησιμοποιείται επί ματαίω σε αρκετές ταινίες τελευταία ...
Ο Danny Trejo είναι ο Goldberg . Στο στοιχείο του όπως πάντα , κάνει τον Μεξικάνο φυλακόβιο , με εβραϊκή ρίζα εδώ . Φυλαράκι με τον Luke , του "νταβατζώνει" το αυτοκίνητο και είναι στην πιτ ομάδα του .
To γκομενάκι στο εξώφυλλο , είναι η Tanit Phoenix ( LOST BOYS: THE THIRST ) . Kάνει την Katrina Banks . Κάθε φυλακή έχει ακριβώς τέτοιες μο#ν@ρες φυλακισμένες με ακριβώς τέτοια αμφίεση . Στον αγώνα δρόμου , είναι η συνοδηγός του Luke . Ρομαντζάδα , αλλά και δίλημμα προδοσίας , αφού ο Kane την πλησιάζει με δωροδοκία αποφυλάκισης . Τα γνωστά ...
H Lauren Cohan ( SUPERNATURAL , THE VAMPIRE DIARIES , η Maggie Green στο THE WALKING DEAD ) είναι η September Jones , η σκύλα δημοσιογράφος που πείθει τον Weyland να οργανώσει τα αιματοβαμμένα παιχνίδια . Μπίζνες με πλούσιους γουστώζους που θέλουν να ποντάρουν χοντρά κτλ ... Δικιά της είναι η ιδέα της θανατερής κούρσας : 9 Αυτοκίνητα , 3 Μέρες , 20,000 Σφαίρες ! Δικιά της και η ιδέα της "ανάστασης" του Luke ως Frankenstein . Ο Luke την πατάει με το αυτοκίνητό του ... Πήγαινε γυρεύοντας .
βρε τον Luke .. πέρα από διάσημος , έμαθε και να οδηγάει κασκαντερίστικα ... ο έταιρος Bros τι λέει για όλα αυτά ;

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

THE WOMAN IN BLACK (2012)

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα της Susan Hill (το οποίο έγινε και θεατρικό το 1989) . Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους κλασσικούς του είδους (μου θύμισε ατμόσφαιρα Henry James - τι άλλο , αφού η ιστορία διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα ;) . Σκηνοθετημένο από τον James Watkins ( EDEN LAKE ) .
O Daniel Radcliffe ΔΕΝ είναι ο Harry Potter ! Έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η επική σάγκα του μαθητευόμενου μάγου και να τον δούμε σε κάτι άλλο . Μην νομίζεις οτι θα το ρίξει σε σαχλο-ερωτική κωμεντί . Τουλάχιστον όχι ακόμη . Το THE WOMAN IN BLACK είναι άλλη μια σκοτεινή παραγωγή της αναβιωμένης HAMMER ( μετά τα LET ME IN , THE RESIDENT και WAKE WOOD ) και ήδη τα ρίγη διαπερνούν την σπονδυλική στήλη ...
Ο Daniel είναι ο Arthur Kipps , Λονδρέζος νεαρός δικηγόρος , χήρος με ένα παιδί . Η γυναίκα του πέθανε πάνω στην γέννα του γιου του , και δεν το έχει ξεπεράσει 4 χρόνια μετά . Το αφεντικό του δικηγορικού γραφείου τον στέλνει στην επαρχια , και συγκεκριμένα σε ένα απομακρισμένο χωριό που ονομάζεται Cryphin Gifford , με σκοπό να ξεχαστεί δουλεύοντας . Η αποστολή του είναι να καταγράψει τα αντικείμενα ενός σπιτιού που άνοικε στην προσφάτως θανούσα , κυρία Drablow . Οι κάτοικοι της περιοχής δεν τον υποδέχονται και με τις καλύτερες διαθέσεις βέβαια και όλοι φαίνονται να θέλουν να τον διώξουν από την περιοχή . Ο Kipps δεν θα αργήσει να ανακαλύψει την αιτία της δυσφορίας των ντόπιων . Η κυρία Drablow , είχε μια μικρότερη αδελφή , την Jennet Humfrye . H Jennet είχε έναν γιο , τον οποίο της τον είχε πάρει η αδελφή της με δόλιο τρόπο και δεν την άφηνε να τον δεί . Σε κάποια παλίρροια (γιατί ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο απόμερο σπίτι χάνεται στην θάλασσα κάθε τόσο) , ο γιος της πνίγεται , με αποτέλεσμα η Jennet να χάσει τα λογικά της και να γεμίσει οργή για εκδίκηση η οποία δεν θα κοπάσει , ακόμη και μετά την αυτοκτονία της ... Τα παιδιά των χωρικών γίνονται αποδέκτες της μεταφυσικής βίας , αφού ωθούνται ένα ένα στην αυτοκτονία ...
Ο Chiaran Hinds ( EXCALIBUR , THE PHANTOM OF THE OPERA , ROME , THE RITE , GHOST RIDER : SPIRIT OF VENGEANCE , JOHN CARTER , GAME OF THRONES ) , είναι ο Daily , ο μεσήλικας πλούσιος της περιοχής (ο πρώτος με αυτοκίνητο) . 'Εχει χάσει και αυτός τον γιο του στον βάλτο και ζει με την νευρωτική γυναίκα του , η οποία επικοινωνεί με τους νεκρούς . Βοηθάει τον Kipps όταν όλοι του γυρίζουν την πλάτη .
------------------------------------------------------------------
Θυμήθηκα τις καλές εποχές των αρχών της νέας χιλιετίας , όπου έβγαιναν απανωτά Ιαπωνικές ταινίες τύπου RING . Η αισθητική ανατριχίλα της δυσοίωνης ατμόσφαιρας , είναι ακόμη σε καλή χρήση .
Το 2014 , αν είμαστε ακόμη σε τροχιά γύρω απ΄τον ήλιο , θα βγεί και η συνέχεια , THE WOMAN IN BLACK: ANGELS OF DEATH , η οποία θα διαδραματίζεται 40 χρόνια μετά ..

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

PIRANHA 3DD (2012)

"Ο Josh έκοψε το πέος του , γιατί κάτι βγήκε μέσα από το αιδείο μου ..."
Χμμμ , Κυριακή βράδυ και ο ΑΝΤ1 έχει ξερατό ταινία με τον μίστερ ντικαφεϊνατο George Clooney . Αυτή που ταξιδεύει συνέχεια με αεροπλάνα από πολιτεία σε πολιτεία για να απολύει ανθρώπους , ενω μονολογεί κάτι απίστευτες ξερόλικες γιάπικες μαλακίες και τελικά ερωτέυεται (νομίζω πως όλες οι ταινίες του μετά το RETURN OF THE KILLER TOMATOES είναι έτσι , με ελαφρές παραλλαγές) .
Ήρθε η ώρα για PIRANHA 3DD , και ήδη αρκετά άργησε ...
Ο John Gulager , σκηνοθέτης και των τριών FEAST , παρουσιάζει την 3D συνέχεια :
Θυμάστε τα προιστορικά πιράνχα που σκάνε στο τέλος της πρώτης ταινίας ; Σε αυτή βρίσκουν τον δρόμο τους σε φρέσκο θαλάσσιο πάρκο , το Big Wet . H Maddy , o Barry και ο Kyle , πίστευαν πως θα περάσουν ένα γ@μάτο Σαββατοκύριακο , μαζί με του υπόλοιπους έφηβους χαβαλέδες στα εγκαίνια του θαλάσσιου πάρκου . Ξέφρενη νεολαία , ξέφρενη διασκέδαση , εξωφρενικοί θάνατοι ήταν αυτό που τους περίμενε ! (πιράνχα - ιπτάμενα κατά προτίμηση - πότε θα έρθουν στο Allou Fun Park ;)
Η Danielle Panabaker ( FRIDAY THE 13TH -το ρημέηκ , THE CRAZIES -το ρημέηκ , THE WARD ) είναι η Maddy , ιδιοκτήτρια του θαλάσσιου πάρκου .
Ο David Koechner ( ANCHORMAN , THE 40 YEAR OLD VIRGIN , RENO 911 , SEMI-PRO , PAUL , FINAL DESTINATION 5 ) είναι ο Chet , ο συνέταιρος της Maddy . Είχε την φαηνή ιδέα να βάλει θεματικές ξώβιζες στο πάρκο για να προσελκύσει κόσμο . Η δεύτερη καλή ιδέα που είχε , ήταν να αντλήσει νερό από την υπόγεια λίμνη , μόνιμη κατοικία των προιστορικών μας φίλων ... Έχει ίσως τον καλύτερο θάνατο που θα μπορούσε να έχει κανείς σε τέτοιου είδους ταινία . Θα πω μόνο αυτό : κομμένο κεφάλι ανάμεσα σε βυζιά !
O Matt Bush είναι ο Barry , υπάλληλος στο πάρκο . Γουστάρει την Maddy . Είναι λίγο φλωράκος , αλλά καταφέρνει να επιζήσει .
Ο Chris Zylka ( SHARK NIGHT 3D , THE SECRET CIRCLE , ο Flash Thompson στο THE AMAZING SPIDERMAN ) είναι ο Kyle , ο νεαρός σερίφης της περιοχής . Γουστάρει επίσης την Maddy , αλλά είναι λίγο μπίχτης . Τρώει ιπτάμενη τρίαινα στο μάτι ...
Ο Christopher Loyd , ξανακάνει τον μονήρη αναμαλλιασμένο επιστήμονα Mr. Goodman , με την ίδια επιτυχία . Τα παιδιά τον ανακαλύπτουν και του ζητούν βοήθεια . Κρίμα που δεν εμφανίζεται το Delorian να τον πάει πίσω στο 1985 ...
Ο David Hasselhoff , κάνει τον εαυτό του , δηλαδή τον Mitch Buchanan , αφού εμφανίζεται με baywatch αμφίεση (με σήμα Hoffwatch στο τζάκετ) τρέχοντας σε αργή κίνηση πρός την διάσωση . Βρέθηκε στα εγκαίνια ώς ο πιο διάσημος ναυαγοσώστης/επίτημος καλεσμένος  .. Βγάζει φωτογραφίες με θαυμάστριες . Ακούμε και την μουσικούλα της τηλεοπτικής σειράς ενώ τον βλέπουμε να τρέχει . Μετά τους τίτλους τέλους , ο Mitch συνεχίζει να τρέχει σε μια παραλία , κρατώντας τρίαινα και τραγουδώντας "Είμαι κυνηγός ψαριών" ...
Ο Ving Rhames (αυτός που είχε πεθάνει στην πρώτη ταινία , αλλά επειδή μας θεώρησαν τελείως μαστουρωμένους για να το καταλάβουμε , τον έβαλαν στην δεύτερη ως ανάπηρο , αφού τα πιράνχα έφαγαν μόνο τα πόδια του και δεν τον καταβρώχθησαν ολόκληρο όπως φανταστήκαμε) είναι ο ανάπηρος πλέον , βοηθός σερίφη Fallon . Προσπαθεί να ξεπεράσει τον φόβο του για το νερό , πηγαίνοντας στα εγκαίνια και ελπίζοντας σε μια ήρεμη επαναπροσαρμογή στις χαρές της θάλασσας ... Στα νέα του πόδια , που είναι φτιαγμένα από τιτάνιο , έχει προσαρμοσμένα όπλα .
Ο Gary Busey ( SILVER BULLET , LETHAL WEAPON , PREDATOR 2, UNDER SIEGE , THE GINGERDEAD MAN ) , είναι ένας από τους δύο άτυχους ψαράδες που ανακαλύπτουν τα πιράνχα σε μια λίμνη στην αρχή της ταινίας (βλέπε Richard Dreyfuss στην προηγούμενη) . Κάνει δυναμική έξοδο , αφού τραβώντας ένα πιράνχα από το μασουλημένο μάγουλό του , το αποκεφαλίζει δαγκώνοντάς το , και πέφτει ηρωικά μέσα στο ίδιο του το αίμα ...
O Jean-Luc Bilodeau ( TRICK 'R TREAT , KYLE XY ) είναι ο Josh . Τον αναφέρω , γιατί ένα πιράνχα του δάγκωσε το κ@#λί κατά την διάρκεια ερωτικής πράξης (βλέπε εισαγωγική πρόταση της ανάρτησης) , με αποτέλεσμα να το κόψει με κουζινομάχαιρο . Επίπονη και περίτεχνη σκηνή , φτιαγμένη με πραγματικό μεράκι ...
-------------------------------------------------------------
Όλα ωραία και καλά , βυζάκια και έντερα έξω , αλλά που είναι οι πορνοστάρς της πρώτης ταινίας ;!! H Gianna Michaels που ήταν στην πρώτη ταινία , έπαιξε στην πορνό παρωδία της δεύτερης (παραγωγής White Gheto Films) .

SAFE (2012)

"γύρισα τόσα εστιατόρια όλη τη νύχτα και το μόνο που μου σέρβιραν ήταν μολύβι .."
Στον αυτοσχέδιο ναό της σύγχρονης δράσης , ο Jason Statham έχει ολόσωμο ομοίωμα , στο οποίο και ανάβω κερί καθημερινά .
Ο Jason Statham είναι ο Luke Wright , πρώην μπάτσος και σκληρός μαχητής μικτών πολεμικών τεχνών . Είναι να μην κλειδωθεί κανείς στο κλουβί μαζί του . Την περίοδο που έσπαγε μούτρα με τις κόκνεη γροθιές του , συνήθιζε να παίζει σε στημένους αγώνες . Αγώνα στον αγώνα , κάποια στιγμή δεν άντεξε και κατακρεούργησε έναν νεαρό κακομοίρη . Ήταν η τελευταία φορά . Ρώσος μεγαλομαφιόζος έχασε χοντρό χρήμα , και ως αντίποινο ο Wright "έχασε" την γυναίκα του , και το όποιο νόημα στην υπερβίαιη βίαιη ζωή του . Έναν χρόνο μετά περιφέρεται άσκοπα στους αφιλόξενους δρόμους της Νέας Υόρκης , ως άστεγος . Μετά από μια τυχαία συνάντηση με κάτι πρώην συνάδελφούς του , ξεκινάει μια σειρά γεγονότων που θα τον φέρουν σε επαφή με μια ανήλικη κινέζα , την Mei . Η Mei είναι αριθμομνήμον , παιδί θαύμα σε ότι αφορά τα μαθηματικά , η οποία έχει απαχθεί απο κάτι μούτρα συμπατριώτες της για να τους βοηθήσει να ρυθμίζουν καλύτερα τις "δουλειές" τους με το μοναδικό της ταλέντο . Αποστηθίζει έναν αριθμό κατεβατό σε μια ολόκληρη σελίδα , και γίνεται η νούμερο ένα καταζητούμενη στον υπόκοσμο ! Ο αριθμός είναι κωδικοποιημένος συνδιασμός ενός χρηματοκιβωτίου , σημαντικού για τους Κινέζους μαφιόζους , τους Ρώσους Μαφιόζους και τους βρώμικους μπάτσους που έχουν πάρε-δώσε μαζί τους ! Όλοι αυτοί κυνηγούν το κοριτσάκι και ο Wright καταλήγει προστάτης της μετά από τυχαία συνάντηση σε έναν σταθμό του ηλεκτρικού (πάνω που σκεφτόταν να πηδήξει στις γραμμές , πέρασε από πίσω του και του κίνησε την περιέργεια) . Χρειαζόταν να σπάσει κάποια κόκαλα για να ξαναβρεί νόημα στην ζωή του ...
H Catherine Chan είναι η Mei , η δεκάχρονη μικρή με το ταλέντο να αποστηθίζει αριθμούς με φρικώδη ακρίβεια . Η πρώτη της ταινία . Ελπίζω να της βγεί σε καλό .
Ο David Lo Pan , γνωστός και ως James Hong είναι ο παππούς τριάδας , Han Jiao . Ο τύπος πρέπει να είναι αληθινός Μανδαρίνος , αφού εδώ φαίνεται ακόμη πιο νέο από το πως φαινόταν στο BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA (1986) !
Ο Chris Sarandon ( ο βρικόλακας στο πρώτο FRIGHT NIGHT ) , είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης .
Ο Robert John Burke ( DUST DEVIL , ROBOCOP 3 , TOMBSTONE , THINNER , PERSOM OF INTEREST ) είναι ο Captain Wolf , ο αρχηγός των βρώμικων μπάτσων . 
O Anson Mount ( URBAN LEGENDS: FINAL CUT , ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE ) είναι ο Alex Rosen , πρώην συνάδελφος του Wright που θέλει κι αυτός τον συνδιασμό για δικούς του βιοποριστικούς λόγους . Συναντιώνται προς το τέλος της ταινίες σε κάποια προβλήτα και μόνο που δεν δακρίζουν φέρνοντας στο νου αναμνήσεις με το πόσους έχουν πετάξει στο νερό από το συγκεκριμένο σημείο . Γυμνασμένος και έτοιμος για όλα , κρατάει όμηρο το κοριτσάκι , αλλά παρατάει το όπλο για να λύσει τις διαφορές του με τον Wright μια και καλή ... Νόμιζα πως πήγαινε για αιματηρή μονομαχία αφού είχαν στηθεί ο ένας απέναντι απ'τον άλλο , αλλά τελικά τον πυροβόλησε στα πόδια το κοριτσάκι και ο Wright τελείωσε την δουλειά πυροβολώντας τον στο στήθος ... Δεν ξέρω ακόμη πως νιώθω γι'αυτό .
Ο Μount ήταν ο Ben στο CROSSROADS (2002) , την ταινιάρα με την Britney Spears . Tελευταία πρωταγωνιστεί ως Cullen Bohannan , πρώην στρατιώτης του Νότου που ακολουθεί τους βόρειους στρατιώτες που σκότωσαν την γυναίκα του σε ακριτική πόλη της άγριας δύσης με σκοπό την ματωμένη εκδίκηση στην τηλεοπτική σειρά HELL ON WHEELS (στο γνωστό ρεαλιστικό μοτίβο του DEADWOOD) ...
-----------------------------------------------------------------
Ο αριθμός σφαιρών που "σερβίρονται" κατά την διάρκεια της ταινίας , είναι γεωμετρικά ανάλογος με τα κορμιά που πέφτουν ... Πάντα ξέρεις τι να περιμένεις σε ταινία με Statham , και πάντα το λαμβάνεις .

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

RAZORTOOTH (2007)

δεν υπάρχει ασφάλεια , ούτε μέσα σε χημικές τουαλέτες ..
ούτε μέσα στο ντούς ...
ούτε στην ύπαιθρο ..
.. ή κοντά στον βάλτο ...
το τέρας μπορεί να πέθανε ...
αλλά το ρομάτζο συνεχίζεται ...

Ένας από τους παραγωγούς του Devil's Rejects είπε να το ρίξει έξω και έσκασε λεφτά για το "ασύληπτό , αμετανόητο και ασταμάτητο" , όπως ισχυρίζεται το εξώφυλλο του dvd . Ο "Ξυραφοδόντης" είναι εδώ για να κάνει τις ζωές των ντόπιων κόλαση !
Kατ'αρχάς , το όλο κόνσεπτ της ιστορίας , βασίζεται σε υποτιθέμενα αληθινά γεγονότα . Εσύ απλά διαλέγεις και παίρνεις : Ένα ασιατικό εξωτικό είδος χελιού , είναι ικανό να αναπνέει αέρα και να σέρνεται στο έδαφος . Και να είναι και 10 μέτρα ...
Τώρα , βάλε την μεταλλαγμένη χελι-ο-φιδούκλα σε κάτι βάλτους κοντά σε κατοικημένη περιοχή , και η περιπέτεια ξεκινά !
Κάπου στα βαλτοτόπια των Everglades συμβαίνουν περίεργα πράγματα . Σκυλιά και ανθρώποι χάνονται , δύο επικίνδυνοι κακοποιοί δραπέτες καραδοκούν , και μεταλλαγμένο χέλι σέρνεται πάνω στη γη ! Ο ηρωικός πράκτορας του κέντρου ελέγχου ζώων , Delmar Coates , μαζί με την πρώην γυναίκα του - και σερίφη της περιοχής - Ruth , ψάχνουν για έναν εξαφανισμένο σκύλο . Βρίσκουν μόνο τα φαγωμένα απομεινάρια του . Το αφήνουν να περάσει έτσι - υποψιάζονται πεινασμένο αλιγάτορα ... Η σερίφης οργανώνει ανθρωποκυνηγητό για τους δύο δραπέτες - τον Eddie και τον Sal , ενώ ταυτόχρονα ο δόκτωρας Soren Abramson και η ομάδα χαβαλέδων φοιτητών του , ψάχνουν το μεταλλαγμένο χέλι - το οποίο το δημιούργησε ο ίδιος ! Για να ολοκληρωθεί ευχάριστα το αιματοκύλησμα , το Κανό Κλάμπ αποφάσισε εκπαιδευτική εκδρομή μέσα στους βάλτους ....
Ο Doug Swander είναι ο πράκτορας Delmar Coates . Eλέγχει την πανίδα της περιοχής . Σκοτώνει αρουραίους , ψάχνει για χαμένους σκύλους , κατεβάζει τις γάτες από τα δέντρα , τέτοιου είδους άγχη . Οι ντόπιοι γενικότερα δεν τον έχουν και πολύ σε υπόληψη , πέρα από κάτι μεσόκοπες που τον γουστάρουν . Ο Swander είχε κερδίσει στον διαγωνισμο ταλέντων Star Search το 1984 . Ώς τραγουδιστής . Από τότε έχει κάνει τον "επιβάτη στο τρένο" στο SPIDERMAN 2 (2004) , και τον "καλεσμένο στο πάρτι" στο IRON MAN 2 (2010) .
Η Kathleen LaGue ( THE EYE ) είναι η Σερίφης Ruth Gainey-Coates . Η πρώην και καλά . Αφού όλο μαζί είναι . H LaGue κάνει συνήθως "φωνές" , και εμφανίζεται σπάνια σε ταινίες . Στο HOUSE OF THE DEAD 2 (2005) , κάνει τις "επιπλέον φωνές" ..
O Simon Page είναι ο δόκτωρ Soren Abramson . Ασχολείται με γεννετικά πειράματα τις ελεύθερες ώρες του , προκαλώντας πανικό σε τοπικές κοινωνίες .
Ο Tim Colceri ( LEPRECHAUN 4: IN SPACE , EVILUTION , SPACE GIRLS IN BEVERLY HILLS ) είναι ο b-βετεράνος του κάστ . Κάνει τον ντόπιο μιλιταριστή , Lott Dryer , ο οποίος ψάχνει τον γιο του στους βάλτους . Τρώει κατά λάθος βέλος με δηλητήριο από τον δόκτωρα . Έχει εμφανιστεί με μικρούς ρόλους στα FULL METAL JACKET (1987) , ERASER (1996) , και BABYLON 5: IN THE BEGINNING (1998) .
----------------------------------------------------------
Όπου δεν πιάνει η ανθρωπιστική μέθοδος του δηλητηριασμού από βέλος , λειτουργεί η πάντα εύκαιρη χειροβομβίδα ...