Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ROADKILL (2011)

Δεν είναι ποτέ κάλος οιωνός να βλέπεις αλλήθωρο παιδάκι να σου κάνει νοήματα θανάτου στην μέση του πουθενά ..
Δεν είναι η κανονική αναλογία τέρατος - τροχόσπιτου . Απλά πετάει κοντά στην κάμερα .

Το Syfy παρουσιάζει άλλο ένα έπος με μανιασμένα ζώα (υπαρκτά , ή μη) , εναντίον ανθρώπων , από την αγαπημένη σειρά ταινιών του είδους , Maneater Series !
7 φίλοι από την Αμερική κανονίζουν επανασύνδεση , και για να το γιορτάσουν πάνε για περιπέτεια με τροχόσπιτο στην Ιρλανδία . Στο οδικό τους ταξίδι , πέρα από τους ντόπιους περίεργους που συναντούν , πατάνε κατά λάθος μια γρια τσιγγάνα . Ξεψυχώντας , η γριά αμολά βαριά κατάρα εναντίον τους , και τέρας εμφανίζεται στον ουρανό , έτοιμο να πάρει ματωμένη εκδίκηση ! Το λεγόμενο Simuroc ! Συνδιασμός γύπα , ράπτορα και ηλεκτρονικού υπολογιστή . Το ταξίδι χάνει την χαζοχαρούμενη ατμόσφαιρα , και η παρέα χάνει τον δρόμο μέσα σε κάτι ομιχλιασμένα δάση ..
Η Kacey Barnfield ( LAKE PLACID 3 , RESIDENT EVIL:AFTERLIFE ) είναι η Kate . Λόγω εργασίας μετακομίζει στην Ιρλανδία . Οι φίλοι μαζεύονται για να το γιορτάσουν και για να δούνε την χώρα κλασμένοι στο αλκοόλ .
Ο Oliver James είναι ο Ryan , o οδηγός του τροχόσπιτου και διοργανωτής της εκδρομής . Παρόλο που έχουν χωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια , είναι ακόμη ερωτευμένος με την Kate , αλλά το παίζει χαλαρός και-καλά φίλοι .
H Eliza Bennett ( THE PRINCE AND ME , SUPERNOVA , THE CONTRACTOR δίπλα στον Wesley Snipes ) είναι η Hailey , η γλυκούλα νυν του Ryan .
Ο Colin Maher είναι ο Joel , ο αδερφός της Kate . Πήρε το πτυχίο ιατρικής επιτέλους . Την αναφορά που κάνει στο Star Trek , λέγοντας πως τόσο καιρό η αριθμομηχανή του ήταν Tricorder , δυστυχώς δεν την πιάνουν οι φίλοι του . Με το κολεγιακό μπλέηζερ που φοράει , πιο πολύ για αθληταράς μοιάζει παρά με γιατρός . Πέρα από Star Trek , γνωρίζει και από μυθικά αρπακτικά , μιας και το όνομα Simuroc , του θυμίσε το τέρας από της περιπέτειες του Σεβάχ του Θαλασσίνου .
Ο Diarmuid Noyes ( THE TUDORS , BORGIA ) είναι ο Chuck , ο αχώνευτος φίλος του Ryan που πληρώνει για την βενζίνη . Απ'τους πρώτους που θες να κατασπαράξει ο Simuroc . Είναι η αιτία που "ξυπνάει" το φεσο-τέρας , αφού αυτός οδηγούσε το τροχόσπιτο και έστειλε την γριά στον τσιγγανο-παράδεισο . Έχει κλεψει φυλαχτό από κάτι άλλους τσιγγαναρέους που τους την φέρανε νωρίτερα , το οποίο θα αποδειχτεί χρήσιμο αργότερα .
Ο Kobna Holbrook Smith είναι ο Tommy , ο μαύρος της παρέας . Δυστυχώς η "γειτονιά" δεν του βγαίνει , γιατί είναι Άγγλος που προσπαθεί να κάνει τον Αμερικάνο . To φυσάει το χρήμα και πλερώνει για τα έξοδα του ταξιδιού πέρα της βενζίνης γιατί την έχει αναλάβει ο πατέρας του Chuck .
Η Ιρλανδή τραγουδίστρια/ηθοποιός Roisin Murphy είναι η Anita , η καλύτερη φίλη της Kate . Νιώθει πρώτη τα νύχια του φτερωτού αγλέωρα .
Η Stella McCusker είναι η Nadia , η γριά τσιγγάνα με το βουλωμένο μάτι . Για 20 ευρώ σου λέει τη μοίρα σου . Δεν ήξερε την δική της βέβαια .
Η Eve Macklin είναι η Drina , και αυτή μέλος της τσιγγανοφατριάς . Έχει το σπίτι στην μέση του πουθενά . Η παρέα βρίσκει καταφύγιο εκεί , μετά από στενή καταδίωξη .
Ο Ned Dennehy ( REIGN OF FIRE , KING ARTHUR , DEAD MEAT , SHERLOCK HOLMES , ROBIN HOOD , HARRY POTTER 7 , EAGLE , BLITZ ) είναι ο Luca , ο αρχιτσιγγάνος . Το μενταγιόν ήταν δικό του , αλλά αυτός τα ξεκίνησε όλα , κοροϊδεύοντας τα αμερικανάκια για να βγάλει μερικά έξτρα ευρώ . Έκει που σταματάει το τέρας , συνεχίζει αυτός - οπότε το δεύτερο μισό της ταινίας γίνεται εν μέρη "τρέξ'τε μακριά απ'τον γύφτο με την καραμπίνα" . Έχει χαρακτηριστική αγγλόφατσα για να παίζει γλειώδεις και ταλαιπωρημένους τύπους παλιάς και σύγχρονης εποχής .

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

WANTED (2008)

Μερικές φορές ψάχνεις πολλή ώρα για να περιγράψεις μια ταινία σε κάποιον ... Είναι αυτό που γίνεται εκείνο , παίζει το τάδε με τον άλλον από το τέτοιο , και άλλα χαζά που παίρνουν πολύ ώρα να δώσουν σε αυτόν που σε ακούει να καταλάβει για τι πράγμα μιλάς . Στο Wanted τελειώνουν όλα αυτά με μια μόνο πρόταση :
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ !
Τόσο απλό , τόσο γαμώ ! Μεταφορά κόμικ στην μεγάλη οθόνη και μ@λακίες . Διάβασε το κόμικ του Millar (που το έχει γράψει ο ίδιος - δηλαδή ΕΝΑΣ άνθρωπος) , κατέβασε ενώ διαβάζεις την ταινία (μη χρεώνεσαι - ή μάλλον να χρεωθείς , γιατί όποτε αγοράζεις ταινία της Jolie , ή του Brad , κάνεις μια καλή πράξη και σώζεις ένα παιδί) , και μετά προσπάθησε να κάνεις τους συσχετισμούς σου με αυτό που είδες (που το έχουν ξαναγράψει ο ένας πάνω στον άλλον , αλλοι ΤΕΣΣΕΡΙΣ άνθρωποι) , με αυτό που ΜΟΛΙΣ διάβασες !
Αριστούργημα ; Θα τα'σπασες και με το τελευταίο Batman εσύ , σε έχω κόψει . Eίδα το εμφύτευμα για τις κρίσεις επιληψίας στο κεφάλι σου .
Έδω έπεσε το χρήμα το τρελό γιατί απλά η Universal μπορεί , και η κοπελιά κατάφερε να κατευνάσει για άλλη μια φορά τις ενοχές της για την αποικιοκρατία του 19ου αιώνα , υιοθετώντας άλλο ένα παιδί από κάποια χώρα του ανατολικού ημισφαιρίου !
Σε άγνωστη τοποθεσία , κάπου στο 2007 , σε ένα πριβέ πάρτυ με μεγάλα κεφάλια της εταιρίας , ακούγεται κάποιος να μονολογεί . Μόλις έχει ξεράσει για τρίτη φορά , αυτή τη φορά βλέπει και λίγο αίμα στη λιμνούλα με το μπρί , τα ρουθούνια του έχουν καυτηριασθεί από την κόκα , και μιλάει στον ίδιο ινδιάνο που έβλεπε ο Jim Morisson στην έρημο : "Λοιπόν αρχηγέ , βάζουμε την Jolie , οι αγλέουρες θα σπεύσουν να δούν στυλιζαρισμένο κώλο να τρέχει , και όλα θα πάνε γ@μώ ! Και θα έχει και σφαίρες που στρίβουν στον ΑΕΡΑ !"
Ο ινδιάνος το σκέφτεται λίγο , σκύβει πρός το έδαφος , αφού έχουν μεταφερθεί εδώ και ώρα στην μυστηριακή έρημο , και αρχίζει να σνιφάρει , μιας και η έρημος είναι από κόκα ! Μετά από 5 λεπτά αμήχανης σιωπής και ήχων από ρουθουνίσματα , ο ινδιάνος σηκώνεται και λέει στον νιρβανιασμένο παραγωγό : "Θα είναι τόσο γ@μάτο , που θα βγεί και δεύτερο !"
-------------------------------------------------------------
Ο Wesley Gibson είναι ο υποχόνδριος ξεφτίλας , καταπιεσμένος κλητήρας σε λογιστική εταιρία . Η γκομενά του είναι πουτανί ολκής και εκείνος το ξέρει . Θεωρεί τον εαυτό του τον μεγαλύτερο άχρηστο του 21ου αιώνα .
Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν γνωρίσει την Fox , την μουν@ρα δολοφόνο , μέλος της Αδελφότητας , μιας μυστικής ομάδας υπερδολοφόνων που περνάνε τις μέρες τους πυροβολώντας ο ένας τον άλλον σε bullet-time αργή κίνηση ... ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ . (ο Wesley θα μπορούσε άνετα να απελευθερωθεί από τον βραχνά της εργασίας , αν ήξερε να χορεύει επίσης - σε κάθε ταινία χορού , τα όνειρα μετράνε και αλλάζουν τον κόσμο)
Ο James McAvoy είναι ο Wesley . Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του , αλλά ανακαλύπτει πως ήταν μέλος μυστικής οργάνωσης δολοφόνων . Οι άνθρωποι που τον σκότωσαν , κυνηγάνε τώρα και τον ίδιο . Μετά από πολύ και ανελέητο ξύλο , μαθαίνει να πυροβολεί μύγες στον αέρα , ενώ κρατάει δύο όπλα . ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ . Ο McAvoy είναι ο νέος Ξαβιέ στις από 'δώ και στο εξής ταινίες των X-MEN .
H Angelina Jolie είναι η Fox . Χειλάρες , σέξυ ανορεξία και λοιπές αηδίες του κινηματογραφικού μάρκετινγκ . Σε κάθε ταινία με δαύτη , τα ίδια και τα ίδια . Κάθε φορά όλο και πιο αδύνατη , με περισσότερα τατουάζ , και αγριοκοιτάζει ακόμη πιο άγρια ! "Η Jolie πιο σέξυ από ποτέ" που είχα δεί και σε ένα ντιβιντάδικο . Θέλεις ΣΕΞΥ σε ταινία δράσης ; Βαλε την Dylan Ryder και έχω ήδη αρχίσει να την παίζω , πρίν κάν τελειώσω να γράφω αυτή την πρόταση ...
Ο Morgan Freeman είναι ο Sloan , ο γηραιός αρχηγός της Αδελφότητας . Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας , σε γειτονικό στούντιο γυριζόταν και το BATMAN BEGINS (2008) , οπότε ο Morgan το είχε διπλό ταμπλό - και τον έλεγαν Fox στο Batman .
Ο ανατολικογερμανός Thomas Kretschmann είναι ο Cross , ο κακός δολοφόνος που έχει πάρει φαλαγγι την Αδεφότητα . Αυτός σκότωσε τον πατέρα του Wesley , και θέλει να τους εξοντώσει όλους . Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα !; Ο Cross προσπαθεί να σώσει τον Wesley από τα μούτρα της Αδελφότητας !
Ο hern Kretschmann έχει παίξει σε πάρα πολλές Αμερικάνικες ταινίες , όπως τα U-571 , BLADE 2 (ο Νταμασκίνος) , THE PIANIST , RESIDENT EVIL:APOCALYPSE , KING KONG , HOSTEL 3 , DRACULA 3D (το καινούργιο του Argento) .
---------------------------------------------------------------
O Θείος Αράχνης πρέπει να έχει χάσει τα λογικά του τις τελευταίες μέρες , αλλιώς δεν εξηγέιται όλη αυτή η κινηματογραφική παράνοια . Προτείνει με κομμένα νύχια και βγαλμένα δόντια διπλή προβολή με το SALT (2010) . Μπορεί να μην έχει ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΟΥΝ και χτυπούν η μια πάνω στην άλλη , ή να μη πυροβολεί μέσα από αυτοκίνητό του γυρίζει ανάποδα πάνω από άλλο , αλλά η  "Jolie είναι πιο σέξυ από ποτέ" ...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

STREET DANCE (2010)

"Πρέπει να είμαστε τόσο θυμωμένοι ;
- Έτσι πάει το πράμα μπαλαρίνε .."
Μη χάσουν και οι Άγγλοι και δεν βγάλουν και αυτοί ταινία με χοροπηδηχταράδες !
Στα γνωστά πρότυπα "ζήσε το όνειρο και άσε τους άλλους να δουλεύουν" , η ταινία ασχολείται με τα άγχη και τις χορευτικές ικανότητας μιας ομάδας χορευτών δρόμου .
Η Carly είναι μια χαρισματική χορεύτρια δρόμου . Μαζί με τον μόρτη τον φίλο της τον Jay , έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα τους στους τελικούς πρωταθλήματος Street Dance της Αγγλίας . Όταν όμως ο Jay γίνει μπουχός και από το γκομενάκι και από τους κρεμανταλέους , τα όνειρα για αναγνώριση και δόξα , θα πάνε περίπατο ... Η Carly καλείται να αναλάβει την ηγεσία της ομάδας και να τους οδηγήσει στην νίκη . Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα , όταν η ομάδα χάνει τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους ! Η Carly θα αρχίσει να αμφιβάλει για τις ηγετικές της ικανότητες , αλλά η λύση θα βρεθεί με την βοήθεια μιας ιδιοκτήτριας σχολής μπαλέτου !
Γυφταρέοι και κυριλέδες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους , για να σπάσει ο τσαμπουκάς τους συστήματος , ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ !
Η Nichola Burley είναι η Carly . Χόρευε από μικρή μπροστά από τον καθρέφτη της . Συνδιασμός αθλητικό σουτιέν και επανάστα χορογραφία κάνει πάντα την διαφορά . Η ομάδα της λέγεται Αιχμή .
Ο Ukweli Roach είναι ο Jay , ο μιγάς γκόμενος της Carly . Νιώθει πιεσμένος και φεύγει από την ομάδα . Δεν θέλει σκοτούρες . Θέλει να σπουδάσει . Πως το 'παθε ; ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! Ο αγύρτης τους παράτησε όλους για να γίνει μέλος άλλης χορευτικής ομάδας . Πήγε στους "Υπέρταση" , τους ήδη πρωταθλητές του διαγωνισμού !!!!! Αναμενόμενο , οι δύο ομάδες να έρθουν αντιμέτωπες στον τελικό ! Με βραβείο ταξίδι στο Αμέρικα !
H Charlotte Rampling ( ORCA , BABYLON A.D. , MELANCHOLIA ) είναι η Helena , η ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου . Ενθουσιάζεται από το κορίτσι με τα σάντουιτς και το τζήν βράκα και της δανείζει μια αίθουσα για προπόνηση ... Ύπο έναν όρο : Θα συμπεριληφθούν και μερικοί από τους χορευτές της σχολής στην ομάδα της Carly ... Να δείξουν λίγο νεύρο οι ξενέρογλου ..
Ο Richard Winsor είναι ο Tomas , το γυμνασμένο λευκό αγόρι με το κολάν στην σχολή μπαλέτου . Ο "Χλιμίτζουρας" όπως τον αποκαλούν οι τύποι με τα παντελόνια κάτω απ'τα βρακιά τους . Απορεί με τον τρόπο που χορεύουν τα νταπα-ντούπα αυτοί οι θυμωμένοι . Βγάζει το κολάν και βάζει την φόρμα . Το μπλουζάκι προαιρετικό πάντα . Σιγά σιγά το ρομάτζο αναπτύσεται μεταξύ των δύο άκρων , μιας και ο ένας αρχίζει να καταλαβαίνει την χορευτική γλώσσα του άλλου .
---------------------------------------------------------------
Κατ'αρχάς τα τραγούδια που χορεύουν είναι αίσχος τις περισσότερες φορές . Η προφορά τα γ@μάει όλα ! Οι μαύροι δεν ακούγονται για μαύροι ! Παρόλο το πολιτισμικό παράδοξο , οι κυριλέ μαθήτριες και οι πλούσιοι γονείς τους ανυσυχούν για την συναναστροφή με τους λαϊκους , αλλά ο χορός καταφέρνει να ξεπεράσει τις ταξικές διαφορές και να ενώσει τον κόσμο . Η ταινία πήγε καλύτερα από τα ROBIN HOOD και PRINCE OF PERSIA στην Αγγλία την χρονιά που βγήκε στους σινεμάδες , οπότε το '12 βγήκε και το νούμερο δύο ...
Ο Θείος Αράχνης επιμένει :
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου Judge Dredd , oι Δικαστές πρέπει να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα στους δρόμους της Αγγλίας (για αρχή) και μετά και στον υπόλοιπο πλανήτη . Μερικές γκλοπιές στα δόντια , θα στρώσουν τον οποιονδήποτε ονειροπόλο αργόσχολο .

VAMPIRE BOYS (2011)




"Θα πέθαινες για να ζήσεις για πάντα μαζί μου ;"
Νομίζατε πως μόνο στα TWILIGHT θα έχει ημίγυμνα λαδωμένα αγόρια ;! Είστε βαθιά νυχτωμένοι κύριοι ...
Ο πρωτοσύγγελος του gay-horror και τρελό αγόρι David DeCoteau , άνοιξε πρώτος τον πουστο-ασκό του Αιόλου , και εδώ και μερικά χρόνια , γυρίζει ΜΟΝΟ τέτοιου είδους υβρίδια ! Η συγκεκριμένη ταινία γυρισμένη στο ίδιο ύφος , είναι ενός άλλου τρελού αγοριού , του Charlie Vaughn . H Sterling Entertainment έχει αναλάβει την καυτή παραγωγή φυσικά ...
Ο χρόνος για τον Jasin και την απέθαντη παρέα του από βαρύμαγκες τελειώνει . Για να επιζήσει η βαμπιρική παρέα , χρειάζεται νέο αίμα . Κάποιος/α να γίνει το "αιώνιο ταίρι" του Jasin . Το Los Angeles είναι τίγκα στα πρόθυμα αγόρια , αλλά ψάχνουν και-καλά για γυναίκα για το ξεκάρφωμα . Η βαμπιρική παρέα έχει βάλει στο μάτι την Tara , μια νεαρή ξανθιά , μαθήτρια του κολεγίου . Η Tara φαίνεται ανοιχτή στην ιδέα να γίνει πλάσμα της νύχτας , αλλά κάποιος τρίτος μας χαλάει τα σχέδια για ετεροφυλική αιωνιότητα . Ο Caleb, το νέο αγόρι του κολεγίου από το Los Angeles , ονειρεύεται συνέχεια έναν μυστηριώδη ξένο με γυμνασμένους κυλιακούς . Αυτός ο ξένος είναι ο Jasin , και με το που γνωρίζονται στο προαύλιο , υπάρχει άμεση ψυχική επαφή ! Ο χρόνος τελειώνει βέβαια όπως ανέφερα και πριν , και ο Jasin πρέπει να πείσει τον Caleb για την τρελοφάση της αιώνιας ζωής ως gay βρικόλακας !
O Jason Lockhart (στρίπερ σε ένα επεισόδιο του DEXTER , ALIENS VS AVATARS , και λοιποί ρόλοι παρόμοιου περιεχομένου) είναι ο Jasin , ο αρχηγός της τρελοπαρέας . Είναι 20 χρονών εδώ και 100 χρόνια (στο φλασμπακ του origin τον βλέπουμε να φοράει ρούχα αρχών 20ου αιώνα) . Η παρέα κυκλοφορεί πάντα χωρίς μπλουζάκια μέρα μεσημέρι , κανένα πρόβλημα - φαίνεται να απολαμβάνουν και τον ήλιο . Ούτε τα παλούκια τους φοβίζουν . Συνήθως περπατάνε σε αργή κίνηση για να είναι πιο εντυπωσιακοί . 
O Christian Ferrer είναι ο δροσερός Caleb . Έχει θέματα με τους σταυρούς . Ήταν πρωταθλητής κολύμβησης στο λύκειο . Φαίνεται να έχει δισκογραφία Mark Almond . Ο καρπός του λυγίζει εύκολα . Τι να τα κάνεις τα σκυλόδοντα άμα είναι να δαγκώνεις μαξιλάρια ; O Caleb μένει με τον νέο του συγκάτοικο Paul (Ryan Adames) , επίσης ευαίσθητο αγόρι , που δεν τον ενοχλεί να τον βλέπει να κυκλοφορεί με τα speedo εσώρουχα , όντας κολυμβητής , μέσα στο σπίτι . Ο Caleb νιώθει τον ξένο παντού γύρω του . Μέχρι που τον γνωρίζει . Αρχίζουν να περνάνε πολλές ώρες μαζί και ο Paul του κάνει ζήλιες γιατί τον θέλει ... Δυστυχώς τον τρώνε λάχανο με διαταγή του αρχηγού . 
Ο Dylan Vox ( BATTLE OF LOS ANGELES , ALIENS VS AVATARS , JERSEY SHORE SHARK ATTACK ) είναι και αυτός σην παρέα . Δεν πιστεύει πως ο Caleb είναι ο "ένας" που ψάχνει ο Jasin και ανησυχεί για την κατάσταση της ομάδας . Άμα δεν κάνει την σωστή επιλογή ο αρχηγός , θα χαθεί η αιωνιότητα . Τρελαίνεται και απειλεί να σκοτώσει και την Tara και τον Jasin . Έχει την μεγαλύτερη φιλμογραφία από τα υπόλοιπα αγόρια , μιας και πέρα από genre ταινίες έχει παίξει και σε σκληρές τσόντες μόνο για γουστόζους ως Brad Benton .
O Jess Allen είναι ο Dane , ο μπρουτάλ της παρέας . Ο Allen έκανε τον Baldir στο ALMIGHTY THOR (2010) της Asylum .
Η Zasu είναι η Tara , η γυναίκα της ταινίας . Σιγά μην ασχολούμαστε με τις κομμώτριες . Θα είναι και στο νούμερο δύο , το οποίο βρίσκεται στα τελειώματα .


Τι να πει και ο Νοσφεράτου ; Δεν είχε τέτοια ξεράσματα το 1920 ..

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

STEP UP REVOLUTION (2012)

"Μερικές φορές είναι καλό να σπας τους κανόνες .."
Η τέταρτη ταινία της σειράς συνεχίζει το χορευτικό ντελίριο από εκεί που το σταμάτησε η τρίτη (δηλαδή εσύ τι περίμενες ;) :
Η Emily φτάνει στο Μiami με σκοπό να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια . Εκεί ερωτεύεται τον χορευταρά Sean . O Sean είναι αρχηγός μιας χορευτικής ομάδας δρόμου που ονομάζονται "Τhe Mob" . Η αστυνομία τους κυνηγάει γιατί διαταράσουν την δημόσια γαλήνη , τα γνωστά .. Ο χορευτικός όχλος λοιπόν ασχολείται με πολύπλοκα χορευτικά απ'το πουθενά σε δημόσιους χόρους , που λέγονται "flash mobs" (εξού και το όνομα) , τα οποία και ανεβάζει στο ίντερνετ . Όταν ένας αδίστακτος υπερπλούσιος απειλεί να αγοράσει την ιστορική λάτιν γειτονιά που αράζουν οι χορευταράδες και να διώξει τους χιλιάδες λάτιν μικροαστούς που φυτοζωούν εκεί , η Emily , ο Sean , και ο χορευτικός όχλος , θα κάνουν την "τέχνη" τους επανάσταση (με ρίσκο να πάνε τα όνειρα της οποιαδήποτε χορευτικής καριέρας στο διάολο) προσπαθώντας να κερδίσουν το πρώτο χρηματικό βραβείο ενός διαδυκτιακού διαγωνισμού ... Ανατροπάρα - ο υπερπλούσιος τυχαίνει να είναι και ο πατέρας της Emily !
H χορεύτρια Kathryn McCormick είναι η Emily . Όταν πρωτογνωρίζεται με τον Sean , μόνο που δεν πηδιόνται με το αυθόρμητο χορευτικό διαγωνισμό στο παραλιακό μπαρ του ξενοδοχείου . Παράτησε το κολέγιο για να γίνει χορεύτρια . Πήγε με το ζόρι , γιατί την έστειλε ο μπαμπάς της . Ο μπαμπάς τηε δίνει τελεσίγραφο "ή γινεσαι επαγγελματίας χορεύτρια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού , ή επιστρέφεις στο Cleveland και δουλεύεις μαζί μου" ! Η Emily περνάει την οντισιόν σε μια κυριλέ σχολή χορού , αλλά της λείπει η αυθεντικότητα του δρόμου ... Πρέπει να παρουσιάσει μια δική της ρουτίνα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ... Διπλό το άγχος , αλλά ο έρωτας με τον λαϊκό επαναστάτη , θα της δημιουργήσει ερωτηματικά για το ποιά θέλει να είναι και τι να κάνει στην ζωή της . Γίνεται και αυτή μέλος του χορευτικού όχλου και σπάει τον τσαμπουκά του συστήματος για τέταρτη φορά !
O χορευτής/μοντέλο για εσώρουχα του Calvin Klein/ΜΜΑ μαχητής/ηθοποιός Ryan Guzman είναι ο Sean . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία . Είναι ο αμετανόητος χορευτής με το στραβό καπελάκι που ζεί με τους δικούς του κανόνες της τέταρτης συνέχειας . Έχει μεγαλώσει στο Miami , και ξέρει πως είναι να νιώθεις "μικρός" . Με τον χορό όμως αλλάζει μέγεθος . Στην πραγματική ζωή , ο Sean είναι σερβιτόρος σε κυριλέ εστιατόριο , κυριλέ ξενοδοχείου , αλλά όλοι γνωρίζουμε εδώ και τρείς ταινίες , πως αυτού του είδους η καταπιεσμένη ζωή δεν είναι για ατομάρες σαν και του λόγου του ... Μένει με την μεγαλύτερη αδελφή του και την κόρη της . Η αδελφή του του λέει να παρατήσει τα χοροπηδητά και να πάει σχολείο να μάθει καμιά τέχνη , αλλά αυτός αμετανόητος .
Σε ότι αφορά τα καραγκιοζιλίκια του flash mob , το πρώτο βιντεάκι στο youtube που θα συγκεντρώσει 10,000,000 χτυπήματα , θα κερδίσει 100 χιλιάρικα . Φυσικά η ομάδα αγωνιά να καταφέρει να νικήσει το βίντεο με την γάτα που τραγουδά , αφού τα λεφτά του βραβείου θα πάνε στην διάσωση της λάτιν γειτονιάς ...
Ο Peter Gallagher ( SEX LIES AND VIDEOTAPE , AMERICAN BEAUTY , THE O.C. ) είναι ο άψυχος μεγιστάνας Bill Anderson . Μέσα του αντί για αίμα σαν και εμάς τους απλούς ανθρώπους , κυλάνε δολάρια . Παίζονται δίς στις επενδύσεις που ετοιμάζει στο Miami . Αλλά βέβαια , μη χαθεί η γειτονία και δεν έχουμε μέρος να κουνήσουμε τους κώλους μας ... Ο Anderson ψήνεται μετά το τελευταίο χορευτικό . Ήταν τόσο απλό .
THE MOB :
Στην απροσάρμοστη γωνιά του κάστ , ο Michael "Xeno" Langebeck . Ο "Ξενο" κάνει τον Mercury , τον μουγκό σκινά με τα τατουάζ (μην πάει το μυαλό σου στο AMERICAN HISTORY X) . Κάνει τα γκράφιτι της ομάδας σε κάθε "παράσταση" . Δεν χρειάζεται να μιλήσει αυτός , μιλάει η τέχνη του ...
Χυμαριό νο.2 , ο Misha Gabriel Hamilton . O Hamilton κάνει τον Eddy τον χακερά , κολλητό του Sean και συνιδρυτή του όχλου . Όταν τον βλέπει αργοπορημένο το αφεντικό (o Anderson) και με την μισή πουκαμίσα έξω από το παντελόνι , τον απολύει χωρίς πολλά πολλά . Το "συγνώμη δικέ μου , αλλά η κίνηση ήταν γ@μησε τα στο δρόμο" δεν πιάνει για κάποιο λόγο στα κυριλέ ξενοδοχεία ... Με την προσθήκη της Emily στην παρέα , δημιουργούνται τριβές μεταξύ των δύο φίλων . O Hamilton ήταν και σε άλλη αγαπημένη ταινία με απροσάρμοστους , το CLERKS 2 (2006) , παρέα με τους αγαπημένους και πάντα φρέσκους χαρακτήρες της δεκαετίας του '90 , τον Γ@μω-την-π@ν*γία-σας-Μαλλιά και τον Μουγκό-χοντρό-με-την-παλτουδιά-και-τα-μούσια .
Η Cleopatra Coleman ( ATTACK OF THE SABRETOOTH ) , είναι η Penelope , η πιο καυτή ντιτζέη της Νότιας Ακτής . Σκρατσάρει τα cd .
Ο Stephen Boss , είναι o Jason . Μόλις επέστρεψε από Νέα Υόρκη . Ήταν στους Πειρατές (βλέπε ταινία νο.3) . Φωνάζει τα αλάνια απ'την Νέα Υόρκη για να βοηθήσουν στο τελικό χορευτικό (αναμεσά τους και ο τρομαχτικός τύπος που κάνει το ρομπότ - αυτή τη φορά ντυμένος αστυνομικός , κορυφώνοντας τους cyborg συνειρμούς) ...
Η ΣΚΗΝΗ FLASH MOB ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ :
1.Το γεγόνος πως έχεις τατουάζ στο μισό σου πρόσωπο και κάτι πλεξούδες μέχρι την μέση , σε κάνουν να περνάς απαρατήρητος μέσα σε κυριλέ μουσείο , απ'την στιγμή που φοράς κουστουμιά .
2. Οι τύποι που ήταν ντυμένοι αγάλματα και πίνακες πως μπήκαν μέσα ;
------------------------------------------------------------
Τραμπολίνο , μπασκετικές χαιρετούρες με τους όμους , γράπωμα @ρχιδιών , νέγρικο αντριλίκι , αβυσαλλέοι κώλοι να χαροπαλεύουν με την βαρύτητα , το πρωί σερβιτόρος το βράδυ φοράω το καπελάκι μου στραβά και πουλάω μόστρα , βιντεοκλιπάτος διάχυτος ερωτισμός , λάτιν γειτονιά όπου ζουν οι "αληθινοί" άνθρωποι - αυτοί οι πλούσιοι δεν έχουν ψυχή τελικά , ψευτο-αγωνία για ψευτο-όνειρα που γίνονται πάντα αληθινά με σκληρή προσπάθεια και πίστη στον εαυτό ..
Ο Θείος Αράχνης απορεί :
Οι εξωγήινοι τι κάνουν εκεί έξω ; Πότε θα έρθει η αρμάδα της τελικής εισβολης να τελειώνουμε ; Όχι για κατάκτηση του πλανήτη και άλλες τέτοιες "λευκές ενοχικές πρακτικές" του 19ου αιώνα . Ολική καταστροφή της μπλε ντίσκομπαλας , μιας και όλοι φαίνεται να χορεύουν εκεί κάτω ...

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

SAND SHARKS (2012)

Ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη πάνω στον πλανητη , είναι οι Αμμοκαρχαρίες ! Νομίζεις πως κυκλοφορούν μόνο μέσα στη θάλασσα ;
Παλιότερα υπήρχαν μόνο οι Τρέμουλοι ( TREMORS ) , τα υποχθώνια υπόγεια τέρατα που κυνηγούσαν τα θυράματα της επιφάνειας χρησιμοποιώντας τις δονήσεις του εδάφους . Φέτος ανακαλύφθηκαν και οι μακρινοί τους ξάδελφοι . Λόγω υποθαλάσσιου σεισμού , οι προϊστορικοί κυνηγοί εμφανίστηκαν μέσα από ένα ρήγμα . Δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα . Από ρήγματα μέχρι στιγμής έχουν βγεί γιγαντιαία χταπόδια , παλαιοληθικοί μεγαλόδωντες , γιγαντιαία πιράνχα , βαλτοκαρχαρίες , κτλ ...
Το κοντινότερο νησί στην περιοχή που άνοιξε το καταραμένο ρήγμα λέγεται White Sands . Ήρεμο μέρος και ότι πρέπει για ολονύχτια πάρτυ ! Οι Αμμοκαρχαρίες αρέσκονται στο να κυνηγούν νύχτα , που η άμμο είναι πιο κρύα και υγρή . Κινούνται με την ίδια ευκολία που κινούνται και οι κανονικοί καρχαρίες μέσα στην θάλασσα . Βλέπεις και το πτερύγιο να πλησιάζει ...
O Corin Nemec ( PARKER LEWIS CAN'T LOSE ) , είναι ο Jimmy Green , ο αχώνευτος διοργανωτής του ετήσιου φεστιβάλ . Όπως το έχει μέσα στο κεφάλι του , το Sandman φεστιβάλ θα είναι η σωτηρία της πόλης . Είναι ο γιός του δημάρχου . Επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε για να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στον χώρο της διασκέδασης . Με το που ξεκινάνε οι επιθέσεις , ο Green επικυρήττει τα τέρατα , κάνοντας την επιβίωση σπόρ . Αντί να κλείσουν οι παραλίες , ξεκινάει το κυνήγι !
Η Gina Holden είναι η Amande Gore , η αδίστακτη δικηγόρος του Green . Χάνει το κεφάλι της κυριολεκτικά στην δουλειά . Η Holden έχει την μεγαλύτερη φιλμογραφία σε genre ταινίες από όλους τους υπόλοιπους μαζί ! Την έχεις δεί στα FANTASTIC FOUR , FINAL DESTINATION 3 , THE BUTTERFLY EFFECT 2 , AVPR 2 , SCREAMERS 2 , SAW 3D - και από τηλεοπτικές σειρές , έχει περάσει από THE DEAD ZONE , SUPERNATURAL , SMALLVILLE , FLASHPOINT , με μόνη θλιβερή νοτα , τον ρόλο της ως Dale Arden στο FLASH GORDON (2007) - αν και πιστεύω πως ο χρόνος θα δικαιώσει με κάποιο τρόπο την συγκεκριμένη σειρά .... κάποια στιγμή ...
H Brooke Hogan ( TWO HEADED SHARK ATTACK ) είναι η Sandy Powers , βιολόγος και γυναίκα της δράσης . Μετά την μάχη της με τον "Δικέφαλο Καρχαρία" , ήρθε η ώρα να τα βάλει και με τους Αμμοκαρχαρίες , ώς αληθινή κόρη του τελευταίου Αληθινού Αμερικάνου , Hulk Hogan ! Έχει συνθέσει ένα χημικό που λειτουργεί ως κράκ στους αμμοκαρχαρίες ...
Ο Eric Scott Woods ( JONAH HEX , DARK METROPOLIS ) είναι ο ηρωικός σερίφης John Stone . Προσπαθεί να βγάλει μια άκρη με όλες τις ανεξήγητες επιθέσεις . Επιμένει να κρατήσει τις παραλίες κλειστές , αλλά η πόλη χρειάζεται τα λεφτά του φεστιβάλ ...
Ο Robert Pike Daniel ( τον έχεις δει στα 666: THE CHILD , FREAKSHOW , STREET RACER , DEATH RACERS , BATTLE OF LOS ANGELES της Asylum ) είναι ο Angus McSorely , o σκληροτράχηλος ψαράς . Ψαρεύει και μέσα , ΚΑΙ ΕΞΩ από τη θάλασσα , μιας και φαίνεται να γνωρίζει για τους αμμοκαρχαρίες ! Μιλάει ακριβώς σαν τον Ποπάυ , κάνοντας αυτόματα την όλη του ερμηνεία φέσι .
Ο Edgar Alan Poe o Τέταρτος (μακρινός ανηψιός του συγγραφέα , μη το ψάχνεις) , είναι ο δήμαρχος του νησιού . Προσπαθεί το καλύτερο για τους κατοίκους του νησιού , αλλά οι αμμοκαρχαρίες δεν καταλαβαίνουν από καλοσύνες ..
------------------------------------------------------
Με δυνατό σκηνοθέτη από Asylum , τον Mark Atkins ( HALLOWEEN NIGHT , BATTLE OF LOS ANGELES , PRINCESS OF MARS , MERLIN AND THE WAR OF THE DRAGONS , ALIEN ORIGIN ) , απορώ πως δεν είναι παραγωγή της αγαπημένης εταιρίας αυτή εδώ η κρυπτοζική περιπέτεια !
Ακριβώς όπως και στο BIGFOOT (2012) , στο φεσο-φεστιβάλ των χιλιάδων ατόμων , βλέπεις καμιά 50 να στριμώχνονται μπροστά απ'την κάμερα ...
------------------------------------------------------
Οι Βαλκυρίες του Βάγκνερ έκαναν την διαφορά για άλλη μια φορά , προσελκύοντας τα λυσσασμένα τέρατα από τεράστια ηχεία .
Επίσης , εντάξη , ανατινάζεται ο τελευταίος αμμοκαρχαρίας . Κομμάτια πέφτουν παντού στη παραλία και πάνω στον σερίφη και την Sandy . Χρειαζόταν και το μπουγέλο με τα ματωμένα έντερα ;
Πάντα χρειάζεται .

SOURCE CODE (2011)

"Γιατί ο κόσμος είναι μια κόλαση , αλλά μπορούμε να ξαναρχίσουμε απ'τα συντρίμμια . Αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξουν συντρίμμια .." 
O Jake Gylenhaal ( Donnie Darko , ο τρελιάρης κουμπόης στο BROKEBACK MOUNTAIN ) είναι ο κάπταιν Coler Stevens . Πιλότος ελικοπτέρων στο Αφγανιστάν . Ξυπνάει ως Sean Fentress σε ένα τρένο που ταξιδεύει πρός Σικάγο , το οποίο ανατινάζεται μέσα σε 8 λεπτά .. O Stevens ξυπνάει ξανά μέσα σε ένα πιλοτήριο εξομειωτή . Στην οθόνη που έχει μπροστά του εμφανίζεται μια στρατιωτικός που ονομάζεται Goodwin . Του λέει πως πρέπει να επιστρέψει ξανά πίσω στο τρένο για να βρεί ποιός είναι ο βομβιστής .
Την δεύτερη φορά καταφέρνει να βρεί την βόμβα , αλλά πάλι τινάζεται στον αέρα .
Την τρίτη φορά τον πατάει τρένο σε κάποιον άλλο σταθμό .
Από την τέταρτη φορά και μετά , τα πάντα είναι προβλέψιμα στο περιβάλλον του και απλά προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο αποτέλεσμα . Χάνεται χρόνος όμως .
Την πέμπτη φορά μαθαίνει πως ο αληθινός του εαυτός είναι νεκρός , εδώ και 2 μήνες !
Το μαρτύριο της συνειδητοποίησης του πραγματικού θανάτου του , και η ψευτοπραγματικότητα μιας μετουσίωσης σε ψηφιακό κώδικα , ο οποίος τερματίζεται και ξανα ενεργοποιείται πρός χάρην του γενικότερου καλού , είναι ικανά να σε κάνουν να ιδρώσεις ως σκέψη . Φαντάσου λοιπόν σε τι ακραίες συνθήκες λειτουργεί ξανά και ξανά το τελευταίο συνειδητό κομμάτι της όποιας προσωπικότητας του Stevens έχει απομείνει μέσα στο Στρατιωτικό Πρόγραμμα Source Code , το οποίο "μεταφέρεται" ατέρμωνα μέσα στην συνείδηση του δασκαλάκου ιστορίας Sean Fentress για τα τελευταία 8 λεπτά της ζωής του ...
Η Vera Farmiga ( 15 MINUTES , ORPHAN ) είναι η Colleen Goodwin . Είναι η ευχάριστη , ευγενική μορφή που "βλέπει" ο Stevens μέσα στην οθόνη του μυαλού του ...
Η Michelle Monaghan ( PERFUME , THE BOURNE SUPREMACY , MISSION IMPOSSIBLE 3 &  4 ) είναι η Christina Warren , η συνεπιβάτης και συνάδελφος του καθηγητή Fentress . Ερωτεύεται την συνείδηση του Stevens βέβαια , που είναι πιο ηρωικός από τον λαπά τον Fentress . Όταν όλα τελειώσουν , ο καθηγητάκος πάει για ύπνο , και αναλαμβάνει ο Stevens την ζωή του . Να'σουνα πιο γ@μάτος , να πρόσεχες ...
Ο Michael Arden ( NUMBERS , THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN ) είναι ο συνειδητοποιημένος τρελός με την πυρηνική βόμβα , Derek Frost . Καλά τα λέει , αλλά για να στήσεις τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο Σικάγο , πρέπει να έχεις υψηλές γνωριμίες . Επίσης αυτή τη φορά , φαίνεται ο στρατός να έχει κάνει κινήσεις πρός το καλύτερο , αφού δεν χρειάστηκε να αποκλειστεί η πόλη , ή να πάρουν τηλέφωνο τον Πρόεδρο . Απλά είδαν την έκρηξη , και έστειλαν ψηφιακό χρονο-πράκτορα 8 λεπτά πρίν , μέσα στην συνείδηση ενός ανθρώπου που πέθανε από την έκρηξη που ήθελαν να αποτρέψουν ! Και βέβαια , μέχρι να έρθει ο Batman από την Γκόθαμ για να πετάξει την πυρηνική βόμβα μέσα στο ποτάμι , θα είναι ήδη αργά ...
Ο Jeffrey Wright ( SHAFT , D-TOX , CASINO ROYAL , THE INVASION , QUANTUM OF SOLACE ) είναι ο δόκτωρ Rutledge , η ατομάρα που σκέφτηκε το όλο ψυχεδελικό πρόγραμμα !
-------------------------------------------------------
Ο Rod Serling θα ήταν περήφανος .
Αφού τελειώσει η προβολή , βάλ'το δίπλα στο DONNIE DARKO (2001) . 
Μετά βάλε το VANILLA SKY (2001) . Πάντα τα χρονικά παράδοξα και οι μεταθανάτιες ψευτο-πραγματικότητες καταφέρνουν να με ρίχνουν απίστευτα . Α, και μετά ρίξε και το τελευταίο επεισόδιο του LOST (2010) για να τελειώνουμε με τις αιωνιότητες του τίποτα ...

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

BAIT (2012)


Αυστραλιανή παραγωγή που έκανε τον χειροτερό μου φόβο πραγματικότητα : Καρχαρίες κολυμπούν ελεύθεροι μέσα σε σουπερ μάρκετ (;)! Εμ , μάλλον πιο πολύ φοβαμαι να πεταχτεί κάποιο λιοντάρι απ'το πουθενά και να με αρπάξει καθώς περπατάω στο κέντρο της Αθήνας , αλλά με αυτά τα σαρκοφάγα , δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος !
Κάπου στην μακρινή Αυστραλία λοιπόν , και συγκεκριμένα σε κάποιο παραθαλάσσιο σούπερ μάρκετ , σκάει απροειδοποίητα τσουνάμι και φέρνει τους θαλασσινούς μας φίλους μαζί με τόνους νερό μέσα στο κτήριο ! Δυο λευκοί καρχαρίες 12 ποδιών μήκος ο καθένας , κάνουν τα ψώνια τους , καθώς οι άνθρωποι ουρλιάζουν χωρίς ελπίδα διαφυγής , αφού όλες οι έξοδοι είναι φραγμένες από παρασυρμένα αυτοκίνητα και μπάζα ! Ή μήπως υπάρχει ;
Η ταινία ξεκινάει με οικογενειακό δράμα , έναν χρόνο πρίν , καθώς οι νιόπαντροι Josh και Tina , χάνουν τον αδελφό της κοπέλας και καλύτερο φίλο του γαμπρού στα σαγώνια ενός καρχαρία ! Υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί δηλαδή με το συγκεκριμένο θαλάσσιο είδος !
Ο Xavier Samuel ( THE TWILIGHT SAGA : ECLIPSE ) είναι ο Josh . Ένα χρόνο μετά , έχει κρεμάσει την βέρα του και μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα . Από ναυαγοσώστης , το'χει γυρίσει σε υπάλληλος σουπερ μάρκετ . Δουλεύει στο συγκεκριμένο κατάστημα που θα γίνει ο υγρός τάφος της ιστορίας . Ο Josh καταφέρνει να εξιλεωθεί από τις τύψεις που νοιώθει για τον θάνατο του φίλου του , πυροβολόντας εξ'επαφής τον έναν καρχαριά με καραμπίνα , μέσα στο νερό ... Τον δεύτερο θα τον ψήσει με τέιζερ , κρεμασμένος ανάποδα από κάτι σωλήνες ... Νομίζω με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εξιλεωθεί και από το επάγγελμα του ηθοποιού ...
Η Sharni Vinson ( STEP UP 3 ) είναι η Tina . Να που ο χορός τελικά χρειάζεται και εκτός πίστας ! Είναι και αυτή στο σουπερ μάρκετ , ως πελάτης , με τον νέο της γκόμενο από την Σιγκαπούρη ! Υπάρχει μια γενική αμηχανία . Πόσο μάλλον και όταν ένας καρχαρίας σε έχει πάρει στο κατόπι ! Ο ασιάτης πάει για βρούβες με ηρωική έξοδο , οπότε το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να αναθερμάνει την σχέση ...
Η Phoebe Tonkin ( THE SECRET CIRCLE , VAMPIRE DIARIES ) είναι η Jaimie , η όμορφη κλέφτρα . Δεν βρήκε καλή μέρα να καβατζώσει κονσέρβες .
O Alex Russell ( CHRONICLE , CARRIE ) είναι ο Ryan , κι αυτός υπάλληλος στο σουπερ μάρκετ . Τα έχει με την κλεπτομανή Tina . Τον απολύουν την ημέρα που ξεκινάει το χάος . Παγιδεύεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου , οπότε είναι διπλή η αγωνία ...
Μέσα στην ιστορία ανακατεύονται και ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ , ο μπάτσος-πατέρας της Jaimie , που έχει έρθει να την μαζέψει , ο Bob ο σεκιουριτάς , ένα ζευγάρι πλουσιόπαιδων που χαμουρεύονται στο υπόγειο πάρκινγκ , και δύο μούτρα που βρήκαν την κατάλληλη ώρα για ληστεία ! Ο ένας από αυτούς , και ο πιο σκληροτράχηλος της παρέας , είναι ο Julian McMahon ( Dr.Christian Troy στο NIP/TUCK , Dr. Doom στο FANTASTIC FOUR ) .
----------------------------------------------------------
Άν εξαιρέσεις την καταραμένη προφορά "Κροκοδειλάκιας" που έχουν σχεδόν όλοι , η ταινία "μαμάει" .
Προτείνεται για τριπλή προβολή με τα DEEP BLUE SEA (1999) και THE SINKING OF JAPAN (2006) , γιατί συνδιάζει και καρχαρία και πλημμύρα .

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

BIGFOOT (2012)


"Αν σεβαστούμε τον Μεγαλόποδα , θα μας σεβαστεί και αυτός .."
Το BIGFOOT πρόκειται περί φρέσκιας δυνατής συμπαραγωγής του Syfy και της Asylum . Είναι τόσο φρέσκια που μυρίζει ιδρωμένη γαντζότρίχα από το τομάρι του κτηνανθρώπου στο εξώφυλλο !
Πέρα από το αρκουδοτέρας που τριγυρνάει στα βουνά και τρομοκρατεί τον κόσμο , το κλου της ταινίας είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές : ο Danny Bonaduce και ο Barry Williams ! Για όσους δεν γνωρίζουν από χαρακτηριστικές δημοφιλείς μορφές της δεκαετίας του '70 πέρα από τον Ατλαντικό , οι δύο αυτοί κύριοι είναι ο Danny Partridge και ο Greg Braddy , των γνωστών τηλεοπτικών οικογενειών !
Ο κύκλος της ζωής είναι βίαιος , και αυτό φαίνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας , μιας και βλέπουμε ένα έντομο να καταβροχθίζεται από έναν βάτραχο , τον βάτραχο να τον τρώει ένα ψάρι , το ψάρι να το πιάνει μια αρκούδα , και την αρκούδα να φαίνεται μέσα από το σκόπευτρο κυνηγητικού όπλου ! Με αυτές τις εικόνες , καταλαβαίνουμε πως ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των κυνηγών , ώσπου να δούμε τον μάγκα με το όπλο να τρώει σφαλιάρες και κλωτσιές από έναν στραβωμένο ψηφιακό Μεγαλόποδα 7 μέτρων !
O Danny Bonaduce είναι ο Harley Anderson . Είναι ο νούμερο ένα ραδιοφωνικός παραγωγός στο Deadwood , της Νότιας Dakota (η Dakota στις ταινίες της Asylum πάντα συγκλονίζεται από κοσμικές καταστροφές , ή από κρυπτοζωικά τέρατα - είναι κάτι σαν το Maine για τον Stephen King) . Έξω χιονίζει και αυτός ετοιμάζει μουσικό ροκ αφιέρωμα στα '80ς . Έχει βάλει συνεργείο να καθαρίσει μια δασική έκταση για να στήσει σκηνές και μηχανήματα για την μεγάλη του συναυλία !
O Barry Williams είναι ο Simon Quint . Ο Quint είναι ο γεροχίπης που δεν θέλει να καταστραφεί το οικοσύστημα για τις ρετρό αηδίες του Anderson ! Ηγείται ομάδας από συνειδητοποιημένα γκομενάκια που δένουν τους εαυτούς τους με αλυσίδες πάνω στα οχήματα του συνεργείου . Γνωρίζεται καλά με τον μουσικό παραγωγό , μιας και ήταν ρόκερ στα νιάτα του . O Henderson τον πείθει να συμμετάσχει στο φεστιβάλ .
O Bruce Davison ( X-MEN , 1&2 ) είναι ο ηρωικός σερίφης Walt Henderson . Ο Henderson έχει πείρα και από Μεγαλόποδες , μιας και παλιότερα συγκατοικούσε με έναν που τον έλεγαν Harry (HARRY AND THE HENDERSONS 1991-1993) και από παραγωγές της Asylum ( MEGAFAULT , ARTIC BLAST , TITANIC 2 .
O Alice Cooper εμφανίζεται ως ο ξερακιανός γεροροκάς , όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή . Έχει πάει στο Deadwood για την συναυλία . Έχει ξενερώσει γενικότερα με το όλο κλίμα , μιας και δεν υπάρχει κανένα άλλο γνωστό συγκρότημα να παίξει , πέρα από τον Simon Quin . Ο Μεγαλόποδας διαλύει τη συναυλία και κλωτσάει τον Alice Cooper , πιθανότατα στο διάστημα , μιας και δεν τον ξαναβλέπουμε μετά το εντυπωσιακό σουτ ...
Το δράμα είναι γνωστό . Να γίνει η συναυλία , ή να μη γίνει . Η πόλη χρειάζεται το φεστιβάλ , μιας και θα έρθουν 5000 άνθρωποι (ζήτημα να είναι 50 όλοι κι όλοι) , πράγμα το οποίο σημαίνει χρήμα ... Βέβαια η ύπαρξη του βουνίσιου κτηνάνθρωπου είναι ένα μειονέκτημα , το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με διακριτικότητα από τις τοπικές αρχές !
Η διακριτικότητα γίνεται κραυγή αγωνίας , όταν ο Μεγαλόποδας χαλάει την συναυλία και τον βλέπουν όλοι . Έχει έρθει πλέον η ώρα της Εθνοφυλακής και των σκληροτράχηλων λαθροκυνηγών (με αρχηγό τον Henderson) να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους ...
-------------------------------------------
Το μέγεθος του κτήνους αλλάζει μέγεθος κάθε φορά , ανάλογα με το πόσους κυνηγάει . Είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων ψηφιακών δημιουργιών της Asylum . Ο Μεγαλόποδας είναι γενικά αλεξίσφαιρος , αλλά δεν του αρέσει όταν τινάζονται χειροβομβίδες στα μούτρα του .
Το τέλος (και για το τέρας και για τους δύο άσπονδους φίλους) , έρχεται πάνω στο μνημείο του βουνού Rushmore (εκεί που είναι σκαλισμένα 4 κεφάλια Αμερικανών προέδρων) με την μορφή ρουκέτας στα μούτρα του Abraham Lincoln (δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος συμβολισμός εδώ - ή μήπως υπάρχει ;) ...